Zwiazek z obcokrajowcem.
Napisane przez Kamcia » 24 lis 2011, 15:06 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
sweetheart19 napisał(a):Chodzilo mi o to, ze gdy rozmawiam z nim o kolezankach polkach i o ich zwiazkach nie obraza mezczyzn tylko dlatego,ze sa polakami.
Przeciez to nie ma najmniejszego sensu, mialby obrazac jakiegos faceta dlatego ze jest z kobieta ze swojej nacji? parodia...
-
- Kamcia
- Początkujący
- Reputacja: 3
Napisane przez agg » 24 lis 2011, 15:24 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
zajmijcie sie swoim zyciem
:563: :563: :563:
a moze go nie macie i wpieprzanie sie w cudze sprawia wam przyjemnosc...
nawet komentowac nie warto
::stop::
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez testowy » 24 lis 2011, 15:27 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
sweetheart19 napisał(a):Moj partner pochodzi z Yemenu i rowniesz poznalam jego rodzine jestesmy razem 1,9miesiecy i nigdy nie bylam bardziej szczesliwa.
to wychodzi na to... że...
1,9 miesięcy x 30,4 dni (bo mamy nieprzestępny rok) = 57,8 dnia
po niespełna 58 dniach pełnia szczęścia,
ciekawe co bedzie za kilka lat,
krzyż na drogę...
Dodano: -- 24 lis 2011, o 15:29 --
agg napisał(a):ja pierdziele...
zajmijcie sie swoim zyciem
:563: :563: :563:
a moze go nie macie i wpieprzanie sie w cudze sprawia wam przyjemnosc...
nawet komentowac nie warto
::stop::
no ktoś tu wywala na forum własne,
pozostawać bez odpowiedzi byłoby niegrzecznie
:mrgreen:
-
- testowy
- Zaangażowany
- Reputacja: 78
Napisane przez plazermen » 24 lis 2011, 15:38 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
Więc gdy słysze o jakiejś wyższej kulturze czy niesamowicie wypielęgnowanym wyglądzie obcokrajowców które to rzucają nasze krajanki w ich ramiona to uśmiecham się zawsze pod wąsem którego nie mam.
Nie to żebym chciał sie wyżywać na naszych pięknych paniach. One po prostu korzystają z okazji. Ich motywacje i wybory (mniej jub bardziej świadome/dojrzałe) pozostawiam im samym. Daleki jestem od "umoralniania". Bo wiem, że nasze panie powodzenie maja głównie ze względu na swoją urode a tej mają pod dostatkiem, panowie natomiast muszą uwodzić innymi rzeczami: zapewnić poczucie bezpieczeństwa, szacunek, sprawić by dama czuła się w towarzystwie takowego komfortowo. Te rzeczy na pewno w Anglii jest w stanie zapewnić jej stały bywalec który już w życiu ustawiony jest. A jeśli do tego dojdzie bonus egzotycznej urody to mamy właśnie to, co mamy. Mężczyźni za to na emigracji są podwójnie wykluczeni bo raz że swoje dziewczyny mają ich w nosie bo obcokrajowcy z lepszym pakietem są dostępni na rynku, to nie są też atrakcyjni dla miejscowych samiczek specjalnie ze względów czy to brako-pakietowych czy religinjo-światopoglądowych.
Dlatego tez kiedy słysze teksty panów polskich tak łatwo krytykujące nasze panie za związki z obcokrajowcami to też się uśmiecham pod nieistniejącym wąsem troszeczkę mając na uwadze powyższe, acz z trochę większą może dozą zrozumienia.
Podsumowując: panom za granicą zaczynać od zera jest o wiele trudniej niż paniom i może dajmy im trochę luzu i nie jeździjmy po nich tak ostro, że wieśniaki że gbury że desperaci bo łatwo nie mają, a paniom z kolei nie miejmy za złe. Mają wybór to wybierają najlepsze i nikomu nic do tego. Pozostaje tylko mieć nadzieję że decyzje swoje dobrze wcześniej przemyślawszy.
-
- plazermen
- Wtajemniczony
- Reputacja: 92
Napisane przez agna78 » 24 lis 2011, 16:15 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
Nie potepiajcie nikogo za to z kim sobie zycie uklada.
Nie rozumiem zlosliwych komentarzy, czyzby zazdrosc o POLKI, ze wybraly sobie mezczyzne, ktory jest innej narodowosci?:) A moglo sie byc jej facetem? :D
Pozdrawiam i zycze owocnych konwersacji:)
Agnieszka( głupsza czesc swojej mądrzejszej polskiej połówki):)
-
- agna78
- Rozeznany
- Reputacja: 52
Napisane przez Dalijka » 24 lis 2011, 16:46 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
Oczywiscie zycze autorce jak najlepiej,niech sobie uklada zycie po swojemu,ale tez ostrzegam zeby slepo nie ufala swojemu partnerowi,nie mowie,ze podobna tragedia tez ja spotka,ale w takich zwiazkach niestety trzeba byc czujnym... Pozdrawiam.
-
- Dalijka
- Rozeznany
- Reputacja: 27
Napisane przez Thomas » 24 lis 2011, 19:04 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
agg napisał(a):sweetheart19, niestety na tym forum takie tematy nie sa mile widziane... sluza tylko klotniom i obrazaniu innych. jak mozna zaobserwowac, forumowiczom bardzo przeszkadzaja pary "mieszane".
i nikt nie pomysli, ze chodzi np. o niemca, anglika, szkota itd, tylko o "ci***ak" albo murzyna...
Tak, juz nie jeden program byl w TV o polskach ktore zwiazaly sie z ci..a a pozniej.
Tlumaczyly sie tym ze byly oczarowane romantycznych traktowanie itd. a po wizycie w rodzinnej wiosce w pakolandzie lub po slubie czar prysnal.
Teraz Mohamed leje je po pysku, dzieci odebral i kazal wracac do polski to jest niewierna czyli nikim dla nich.
Dodano: -- 24 lis 2011, o 19:07 --
sweetheart19 napisał(a):i swietny w lozku i
Hahaha... czesto chodzilem na basen gdzie byla masa ciapoli i nie bedac wcipskim przebierajac sie w szatni zauwazylem ze nie maja sie czym pochwalic....
Dodano: -- 24 lis 2011, o 19:14 --
Przemek78 napisał(a):sweetheart19, mogę się na ten temat wypowiedzieć. Jestem 4 lata w związku z Romką. Nie ma chyba bardziej znienawidzonej w Polsce mniejszości etnicznej niż Romowie. Do tej pory miałem nie najlepsze zdanie o nich dopóki nie poznałem mojej pani. Jest Słowaczką więc z dogadaniem się nie mieliśmy większych problemów. Poznałem jej rodzinę, którzy przyjęli mnie jak swojego od pierwszego dnia.
To zes teraz pojechal...zwiazek z morusem....
Powiedz mi tylko czy poznala cie z rodzina?Czy sie ukrywacie?
A moze jednak zgadzaja sie na ten zwiazek, jesli tak to pewnie jest wybrakowana, miejac 12 lat jak jakis rumun ja porwal na grzmocenie do lasu i nie zaszla w ciaze.
-
- Thomas
- Zaangażowany
- Reputacja: 67
Napisane przez agg » 24 lis 2011, 19:24 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
Thomas napisał(a):agg napisał(a):sweetheart19, niestety na tym forum takie tematy nie sa mile widziane... sluza tylko klotniom i obrazaniu innych. jak mozna zaobserwowac, forumowiczom bardzo przeszkadzaja pary "mieszane".
i nikt nie pomysli, ze chodzi np. o niemca, anglika, szkota itd, tylko o "ci***ak" albo murzyna...
Tak, juz nie jeden program byl w TV o polskach ktore zwiazaly sie z ci..a a pozniej.
Tlumaczyly sie tym ze byly oczarowane romantycznych traktowanie itd. a po wizycie w rodzinnej wiosce w pakolandzie lub po slubie czar prysnal.
Teraz Mohamed leje je po pysku, dzieci odebral i kazal wracac do polski to jest niewierna czyli nikim dla nich.
Twoja wypowiedz ma sie nijak do mojej :roll:
ja napisalam, ze takie tematy sa kontrowersyjna na forum. jak rowniez to, ze nikt nie pomysli, ze chodzi o kogos innego niz tzw. "ci***ak".
a Ty wyjezdzasz z tym co widzielismy w tv i jak Mohammed leje zone po pysku...
:rozwalkompa:
dziewczyna jest dorosla i wie (badz nie) co robi. nie prosila nikogo o umoralnianie, ocenianie, a tym bardziej krytykowanie i przepowiadanie przyszlosci :roll:
jej sprawa co robi.
a jak polak chleje, zdradza i leje, a zona ucieka z dziecmi (badz na odwrot) to jest ok...
nie nam oceniac.
to, ze ja mysle inaczej albo nie zwiazalabym sie z pakistanczykiem, albanczykiem, rumunem, arabem itp. nie znaczy, ze to jest be i nikt inny nie powienien tego robic :? :
"kazdy jest kowalem swojego losu"
Dodano: -- 24 lis 2011, o 19:29 --
Thomas napisał(a):Tak, juz nie jeden program byl w TV o polskach ktore zwiazaly sie z ci..a a pozniej.
Thomas napisał(a):Hahaha... czesto chodzilem na basen gdzie byla masa ciapoli i nie bedac wcipskim przebierajac sie w szatni zauwazylem ze nie maja sie czym pochwalic....
Thomas napisał(a):To zes teraz pojechal...zwiazek z morusem....
A moze jednak zgadzaja sie na ten zwiazek, jesli tak to pewnie jest wybrakowana, miejac 12 lat jak jakis rumun ja porwal na grzmocenie do lasu i nie zaszla w ciaze.
ale zes zablysnal :roll:
na lekcje jezyka polskiego chyba bylo nie po drodze...
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Thomas » 24 lis 2011, 20:25 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
-
- Thomas
- Zaangażowany
Napisane przez Okrutnik » 24 lis 2011, 20:47 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
gorzej jak zaczynaja mi sie wypytywac czy znam jakies polki , czy moge dac im numer do polek bo chca sie umowic , raz tzw ciapolek z pakinstanu chwialil sie jak to poznal polke na imprezie i ja zalatwil w kibelku , po czym zapytal mi sie czy nie mogl bym go umowic z poleczka ?
dostal w ryj , mnie zbanowali na dwa dni a on sie przeniosl na inna zmiane :D
Co gorsza czasami slysze madrych polaczkow gadajacych z angolami czy tez z wyzej wymienionymi osobnikami , i nasi rodacy mowia ze to kur... ze mysla o pieniadzach tylko itd itp i nie dosc ze poprzyjezdzaly dziewuchy po zawodowce i chca sie szybko "ustawic" byle z kim by potem przyjechac na holidaya do wioski i pokazac jaka to wielka pani za granica sie ustawila . To jeszcze sami polscy mezczyzni rozmawiaja z obcymi(w sensie nie polakami) na temat polek stawiajac je w jeszcze gorszej sytuacji .
Ale odpowiedz jest bardzo prosta : taki narod do k... nedzy :/:/ Psioczycie na ciapoli i murzynow a jest ich najwiecaj wiecie dla czego ? bo trzymaja ze soba , pomagaja sobie , w pracy w zyciu na obszczyznie a jak wezmiemy polakow pod uwage to jest sytuacja o 180 stopni wrecz sobie celowo utrudniamy , setki przykladow z reszta kto jest w UK dobrze wie o czym ja mowie tlumaczyc nie trzeba .
Anyway zycze autorce posta jak najlepiej , usiwadomiona czy tez nie w co sie wpakowala zycze powodzenia , Bo pamietac trzeba ze Arabowie stawiaja religie nad kobieta nie odwrotnie wez to pod uwage
Pozdrawiam wszystkich normalnych , nie zakompleksionych , nie zdemoralizowanych rodakow :D
Salut
-
- Okrutnik
- Rozeznany
- Reputacja: 29
Napisane przez ewela119 » 24 lis 2011, 20:57 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Przemek78 » 24 lis 2011, 21:33 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
Thomas napisał(a):To zes teraz pojechal...zwiazek z morusem....
widać co sobą reprezentujesz polaczku. również to, że nie masz zielonego pojęcia o Romach. a wybrakowany to ty jesteś razem z twoją znajomością języka ojczystego. pewnie się cieszysz na weekend bo zaczniesz znowu chlać.
a mojej pani to nawet nie jesteś godzien jako podnóżek robić
poza tym jak chcesz nawiązywać do mojego posta do doczytaj "inteligencie"
-
- Przemek78
- Rozeznany
- Reputacja: 21
Napisane przez Thomas » 24 lis 2011, 21:42 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
Przemek78 napisał(a):pewnie się cieszysz na weekend bo zaczniesz znowu chlać.
a mojej pani to nawet nie jesteś godzien jako podnóżek robić
Alkohol spozywam okazjonalnie w umiarkowanych ilosciach, czyli 2 do 3 razy w roku w ilosci gora 3 kieliszki wodki LUB dwoch piw . Takze jestem polaczkiem odbiegajacym nieco od stereotypu.
Ja mam swoja ukochana pelnowartosciowa Polke dla ktorej moge byc nawet podnuszkiem.
Ps.
Ale powiedz czy z tym nieudanym wypadem do lasu mialem racje????
-
- Thomas
- Zaangażowany
Napisane przez Przemek78 » 24 lis 2011, 21:58 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
-
- Przemek78
- Rozeznany
- Reputacja: 21
Napisane przez bogini8 » 24 lis 2011, 22:01 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.
ale chyba podalas zly przyklad... ktos dobrze zwrocil uwage ze powinnas powiedziec muzulmance i polaku a nie polce i polaku bo to chyba normalny uklad;)monique napisał(a):Przepraszam bardzo ale ja nie napisalam, ze moja jakas muzulmanka kolezanka jest z polakiem. Chodzilo mi o to, ze gdy rozmawiam z nim o kolezankach polkach i o ich zwiazkach nie obraza mezczyzn tylko dlatego,ze sa polakami.
a odnosnie ,,ci***ak,, niestety przez pare lat mozna wyrobic sobie o nich zdanie...wiadomo ze nie wszyscy sa tacy sami, ale niestety swoimi zaczepkami i zachowaniem sami sobie zapracowali na miano,,ci***ak,,...
A ile kobiet skrzywdzili to tylko oni wiedzia....Duza ich czesc bierze sobie polki do,,zabawy,,.. a pozniej koniec koncow za zone i tak bierze sobie ,,swoja,,kobiete ktora mu urodzi 6 dzieci bedzie mu wierna, posluszna itd...takie sa realia niestety..
No chyba ze trafi sie jakas naiwna ktora pod wplywem uroku swojego pana wkoncu za niego wyjdzie i podstosuje pod jego zasady, a niestety to jest calkiem inna kultura inna wiara inne zasady panujace nawet z zyciu codziennym....pozniej moze beda dzieci... gorzej jak sie okazuje ze ksiaze okazal sie jednak zaba....ale odejsc juz wtedy nie tak latwo...zwlaszcza z dzieckiem....
Takich histori bylo i jest na peczki pelno wszedzie i w zyciu codziennym i w gazetach i w tv...najpierw jest zauroczenie a pozniej zderzenie z calkowicie inna rzeczywistoscia...
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
-