Książki

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez wa_ria_tka » 4 lut 2009, 11:37 Książki

Zamieściłam juz ogloszenie na bham.pl. ale postanowilam sie zapytac rowniez was, czy ktoras nie ma jakis "fajnych" i ciekawych ksiazek w jezyku polskim do poczytania??? Ja mam kilka, ktore juz znam na pamiec, chetnie sie wymienie, lub nawet odkupie ciekawe ksiazki od Ciebie. A moze gdzies w Domu Polskim, lub w zwyklej bibliotece moge wyporzyczyc polskie ksiazki? Jesli cos wiecie- piszcie na priv, lub e-mail. Z gory dzieki. :)

wa_ria_tka@op.pl

wa_ria_tka
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez MAXIMO » 4 lut 2009, 19:36 Re: Książki

apierowych nie mam, ale mam około 4000 książek elektronicznych (ebook) głownie fantasy i fantastyka ale też znajdzie się chyba troche pozycji tzw. literatury kobiecej.
MAXIMO
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez joanna:) » 4 lut 2009, 19:43 Re: Książki

Polskie ksiazki mozesz wypozyczyc w kazdej bibliotece w Birmingham. A jezeli nawet w biblotece kolo ciebie nie ma ciekawych ksiazek mozesz sobie zamowic przez internet i dostarcza ci do biblioteki blizej ciebie. Najlepiej idz i sie zapisz a oni ci juz wszystko wytlumacza. Pozdrawiam.

joanna:)
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 4 lut 2009, 22:16 Re: Książki

Ja mam jakies prady :mrgreen: Wlasnie siadlam do kompa i chcialam zalozyc temat o ksiazkach. Tyle ze mnie bardziej interesuja ksiazki po angielsku. Nie moge spac jak nie mam dobrej ksiazki (jak mam to tez nie moge spac bo czytam :mrgreen: ). Moze mzecie polecic jakas dobra literaturke. Moje ulubione z ostatnio przeczytanych: "Shadow of the wind" Carlos Ruiz Zafon, "Angela's ashes" Frank McCourt, "The Family" Mario Puzo.
wa_ria_tka,
Polskie ksiazki mozna kupic w Bordersie, Waterstonie, albo w polskim sklepie na Digbeth.
Przejże swoja biblioteczke, moze znajde cos czego juz nie potrzebuje lub moge pozyczyc.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez marcin.p » 5 lut 2009, 14:49 Re: Książki

maximo pusc mi na maila ... bede wdzieczny spajk99@gmail.com

marcin.p
Zadomowiony

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez MAXIMO » 5 lut 2009, 18:31 Re: Książki

marcin . z chęcią sie podziele swoim zbiorem, ale co mam ci puścić na maila ? książki ? tego jest 14,5 GB. troszkę za dużo na maila. spisu niestety niemam bo to się ciągle zmienia. napisz może czego szukasz albo jakiego typu a ja ci powiem co mam z tego . ewentualnie mogę ci wysłać listing tego katalogu , ale uprzedzam, że to wielki bałagan :D

zobacz na moim chomiku, wstawiłem około 150 najciekawszych moim zdaniem książek
http://www.chomikuj.pl/Ebooki_Fantasy
MAXIMO
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez anczi21 » 5 lut 2009, 19:37 Ksiazka z 1864r

a ja mam ksiazke z 1864r. pt. KSIAZKA DO NABOZENSTWA . Moze ktos z was jest kolekcionerem i chcialby kupic . Ktos chetny ? Moge dac wiecej inf. na temat tej rzeczy .

anczi21
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bluebery » 12 mar 2009, 21:03 Re: Książki

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: do nabozenstwa :mrgreen: :mrgreen: Dobre, ale serio jesli masz takowa ponad stuletnia to raczej poszukaj kolekcjonerow dla wielu moze byc to dobry kasek , a dla ciebie dobra kasa.
bluebery
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny