Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 15 wrz 2009, 11:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny!Co tam u Was??Jakos tu cicho ostatnio...Jak sie czujecie??pozdrowionka :-D
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez sharemka » 15 wrz 2009, 11:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

berenicee napisał(a):tylko ja mam 1000mysli na minute co dalej, najgorzej z praca, ale musze myslec pozytywnie miłego dnia kobitki :grin:

ojjj nie martw sie tak, bo to dopiero poczátek...ja jestem w 6 mc ciazy, stala praca i tak ciagle sie martwie :grin: hihi
Dbaj o siebie, bierz folic acid i szukaj pracy...zastanawiam sie tylko czy warto mówic od razu przyszlemu pracodawcy, ze jest sie w ciazy? Mysle, ze to przestraszy na "dzien dobry"...?
Powodzenia :!:

[ Dodano: Wto Wrz 15, 2009 12:32 ]
kindzulinaa napisał(a):Hej dziewczyny!Co tam u Was??Jakos tu cicho ostatnio...Jak sie czujecie??pozdrowionka :-D

o tym samym wlasnie mysle :mrgreen: ...jakos ucichlo :sad:

Ile utylyscie w ciazy? Ja rosne w oczach :roll: staram sie chodzic jak najwiecej, w pracy te 7-8 godz. dziennie na nogach ale zaczynaja mnie bolec, czasem nawet bardzo...
W czwartek mam spotkanie z polozná, wiec chce sie zwazyc...boje sie troche :roll:
Zastanawiam sie czy duzo jeszcze mi przybedzie przez te ostatnie 3 mc :?:

Acha :?: Czy której z Was dretwialy rece w ciazy :?: Mnie tak, szczególnie w nocy, slyszalam, ze magnez na takie dolegliwosci ale wczoraj wyczytalam na opakowaniu, ze trzeba z konsulowac z lekarzem jesli sie jest w ciazy... :-|
sharemka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez berenicee » 15 wrz 2009, 14:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dzieki sharemka, ja rejestrujac sie w agencjach nic nie wspomniałam o ciąży, w pażdzierniku mam miec też rozmowe ws pracy i chyba tez nic nie wspomne, bardzo mi zalezy na pracy, żebysmy mogli pozwolic sobie na wynajem jakiegoś mieszkanka, aby nam i maleństwu było wygodniej. a sa tu jakies ciężarówki z Wolverhampton odezwijcie sie proszę, ja nie mam tu żadnej znajomej, czasem chciałoby sie z kims pogadac :-)

berenicee
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez andar » 16 wrz 2009, 12:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

cześć Kobitki :wink: jejku dawno mnie tu nie było! jak się czujecie?

sharemka ja wole nie wiedzieć ile przytyłam... ale widzę że sporo więc to już mi wystarczy :grin: nie wiem jak będzie u Ciebie ale ja właśnie teraz najwięcej przybrałam-niedługo poród- już się nie mogę doczekać :grin: :wink:

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 16 wrz 2009, 12:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

berenicee napisał(a):dzieki sharemka, ja rejestrujac sie w agencjach nic nie wspomniałam o ciąży, w pażdzierniku mam miec też rozmowe ws pracy i chyba tez nic nie wspomne, bardzo mi zalezy na pracy, żebysmy mogli pozwolic sobie na wynajem jakiegoś mieszkanka, aby nam i maleństwu było wygodniej. a sa tu jakies ciężarówki z Wolverhampton odezwijcie sie proszę, ja nie mam tu żadnej znajomej, czasem chciałoby sie z kims pogadac :-)

hej nie jestem juz ciezarowka ale bylam 6 msc temu i tez jestem z wolverhampton-jak masz jakies pytania to nie krepuj sie i pytaj!!pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez berenicee » 16 wrz 2009, 14:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

witaj Basia, fajnie że nie jestem tu sama :-) dzisiaj w przychodni potwiedzili moje testy i chciałam umówić sie z położna ale powiedizno mi że to ona skontaktuje sie ze mna i więc poczekam. Basia a gdzie Ty rodziłaś? pozdrawiam ciepło

berenicee
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 16 wrz 2009, 15:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja w naszym szpitalu NEW CROSS i jestem bardzo zadowolona

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 17 wrz 2009, 19:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

andar napisał(a):sharemka ja wole nie wiedzieć ile przytyłam... ale widzę że sporo więc to już mi wystarczy :grin: nie wiem jak będzie u Ciebie ale ja właśnie teraz najwięcej przybrałam-niedługo poród- już się nie mogę doczekać :grin: :wink:

Ufff nie jest tak zle...polpzna stwierdzila, ze wcale nie wygládam DUZA, moze tylko tak sie czuje, no i dlatego, ze ludzie tak mówiá...przytylam malo :-) az jestem mile zaskoczona :-)

PS. Czy uczeszczalyscie do szkoly rodzenia?

[ Dodano: Czw Wrz 17, 2009 20:50 ]
Andar a gdzie bedziesz rodzila?
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez andar » 17 wrz 2009, 21:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

czasem jestem zadowolona z tego jak wyglądam... ale czasem na siebie patrzeć nie mogę i czuję się z tym źle... na szczęście mój Mąż zawsze cosik powie śmiesznego albo miłego i przejdzie :grin:

a do szkoły rodzenia się wybierałam, ale zrezygnowałam... nie wiem czy dobrze zrobiłam czy nie. mówi się trudno- damy radę :wink:

ps. poród w City Hospital

andar
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 18 wrz 2009, 08:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja narazie przytylam 6kg, ale to dopiero 5 miesiac, a ze juz wczesniej bylam wieksza wiec teraz to bardzo widac :roll:

Jezeli chodzi o szkole rodzenia to ja sie wybieram, podobno ucza cie tam relaksacyjnego oddychania. Slyszalam tez opinie kobiet ktore rodzily pierwszy raz bez szkoly rodzenia, a za drugim razem sie zapisaly i podobno jest duza roznica. Czlowiek sie bardziej przygotowuje. Zreszta uwazam, ze jak jest za darmo to czemu nie, przeciez nie zaszkodzi :mrgreen: Moja polozna mi powiedziala ze jak chce rodzic w wodzie to musze isc do szkoly rodzenia i jeszcze na jedne zajecia poswiecone wlasnie temu.
berenicee to gratuluje fasolki :-) i nie przejmuj sie, wydaje mi sie, ze kazda kobieta sie martwi jak zajdzie w ciaze. Wiadomo, ze zawsze to nowa sytuacja.
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 18 wrz 2009, 15:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej!Ja bylam na jednej lekcji rodzenia w pierwszej ciazy(polozna mi troche pozno o nich powiedziala,bo jeszcze tylko byly 2 lekcje do konca),ale dobrze bo akurat z mezem trafilismy na taka lekcje,na ktorej tlumaczyli o znieczuleniach i jak wyglada porod (czyli jak dla mnie to najwazniejsze co chcialam wiedziec).Byla jeszcze jedna lekcja o pielegnacji niemowlecia po porodzie,ale my na to juz nie poszlismy,bo stwierdzilismy ze z tym sobie poradzimy :-) Uwazam,ze dobrze jest pojsc do takiej szkoly,napewno sie sporo dowiecie :-) Co do mojej wagi,to tez troche przytylam,ale to tez pewnie dlatego,ze przed zajsciem w ciaze stopniowo rzucalam palenie a teraz to nawet mnie nie ciagnie.Brzuch mam juz spory,ale mam nadzieje,ze po porodzie jakos sie zmobilizuje na odchudzanko hihi ;)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez berenicee » 18 wrz 2009, 16:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam was kobitki, ciesze sie że brzuszki wam rosna :-) , ja zmagam sie z zapaleniem grzybiczym to chyba czeste w ciąży na razie stosuje clotrimazol ale zobacze czy mi pomoze przez weekend, miąlyście może tez grzybicę i co stosowałyście?

Basia jakbyś miła kiedyś wolną chwilke to miłabym jeszcze pare pytan :-) i może na gg moj nr 1033430

berenicee
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 18 wrz 2009, 17:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

... rowniez mialam z tym problem i stosowalam to samo. Raczej nie pomoglo ale nic innego narazie nie mozesz stosowac. Dopiero po porodzie wyleczylam.
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 18 wrz 2009, 19:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Jednak moze stosowac co innego procz kremu.Idz do swojego GP lub pielgniarki i powiedz jaki masz problem.Daja na recepte globulki dopochwowe do zastosowania na 3 noce (niestety nie pamietam nazwy)i do tego masc ta Clotrimazolum.Po tych trzech dniach objawy powinny ustapic.A krem to mozesz stosowac 3 razy dziennie przez okolo 2 tyg.Jak masz jakies pytanko to smialo pisz na priv :-) pozdrawiam :-D
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agniecha » 20 wrz 2009, 12:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam wszystkie panie.Mam wielka prosbe.Czy ktoras z pan zna jakas strone z forum gdzie mozna popisac z jakims ginekologiem??super by bylo gdyby odbywalo to sie po polsku. Mieszkam kawal drogi od Birmingham i nie mam jak dostac sie do polskiego ginekologa. Chyba ze znajduja sie ty doswiadczone mamusie lub przyszle mamy,ktore na niektore tematy moglyby mi co nieco poradzic i odpowiedziec na moje pytania.Otoz od jakis 4 miesiecy nie mam okresu a nie czuje sie tak jakbym miala byc w ciazy.chociarz niektorzy zauwazyli zmiany we mnie. Nie mam zadnych obiawow,oprocz tego ze przytylam i mam toszke duzy okragly brzuszek Prosze o jak najszybsza odpowiedz.podam mojego maila na wszelki wypadek..... agniecha31090@wp.pl. Pozdrawiam panie i malenstwa. ;) :roll: :mrgreen:
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona