Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 13 lis 2010, 12:50 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

ewela119, fajne lozeczko no szkodaz ze wiecej kolorow nie ma jakis neutralnych , pomaranczowe zolte itp.. bo tu tylko albo dla dziewczynki albo dla chlopczyka:D no i to zielono blekitne mi sie bardziej podoba, moze z tego wzgledu ze nieelubie rozu:D
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

ewela119, to różowe jest ochydne , ale to niebiesko-zielone śliczne :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

ewela119, bogini8, przekonalyscie mnie do tego travel cot, bo ten kojec - wiezienie to i strasznie duzy, mam tylko nadzieje ze Maly bedzie lubil mi tam lezec.
Dzis bylysmy na carboot i mieli hauck nowe za £35 kurna moglam Matki posluchac i kupic, no nic w nastepnym tygodniu podjade i kupie mam nadzieje ze jeszcze beda.

dorcik101
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 13 lis 2010, 19:03 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Ja mam zamiar kupowac wszystko juz powoli po drugim scanie czyli po 20 tyg, na tym scanie z tego co polozna mowila maja dokladnie obejrzec moja dzidzie, narzad po narzadzieczy wszystko ok, no i bedzie juz po polowie takze najwyzsza pora, mam zamiar zaczac wlasnie od lozeczka i wozka i jesli do tej pory nie dodadza nowych kolorow to wezme to blekitno-zielone, bez wzgledu na to czy bedzie to chlopczyk czy dziewczynka bo to rozowe jest tak paskudne ze bym go darmo nie wziela
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 13 lis 2010, 19:19 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

dorcik101, no a ile ma twoja dzidzia tak wogole?

[ Dodano: Sob Lis 13, 2010 19:39 ]
ewela119, i bardzo dobrze lepiejwszystko pomalu systeatycznie skupowaca nie czekac do ostatniej chwili z takim wydatkiem .tak jak moja kolezanka...bo przesady i wogole wkoncu pojechala do spzpitala i jej facet zostal z wszystkim na glowie! a wiecie jacy sa faceci....ja by nie chciela zeby moja maz w ostatniej chwili mi wszystko kupowal bo bym chyba oszalala w tym szpitalu i sobie wlosy wyrwala wszystkie hehehe:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a): i sobie wlosy wyrwala wszystkie hehehe:D
No miałabyś co rwać :D ale i tak nie dałabyś rady wszystkich ;)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 13 lis 2010, 20:33 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

malaroksi, oj dalabym.. one jak proste sa to wcale nie jest ich tak duzo;) to tylko pozory:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 13 lis 2010, 20:54 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Ja bym w zyciu nie pozwolila mojemu nic kupic, nawet do Asdy po jedzenie samego go nie posylam, bo ja juz taki mam charakter ze uwazam ze wszystko sama zrobie najlepiej :D Jak Gocha sie urodzila to nikomu nie pozwalam sie do niej dotknac, moim zdaniem nawet moja matka ktora ma nas lacznie 6 zle zmieniala jej pieluchy :D Staram sie z tym walczyc gdyz zdaje sobie sprawe ze moj rownie dobrze jak ja odkurzylby mieszkanie czy zrobil zakupy a ja bylabym mniej zmeczona ale jakos mi ciezko idzie. Jedyne na co bez oporow pozwalam mu robic to zmywanie garow :D Cala reszta w domu i przy dziecku to moja dzialka i musi byc zrobione po mojemu :) Wiem jestem okropna :D
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 14 lis 2010, 00:20 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

ewela119 napisał(a): Cala reszta w domu i przy dziecku to moja dzialka i musi byc zrobione po mojemu Wiem jestem okropna
h nie jestes okropna tylko dajesz chlopu za duzo luzu i go wyreczasz, trzeba czasai odpoczac kobieto i dac facetowi troche wolnej reki, zeby nie czul sie bezuzyteczny.
mi tez czase wydaje sie ze wszystko zrobie lepiej, ale czesc obawiazkow oddalam mezowi bo po glebszym namysle stwierdzilam,,kurcze czemu ja mam to wszystko robic sama a on sie obijac..,,:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, Maly ma dopiero 3 tygodnie ale babcia za wczasu chce mu kojec sprawic.

ewela119, mam to samo w zyciu bym nie poxwolila zeby moj sam robil zakupy dla dziecka teraz jak w szpitalu bylam i po porodzie jak robil zakupy to liste mu robilam a oni tak z torbami niepotrzebnych rzeczy wracal i tyle kasy wydawal ze szlak mnie trafial ale milczalam bo nie chcialam mu przykrosci robic.

Co do kupowania rzeczy dla Dzidzi to kupuj ale tym co ci tego odradzaja to sie wcale nie opowiadaj. My tez wszystko mielismy za wczasu nie wyobrazam sobie nie miec tego. Ja to nawet dekoracje swiateczne wczesniej kupilam. Poza tym wyprawka to koszt takze lepiej pomalu, systematycznie niz wszystko na raz. Ja bym tobie radzila pogadac z dziewczynami co mialy dzieci moze dadza lub pozycz ci ubranek na te pierwsze 3 miesiace bo to na wtedy najwiecej potrzeba. Mi kuzynka tez tak dala to ci powiem ze to ogromna oszczednosc.
A tak na marginesie to dobrze bedzie nie przejmuj sie tylko dbaj o siebie. Ja wieze ze skoro Bozia dala dziecko to i da na dziecko. My jak dowiedzielismy sie ze jestem w ciazy to moj mial malo platna robote takze balismy sie troche a tu za dwa tygodnie dostal propozycje lepszej :mrgreen:

Ja wlasnie doje sie i jak skoncze jade na carboot bo mam Mame u siebie i wczoraj na jednym bylysmy i spodobalo jej sie wiec jedziemy i dzis.

dorcik101
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 14 lis 2010, 10:27 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

dorcik101, yyyyy to troche wczesnie na kojec.....moj ma 7mcy i w lozeczku turystyczny bawi sie ale jeszcze w gornej poodwieszanej czesci..na dolna czyli tzw kojec jeszcze nie czas bo sam nie siada;)
wiec moze sie wstrzymaj jeszcze troche;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez arletta » 16 lis 2010, 12:08 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

hej dziwczyny!!!!
dawno mnie tutaj nie było....ale urodziłam synka dwa miesiące temu w polsce. Obecnie wróciłam z mezem do anglii i mam takie zapytanie odnosnie zasiłków na dziecko gdzie i o co mozemy sie starac? Gdzybym mogła liczyc na odpowiedz byłabym bardzo wdzieczn. a synka Filipka rodziłam 8 godzin naturalnie w 43 tygodniu i był bardzo duzy bo wazył n4060 i mierzył 59cm
Pozdrawiam

arletta
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez anarek7 » 19 lis 2010, 21:09 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

arletta, gratulacje ,to kawał faceta z niego ,super a co do zasiłków to wejdz sobie na strone dzieciak co.uk tam wszystkiego sie dowiesz

anarek7
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 21 lis 2010, 21:56 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

To tak jak juz zaczelam na watku ciezarowek pisac, nie wiem co ostatnio sie dzieje z moim dzieckiem :roll: W tamtym tyg ja jezdzilam do szpitala wiec nie bardzo bylo jak pilnowac tych jej godz w przedszkolu a poza tym troche kaszlala wiec siedziala w domu i nagle przedwczoraj niewiadomo skad wyskoczyla biegunka :roll: Nie jest jakas bardzo uporczywa ale tak z 5 razy na dzien zalatwia sie baaaaaardzo luzno, tak to nazwijmy :/ Na dodatek wczoraj wieczorem dostala goraczki, nasz zeschizowany termomert ktory nigdy przy normalnej temp ciala nie pokazuje powyzej 36 jej pokazal 38 z kawalkiem i widac bylo po jej oczach i w ogole na dotkniecie bylo czuc ze ma goraczke, dalam ibuprofen, rano w porzadku tylko ten kaszel z takiego suchego ktory ja meczyl glownie zaraz po zasnieciu zrobil sie mokry i kaszle w dzien duzo wiecej niz kaszlala i nie wiem co z przedszkolem :roll: Z jednej strony ona tak bardzo chce isc ze mi az szkoda zeby siedziala w domu a z drugiej to jednak 2 km w jedna strone pieszo, boje sie ze sie bardziej zrozlozy no i pozaraza inne dzieci :roll: Nie wiem co robic, doradzcie cos :neutral:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 21 lis 2010, 22:13 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

a jaki jest Jej stan dzisiaj?
jesli nadal ma biegunke i goraczke to jeszcze niech posiedzi w domu.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona