Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez karolina20 » 26 paź 2009, 19:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hejka wszystkie mamusie;P Jestem w 30 tyg. dopiero dzisiaj postanowiłam do Was dołączyć,szkoda że tak późno;-(
karolina20
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 26 paź 2009, 21:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej,witamy :) Jak sie czujesz??W jakim szpitalu bedziesz rodzic i czy znasz plec dzidzi??
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 26 paź 2009, 21:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

karolina20, no tak Witamy nową ciężarówke w gronie no i kilka słow by się przydalo na swój temat jesteśmy ciekawe skąd jesteś? pracujesz? pierwsze dziecko? jak ciąża przebiega? co będzie? szczęśliwa?
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 27 paź 2009, 10:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

andar congratulations!! :grin: Fajnie, ze juz masz malenstwo ze soba :smile:
karolina20 takze Cie witam i tez z niecierpliwoscia czekam na szczegoly :grin:

Kurcze tak sobie uswiadomilam, ze przez najblizsze pare miesiecy bedzie wysyp tych naszych malenstw :-D oj bedzie sie dzialo na tym forum :-D
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez karolina20 » 27 paź 2009, 21:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Nom a wiec;Mam na imię Karolina,mieszkam w Solihull juz prawie dwa latka razem z moim mężusiem i tu też zamierzam rodzić;-) co do płci to wielki znak zapytania ponieważ jak byłam w Pl to zrobiłam sobie usg i powiedzieli mi ze na 100% dziewczynka taka Happy byłam, a tu nagle tydzień później wracam z urlopu i właśnie miałam tutaj usg we wrześniu i kobitka mi mówi ze maleńki chłopiec, zamarłam po prostu tak sie na dziewczynkę napaliłam ze kilka dni nie mogłam dojść do siebie nom ale teraz to juz czekam zeby tylko zdrowe było...także mamusia będzie miała niespodziankę;)To moj pierwszy dzidziuś także jestem w lekkim stresie hi hi, . Ciąża super bez żadnych powikłań wszystko w jak najlepszym porządku, tylko troszku mi znajomych brak i babskich pogaduchów;( brzusio mam mały aż się martwię dlaczego taki mały w sumie do 5 miesiąca to wogóle brzusia nie miałam chodziłam w ciuszkach sprzed ciąży aż sie każdy dziwił;) a teraz mam piłeczkę maleńka ale za to dzidzia ruchliwa że wieczorami to tak popalić daje że nie do zniesienia czasami;p nom ale moja położna mowi że wszystko ok i ze jeszcze urośnie;-P Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie buziaki ;-0
karolina20
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 28 paź 2009, 22:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ha ha to dopiero bój polsko-angielski o plec dzieciatka :grin:
az juz sama jestem ciekawa, kim jest Twoje malenstwo...
Mnie czasem przejdzie mysl, ze "a jesli bedzie dziewczynka?"...hmmm...chyba bylabym niemalo zaskoczona ale moj maz bylby najszczesliwszym czlowiekiem na swiecie :mrgreen:

Ja pracuje w Solihull i wiekszosc czasu spedzam tam :-) od kiedy idziesz na urlop macierzynski? Moglybysmy sie kiedys wybrac na jakiegos mlecznego drinka i pogaduchy o przyszlym macierzynstwie ;)
sharemka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 28 paź 2009, 22:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

karolina20, no to w sumie masz się fajnie zawsze mozna zgadywać do samego końca hi hi ale z drugiej strony wydaje mi się że pierwsza wersja jest na 51% a druga 49% bo w sumie mogła byc widoczna pępowina zamiast siusiaka i tak zrobili z twojej córci synka :) Ale co kolwiek by to nie było byle zdrowe, szczęśliwe i kochane było :)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 29 paź 2009, 11:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:arrow: karolina20 no to naprawde bedzie niespodzianka dla Was obojga :-) A brzuszek napewno Ci jeszcze urosnie bo od okolo 32 tyg.dzidzia wiecej przybiera na wadze :-D
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 29 paź 2009, 20:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dolaczam sie jako 16o tygodniowa ciezarowka:)));))) buziaki dla wszystkich przyszlychi obecnych mamusiek i dzidziulkow:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez karolina20 » 29 paź 2009, 23:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

sharemka-nom od 1grudnia,w sumie jutro sie przeprowadzam na nowe mieszkanko,ale tez w Solihull także nie ma sprawy jak się uwolnię od pracy to możemy sie spotkac;-)

Dziewczyny dzięki za wsparcie,będziemy razem czekać i myśleć;dziewczynka?a może chłopiec??hi hi ja to bym córusię wolała nom ale bez różnicy tylko fatalna sprawa bo wyprawkę muszę kupować uniwersalną żeby pasowała do chłopca jak i dla dziewczynki nom ale...nie ma tak źle hihi;) Dziewczyny wybaczcie mi jak przez jakiś czas nie będę się odzywała ale przeprowadzam się nom i nie wiem kiedy neta założę będę się starała jak najszybciej, ale rożnie to bywa;/ Nom ale nadrobię ...oj czeka mnie dużo pracy;-) buziaki
karolina20
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 30 paź 2009, 09:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, witamy i gratulacje skladamy :)
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 30 paź 2009, 19:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dzieki :))) ja tez mieszkam i pracuje w solihull:)))) dobrze wiedziec ze tak duzo osob jest z tych okolic:))) pozdrowka
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 1 lis 2009, 18:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej :) bogini8 witamy w naszym gronie :-D
Jak tam dziewczyny sie czujecie??Ja ostatnio mam takie bole w podbrzuszu,jakby miesiaczkowe i ogolnie brzuch mnie ciagnie,jakby mial wystrzelic,o nogach to lepiej nie mowic,bo puchna.Ogolnie jest mi ciezko,najgorzej to na wieczor.Calkiem inaczej przechodze te ciaze od pierwszej...Wizyte z polozna mam za 2 tyg.Pociesza mnie to,ze juz listopad sie zaczal,bo juz blizej niz dalej :-D Trzymajcie sie ;) pozdrawiam!
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 1 lis 2009, 18:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kindzulinaa, no ja się nie moge doczekać środy wieczór kiedy to wyjde z p[racy i przez kolejne 10 miesięcy do niej nie wrócę, brzuch również mnie boli , na szczęście nogi nie puchną i jest ogólnie ok, ale znowu apetyt mi wzrasta i odbija sie to na mojej wadze... Byłam u położnej w zeszłym tygodniu we wtorek i po zmierzeniu brzucha dzidzia ma ok 2700kg tak więc mam cichą nadzieje ze jej rozmiary i waga zostaną w jakiejś przyzwoitej normie i nie przekroczy przez te ostatnie 5 tygodni 4kg...
bogini8, gratulacjie, witamy i powodzenia życzymy. :)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 1 lis 2009, 21:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzieki dziewczyny:))ja mam termin na kwiecien :)) jak na razie od samego poczatku ciazy czuje sie zupelnie tak samo jak przed:) co bardzo mnie cieszy:) w pierwszym miesiacu czulam sie trocha zmeczona a pozatym to jak na razie za mocno nawet nie widac tego brzusia :)

Mam pare pytanek jako nowa :):

1)Powiedzcie mi gdzie i jakim sposobem zamierzacie rodzic?
Ja wybralam szpital w Solihull, i o ile trafie wolna wanienke to zdecydowanie porod w wodzie, jesli nie to w kazdej pozycji aby nie na lezaco na plecach co by sobie nie utrudniac ;-)

2)pod ktore przychodnie podlegacie, i czy jestescie zadowolone z opieki swojej poloznej?
Ja Park surgery na shirley, polozna Debbie jak narazie nie narzekam.

3) czy szczepicie sie na swinska lub na zwykla grype?
Polozna mi zaproponowala ta szczepionke, ale po konsultacjach zlekarzami z Polski(bo mialam straszny metlik w glowie)na pewno sie nie zgodze, dziecka tez bym nie zaszczepila ewentualnie moze na zwykla grype .
Na swinska szczepionka nie jest do konca bezpieczna ani pewna i a jak to mowia lekarze jest dla zarobku koncernow farmaceutycznych, pozatym podobno w swym skladzie zawiera niebezpieczna dla organizmy rtec.
Co do zwyklej szczeopionki lekarze powiedzieli tez zeby w ciazy sie nie szczepic nie bo zagraza dziecku wadami serca i nie dorozwojowymi itp.
Takze ja postawie na syrop z czosnku, herbatke z cytryna, witaminki dla ciezarnych i ewentualnie rutinoscorbin :))

4)Czy wasz malzonek/ chlopak jest chetny na uczestnictwo w porodzie ??:))))a moze zabieracie oprocz niegojeszce kogos?
Moj nie bedzie mial wyjscia :razz: :wink: ;)

Dzieki za odpowiedzi , sciskam cieplutko :)
Polecam rowniez prywatna klinike bylam tam na pierwszym USG w 7 tygodniu(co by sie nie stresowac), bardzo mila obsluga
www.mums.me.uk
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona