Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agg » 26 sie 2009, 16:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

sharemka napisał(a):Jesli agg poradzila sobie sama po cc, to mysle, ze nam sie tez swiat nie zawali, w koncu czekamy na to malenstwo z niecierpliwoscia

Kochana, bardzo pomogl mi maz! przez pierwsze tygodnie wyreczal mnie w sprzataniu czy zakupach no i przy Corce tez pomagal :wink: ogolnie pomoc tatusia po porodzie jest nieoceniona :!:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez wiolaMSO » 26 sie 2009, 18:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny! Mam na imie Wioletta, próbuje złapać kontakt z mamami z Aston. Pracuje tam z położnymi i chętnie nawiązałabym jakieś kontakty.

wiolaMSO
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 26 sie 2009, 18:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej Wiola!A dokladnie to szukasz kolezanek??bo troche nie wiadomo o co chodzi,tzn.ja przynajmniej nie zrozumialam :roll: i z tym,ze pracujesz z poloznymi...Moze objasnij o co dokladnie chodzi :)pozdrawiam :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 27 sie 2009, 08:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

O to fajnie ze jestesmy na tym samym etapie :smile: Ja tez juz sie nie moge doczekac az bede mogla zaczac kupowac ciuszki i rozne roznosci :-D jak narazie to sie rozgladam za lozeczkami i wozkami, zeby wiedziec gdzie najtaniej kupic i takie jak chce. Moze ktos juz ma sprawdzony tani sklep z wozkami :?: :?: bo lozeczka mozna tanio kupic na ebayu a materace sa tanie w Polsce :-)

Wiola Witamy na forum dla mamusiek :-D
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 27 sie 2009, 09:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja kupiłam nowe łóżeczko turystyczne graco deluxe za 99funtów z materacem,przewijakiem,światełkiem i wibrującym materacykiem,podwieszane do 6miesiąca życia potem najlepiej opuscić na dno gdy dziecko zacznie siadać i wstawać, łózko jest na kółkach więc łatwo przesuwać , w dzień przenosic do salonu by dziecko bezpiecznie sie bawiło w kojcu gdy np robimy obiad, łatwe do składania i rozkładania w poręcznej torbie więc moza wsadzić do auta jadąc gdzies na weekend bądz na wakacje, nadaje się do 2giego roku życia, jestem bardzo z niego zadowolona i cieszę się że sobie je zostawiłam dla drugiego(obecnie znajomi sobie pożyczyli bo kupili drewniane a dziecko obija się o szczebelki), co do wózka to na początku kupiłam sobie wypasiony który bardzo mi się podobał, ale po miesiącu okazało się że jest zbyt duży, zajmuje dużo miejsca w bagazniku, kiedy musiałam jechac gdzieś autobusem to zajmował mi zbyt dużo miejsca i sprzedałam go kupiłam coś ala spacerówke z możliwością rozkładania oparcia do leżenia no i super, jest malutki leciutki poręczny,no i służy do dziś Roksi a od grudnia będzie dla małego. Tak jest że często kupujemy coś nieprzemyślanie a potem okazuje się że to niepotrzebne bądz niewygodne,dlatego warto się rozglądać dużo wczesniej popatrz na modele nazwy które ci się podobają a potem poszukaj na necie tego w sklepach internetowych bywa nawet o 40% taniej nie wspominając o tym że można kupić używane w super stanie za grosze :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 27 sie 2009, 10:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Jezeli chodzi o drewniane lozeczka,to wydaje mi sie,ze lepsze sa te,ktorym boki mozna sciagac.Wtedy sluzy tez dla starszego dziecka.Ja kupilam normalne,drewniane lozeczko i wlasnie bez tych sciaganych bokow.Pozniej musialam jeszcze raz kupowac lozko dla mojego juz dwuletniego synka,wiec wychodzi na to ze troche mnie to drozej wyszlo nizbym kupila tamte na samym poczatku,no ale sprzedalam te lozeczko i teraz kupie dla drugiego synka ze sciaganymi bokami.A o zaletach lozeczek turystycznych tez slyszalam..wszystko to co malaroksi napisala.Co do wozkow to wszedzie ich pelno i ceny tez sa przerozne,w zaleznosci jaki chcesz... Widzialam kiedys wozki w takim centrum handlowym na rogu za polskim domem.Nie jestem pewna,czy tak sie nazywa to centrum ale chyba Latif...tam tez jest wszystko do domu i nie tylko...No i tez czesto sa wyprzedaze w sklepach,widzialam tez na Walsall Road w sklepie Baby Store,ze byly ostatnio wyprzedaze...
A jak sie dziewczyny czujecie??Dzieciaczki kopia czy zaczynaja dopiero?? Pozdrawiam ;)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 27 sie 2009, 11:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dziekuje wam za dobre rady lecz juz mi sie nieprzydadza bo stracilam swoje dziecko,ale wam zycze wszystkiego dobrego

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 27 sie 2009, 13:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

o kurcze julka030308, tak mi przykro, w którym tygodniu wogóle byłaś?
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 27 sie 2009, 15:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

julka030308, wyrazy współczucia ... :(::
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 27 sie 2009, 16:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja bede lozeczko sprzedawac w bardzo dobrym stanie :smile: jakby ktos zainteresowany byl to piszcie na priv :grin:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 27 sie 2009, 16:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: julka030308 ja tez szczerze wspolczuje :(
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez wiolaMSO » 27 sie 2009, 17:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kindzulina nie wiedzialam jak to napisac bo moderator wykasowal moja wczesniejsza wypowiedz. Ma nadzieje ze teraz tak nie bedzie skoro pytasz. Wspolpracuje z poloznymi i z agencja ktora dziala na zasadzie organizacji charytatywnej, pomagaja oni za darmo w roznych sprawach(np. benefity, wsparcie dla rodzin nowo przybylych do UK itp.), lecz tylko w obrebie na Aston. Z mila checia pomoge, i niech moderator sobie nie mysli ze to jakas reklama. Po prostu wiem ze jest duzo ludzi ktorzy nie wiedza gdzie szukac pomocy, a skoro my robimy to za DARMO to czemu nie pomagac. A owszem znajomych te szukam. Pozdrawiam wszystkie mamusie:)

[ Dodano: Czw Sie 27, 2009 18:05 ]
julka030308, wiem co czujesz ja tez przez to przeszlam, bardzo mi przykro. Jesli masz ochote pisz do mnie na wiola.kocemba@yahoo.co.uk
Ogromnie wspulczuje:(

wiolaMSO
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 27 sie 2009, 18:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Aaa no to teraz wiadomo o co chodzi :)Widocznie to dla moderatora bylo ogloszenie skoro skasowal Twoj post...Ale mysle,ze nie tylko ja nie wiedzialam o co chodzi,wiec dlatego spytalam :) Fajnie wiedziec,ze jest taka organizacja,napewno nie jedna osoba bedzie wiedziala do kogo sie ma teraz zwrocic.Pozdrawiam!
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez wiolaMSO » 27 sie 2009, 21:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kto pyta nie bladzi Kindzulina, w sumie to sie bardzo ciesze, bo jakbyś nie spytała to nici by z tego wyszły:) Dzieki śliczne.

wiolaMSO
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 28 sie 2009, 09:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

julka030308 bardzo mi przykro!!!
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona