POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
Napisane przez Katik » 27 sty 2010, 18:52 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
Tylko,ze jak dla mnie - nie jest to praktyczne, ani zdrowe dla dziecka. Chocbys nie wiem jak mocno rozlozyla spacerowke nigdy nie jest to na plasko. Pozatym - spacerowki nie maja tak stabilnego oparcia - w sensie, ze nie sa tak twarde, a dla malego dziecka lezenie w poziomie i na twardym ma bardzo duze znaczenie.
Po to wlasnie sa gondolki, z materacykami w srodku by dziecko moglo lezec w superwygodnej pozycji.
-
- Katik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez malaroksi » 27 sty 2010, 18:58 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez agg » 27 sty 2010, 19:15 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
mi sie osobiscie gondole podobaja, jednak sama nie mialam dla corki. tzn miala miekka w travel systemie, a i tak od 3 m-ca jezdzila w wersji spacerowej, ktora rozkladala sie na plasko.
i gdybym miala duzo jezdzic autobusem to chyba nie byloby to praktyczne ze wzgledu na wielkosc.
tak na prawde musisz uwzglednic wiele rzeczy, jak wlasnie to, ze musisz go wnoscic, czy jezdzisz komunikacja miejska czy samochodem, czy potrzebujesz duzy kosz itp.
ja bym teraz wybrala wozek gdzie moge gondole zaczepic na stelazru (to na piesze spacery), a na zakupy autem uzywalabym fotelika.
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez bogini8 » 27 sty 2010, 21:23 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
samochodu nie posiadam wiec raczej autobusik i czasem taksowka wchodzzi w gre-wiec jesli chodzi taxi czy szybki wyskok do sklepu na przeciw czy do lekarza to nawet sam fotelik wsytaczy zeby sie szybk o przemknac, a do jazdy autobusem chyba raczej mniejszy wozek.
No i oczywiscie spacerowac mam zamiar jak najbardziej.
To fakt ze w Polsce przyjelo sie ze pniecznie mosi byc gondola a bez tego ani rusz i od zawsze tak nam wpajano, jednak dziecko raczej nie lezy na plasko dluzej niz do momentu kiedy zaczyna siadac bo wtedy tak jak napisaly dziewczyny jdziecko est ciekawe swiata i za nic nie wylezy, trzeba by je bylo obwiazac wkolo ;)
KOszyk na zakupy w wozku zdecydowanie mosi byc duuuuuuzy zeby mozna bylo cos tam zawsze upchnac i nie nosic 10 toreb na sobie:D a pozatym kocham zakupy:))
Jesli chodzi o cene nie chce przesadzac( z tego wzgledu ze dziadki chca upic wozek dla wnuczka a ja nie chce ich obarczac wielarnym kosztem,ale z nowu najtanszego tez nie kupie) myslslam dlatego o kupieniu wozka z allegro i sciagniecie go tu bo calkowity koszt razem z wysylka wychodzi duzo taniej niz koszt angielskiego wozka tu , ktore nieststy nie sa zbyt hmm ladne i fajne, jakos nie przypadly mi do gustu. :razz:
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez agg » 27 sty 2010, 21:32 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
a tak wogole to nie ma wozka idealnego :!: :roll:
nie wymyslono jeszcze takiego :-P
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 28 sty 2010, 12:24 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 28 sty 2010, 18:21 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
http://www.youtube.com/watch?v=DJ-okYxWNIY
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 28 sty 2010, 20:47 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
Co do firmy to jest dobra.
Ale tak Ci szczerze powiem jaki kolwiek byś wózek nie kupiła to przyjdzie taki moment wraz z rozwojem dziecka że będziesz i tak miała ochote kupić sobie jakiś inny :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 28 sty 2010, 20:50 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
ten akurat nie podoba mi sie wizualnie, aczkolwiek wyglada bardzo funkcjonalnie. i chyba moznaby zamontowac nawet gondole bebe confort, ale nie jest pokazane to nie jestem pewna.
[ Dodano: Czw Sty 28, 2010 20:54 ]
http://www.youtube.com/watch?v=XgI-JzAi ... re=channel
aczkolwiek wnoszenie go na pieterko, nawet w "czesciach" to zadna przyjemnosc :-D
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez yoko » 28 sty 2010, 21:45 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
ja na poczatek mialam graco quatro travel deluxe i ogolnie wozek fajny tylko duzy i ciezki - polecam komus kto nie ma schodow do pokonywania i nie ma samochodu (ciezko zapakowac do bagaznika przecietnego samochodu osobowego) - w auobusie sie z nim spokojnie miescilam - nie bylo zle.
teraz mam spacerowke Maclarena Quest - jest fajna bo mala i lekka (tylko 5kg), ale...no wlasnie....chyba za mala :roll: moj mezczyzna rosnie jak na drozdzach i juz widze ze wkrotce bedzie Mu bardzo ciasno... jesli kupie 4 wozek to mnie chyba maz z domu wyrzuci :-D
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
-
Napisane przez agg » 28 sty 2010, 22:20 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
ja tez mialam 4 w sumie :grin:
1)graco quatro tour de luxe
2)bebe confort loola up
3)maclaren techno xt
4)quinny zapp
... wiecej grzechow nie pamietam :-P
wszystkie byly fajne i sie sprawdzily na dana sytuacje. a ze u mnie to sie czesto zmienialo to i wozki zmienialam wg potrzeb :wink:
koleznka miala pliko i byla zadowolona (miala tylko 2 wozki) :smile:
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 28 sty 2010, 23:18 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 29 sty 2010, 00:56 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
bogini8 napisał(a):a czemu az tyle tych wozkow???:)))))
agg napisał(a):wszystkie byly fajne i sie sprawdzily na dana sytuacje. a ze u mnie to sie czesto zmienialo to i wozki zmienialam wg potrzeb
u mnie tez mial byc 1 (no moze 2) :wink:
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 29 sty 2010, 09:25 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
bogini8 napisał(a):a czemu az tyle tych wozkow???:))))) ja bym sie chciala zatrzymac na jednym:DDD :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dlatego szukam, szperam, zasiegam opini,chce zeby byl jeden ale konkretny:))
ja tez sie zamierzam z kupnem nowego wozka ;) W sumie tak jak Ty na poczatku myslalam,ze jeden mi wystarczy az maly przestanie byc wozony,ale jednak nie :roll: W sumie mam juz jeden wozek upatrzony takze zobaczymy jak sie sprawdzi ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez gaga01 » 29 sty 2010, 11:03 Re: POMOCY! WOZEK-jaki najlzejszy, najbardziej funkconalny etc..
-
- gaga01
- Rozeznany
- Reputacja: 1
-