Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez syjonka » 11 paź 2010, 19:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
co do ciuchów to ja z kolei staram się kupować oryginalne, nie chodzi o metkę, ale o takie, które jak ubiorę i wyjdę na miasto to nie spotkam takiego samego na co drugiej kobiecie. lubię nawet zaglądać do second-hand, byle by trafić na coś wyjątkowego
-
- syjonka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez Kitka » 11 paź 2010, 19:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela Jutro idę na bilans z moim syniem to Ci napiszę ile waży hehe. Metr to on chyba będzie już miał :roll: :wink:
Ja kupuję ubrania, które mi się podobają i na które mnie stać. Czasem to markowe ubranie innym razem tańsze. Po prostu nie kieruje się metką i wchodzę do wszystkich sklepów :wink: Primark odwiedziam i zazwyczaj wychodzę z spodniami i bluzami dla synia, sprawdzają nam się. TKMax lubię, bo można wybrać coś ciekawego i dużo wszystkiego w jednym miejscu, nie tylko ubrania :wink:
Żeby ubrać się ciekawie, modnie i ładnie trzeba mieć gust przede wszystkim. Nie wszystko wszystkim pasuje, ale nie którzy chyba o tym zapominają :-D Widać czasem na ulicach takie panny :roll: :wink:
Zmykam do męża, bo znów film oglądamy papa
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez malaroksi » 11 paź 2010, 20:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
W sobote byliśmy na koncercie Korna , kurcze przez moment się czułam jak w MDK-u w Mysłowicach he he sala mała , jakiś support nie znany za bardzo , darli jape tak że nie szło tego słuchać, dopiero 2gi zespół i potem dj przygotowali publiczność do superanckiego koncertu :) ech musimy częściej wychodzić, w listopadzie jedziemy na Deftonsów akurat teście będą :)
Fajnie że się spotkałyście dziewczyny, szkoda że ja nie mogłam też się z Wami spotkać, jak tylko sobie wezmę jakiś dzień wolny w pracy to muszę się poumawiać z wami , bo tak to nie ma szans, na 12tą muszę Roksanę wieść do przedszkola potem ją odebrać i do pracy a rano do 12ej to akurat zdążę sprzątnąć, coś ugotować i koniec .
Bratowa dziś oznajmiła że jest w ciąży 6lat po ślubie hura ale się cieszę przyjadą do nas też w listopadzie to mogę trochę powspominać swoje ciąże :-P jak powiedziała mi że 3 testy wyszły pozytywnie i badanie krwi też to normalnie łezki się zaczęły cisnąć do oczu , kurcze ja taka twardzielka a po tych moich ciążach to się tak rozczulam nad ciążami , narodzinami , dziećmi itp że normalnie czasem się jak taka "ciota" czuję ;)
Ech, jakby nie finanse i warunki to bym chyba miała gromadke dzieci :)
Co do ubrań to w moim przypadku jest tak, że ja się nie stroję , lubię raczej luźno i wygodnie chodzić , często zaglądam do jakiegoś szperaczka i kupuję to co mi się po prostu podoba, często są to firmowe rzeczy ale jakoś tak wychodzi nie sprawdzam najpierw metki by sprawdzić z jakiej firmy to jest tylko oglądam czy dobre , fajne, nie zniszczone, praktyczne, czy pasuje itd ... Więcej kasy wydaje na ciuchy dla dzieci niż dla siebie. Mój znowu jest taki że nie założy byle czego wszystko musi być powyżej 40f...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez bogini8 » 11 paź 2010, 23:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
lubie ubrania dobrej jakosci, ciekawe wzory i fasony, i jesli cos mi wpadnie w oko to to kupuje i nie wazne czy kosztuje 1£ czy 20£
zdarza mi sie czasem(ale bardzo rzadko) ze spodoba mi sie strasznie jakies ubranko/torebka /butki zdrozsza metka i bedzie mi chodzic po glowie dopoki nie kupie ale to naprawde rzadko tak szaleje:P musze oszalec na punkcie danego ubranka lub dodatku:P
aczkolwiek ostatnio bardziej dostaje fiola jak zobacze fajne ubranko czy zabawke dla synia hehe wtedy szaleje:DDDDD :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitty » 12 paź 2010, 07:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
syjonka napisał(a):ciasto było przednie, uwielbiam go, takie samo robi moja mama, a mężusiowi się aż uszy trzęsły
Milo mi slyszec :mrgreen: Uwielbiam piec, takze cieszy mnie, ze tak smakowalo :mrgreen:
malaroksi, do mnie to Ty masz tylko 10-15 minut samochodem :-P Takze na szybka kawke zawsze mozesz wpasc :-P
bogini8 napisał(a):aczkolwiek ostatnio bardziej dostaje fiola jak zobacze fajne ubranko czy zabawke dla synia hehe wtedy szaleje
To chyba wiekszosc mam tak ma :-P Ale tez nie mozna dopuscic do tego, zeby nasze pociechy byly super ubrane, a my w byle czym i do tego z rozczochranym wlosem :-P :-P
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez ewela119 » 12 paź 2010, 08:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Widze dziewczyny ze jakies mile spotkanko sobie zorganizowalyscie, mnie tez mozecie odwiedzic :) Tez mam ochote na pyszne ciacho :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez dorcik101 » 12 paź 2010, 09:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A my nawet juz torbe do szpitala spakowalismy, w koncu.
Ja uwielbiam dobre rzeczy, no ale niestety one sa drogie, kiedys bardziej bylo mnie stac na nie na razie musze uwazac na to co kupuje. A i teraz sa wazniejsze rzeczy w zyciu niz super bluzka czy spodnie. Staram sie nie zalowac na buty bo nie lubie odciskow, wiec zeby zaoszczedzic to zawsze do tkmax chodze po buty ale niestety mam duza stope wiec nie za czesto udaje mi sie cos wygrzebac. Ale wiosna kupilam super Hush Puppies bo uwielbiam je sa bardzo wygodne ale kosztuja 50 dwa lata temu kupilam jedne to sa superanckie i jak w tk zobaczylam je w moim rozmiarze i za 25 to musialam je miec.
Powiem wam ze ciesze sie ze Synka mamy bo gdyby corcia byla to bym zwariowala na punkcie kupowania, bo w tych sklepach tyle fajnych rzeczy dla dziewczynek.
Dobra biore sie za prasowanie bo nazbieralo sie.
-
- dorcik101
- Raczkujący
Napisane przez malaroksi » 12 paź 2010, 09:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 12 paź 2010, 10:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):Kitty, e chyba kiedys sprawdzałam i wyszło wiecej niz 15 minut :) musze sprawdzic bo faktycznie jak to blisko to wpadniemy z rańca :)
jak jechalismy do Ikei(a podobno Ty gdzies w tych okolicach pomieszkujesz ;) ) to zajelo nam to 15 minut :-D
dorcik te ostatnie dni oczekiwania sa chyba najdluzsze ;) A ja bym chciala miec coreczke, takze mamy nadzieje, ze sie nam uda :-D
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez dorcik101 » 12 paź 2010, 10:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
To moze byc zwiazane z tym ze nie mam najlepszego kontaktu z siostra. A jak patrze na kontakt mojego meza z bratem to jest ogromna wiez. No ale wiem ze jest tez czesto wiez miedzy siostrami.
A i tak z tymi dziecmi to tak ze wychowujesz dla innych hehe.
-
- dorcik101
- Raczkujący
Napisane przez bogini8 » 12 paź 2010, 11:07 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dorcik101 napisał(a): my tez chcielismy coreczke ale od kad wiemy ze jest Synus to musze stwierdzic ze i drugie chce Synka.
ja zawsze chcialam corke , mam synia i kocham go najbardziej na swiecie :)) ale druga chcialabym corke zeby parke miec, jesli finanse pozwola to moze kiedys synia jako nr 3. i nat tym koniec:)))
ogolnie z chopcami jest latwiej jak widze, nie trzeba im kupowac rajstopkow sukienek itd nie beda miec okresow i mniej stresow:DD
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitka » 12 paź 2010, 11:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Teraz muszę chatkę ogarnąć, bo w pośpiechu wyszliśmy.
Kitty dorcik bogini Ja się bardzo cieszę, że mam synia :grin: Myślę, że jak bym miała córcie to bym mówiła, że cieszę z niej najbardziej :wink: Druga przydała by się córeczka, bo chciałabym doświadczyć bycia mamą chłopca i dziewczynki. To inne odczucia, inne relacje, inne podejście, dlatego chciałabym to przeżyć. Dałoby mi to poczucie, że doświadczyłam w pełni macierzyństwa. Nie napędzam się w takich myślach, bo nie chcę potem poczuć rozczarowania. Jednak mam przeczucie, że drugi będzie chłopiec, nie wiem czemu... plusów posiadania dwóch chłopców też jest wiele, więc oby zdrowe było, to najważniejsze :grin:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez malaroksi » 12 paź 2010, 13:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 12 paź 2010, 15:25 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
kitty, cos wspominalas o jablkach prazonych... napisz prosze jak je robisz. dzis wieczorem zasiadam do obierania :mrgreen: troche mi zejdzie, szczegolnie przy tych malenkich :wink:
cos mnie znowu glowa boli :roll: chyba sie zdrzemne, bo nie dam rady do wieczora...
dzis wpracy jakos tak dziwnie po 4 dniach wolnego. malo pracy mialam wiec taka troche zamulona bylam. chyba niskie cisnienie mamy. dobra spadam bo cos smece g:~
[ Dodano: Wto Paź 12, 2010 16:28 ]
aha mialam jeszcze napisac o dzieciach... ja zawsze chcialam miec corke i wiadomosc, ze spodziewam sie wlasnie dziewczynki byla najlepsza wiadomoscia jaka kiedykolwiek dostalam - bylam przeszczesliwa :) na pewno bede chciala miec jeszcze dziecko (dzieci) i plec mi obojetna, bo to o czym marzylam jus sie spelnilo wiec jaka by plec nie byla bede szczesliwa, byle zdrowe :wink:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Kitty » 12 paź 2010, 15:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
najpierw je obieram, po czym ucieram. Nastepnie wszystko wrzucam do gara i posypuje cukrem. Nastepnie na malym gazie co jakis czas mieszajac praze az sie zrobia miekkie i takie "rozglajdane" ;) . Po czym wszystko wkladam do sloikow i szybko zakrecam. Pokrywka pod wpywem temperatury sie zassa i wszystko bedzie fajnie zapasteryzowane przez co moze stac w sloiku cala zime :mrgreen:
A ja dzisiaj trzymalam na rekach 2u tygodniowe dziecko. Az mi sie serce rozplynelo, taka kruszynka z Niego jest ;) Uwierzyc nie moge, ze kiedys i moj taki malusi byl ;)
[ Dodano: Wto Paź 12, 2010 17:34 ]
malaroksi, masz PW ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
-