Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
Napisane przez P-C » 6 wrz 2011, 17:48 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
Wiem, że nie jesteśmy kółkiem wzajemnej adoracji, ale wymiana zdań zmierzą w złą stronę.
Szczupli, grubi, ładni czy brzydcy? A co za różnica?
To forum powstało ( tak zakładam) po to, by było nam tu, w tym pięknym kraju, łatwiej.
Nie chciałbym, by ktoś analizował pobudki napisania przeze mnie wbrew pozorom tak trudnego postu, jaki napisała autorka tego tematu.
Hmmm... A może to właśnie ja mam kompleksy i dlatego proszę o STOP?
Ważę 113 kg - dlaczego kobiety wolą wysportowanych, szczupłych, pięknych mężczyzn?
To niesprawiedliwe!
;-)
-
- P-C
- Stały Bywalec
- Reputacja: 61
Napisane przez ewela119 » 6 wrz 2011, 17:49 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
jola22 napisał(a):ale niektore kobiety lubia mezczyzn ktorzy maja brzuchy do kolan i trzy podbrodki. I nie znam kobiety, ktora wstydzilaby sie takiego faceta/lub chowala go w domu :)
Ja osobiscie nie znam zadnej kobiety ktora by wziela sobie takiego faceta za męża i ktorej by sie taki podobal.
Niektorzy sa otyli nazwijmy to na wlasne zyczenie, inni z powodu choroby i o ile powody sa rozne to zazwyczaj wszystkie te osoby laczy jeden problem: zaniedbanie. Chodzi mi tu o zaniedbanie ubioru, fryzury, w przypadku kobiet makijazu, a czesto tez niestety higieny. Zapach potu, tluste wlosy i workowate albo przeciwnie, zbyt obcisle ubranie nie wyglada ladnie i nie zacheca do "zawieszenia oka". Oczywiscie sa osoby ktore mimo wiekszej tuszy dbaja o siebie i wygladaja fajnie ale niestety takich chyba jest mniej, wiekszosc chyba mysli ze "skoro jestem gruba to jestem brzydka/i i nikomu sie nie spodobam wiec po co sie starac"
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez monique » 6 wrz 2011, 17:53 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
Spotykałam się ze stwierdzeniem, że polki często tyją po przybyciu do Anglii i chyba jest coś w tym.
Też mnie to spotkało chwilowo, choć raczej po dziecku, ale wzięłam się od razu za siebie i dziś bez siłowni nie umiem żyć. Prowadzę aktywny tryb życia i gdybym była poszukująca, nie chciałabym faceta-kanapowca.
Tak to już jest, że faceci wolą szczupłe, nie chude, ale np mając do wyboru osobę powiedzmy chudą i taką z nadwagą zawsze wybierze chudą. Mimo wszystko otyłość to też oznaka zaniedbania i braku aktywnego trybu życia. Wydaje mi się, że jeśli młoda kobieta jest otyła to facet może kalkulować jak będzie wyglądać za ileś lat, skoro nie potrafi zadbać o siebie w młodym wieku.
Ps. Biorąc pod uwagę celebrytki to takie maksymalne (idealne) wymiary wg mojego męża to np Monica Bellucci lub Sofia Vergara, które i mają czym oddychać i na czym usiąść. Natomiast np Anja Rubik to już szkieletor i żadna kobiecość.
-
- monique
- Rozeznany
- Reputacja: 34
Napisane przez Guest » 6 wrz 2011, 17:56 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
P-C napisał(a):Ważę 113 kg - dlaczego kobiety wolą wysportowanych, szczupłych, pięknych mężczyzn?
To niesprawiedliwe!
sam sobie odpowiedziales, bo taki facet ma jeszcze sily aby cokolwiek z kobieta zrobic :) druga sprawa to uwarunkowania genetyczne, kazdy gatunek czy to czlowiek czy zwierze do rozmnazania wybiera osobniki najsilniejsze aby zwiekszyc szanse przetrwania, jakie szanse ma potomstwo osoby, ktora sama nie jest w stanie o siebie zadbac?
-
- Guest
Napisane przez bongorno » 6 wrz 2011, 18:05 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
Draco napisał(a):P-C napisał(a):Ważę 113 kg - dlaczego kobiety wolą wysportowanych, szczupłych, pięknych mężczyzn?
To niesprawiedliwe!
sam sobie odpowiedziales, bo taki facet ma jeszcze sily aby cokolwiek z kobieta zrobic :) druga sprawa to uwarunkowania genetyczne, kazdy gatunek czy to czlowiek czy zwierze do rozmnazania wybiera osobniki najsilniejsze aby zwiekszyc szanse przetrwania, jakie szanse ma potomstwo osoby, ktora sama nie jest w stanie o siebie zadbac?
Moje dzieci maja się całkiem dobrze i rosną jak na drożdzach chyba coś nie trafiłeś z diagnozą :lol:
-
- bongorno
- Rozeznany
- Reputacja: 30
Napisane przez Guest » 6 wrz 2011, 18:06 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
bongorno napisał(a):Moje dzieci maja się całkiem dobrze i rosną jak na drożdzach chyba coś nie trafiłeś z diagnozą :lol:
poczekajmy kilka pokolen :)
-
- Guest
Napisane przez bogini8 » 6 wrz 2011, 18:09 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
..niestety telewizja gazety internet promuja tylko szczuple lub chude dziewczyny potegujac kompleksy juz o nastolatek.... i kazdy rozmiar powyzej 36 uznawany jest za nadwage...
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez P-C » 6 wrz 2011, 18:31 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
Brawo dla autorki za zajawkę tak prosta ale skuteczną.
Tak przy okazji, 113 kg przy 198 cm wzrostu to juz gruba przesada?:-)
-
- P-C
- Stały Bywalec
Napisane przez jola22 » 6 wrz 2011, 18:36 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
Dodano: -- 6 wrz 2011, 19:36 --
nie wiem skad taka pewnosc, ze mam kompleksy... Czuje sie swietnie i chce, zeby pozostalo tak jak jest. A post zalozylam, bo chcialam poznac Wasze opinie na ten temat. Ale polak jak to polak, musi szukac 'dziury w calym'. Pozdrawiam :)
-
- jola22
- Przyczajony
- Reputacja: 3
Napisane przez Thesignerka » 6 wrz 2011, 18:47 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
a meza mam szuplaka o urodzie wiecznego 25 :) i kocham go takiego jaki jest :twisted:
a co do zadbania, znam wiele babek grubszych, bo w rodzinie kroluja choroby tarczycy i hashimoto, i nie widzialam zeby ktos o siebie nie dbal, chyba wrecz odwrotnie.
Niemniej tutaj w UK faktycznie duzo zaniedbamych ludzi, niezaleznie od wagi, wieku i plci.... ja bym z tlusta glowa i wymieta z domu nie wyszla.
-
- Thesignerka
- Rozeznany
- Reputacja: 67
Napisane przez hanoka77 » 6 wrz 2011, 19:41 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
poza tym faceci to wzrokowcy i najpierw zwracaja uwage na opakowanie a pozniej na to co jest w srodku ;)
-
- hanoka77
- Stały Bywalec
- Reputacja: 20
Napisane przez P-C » 6 wrz 2011, 19:42 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
-
- P-C
- Stały Bywalec
Napisane przez krisbrumm » 6 wrz 2011, 19:48 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
jola22 napisał(a):zawsze mozna to okreslic w ten sposob, ze faceci to psy, bo leca na kosci :)
Jak już ktoś słusznie zaznaczył, kobieta o krągłych kształtach ma w sobie piękno ale nie kobiety z problemem niekontrolowanej nadwagi.Mój gust jest taki, że niestety nie "lece" na szczupłe laski o wymiarach 90-60-90.
Niestety większość facetów to wzrokowcy, przywiązujący duże znaczenie do wyglądu, szczególnie po pierwszym spojrzeniu.
Fakt jest taki, że to nie pośladki, czy biust czyni z człowieka kobietę, lecz jej umiejętność bycia kobieta.
Nie gustuję w typie urody charakteryzującym się 120 kg wagi plus opona od stara w pasie.To świadczy o lekceważeniu samego siebie.Ale i z drugiej strony sylwetka typu filigranek czy nawet sporty też nie jest w moim guście.
I tak się składa, że na ulicy oglądam się za takimi kobietami, za którymi statystyczny facet nie obejrzałby się.Zawsze w takim momencie nasuwa mi się na myśl pytanie: " jaka ona jest???" Jaką osobowością sie cechuje??? czy może jest romantyczką? czy niespokojną duszą? To myślenie jest automatyczne. Czasami widzę kobietę, która w ocenie większości facetów uznana by była za kobietę "przy kości" A mnie ona się podoba.U mnie wywołuje zachwyt.
-
- krisbrumm
- Stały Bywalec
- Reputacja: 75
Napisane przez andzia24 » 6 wrz 2011, 20:01 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
-
- andzia24
- Raczkujący
- Reputacja: 5
Napisane przez SunShine85 » 6 wrz 2011, 20:04 Re: Dlaczego mezczyzni wola szczuple kobiety?
Po pierwsze - Szczuple osoby prowadza bardziej aktywny tryb zycia , niz otyle ;)
Po drugie - Szczupla osoba moze wybrac w kazdym sklepie to na co ma ochote a nie to na co jest zmuszona mowie o rozmiarach powyzej 14 ;p
Po trzecie - Szczuple osoby sa pewniejsze siebie !
Po czwrate Szczuple osoby SA SZCZESLIWSZE !!!
Tez bylam otyla , ale schudlam w bardzo krotkim czasie przeszlo 20kg :)
Osobiscie spedzam 6 dni w tygodniu po 1,5h na silowni i nie jestem 'wieszakiem' mam wysportowana sylwetke ale... nie wygladam jak Robert Burneika ha ha , bo wiekszosc kobiet wlasnie w taki sposob odbiera kobiety cwiczace na silowni tzn 'babo-chlopy' :)
Tak na marginesie - Kobiety z kompleksami maja najwiecej do powiedzenia na forum ;)
Pozdrawiam
-
- SunShine85
- Początkujący
- Reputacja: 2
-