Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez sharemka » 14 gru 2009, 15:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja narazie jakos zobojetnialam...doszlam do wniosku, ze glowy lamac nie bede ...musze czekac do czwartku, zrobia kolejny skan i bedziemy wiedzieli jak z wagá...aktywny jest i ruchliwy, cisnienie w normie, wiec ok.
Juz mówie mezowi, ze w pupe natrzaskam za te zmartwienia jak sie urodzi...a On, ze najpierw Jego bede musiala, bo On nie pozwoli naszego niunia... :wink:
Odpukac kryzys ósmego miesiáca chyba miná, bo prócz zgagi nic nie dokucza :-) przy okazji wizyt w szpitalu, obkupuje sie w ozdoby choinkowe i ubranka dla malego :grin:
Czas ubrac choinke :-) od jutra podobna ma padac snieg...tak bym chciala :!:
A jak Wasze samopoczucia?
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez AngelinaJ » 14 gru 2009, 16:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Bylam dzisiaj na wizycie w szpitalu u ginekologa, nic ciekawego mi nie powiedzial tylko kazal przyjsc znowu w styczniu. Obsluchal mi malutka i jej serduszko, buntowala sie strasznie, kopala panu doktorowi w glosniczek i przewrocila sie glowka na moj boczek :-D Ogolnie lekarz powiedzial, ze wszystko wyglada super. Tak wiec teraz tylko czekac, zeby mala wyszla z brzuszka tak ok 38 tygodnia :D
-
- AngelinaJ
- Rozeznany
- Reputacja: 7
Napisane przez kindzulinaa » 14 gru 2009, 16:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A ja mam termin na ta sobote 19.12 :)
U mnie samopoczucie ok,chociaz w glowie mi sie troche dzisiaj krecilo.
Wlasnie skonczylam troche sprzatac i jeszcze ciasto musze zrobic,ale to pozniej.U nas choinka juz ubrana :) A o sniegu nic nie slyszalam,hm...ciekawe,moj Kacperek by mial frajde.
A malejroksi dzisiaj cos nie widac,podejzana sprawa hihi,czyzby sie zaczelo?? Pozdrawiam :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez sharemka » 14 gru 2009, 16:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Wierz mi juz przywyklam do tych boláczek pleców i budzenia sie w nocy...nie chce marudzic, bo w depreche popadne ;)
kindzulinaa to Wy juz rzut beretem :grin: na swieta w domku! Ale Wam dobrze :-)
Malaroksi dzis cicho, moze Mikolaj zapukal?
A o sniegu máz mi powiedzial, bo codziennie pogode sprawdza...ide na poczte, zagladne jeszcze na newsy?! i choinke bedziemy ubierali z groszkiem :-D
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez malaroksi » 14 gru 2009, 16:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Jutro mam wizyte u połoznej nie zamawiałam już tłumacza bo byłam przekonana że nię bedzie tej wizyty już :mad: będe musiała iść z moim chociaż i tak moja położna nic nie mówi ciekawego nie zadaje pytań i ogólnie ma wszystko gdzieś wiec chyba bym się obeszła nawet bez mojego.
sharemka angelina już wielkimi krokami zbliża się wasz czas :) oczywiście najpierw wysłuchacie moich relacji, potem kindziuliny no chyba że na odwrót ;) my was przygotujemy do porodu nie martwcie się , teraz cieszcie się najlepszymi chwilami swego ciężarstwa pod koniec jest najgorzej więc :-D ...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez sharemka » 14 gru 2009, 16:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
[ Dodano: Pon Gru 14, 2009 16:31 ]
malaroksi a juz myslalam... ;)
Z forumowiczek jestes pierwsza, wiec miejsca w kolejce do porodu nikt Ci ustepowac nie bedzie.... :-D
Odpoczywaj i nabieraj sil na starcie :-) ktos w koncu musi nam "nowym" opowiedziec jak to jest :smile:
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez AngelinaJ » 15 gru 2009, 10:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Tez juz myslalam, ze malaroksi na porodowce jest. Fajnie by bylo, zeby sie ktos wkoncu rozpakowal bo juz piszemy tyle miesiecy i chyba tylko jedna z nas ma malenstwo.
kindzulinaa, to juz tylko pare dni zostalo, pewnie tez chcesz juz zobaczyc malenstwo :)
-
- AngelinaJ
- Rozeznany
- Reputacja: 7
Napisane przez sharemka » 15 gru 2009, 12:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A propos; ja wczoraj chcialam wskoczyc w kozaki z zeszlego roku :-) A FIGA :-P a wydawaloby sie ze kostki jeszcze mam :grin: hehe...
Dzis piore zaslony, sprzatam katy...jesli zrobie czesc teraz...w styczniu bedzie mniej, przed narodzinami :-) i przyjezdza do mnie kolezanka na Swiéta...tak sie ciesze :grin:
[ Dodano: Wto Gru 15, 2009 12:54 ]
AngelinaJ ja tez czuje ze rasne w nocy...jednego dnia jest oki, nastepnego mam wrazenie ze ciazowe spodnie ciasne :roll: a jaki ubaw jak TOCZE sie na góre...jedná reká podtrzymuje brzuch a druga wciágam sie za barierké...BEDZIE DOBRZE!
Pomyslcie o naszych babciach...moja 6 dzieci wyklula i ma sie dobrze :smile:
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez malaroksi » 15 gru 2009, 13:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja właśnie wróciłam od położnej, dobrze że nie miałam tłumacza i mój z dzieckiem ze mną poszedł tak więc położna zainteresowała sie mną zbadała dowgłębnie zrobiła masarz szyjki macicy i powiedziała ku mojemu zdziwieniu że mam 3cm rozwarcie :) Super ja myślałam ze mi tam zaszyli szyjke po porodzie i nic sie nie dzieje przez to ;) Tak wiec możliwe ze już dziś sie coś zacznie dziać jak nie to jutro albo pojutrze a jak nie to mam wizyte zabukowaną w szpitalu na piątek :) Ale się cieszę hurra! Teraz czekam już tylko na dobre wiesci od was dziewczyny, że groszek rośnie dobrze, że badania neurologiczne wyszły ok, że mama przyjechała i odrazu wnusio przyszedł na świat, no i że katik ma mnóstwo energii i że wsyzstkie się dobrze czujecie. :-D
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez sharemka » 15 gru 2009, 14:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Trzymamy mocno kciuki! Oby do piatku Wasz maluszek sie poddal ;) Powodzenia na kazdá chwile...bo kto wie :-)
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez marzencia2333 » 15 gru 2009, 14:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Wiec zycze powodzienia ja mam rowniez nadzieje, ze dzisiaj cos sie zacznie i z niecierpliwoscia czekam na twojego posta. Moze juz cos czujesz. Bo ja po tym masazu jak tylko przyszlam do domu to czulam nacisk dzidziusia w strone swiatelka ;) i wiedzialam ze juz niedlugo.
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez kindzulinaa » 15 gru 2009, 15:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Trzeba sobie troche ponarzekac na swoje bole ciazowe,w koncu po to zalaozony ten watek :)
Sharemka,nie martw sie ja tez nie moglam wcisnac nogi w swoje kozaczki zeszloroczne,ale po porodzie napewno tak po tygodniu opuchlizna zejdzie ,to mnie cieszy :)
Malaroksi super,ciesze sie razem z Toba,maly w koncu niedlugo bedzie z Wami :-D
No dziewczyny,ja juz tez moge isc rodzic spokojnie.Dzisiaj tesciowa odebralismy z lotniska,siedzimy i sobie rozmawiamy,ale musialam wejsc na chwilke zobaczyc,czy cos sie wydarzylo nowego :) Cos mnie skurcze lapia co jakis czas po przyjezdzie z lotniska,ale zobaczymy czy to na porodzik hihi.Malaroksi trzymaj sie i zycze Ci,zeby dzisiaj sie zaczalo,bo po masazyku moze to nastapic w kazdej chwili :-D
Pozdrawiam Was wszystkie goraco :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez sharemka » 15 gru 2009, 17:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Moze :mikolaj: ropakuje nas i bedziemy mialy male :prezent: na i po Swietach :balwan:
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez malaroksi » 15 gru 2009, 17:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
marzencia2333, jak długo ci robiła połozna ten masaż bolał i miałaś już wcześniej rozwarcie?
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 15 gru 2009, 17:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
moja dzidzia zaczela porzadnie boksowac ostatnio, moj maz zblizyl twarz do brzucha i doslownie dostal kopniaka w nosa :DDD
to 23 tydzien a strasznie czuc i widac jak sie moj brzuch rusza, moze dlatego ze jest strasznie malutki jak na ten tydzien i dzidzia nie ma za duzo miejsca niewiem:))
I ogolnie to uwielbia baraszkowac wtedy jak sie klade do lozka:DDD ale to to jest normalne z tego co wiem;)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
-