Planuje zakup roweru miejskiego.
Wole zakupic nowy rower, ale moge tez wziasc pod uwage uzywany.
Moze ktos z Was, kto kupil na tutejszym rynku, badz zakupil taki rower z Holandii lub Niemiec moglby podzielic sie ze mna i potomnymi , ktorzy kiedys zajza do archiwum tego forum swoimi doswiadczeniami?
Rower koniecznie musi byc na 28''kolach, rama 21'', z przerzutkami, usytuowaniem kierownicy pozwalajacym na jazde w pozycji wyprostowanej, blotnikami, oslona na lancuch.
Fajnie jakby mial kilka holenderskich bajerow, jak np dwustronna stopka, wbudowana na stale blokada itp, ale nie jest to warunek konieczny,
Musi to byc przede wszystkim solidny i mocny rower, ktory bedzie uzytkowany niemal codziennie przez 9-10 miesiecy w roku.
Nie chodzi mi na pewno o najtanszy rower ktorego glownym atrybutem jest modny design.
Choc jesli bedzie to jakies fajne retro to bede potrojnie szczesliwa, niemniej wartosci uzytkowe roweru sa dla mnie najwazniejsze. Stylistyka roweru moze tez dzialac jak magnez na zlodziei...
Zajezdzilam kilka rowerow w zyciu, mam teraz 2 sztuki na stanie, ale chce je zamienic na cos na czym naprawde bede mogla polegac i co polubie z wzajemnoscia.
Chce zeby byl to bezpieczny rower do przeworzenia malego dziecka, ktory po miesiacu uzywania nie zacznie klekotac , skrzypiec i podejzanie wibrowac nawet na gladkiej nawierchni drogi.
Wszelkie wskazowki, wlacznie z markami rowerow i nazwami sklepow zarowno stacjonarnych jak i inetrenetowych, badz praktyczne informacje zwiazane ze importem roweru z Holandii lub niemiec beda dla mnie bardzo cenne.
Pozdrawienia dla cyklistow.