Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 21 lip 2009, 10:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dziękuję dziewczyny, jakoś odrazu inaczej się czuję mając świadomość że to na 100% chłopiec... Poczekam jeszcze z 2 tygodnie i zaczne zaopatrzać sie w ciuszki od 4,5kg mam nadzieje że większy nie bedzie :-| Wiecie coś może jak to jest z tą wagą drugiego dziecka? czy zawsze ono jest większe od pierwszego? Bo mi każdy mówi że tak a pierwsze bylo prawie 4,5kilogramowe :sad:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 26 lip 2009, 19:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nie ma na to reguly :!: to tak jak z "przesadami" na jednym sie sprawdzi na drugim nie.
moj starszy brat urodzil sie blisko 5kg, ja po 8 latach 2,5 kg :!: moj mlodszy brat rok po mnie ok 3,8 kg :wink:
wierze i mam nadzieje, ze moje drugie dziecko kiedys tam w przyszloscie nie bedzie wieksze od Dominiki :!: (4820 gr) :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 26 lip 2009, 21:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg, NO NIE GADAJ 4820 O KURCZE !!!! A wiedziałaś o tym że ona będzie taka duża?Oczywiście nie chodzi mi tu o wiedze co do grama tylko świadomość tego że dziecko jest ponad przeciętną...?
A Ja myślałam że moja była taaaka ogromna :)
Ponieważ zrobiłam sobie kopie zielonej ksiązeczki z pierwszej ciąży to mam porównanie między pierwszym a drugim dzieckiem,wg wyników usg wychodzi że młody już jest dosyć sporo większy od Roksi :roll:
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 28 lip 2009, 10:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi, nie mialam pojecia :!: zlalam ta tabelke w zielonej karcie i nawet nie pamietam co tam bylo na wykresie. polozna tylko mowila "decent size baby" no ale kurde nie wspomniala, ze to rowna sie huge baby :!: nawet w szpitalu byli w szoku, a przeciez w karte zagladali :roll: nikt nie wpadl na pomysl, zeby dodatkowe usg zrobic po tym polowkowym, nawet ja (bo nie widzialam takiej potrzeby). no ale co tam bylo minelo :wink: mam nadzieje, ze nastepne bedzie bardziej przypominalo noworodka niz niemowlaka :-P

aha teraz Minia ma 22 m-ce i wazy 15 kg. widac taka Jej "uroda" :-D
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 28 lip 2009, 13:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg, no widocznie tak,często jest tak że pulchniejsze dzieci gdy dorastają robią sie szczuplutkie a szczupłe znacznie tyją, moja za miesiąc i 3dni skończy 2 lata i waży obecnie 11kg no ale w sumie to jest taki harpagan mały wszędzie jej pełno a o jedzeniu to zapomina musimy jej podstepem podsuwac.
No ale teraz mi się marzy taki malutki dzidziuś :smile:
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 29 lip 2009, 09:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi, gratuluje synka!!
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 29 lip 2009, 09:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

AngelinaJ, dziękuję bardzo, a ty jak sie teraz czujesz? minęły już nudności?
kindziula kiedy masz ten 2gi scan?
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 29 lip 2009, 10:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny :)Jak tam sie czujecie??Macie jakies dolegliwosci??Bo ja to mam teraz ciagle zgage i bole krzyza,jak juz mnie ten bol dopadnie,to koniec- cala noc i caly dzien :twisted: ...ale pozatym ok :smile:
:arrow: malaroksi ja mam scan na 13 sierpnia-dluzy mi sie do niego jak nie wiem.A nawet nie pomyslalam,zeby sobie tez skopiowac ta zielona ksiazeczke dla porownania :) Wiem jedno brzuch mam duzy,a w pierwszej ciazy w 20-tym tyg.mialam mniejszy a to dopiero polowa ciazy...
:arrow: agg Twoja corcia rzeczywiscie duza sie urodzila.Moj Kacper teraz w piatek skonczy 2-latka i tez jest chlop z niego,tyle ze on wysoki,ale lubi sobie pojesc.Ale co tam niech dzieciaczki rosna :grin: pozdrowionka :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez andar » 29 lip 2009, 13:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

czesc :wink: chetnie poznam nowe kolezanki :wink: niedlugo spodziewamy sie Bobaska :wink: mieszkamy na Smethwick'u. pozdrawiam :grin:

andar
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 29 lip 2009, 13:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witaj andar :-) Gratulacje!na kiedy masz termin?
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez andar » 29 lip 2009, 13:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

a dziękuję bardzo :wink: mówią że na początku października :grin: ale czas pokaże :wink: już się nie mogę doczekać chociaż wiem,że nie będzie łatwo :-| ale cóż Nasza Perełka miała być i będzie :grin:

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 29 lip 2009, 13:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

To super!A wiesz co bedzie??No niektore kobiety maja szybkie porody,wiec glowa do gory,bedzie dobrze :grin:
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez andar » 29 lip 2009, 14:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kindzulinaa widzę a raczej czytam,że masz już małego Bobaska i spodziewasz się drugiego! super :grin: doświadczenie masz i będzie Ci łatwiej :wink:
słyszałam,że Kobiety w drugiej ciąży mają większe brzuszki :roll:

a spodziewamy się Kobitki :grin:

a u Ciebie? bo przyznam się,że nie czytałam wcześniejszych wiadomości więc nie wiem :o

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 29 lip 2009, 14:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ooo to super masz,tez mam nadzieje na dziewczynke,13-stego ide na usg wiec sie dowiem :) Chociaz jak drugi synek bedzie,tez sie bede cieszyc. pozdrawiam :-)

[ Dodano: Sro Lip 29, 2009 15:38 ]
Aaa co do brzuszka to narazie sie sprawdza (u mnie) hihi
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez andar » 29 lip 2009, 14:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

My poszliśmy na usg z nadzieją,że dowiemy się jaka płeć,ale niestety... Nasza Perełka znudziła się dogłębnym badaniom- odwróciła pupcie i w najlepsze poszła spać i koniec badań hehe następne powtórzyliśmy tydz.później i już była grzeczna :grin: tak więc różnie może być! ale życzę oczywiście żebyście dowiedzieli się już teraz :grin: nasza zrobiła Nam psikusa :o

my na usg idziemy w przyszłym tyg... już się nie mogę doczekać jak Ją zobaczę :-)

andar
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona