Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
dobry wieczór wszystkim,

ja dziś zmokłam 3 razy. co się wysłuszyłam to znowu musiałam biegać po dworze. mam nadzieje że jutro bedzie lepiej bo chcemy synka do planetarium zabrać.

Bulinka - szybkiego nabierania sił:)

agg
- najlepsze życzonka dla córeczki i super udanej imprezy:)

a teraz czas na zimną kąpiel, aż mi sie spać odechciewa. wrrrrrrr

barwnie
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

witam poimprezowo :razz:
impreza w pracy się udała :mrgreen:
wprawdzie tańców nie było,ale miło było popatrzeć na menadżerów "lekko" pod wpływem alkoholu :razz:
ja grzecznie wróciłam do domku przed 1 w nocy ;)
dobrze że dzis nie pada,zaraz szybkie zakupy a potem urodzinki u agg :mrgreen:

co do prawka to własnie się przymierzam :razz:

bulinka wracaj do sił,i dobrze że już jesteś po wszystkim :-)

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

hej dziewczynki

A co tu taka cisza?

Pogode mamy w kratke co? nie wiadomo jak sie ubierac

A ja wreszcie kupilam sobie kurtalke,moze nie jest to szczyt moich oczekiwan ale ujdzie :mrgreen:

Cos jeszce mialam napisac :roll: a odnosnie mycia kafelek domestosem,no domestosu nie probowalam ale myje je takim wybielaczem smierdzi gorzej niz domestos i slabo dziala,ale sprobuje domestosem moze jest silniejszy,dzieki za rady :)
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja,no nie wiadomo jak sie ubrac w taka pogode.Niby slonce bylo od rana ale teraz to za cieplo nie jest.Co do kurtki to ja tez sie dzisiaj rozgladalam.Chcialabym taka kurtke do kolan,zeby w dupke grzalo hihi :-D ale nie musi to byc elegancka i raczej nie z tych pikowanych,chociaz w sumie nie wykluczam.Dzisiaj widzialam babeczke,to miala taka polarowa do kolan,fajnie wygladala.
Moze ktoras z Was widziala gdzies takie kurtki??
Wczoraj maz odebral paszporty dzieciaczkow i niedlugo fruu do Polski,jejku jak sie doczekac nie moge :!: :-D
Mykam zaraz do kuchni robic salatke i zupke dla dzieci.
Pozdrowionka ;)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

agg jak tam po impreza? udana?

ja na zimę mam płaszcz, taki już wyyyyysłużony, ale go bardzo lubię i jakbym miała kupować kurtkę, to byłby to płaszcz zakrywający tyłek, co jak co, ale ciepełko w tym miejscu to przede wszystkim :grin:

a ja byłam dzisiaj na długim spacerku i było fajnie, bo trochę chłodno, ale wystarczy się ciut cieplej ubrać. powietrze rześkie, ptaszki śpiewają, sama rozkosz :grin:

co ile przeciętnie dziecko w wieku 3,5mies powinien cycać? bo mój się domaga co 2-3h, sporadycznie co 4h i nie wiem czy coś z moim mlekiem, czy tak powinno być?
syjonka
Rozeznany

Neutralny

No ja wlasnie sobie taki a-la plazyczyk za tylek kupilam kindziukina,nie znam Twojego gustu ale w matalanie moze cos sobie wybierzesz ja wlasnie tam kupilam.

Syjonka no dzieciaczki tak cycaja :) moj byl na butli i tez co 3 godziny sie dopominal,jak wprowadzisz inne pokarmy to juz rzadziej bedzie cycal :)Ale puki co to ciesz sie z tych chwil,choc rozumiem ze czasem moze byc to uciazliwe ;)
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja, ja z wilgocia w lazience walcze w taki sposob. Co dwa trzy tygodnie zatrudniam meza z mopem i domestosem do mycia sufitu i scian nawet jak nie widac jeszcze czarnych plam. Pomimo to dogrzewam lazienke i prawie caly czas mam otwarte okno bo niestety nie mam wentylacji. Zamykam tylko na czas kapania sie ale wtedy tez wlanczam farelke troche to napewno po kieszeni nas uderza ale nie moglabym zniesc widoku i smrodu wilgoci.

Tak na marginesie to zostalo nam juz tylko 17 dni a Maly wierci sie jak by sie szaleju najadl!

dorcik101
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 3 paź 2010, 10:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

witajcie!
dziekuje wszystkim za zyczenia dla Misi :!: :588:
imprezka super - wszyscy goscie dopisali, bylo glosno, gwarno i tloczno :TT::
przyjecie bylo kostiumowe - dzieci byly przebrane w kostiumy :smile: i tak mielismy: 2 pielegniarki, 2 diabelki, kowboja, ksiezniczke, biedronke i pajaka. pomimo rozbieznosci wieku 1,4 - 4,4 wszystkie dzieci sie fajnie bawily i obeszlo sie bez szkod w ludziach i rzeczach :lol:
jubilatka mega zadowolona z gosci i prezentow :!: wieczorem nie mogla zasnac, tak wszystko przezywala. a rano jak wstala od razu do nowych zabawek zasiadla :smile:
dzis mielismy rodzinnie pojechac do aquaparku, ale sila wyzsza.... to nic nadrobimy next time :wink: ale na pewno gdzies wybedziemy, pomimo tego deszczu :roll:

dokladnie 3 lata temu o tej porze jechalam do szpitala na wywolanie porodu :-D

moja mama wyslala wnusi paczke i wrzucila zdjecia ze swojej 60-tki, ale impreza :shock: szkoda, ze nie moglam pojechac :neutral: normalnie jak na weselu :!: chyba to u nas rodzinne :lol:

to tyle na teraz :-) musze pomyslec gdzie u cory w pokoju urodzinowe "sprzety" poustawiac...
milego dnia laseczki :!:

[ Dodano: Nie Paź 03, 2010 11:34 ]
doczytane - dopisane :smile:
[/b]kindzulina[/b], widzialam takie plaszczyki z bench
dorcik, tez nie zdzierzylabym wilgoci w domu :!: mieszkalam przez pol roku z grzybami - dziekuje bardzo :roll: z doswiadczenia wiem, ze domestos dziala cuda :!: zycie bez dosmestosa w uk to jak plac zabaw bez hustawek :!: :lol: do fug polecam wlasnie domestos i szczoteczke do zebow :wink: no i ogrzewanie plus wietrzenie. moze brzmi malo ekonomicznie, ale tez pomaga.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Dorocik mnie zostalo 5 tyg.ale lekarz i polozna przewiduja wczesniejszy porod a ja przenoszenie.
Agg super ze sie imprezka udala,ja tez lubie duze rodzinne imprezki.
A w sobote moja mama przyjezdza wiec meza stwierdzil ze juz mozemy isc rodzic bo mamy z kim dzieciaki zostawic,kurcze nie moge sie doczekac kiedy utule moje dzieciatko.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

agg, najlepszego dla corki, super ze przyjatko sie udalo:) napewno mieliscie wesolo:D
ta pogoda mnie dobije grrr zzeby nie padalo chociaz kurde nooo!!:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

o tak :mrgreen: imprez urodzinowa u agg była super :mrgreen:

szkoda że dziś pogoda nie jest już taka super :roll:
to jakaś masakra co sie dzieje :roll:
ja własnie wróciłam z pracy i zapowiada się że z domku dziś raczej nie wybęde ..... :-|

co do grzyba ....to współczuje :-|
my na szczęście mamy suchy domek bez grzybów w rogach za co w pas się kłaniam i dziękuje
niema nic gorszego
miałam w Polsce,mieszkaliśmy w starym budownictwie i sporo się z bratem namęczyliśmy zanim się go pozbyliśmy :roll:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 3 paź 2010, 18:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Dobry wieczorek :-D

agg, Wszystkiego Najlepszego dla Corci g:D>

A mi kolejny dzien pogoda nie przeszkadza, takze nie bede narzekac :030:

No i wybralysmy sie z tesciowa do bull ringu na zakupy i musze powiedziec, ze jezeli jeszcze kiedys ktos bedzie chcial, zebym tam jechala w sobote, to wolami beda mnie musieli ciagnac ;) Ogromniaste kolejki do przymiezalni, windy, kasy, do tego cala masa niesamowicie niekulturalnych ludzi g:~ Mimo wszystko dzien zaliczam do udanego, bo spedzilysmy go bardzo milo g:D

Dzisiaj moj Misio zaliczyl pierwsza w zyciu kaluze :-D Zabralismy Go na spacer w jego kaloszkach i jak wszedl do najglebszej kaluzy, tak sie Go z niej wyciagnac nie dalo tak sie mu podobalo :-P A tak po za tym, to dzisiaj wszyscy sie relaksujemy ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Kitty napisał(a):No i wybralysmy sie z tesciowa do bull ringu na zakupy i musze powiedziec, ze jezeli jeszcze kiedys ktos bedzie chcial, zebym tam jechala w sobote, to wolami beda mnie musieli ciagnac
Kitty, zeby nie bylo...,,a nie mowilam,,hihihi
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

właśnie znowu się ważyłam, straciłam kilogram w tydzień, a raczej sam się stracil :-)

Kitty, jak zapewne wiesz dzieciaki kochają kałuże, wodę i uwielbiają się brudzić (i to nie tylko chłopcy), sama zwiedzałam za małolata każdą kałużę :-)

ja dzisiaj miałam czwórkę dzieci na karku: moje, dwie córy szwagierki (bo ze szwagrem pojechali do kina) i mojego mężyka, także sajgon niesamowity :-D
syjonka
Rozeznany

Neutralny

co do kałuż, to mój MAły się przez to rozchorował. w piątkową pogode, byli w przedszkolu na dworze i tak przemoczyl stopy, ze jak po niego przyszłam to mogłam mu skarpetki wycisnąć. troche jestem zła, że nikt w przedszkolu nie dba, żeby sprwdzić czy dziecko jest suche. tym bardziej, że mial buciki na przebranie. wrrr teraz walcze z goraczką u niego :(

barwnie
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona