Kurs latania na paralotni

Rozmowy dotyczące różnych dziedzin sportowych, meczy, drużyn , spotkań sportowych

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 2 wrz 2008, 07:20 Kurs latania na paralotni

Hej wszystkim

W tamtym roku pisalismy z Vanem iz planujemy sie wyszkolic na paralotniach. Otóz nam sie udalo i jako iz nasze niewiasty sie troche wkórzaja siedzac na ziemi jak my latamy, postanowilismy iz one równiez dostana skrzydel.

Planujemy wyszkolic najpierw moja sliczna kobietke do klasy Elementry Pilot EP( kurs kosztuje 550 , zapewnione ubezpieczenie , sprzet i wykwalifikowany instruktor).

EP - uprawnia do lotów w klubie pod nazorem instruktora, samowolne latanie jest dozwolone po uzyskaniu kwalifikacji CP ( club pilot) I po tym mozna latac samemu. Drugi stopien to dodatkowy koszt 400 £ ale wierzcie mi naprawde warto.

Jezeli pogoda dopisze najprawdopodobniej wyruszymy w piatek wieczorem w okolice Seaford ( poludniowa anglia ). Ja planuje polatac, a Kasia sie bedzie szkolic przez 2 dni. Jezeli krtos marzy o taniej alternatywie latania.... zapraszam.

Okolice sa naprawde slicze ( biale klify i okolica zapierajaca dech w piersiach. Mamy Camping 10 metrów od morza i 2, 3 miejsca w aucie .

To moze byc fajny weekend kontakt na 07500441327

Pozdro i do zobaczenia w powietrzu
Załączniki
DSC00357.JPG

marcin.p
Zadomowiony

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez vicekhrd » 25 maja 2009, 19:22 Re: Kurs latania na paralotni

mam pytanie do panow marcina oraz vana.
czy planujecie jakies wyjazdowe weekendy zeby polatac w sezonie 2009.
mysle o tym sporcie od jakiegos czasu i choc wiem ze w tym roku nie dam rady na wiecej niz ewentualnie EP to jedanka zaczalbym od jednego lub dwoch dni w jakies szkolce. z tego co sie zorientowalem to niektore szkolki oferoja troche latania na oslej laczce nawet przed EP.
w kazdym razie gdybyscie montowali jakis weekend i w poblizu byla by taka szkolka chetnie bym sie wybral.

pozdrawiam i prosze o kontynuacje watku paraglajdowego

vicekhrd
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny