Zwiazek z obcokrajowcem.

Miłość, przyjaźń, nienawiść. Tutaj możesz wyrazić swoje emocje, napisać co czujesz....

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 26 lis 2011, 21:45 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

No a poza tym to tutejsze prawo chyba zabrania miec wiecej niz jedna żone?
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 26 lis 2011, 21:45 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

karen napisał(a):kiedys musial byc powod do tego np , ze pierwsza nie mogla miec dzieci wtedy on mogl wziasc sobie druga zone

czyli mamy spelniony glowny powod :) kolezanka nie moze miec dzieci a facet lysieje w innym poscie z tego powodu... wiec na kolejna zone jak znalazl...

Guest

MężczyznaPostNapisane przez -eMPe- » 26 lis 2011, 21:49 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

karen Po kilka żon ma się wtedy gdy się jest skrajnie bogatym, lub biednym. Biedota w 3 świecie ma kilka żon bo to zapewnia darmową siłę roboczą w gospodarstwie.

A do pań będących w związku z obcokrajowcem mały apel.. Z faktu że nie jesteście z Polakiem nie wynika że Polacy są gburami, pijakami, menelami słabymi w łóżku. To że sobie tak porównałyście, świadczy jedynie o waszych doświadczeniach. Ktoś złośliwy mógłby napisać że macie talent do wyszukiwania nieodpowiednich mężczyzn ;)
Czas sobie odpuścić marzenia o poznaniu fajnej Polki. Jeśli każda poznając mnie będzie sobie tłukła w główce te negatywne stereotypy, a ja po kolei musiałbym je w pocie czoła obalać - to ja z góry dziękuję. Dodając do tego bezpodstawne przekonanie Polaków że są najpiękniejszym narodem w Europie (oficjalne badania statystyczne to potwierdziły) - każda najmniejsza wada w mojej aparycji będzie przeszkodą nie do obejścia..
Też sobie poszukam nie-Polki, będzie łatwiej.

-eMPe-
Rozeznany

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez karen » 26 lis 2011, 21:53 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Teraz to juz przesadziles ! Kolezanka nie powiedziala, ze nie moze miec dzieci .... zreszta to nie jest Twoja sprawa i nie powinienes w ogole o tym pisac.

Dodano: -- 26 lis 2011, o 21:57 --

-eMPe-, Napewno nie wszystkie polki tak zle mysla o polakach wiec nie martw sie , znajdziesz swoja jedyna :)

karen
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 26 lis 2011, 22:03 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

sweetheart19 napisał(a):Thomas Przemek nie moze oceniac Twojej inteligencji, Moze oceniac jej brak!

Bystra jestes ze hoho....chyba nie ocenisz czegos czego niema.

sweetheart19 napisał(a):On przynajmniej potrafi poprawnie pisac ( po angielsku i arabsku) i mowic!

No moze znasz angielski na tyle zeby moc ocenic jego pisownie anglielskiego ale w jaki sposob oceniasz jego arabski???

sweetheart19 napisał(a): Szkoda mi slow na odpisywanie tym wszystkim rasista

Nie rozumiem tego zdania chyba ze nie omylna sweetheart19 walnela byka piszac rasistá zamiast rasistom.

Tak czy inaczej nie moge byc rasistá skoro nic nie mam do czarnych, chinczykow i innych.

sweetheart19 napisał(a):A to co napisales o kobiecie Przemka jest tylko dowodem na to jak nisko upadles i jaki poziom reprezentujesz!

Byc moze ale, czy znasz jakiegos Cygana czy tak jak oni chca byc nazywani Roma legalnie zarabiajacego na chleb???
W moim miescie bylo cale osiedle cyganow oprocz tego mojego najlepszego kolegi siostra zwiazala sie z jednym z nich. Opowiadala swojemu bratu jak wyglada zycie pospolitego cygana.
Najlegalniejsza dzialalnoscia jaka zajmowali sie to wyludzanie dofinansowan rodznnych glownie z niemiec a ostatnio z UK.

sweetheart19 napisał(a):Rodzice Cie nie wychowali, ojciec nie nauczyl, ze trezba miec szacunek do kobiet!!!

Jak juz Draco wczesniej napisac, poczekamy zobaczymy. Pamietaj ze dla nich jestes tylko nieco drozsza od kozy. No chyba ze nie bedziesz mogla mu dac potomka to wtedy nawet z koza przegrasz.

sweetheart19 napisał(a):napisales, ze widziales kilku chlopakow w szatni... trezba bylo odrazu mowic, ze masz gejowskie ciaglosci i poprostu jestes zazdrosny, ze podebralam Ci kolejnego przystojnego, ladnie pachnacego, z bardzo sexownym tyleczkiem araba!!

hmm...gdybym byl gejem to raczej podobalby mi sie orginal latynosa, nie wiem moze rickey martin a nie tania podrobka z Pakolandii.
piszesz ze jestem zazdrosny ale o co?
Ze sa przystojni? ile ten Twoj ma wzrostu 1,5m w kapeluszu? Ladnie pachnacy??? cebula, czosnkiem czy poprostu curry??? Co do tylkow to sie nie znam, ale jedrna, ksztaltna bez zarostu mojej kobiety bardzo mi odpowiada.

sweetheart19 napisał(a): A i masz racje nie swietnego w lozku, on jest poprostu boski a Ty mu nigdy nie dorownasz! A i no chyba jakies kompleksy na temat rozmiaru. Nie przejmuj sie jesli brakuje Ci kilku centymetrow podobno nie liczy sie wielkosc przyrodzenia ale sztuka pie*******a!

Wg naukowcow do zaspokojenia kobiety wystarczy cale 7cm.
Zwituje to powiedzeniem mojego czarnego kolegi:
Sprobujesz czarnego to nigdy nie bedziesz chciala innego.
(jesli nie zrozumiesz przekazu, pytaj jakos Ci to wytlumacze blondi)
Thomas
Zaangażowany

Reputacja: 67
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Thesignerka » 26 lis 2011, 22:32 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

A mnie osobiscie meczy juz to zmuszanie wrecz kazdego do poprawnosci politycznej wzgledem innych narodowosci. Wg mnie wiekszosc nie-bialych z ktorymi mam przyjemniosc nie raz dzielic przestrzen publiczna w komunikacji miejskiej po prostu z dziczy wyniosla wielkie oszczedzanie na wodzie i mydle, brak zrozumienia ze nie kazdy miluje sie jekach hiduskich czy arabskich puszczanych na caly regulator w busie, i to np przez 2- 3 takich amantow jednoczesnie, osobliwe stereo.
Nie mam ochoty sie freaternizowac z takimi ludzmi, nie zaznaczam uparcie swojej obecnosci na swiecie i nie chce zeby inni zalewali czasoprzestrzen swoja obecnoscia. Mam w glebokim powazaniu czy bede posadzona o rasizm, bo jestem rasistka i zmuszanie mnie do lubienia brudu, smrodu i dziczy uwazam za zamach na moja wolnosc wyboru co do tego co lubie a czego nie lubie. Tu jest Europa i tu obowiazuje cywilizacja europejska a nie hinduska czy arabska, czy tez z glebokiej wsi polskiej.

Nic za to nie mam do obcokrajowcow z daleka, kolor skory tu nieistotny - jesli zachowuja sie cywilizowanie i nie smierdza, pracuja jak kazdy i jak kazdy spokojnie kulturalnie zyja.

Dwa, ludzie ktorzy wpadaja tu z niecywilizowanych krajow i jeszcze tydziej temu srali do dziury i jedli palcami, nie przestawia sie na kulture europejska jeszcze z 2-3 pokolenia.

Gdyby Polska wygladala tak jak UK zaplakalabym sie na wiecznosc.Dziwie sie anglikom ze tak malo robia zeby ich kraj nie zostal zalany totalnie przez inne kultury.

Sweetheart19 zycze Ci jak najlepiej ale zaryzykuje stwierdzenie ze jeszcze malo wiesz o zyciu i chceszp odjac bardzo ryzykowna decyzje, ale w kwestii uczuc wiadomo - rozum idzie na bok :) Moze ci sie nie ulozyc/ ulozyc tak samo dobrze/ zle z Polakiem, Arabem, Afroamerykancem czy Hindusem, jednak roznica kultur robi swoje i tu mozesz sie zdzwic bolesnie w przyszlosci, czego mam nadzieje nie doswiadczysz.

Jest wielu wspanialych Polakow :) widocznie Ty nie bylas dosc wspaniala zeby z kims wspanialym sie zwiazac. Ja mam przyjaciol z Polski i sa rewelacyjni, co lepsze znam masy zajefajnych factow z Polski, a wytykanie bledow forumowiczom i traktowanie to jako ulomnosci to dopiero mistrzostwo, zwlaszcza ze sama walnelas kilka zdrowych bykow :twisted:

Wywlekanie jaki twoj aktualny koles jest w wyrku jako argument za arabami a przeciwko Polakom jest troche slabe (kur**%# bardzo slabe!!) i plytkie, jak ci obije morde za 10 lat to ci jego magiczna paleczka nie poprawi nastroju, slabe slabe -bo twierdzenie ze Polacy sa be i do bani to troche idiotyczne sama przyznasz, chyba ze masz 17 -20 lat, to wiele tlumaczy. Obys dziewczyno nie plakala.

polecam filmik
http://www.youtube.com/watch?v=ZBY4Yxkm1cc

dokument o zjawisku wakacji w tunezji/ egipcie :D napalonych glupich polek na kolesi o czarujacych oczkach :D

PS: nie mozna krytykowac krytykujacych za krytyke, bo dyskusja na forum zaklada w rzeczy samej opinie zarowno pozytywne jak i negatywne. Tzn mozna, ale jest to kompletnie poza logika.

Dodano: -- 26 lis 2011, o 23:11 --

A chcialam tylko dodac ze mi lata kto z kim sypia, ale do k* nedzy! nie szukajcie aprobaty dla naiwnosci i ryzykanctwa, jestem w stanie zrozumiec ze mozna pokochac Araba, Chinczyka i kazdego innego, ale nie zwalnia to z uzywania mozgu :)

Sweetheart19 ja nie lubie slodzic, jesli ulozy Ci sie dobrze - super, jesli nie- zawsze mozesz szukac pomocy, nie zapomnij o tym.
Z Twoich postow odwetowych wynika ze nie przyjmujesz krytyki swojej decyzji i nawet madre argumenty wrzucisz do worka "je**ni rasisci", na sile nikt Cie tu nie uszczesliwi, dodam tylko ze jesli masz jakies watpliwosci to znaczy ze jednak nie wszystko jest ok. Statystyki podaja ze grubo ponad 1/3 malzenstw sie rozpada w obrebie jednej kultury, nie ludz sie ze w przypadku 2 skrajnie roznych kultur bedzie lepiej :) Mysle ze kompleksy to masz Ty, nie wiem z jakiej wsi jestes i jak malo fajnych kolesi tam bylo, pozostaje tylko pod tym wzgledem wspolczuc, dla mnie to znak ze to Ty nie podejmujesz tutaj racjonalnych decyzji, tylko baaaaardzo emocjonalne.

Z innej beczki -->
Moj szef jest z Bangladeszu, ale jest cywilizowany i naprawde goscia sobie cenie jako pracodawce, nie jest zadnym fanatykiem, ani oderwanym od rzeczywistosci typem, takim ludziom nie mam nic do zarzucenia. Skoro niektorzy moga sie dostosowac, uznaje ze Ci ktorzy sie nie dostosowali sa zwyczajnym niereformowalnym bydlem (dot wszelkich nacji)
Thesignerka
Rozeznany

Poczciwy
18

MężczyznaPostNapisane przez Dj T » 27 lis 2011, 12:53 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Tak sledze sobie ten temat i czasami ocza nie wierze:)) ale ....
Thesignerka napisał(a):Jest wielu wspanialych Polakow :) widocznie Ty nie bylas dosc wspaniala zeby z kims wspanialym sie zwiazac. Ja mam przyjaciol z Polski i sa rewelacyjni, co lepsze znam masy zajefajnych factow z Polski,

DZIEKUJE:))

Thesignerka napisał(a):Wywlekanie jaki twoj aktualny koles jest w wyrku jako argument za arabami a przeciwko Polakom jest troche slabe (kur**%# bardzo slabe!!)
- BRAWO:))

Cudze chwalicie swego nie znacie - to do sweetheart19

A tak na koniec bez zadnego umoralniania - powodzenia to Twoje zycie wiec jestes swiadoma co robisz . I przestan wraz z kolezankami wrzucac wszystkich Polakow do jednego wora - bo nie wszyscy jestesmy tacy sami tak jak nie kazda kobieta nie jest taka sama . ::stop::
Dj T
Rozeznany

Reputacja: 77
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 27 lis 2011, 14:20 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Tak sledze sobie ten temat i czasami ocza nie wierze:)) ale ...
.
Oczom nie ocza...niewiem czemu ludzie myla koncowke a z -om....;) sorry ale jakos bledy tego typu mi sie strasznie w oczy rzucaja.pozdrawiam I bez urazy ;)
Ostatnio edytowano 27 lis 2011, 16:35 przez bogini8, łącznie edytowano 1 raz
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Dj T » 27 lis 2011, 15:38 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

hehehe Bogini co racja to racja:))moj blad:)bez urazy :mrgreen:
Dj T
Rozeznany

Reputacja: 77
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez eric27 » 27 lis 2011, 15:51 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Zastanawiała mnie jedna rzecz, dlaczego na pytanie autorki "Czy są tu jakies kobiety ktorych partnerzy sa z poza polski?" jedną z pierwszych odpowiedzi było "Kolejna z ci***ak???". Dlaczego ktoś tak generalizuje ale jednak okazało się, że autarka tematu nie jest z "ci..a" ale z Arabem, czyż to nie to samo? Pamiętam jak jakiś czas temu nasza rodaczka pytała na forum kto to jest "ci..a". Po uzyskaniu kilku odpowiedzi zaczęła się "święta wojna". Po kolejnym pytaniu czy aby nie jest z jednym z "nich" związana z wielkim oburzeniem odpowiedziała, że to niczyja sprawa tylko jej, czym jednoznacznie odpowiedziała na to pytanie. W innym poście sama przyznała się, że jest w związku z Pakistańczykiem. Nie jestem rasistą w pełnym tego słowa znaczeniu, mieszkam na Small Heath od prawie 6ciu lat, więc mam za sąsiadów około 90% tzw. "ci..a" ale mnie to wali dopóki nie czepiają się mnie ja nie czepiam się ich. Pracuje w fimie, w której poza 5cioma Polakami i 5cioma Anglikami resztę załogi łącznie z kierownictwem stanowią tzw."ci..a" ale mi nic do tego, w końcu żyjemy w kraju, w którym obowiązują "equal opportunities and rights". Reasumując życzę 'all the best' autorce postu i "jej Arabowi" oraz żeby sama miała więcej tolerancji dla tych od których tej tolerancji oczekuje. :D

Pozdrowionka dla wszystkich :D

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

KobietaPostNapisane przez WESOLACZARNULKA » 27 lis 2011, 18:18 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

ja mam meza obcokrajowca!!! i nie jest ci***ak ani murzynem:) jest Lotyszem..poznalismy sie 5lat temutu w Anglii ale nie Birmingham...jestesmy 3lata po slubie i mamy synka 3.5letniego..maz rozmawia po polsku.z synkiem tez rozmawia tylko po polsku;/co jestem zla na niego bo synek nie bedzie pomgl pogadac z babcia,chyba ze jak bedzie starszy sam bedzie chcial sie nauczyc tego jezyka...i wiem ze polacy dziwnie patrza na zwiazki mieszane:( dla mnie to dziwne bo to ze jest obcokrajowcem to nic nie znaczy..tez jest czlowiekiem jak my polacy~!!!!!

WESOLACZARNULKA
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 27 lis 2011, 19:31 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

To bardzo zle ze nie mowi do niego po Lotewsku i juz nie chodzi o to ze nie bedzie mogl z babcia porozmawiac ale znac trzy jezyki obce a dwa to jest roznica, zwlaszcza ze Lotewski nie jest jezykiem slowianskim wiec ma nie wiele z Polskim wspolnego wiec jak za dziecka sie chociaz solidnych podstaw nie nauczy to pozniej kiepsko widze nauke od zera jezeli nie bedzie mial jakiegos pociagu do jezykow. Znam Polaka urodzonego tutaj, rodzice mowili do niego od zawsze lamanym Angielskim, teraz mowi ze chcialby sie nauczyc Polskiego bo ma w krew polska ale sie jakos zabrac nie moze itp. a z takim podejsciem to wiadomo ze juz sie nigdy nie nauczy.
Mike
Zadomowiony

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 27 lis 2011, 19:40 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

WESOLACZARNULKA napisał(a):ja mam meza obcokrajowca!!! i nie jest ci***ak ani murzynem:) jest Lotyszem..poznalismy sie 5lat temutu w Anglii ale nie Birmingham...jestesmy 3lata po slubie i mamy synka 3.5letniego..maz rozmawia po polsku.z synkiem tez rozmawia tylko po polsku;/co jestem zla na niego bo synek nie bedzie pomgl pogadac z babcia,chyba ze jak bedzie starszy sam bedzie chcial sie nauczyc tego jezyka...i wiem ze polacy dziwnie patrza na zwiazki mieszane:( dla mnie to dziwne bo to ze jest obcokrajowcem to nic nie znaczy..tez jest czlowiekiem jak my polacy~!!!!!

Mysle ze nie znajdziesz tak wielu polakow ktorzy by taki zwiazek skrytykowali.
Lotysze sa z Europy z cywilizowanego kraju i poza kolorem skory maja wiele wiecej wspolnego z nami. Pewnie na upartego nawet idzie sie z nim dogadac lamanym polsko-rosyjskim. Kulturowo, zwuczajowo i swiatopogladowo sa niemal identyczni.

Chodzi tutaj glownie o naiwne polki czesto bardzo mlode ktore pchaja sie w zwiazek z ludzmi z zupelnie innego swiata, swiata w ktorym obowiazuja zupelnie inne zasady,zwyczaje czesto zwiazana z ich zacofaniem wynikajacejo z ich wszechobecnej religii i bezgranicznej naiwnej wiary.

Ciesze sie ze znalazlo se kilka osob podobnie myslacych do mnie, moze nie co subtelniejszych z sposobie wyrazania swoich mysli czy przekonan :D
Ostatnio edytowano 27 lis 2011, 20:40 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy

KobietaPostNapisane przez agg » 27 lis 2011, 20:23 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Thomas napisał(a):suptelniejszych

:zakaz: ::stop:: :rozwalkompa:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Thomas » 27 lis 2011, 20:46 Re: Zwiazek z obcokrajowcem.

Przekonalas mnie agg, od dzisiaj bede korzystam z programu sprawdzajacego pisownie.
Bo tu kurw@ same Miodki sa.
Gydyby na Angielskich forach bylo tylu upierdliwych straznikow poprawnej pisowni to chyba fora te musialyby byc poprostu zamkniete.
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy

Poprzednia stronaNastępna strona