Rowerem Po Lasach

Rozmowy dotyczące różnych dziedzin sportowych, meczy, drużyn , spotkań sportowych

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 3 mar 2007, 16:35 Re: Rowerem Po Lasach

Bylo git pogoda super. Nurt troche porywisty ale wrazenia bardzo pozytywne . Beda zdjecia w galeri i kilka extremalnych filmikow.

Karol klasa !!!! Anirad patrz i placz. Wszystkich chetnych zapraszamy...

marcin.p
Zadomowiony

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez vanwaestel » 3 mar 2007, 16:53 Re: Rowerem Po Lasach

dlugo czekac nie trzeba bylo... w lesie szuter i szlaki rowerowe ale to nas nie bawi, wiec off road, bloto i rzeki- super sprawa

nastepnym razem proponuje cannock chase. albo jeszcze raz to samo...

szkoda ze wiecej osob nie udalo sie namowic, moze nastepnym razem.

vanwaestel
Stały Bywalec

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez x.x.x...x.x.x » 3 mar 2007, 18:03 Re: Rowerem Po Lasach

No to czekam na te fotki i filmiki, musze sie temu przyjrzec .. nie jestem jakims tam zapalencem,, ale rowerem pojeździc lubie, wiec jak stwierdze ze mój rower to wytrzyma (zebym sie gdzies nie połamał) to pisze sie na to, tymbardziej ze pogoda coraz bardziej zacheca do takich wypadów.

x.x.x...x.x.x
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez vanwaestel » 4 mar 2007, 11:31 Re: Rowerem Po Lasach

fotki juz dodalem do galerii a filmik mozna zobaczyc pod tym adresem

http://www.youtube.com/watch?v=-H3eYTxCMAg
http://www.youtube.com/watch?v=ckMgxQPwvd8

vanwaestel
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 4 mar 2007, 13:39 Re: Rowerem Po Lasach

ee miało być ekstremalnie a jechał z prądem :cool:
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 6 mar 2007, 09:57 Re: Rowerem Po Lasach

ok chlopaki . Ustalam kolejny dzien wyjazdu. Wyglada mi na to ze to bedzie w sobote.Prognozy bardzo optymistyczne 13 stopni na plusie i slonecznie. Oczywiscie 3 osoby juz mamy. Ja moja mala i Karol. Wszystkich chetnych zapraszamy

pozdro

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez vanwaestel » 17 mar 2007, 20:05 Re: Rowerem Po Lasach

wlasnie odebralem propozycje tras rowerowych w breacon & beacon... najdluzsza ma 54km :D a najkrotsza zaczyna sie cos kolo 8km. jest ich 16, wiec mozna z czego wybrac... kto sie skusi?

vanwaestel
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 17 mar 2007, 20:46 Re: Rowerem Po Lasach

no ba .... pytanie

walnijmy ta najdluzsza co ??

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez vanwaestel » 18 mar 2007, 00:38 Re: Rowerem Po Lasach

a tu mala relacja z Peak District :mrgreen: nie najlepsza jakosc ale coz... calosc krecona telefonem komorkowym, wiec prosze o wyrozumialosc.

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=Nq_C6OakJ3Y

no to kiedy powtorka? :cool:

vanwaestel
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Bartsun » 18 mar 2007, 16:34 Re: Rowerem Po Lasach

jaki rower proponujecie do takich zxabaw?
Bartsun
Stały Bywalec

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Insanity » 18 mar 2007, 16:40 Re: Rowerem Po Lasach

No właśnie, bo ja mam góraka, ale nie wiem czy taki zwykły by wystarczył.

Insanity
Wtajemniczony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez vanwaestel » 18 mar 2007, 20:05 Re: Rowerem Po Lasach

wiadomo ze lepiej miec markowy rower = gwarancja ze sie nie zespouje po drodze i duze zaufanie do ganiania off road. mysle ze minimun to przedni amorek o skoku conajmniej 100mm, dobre hamulce (naprawde dobre), opony z bierznikiem krosowym... i takie inne bzdury. (wiem ze Marcin chce sprzedac swojego scotta, wiec moze warto porozmawiac.) jesli koniecznie ma to byc nowy rowerek to powyzej w tym watku pislaem juz gdzie kupilem rowerek. odradzam halfordsa bo ceny tam sa zawyzone.

osobiscie lubie rower twardy tzn. tylko przedni amor. zakupilem kone blast http://www.wiggle.co.uk/ProductDetail.a ... id=Frogoog
rower sprawuje sie rewelacyjnie. jedyny minus jaki zauwazylem to zbyt cienkie opony i czesem ciezko zlapac przyczepnosc, szczegolnie na sliskich i blotnistych podjazdach. podobnie zjezdy ze stokow porosnietych trawa nie sa najprzyjemniejsze... adrenalinka wtedy lepiej skacze!

sa przyjemnie rowerki z tylnym amorkiem, ktory mozna blokowac na stale ale chwilowo cena roweru jest ciut za wysoka... jak dla mnie

ja mam sentyment do kony, wiec jak kto lubi... 5 na 5 na oceneke roweru za ta cene.

a co rozumiesz pod pojeciem "zwykly"??

vanwaestel
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Bartsun » 18 mar 2007, 20:15 Re: Rowerem Po Lasach

doradzcie cos moze do 300-400 funtow... ja mialem univege w polesce... tylko cos tutaj nieumiem znalesc tych rowerkow...
Bartsun
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez plazermen » 18 mar 2007, 20:35 Re: Rowerem Po Lasach

Do każdego rodzaju jazdy jest inny rower - musisz napisać czego oczekujesz od roweru i jaki styl jazdy preferujesz. Napis na ramie w dzisiejszych czasach już nic nie znaczy rama to ułamek ceny. Liczy sie jej geometria, przeznaczenie, osprzęt, mocne koła. A poza tym Czesi, Tajwan i Chiny robią już dawno tanie ramy na światowym poziomie (np. kona którą tłuką już prawie wyłącznie na Tajwanie czy tam Malezji nie pamiętam).

Ja np. preferował bym taki :]

http://www.czarbike.com/CZAR-IVAN-BIKE/ ... VER-01.JPG
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez vanwaestel » 18 mar 2007, 20:47 Re: Rowerem Po Lasach

robia na Tajwanie...

vanwaestel
Stały Bywalec

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona