Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agg » 21 kwi 2008, 21:12 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

usg bioderek robia jesli zauwaza taka koniecznosc. np jak lekarz wykryje nieprawidlowosc lub ktores z rodzicow mialo problem z bioderkami w dziecinstwie.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez joanna:) » 22 kwi 2008, 18:24 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Ja nie wiem jak w twojej przychodni ale ja jak moja mala skonczyla ok 2 miesiecy bylam u specjalisty ktory wlasnie sprawdzal bioderka czy dziecko odpowiednio unosi glowke i takie tam. To moj GP wyslal mnie na takie badania ale nie bylo ku temu powodow powiedzial ze to dla dobra dziecka. To byla taka sama wizyta jakA odbylam z moja pierwsza corka ktora urodzila sie w polsce. Wiec nie wiem od czego to zalezy moze zapytaj sie swojego GP albo poloznej. A jezeli w pozniejszym okresie lekarz zobaczy cos nie pokojacego to napewno wysle cie na przeswietlenie. Chociaz jezeli ani ty ani nikt z twojej rodziny nie mial problemow z biodrami to jest male prawdopodobienstwo aby twoj maluszek je mial. Powodzenia i nie martw sie napewno wszystko bedzie OK :grin:

joanna:)
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ulenka21 » 2 maja 2008, 18:09 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Czesc dziewczyny.Mam pytanie.Pod koniec maja urodze dziecko i od kilku dni mam dziwne bole w dole brzucha, tak jakbym miala dostac okresu, przechodza i odchodza, ale czasem trzymaja dosc dlugo...Czy to tak ma byc w 9 miesiacu ciazy?

ulenka21
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agi » 2 maja 2008, 20:57 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

No raczej tak. Też miałam często bóle okresowe i takie w okolicach krzyża. Myśle że to jest związane z obniżającą sie macicą, szyjka sie skraca i przygotowuje powoli do porodu i to chyba dlatego te bóle. Ale zapytaj na wszelki wypadek położna, bo różnie to bywa :roll:
Koniec maja, to już nie długo, pewnie sie strasznie niecierpliwisz :wink:
Ja ostatni miesiąc już nie mogłam wytrzymać, brzuchol ciężki, w nocy nie mogłam spać, bo było strasznie nie wygodnie :razz:
Trzymam kciuki :!:
Powodzenia :-D
agi
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ania810 » 2 maja 2008, 22:26 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Czesc dziewczyny! Ja tez mam termin na koniec maja, ale mi nic nie dolega (oprocz tego, ze stalam sie bardzo niesprawna ruchowo :mrgreen: ). Nie mam zadnych skurczy przepowiadajacych czy boli. Z pierwszym dzieckiem bylo podobnie i boje sie ze czeka mnie to samo co poprzednio, tzn. porod wywolywany oksytocyna, bez skurczy, przebijane wody itd. Chociaz w glebi duszy mam nadzieje, ze bede miala "normalny ksiazkowy". Pozdrawiam

Ania810
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ulenka21 » 3 maja 2008, 12:23 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Ja tez jestem strasznie niesprawna i niezdarna, ale widocznie pod koniec ciazy tak musi byc.Brzuszek tez mam ciezki i dlugo nie mam sil stac,a le pocieszam sie , ze jeszcze kilka tygodni i zobacze co wychodowalam przez ostatnie 9 miesiecy;o)Jakos jeszcze nie dochodzi do mnie to, ze zostane mama, moze dlatego, ze dawno nie mialam kontaktu z malymi dziecmi, nikomu w rodzinie ani znajomych nic sie jakos nie rodzi;o)
Co do boli przedporodowych, to w srode ide do poloznej, zapytam czy juz jakies oznaki powinny wystapic..Juz jestem tak podekscytowana tym porodem, 9 miesiecy oczekiwania, to zdecydowanie za dlugo...;o)

ulenka21
Raczkujący

Neutralny

zgadzam sie z tym ze 9miesiecy to za dlugo :grin: ale wam zazdroszcze dziewczyny wy za moment bedziecie tulic swoje pociechy a ja jeszcze do pazdziernika musze sie meczyc :roll: zycze wam krotkich jak najmniej bolesnych porodow i zdrowych i dorodnych szkrabow :mrgreen: dajcie znac jak bylo :-D

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 10 maja 2008, 12:52 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Witajcie!Ja jestem mama 5 tygodniowego Aleksa!i 6 letniego Kubusia obaj synusie urodzili sie w UK,jesli ktores z was potrzebuje porady chetnie sluze pomoca.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ona_26 » 12 maja 2008, 17:09 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Hej Iwono38.Skoro urodzilas tutaj 2 dzieci, to moze podpowiesz mi w jakim stroju sie tutaj rodzi?
A) W stroju Ewy;o)
B) Dostaje sie koszulke szpitalna
czy tez C) Trzeba miec cos swojego
Dzieki za odpowiedz;o)

Ona_26
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 12 maja 2008, 19:32 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Kwestia wyboru,ja rodzilam Kubusia w swojej wlasnej koszulce byla krotka i cieniutka,bardzo obszerna,wszystko zalezy od ciebie ty musisz sie czuc wygodnie,przy Aleksie mialam cc i dostalam szpitalna koszulke ale pozniej przebralam sie w swoja.Po porodzie najlepsza jest cienka i rozpinana koszulka wygodna do karmienia.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

Witam!!! i dolaczam do rozpakowanych!!! Moja coreczka przyszla na swiat 2 czerwca w Solihull. Jestesmy bardzo szczesliwe!!!

Ania810
Początkujący

Neutralny

Aniu wielkie gratulacje!!!!
babulki
Rozeznany

Neutralny

witam wszystkich moja coreczka Julia przyszla na swiat 3 marca jest moim najwiekszym szczesciem jakie mnie tu spotkalo.Rodzilam w solihul i bylam bardzo zadowolona z tego szpitala

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

Julka witaj i gratulacje mamusiu!
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agi » 8 cze 2008, 16:58 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Ja również gratuluje wszystkim świeżo upieczonym Mamusiom!!! :mrgreen:

pozdrawiam
agi
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona