Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Katik » 1 sty 2010, 22:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

sharemka napisał(a):Dziewczyny dzis milcza, to znaczy ze tylko ja padam z nudow :sad: zmola jak sodoma...w tv absolutnie nic a ja tylko chodze I szukam, co by tu zjesc... :sad: I tak juz czuje sie jak bomba zegarowa :roll:

w tv to wogole tragedia, i swieta i wczoraj i dzis takie bzdury, ze naprawde nie ma co ogladac :roll:
wczoraj obkupilam sie i przygotowalam tyle jedzenia, ze myslalam, ze mi brzuch peknie, zwlaszcza, ze na wszystko na raz mialam ochote. Jakas masakra.

Czy Was tez ta zmiana z 2009 na 2010 tak pozytywnie nastroila? Jakos tak juz blizej niz dalej dla mnie do tulenia malutkiej...

Katiusza83
trzymaj sie, bo to juz pewnie lada moment!!!
Katik
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 1 sty 2010, 23:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej dziewczyny!Na wstepie zycze wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym Roku,pociechy ze swoich dzieciatek no i przyszlym mamusia pociechy z malenstw jak sie urodza oraz pociechy z partnerow oczywiscie ;)
Jak tam sie czujecie??jakies przeczucia co do porodu u ktorejs??Trzymam kciuki za Was wszystkie :)
Sharemka fajnie,ze Ci dzieciatko przybralo na wadze :)
Katik,nie martw sie wielkoscia piersi,ja przez cala ciaze nie mialam jeszcze pokarmu,tzn.jeszcze mi nie lecial i tez wielkosc piersi byla taka sama,a jak urodzilam to odrazu zaczelam karmic,bo pokarm sie pojawil i na dwa dni pozniej piersi mi urosly,takze nie martw sie!
Pozdrawiam Was wszystkie!
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Katiusza83 » 2 sty 2010, 11:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

No ja też nudzę się potwornie, wszystko naszykowane i gotowe dla maleństwa a i sprzątać już mi się nie chce no bo ile razy można odkurzać????Dobrze że mam takiego małego(rozmiarem),rudego, wrednego psiorka to trochę mam roboty wokół niego bo rozrabia okrutnie i bałagan robi wszędzie.
No a czuję się nawet nie źle trochę to przeziębienie mi dokucza, mały wierci się i rozpycha ale już odliczam tylko dni do porodu bo nie mogę uwierzyć jak te 9 miesięcy szybko zleciało-szczególnie że 2lata czekałam na to SZCZĘŚCIE!!!
Pozdrawiam Was Panie i życzę udanych porodów!!!-sobie też bo boję się okropnie....

Katiusza83
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 2 sty 2010, 12:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kindzulinaa tobie tez pociechy z chlopaków i nie bolácych piersi :-D

Mnie co prawda piersi urosly ale pokarmu, to ja nie widze...oby tylko pojawil sie po porodzie!?

Katiusza83 tyle czekalas to te pare godzin/dni juz wytrzmasz...
Czy nie zastanawialas sie czasem, ze w zwiazku z tym, ze tyle czekaliscie na dziecko to je rozpuscisz i dasz mu wszystko??? Bo my tez dosc dlugo czekalismy i w domu to ja raczej jestem czarny charakter ale co do maluszka to czuje, ze dam mu czego tylko zechce i bede miekka jak wata cukrowa :oops:

Katik mnie nadejscie nowego roku barrrrdzo pozytywnie nastroilo :-) nie ukrywam, ze stary rok byl nielaskawy dla nas... :-( a same narodziny malego bedá najwiekszym szczesciem jakiego pragniemy...aby zdrowie bylo a reszta tez sie ulozy :-D

Katik Twoja córunia bedzie ksiezniczká forumowych ciezarówek, bo jak dotad same chlopy :roll:
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Katiusza83 » 2 sty 2010, 17:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

sharemka Ja to stawiam za fakt dokonany,że mały będzie rozpieszczany i rozpuszczony bo oboje z mężem rozpuściliśmy potwornie naszego psa choć mnie bardziej słucha więc może i synek będzie słuchał się mamusi:)
A i chciałabym dać mu wszystko...niech naszym pociechom niczego w życiu nie brakuje!!!!

Katiusza83
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 4 sty 2010, 13:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Katiusza83 mam nadzieje, ze juz jestes po :-D
ja poprostu umieram z nudów i z chcecia tez bym juz mogla zaczác rodzic...
Wczoraj upralam sofy, poprzestawiam je troche i odkurzylam kazdy zakamarek pokoju...po takim wysilku dostalam bóli w pachwinie i pare skórczy ale byly co 20 min.
z nadziejá, ze moze sie zacznie poszlam spac...w nocy brzuch mialam tak twardy, ze moglam koldre z bólu gryzc...do tego maly mnie rozpychal a dzis...nic :roll: ale nudy... :sad:

[ Dodano: Pon Sty 04, 2010 14:00 ]
Robotnicy reperuja mi dach, bo przeciekal w naszej sypialni i smialam sie do meza, ze jak nie sprowadzi kogos to dodatkowo maluszkowi trzeba parasol nad glowá rozlozyc...dzis sá, wiec dopóki nie skonczá uziemiona jestem w domu :sad:
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 4 sty 2010, 18:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny, oj sharemka ty biedaky, ja jestem w 26 tyg i maly tak sie rozpycha ze mam czasem straszliwie napiety brzuch, mam wrazenie ze jak dotkne go to zaraz peknie:DDD I moj maz wtedy stuka palcem do niego i mu grozi zeby nie dreczyl mamy i sie przemiescil hiihihi:-))
A wogole ostatnio jestem w fazie przegladania imion i mam straszliwy metlik w glowie. jakie imiona podobaja sie wam dla chlopcow ja wybralam pare ale moj malzonek marudzi ze nie bardzo mu sie widza .
Co myslicie o imieniu Mikolaj?czy myslicie tez ze jest ,,krzywdzace dla dziecka,,?:D
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 4 sty 2010, 18:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, Ja miałam termin na 6 grudnia i rozważaliśmy taką możliwość by dac naszemu tak na imię i co sie okazało w Polsce ostatni od roku rodzące się dzieci to JASIE FILIPKI KUBUSIE I MIKOŁAJKI aż się odechciało. Ps Mikołaj bardzo popularne imie wsrod słowaków ale nie uważam by było w jaki kolwioek sposób krzywdzące jest bardzo łądnym imieniem. :)
sharemkajuż coraz bliżej i bliżej :smile:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Katiusza83 » 4 sty 2010, 18:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:cry: Kolejny dzień i nic!!!już z mężem założyłam się o dużą czekoladę kiedy to nasze szczęście się pojawi.on obstawia że dziś-naiwny- ja obstawiam 6 lub 7 bo moja mama ma teorie że dzieci się rodzą w naszej rodzinie dokładnie 4 i pół miesiąca od pierwszego wyczuwalnego ruchu!!!więc może wygram zakład.
A dziś mino zimna musiałam wyjść na małe zakupy i już tak ciężko mi się chodziło, że myślałam że do domu to chyba się potoczę!!!! :mrgreen:
A co do dziecięcych imion to jest wielki dylemat...my na początku nie mogliśmy z mężem dojść do kompromisu więc ja się śmiałam, że poczekamy jak mały zacznie mówić i sam sobie wybierze imię...potem usiedliśmy razem z książką-imiona i ich znaczenia-i na głos przeczytałam wszystkie chłopięce imiona i tylko JEDNO nam wspólnie się podobało.
Więc nie dyskutowaliśmy dalej i postanowione będzie BLAKE a jak dorośnie zawsze może sobie zmienić jak mu nie będzie się podobać!!!!!!!!

Katiusza83
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 4 sty 2010, 19:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

katiusza mowisz powaznie? chcesz dac dziecku angielskie imie? twoj wybor i decyzja , ale niewiem hmm..nauczona juz tym ze dzieci z bardzo oryginalnymi imionami maja napprawde duzo problemow zwlaszcza w okresie szolnym, dzieci sa okrutne i to nie jest mile( w srod znajomych i rodziny)..lubie dosc oryginalne imiona ale raczej nie do przesady bo wiem czym to grozi ;)
A na zmiany w przyszlosci bedzie za pozno, ewentualnie dziecko pozniej latami ma zal do rodzicow, jesli imie jest bardzo nietypowe i nie bardzo sie dziecku podoba to dziecko jest skryte niesmiale wstydliwe i ma niska samoocene.wszystkie te tezy nieststy sie potwierdzaja ;/

[ Dodano: Pon Sty 04, 2010 19:32 ]
oczywiscie bez urazy :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Katiusza83 » 4 sty 2010, 19:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8ja się nie gniewam...bo ja raczej zostaję tu na stałe, a i mąż jest Anglikiem więc nie sądzę żeby miał jakieś problemy w przyszłości.A co do oryginalnych imion to ja mam teorie że osoby z niespotykanymi lub rzadko używanymi imionami są unikalne-gdyż wyrabiasz sobie o nich indywidualną opinię a nie porównujesz do innych osób o tym samym imieniu a i w twojej pamięci szybciej zapisze ci się ktoś taki.
:mrgreen:

Katiusza83
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 4 sty 2010, 20:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Katiusza83

chyba ze tak, w taki razie angielskie jak najbardziej:) co do oryginalnosci..
tez mialam taka sama jak ty teorie dopoki nie zobaczylam jakie moje rodzenstwo z niespotykanymi imionami jest nieszczesliwe... wiec ta indywidualna opinia nie zawsze jest fajna;))
i imie mojego rodzenstwa zapisuje sie w pamieci kazdego raczje jako osoby ktore sie tych imion wstydza po prostu;/
ile ludzi tyle teori :))
pozdrawiam :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez sharemka » 4 sty 2010, 21:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam Panie :-) a juz myslalam, ze forum zablokowano...
Bogini8 mnie sie Mikolaj podoba ale calkowicie zgadzam sie z malaroksi to teraz jedno z najpopularniejszych imion w pl...kolezanka, ktora pare dni temu urodzila nazwie syna Maksymilian a inna zamirza dac Blazej...my wciaz jestesmy raczej na etapie wyboru ale to raczej ze wzgledu na horoskop astrologiczny, do ktorego potrzeba jest data I godz ur...zeby wybrac imie!
Katiusza imie faktycznie nietypowe ale ja raczej mam podobne zdanie do Twojego, dla mni imie musi miec znaczenie?!
Obys wygrala te czekolade :-) przyda Ci sie troche energii po porodzie :-D

Doszlam do wniosku ze maly chyba krzyzuje nogi I kolanami mnie rozpycha, bo akurat pod zebrami wystaja mi po dwoch stronach dwa wzgoza ;)
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 4 sty 2010, 21:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Albo stopkami :) Ostatnio moja kuzynka opowiadala mi ze kiedy bylka w ciazy a mieszkala wowczas w stanach miala taka taka akcje ze jej synek tak sie ulozyl ze uciskal jej jakis nerw i sparalizowalo ja od pasa w dol, pojechala do szpitala i tam jej kazali masowac odpowiednio brzuch zeby zmienic polozenie dziecka wiec zawziecie masowali az maly w koncu sie obrocil i jej przeszlo...
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 4 sty 2010, 21:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Katiusza83, Ja uwazam, ze imie ktore wybraliscie nie jest az tak nietypowe. Ludzie daja dzieciom na imie wednesday albo sunshine, to wlasnie takie imiona sa najgorsze.
sharemka, nie przejmuj sie porod przyjdzie juz nedlugo w koncu masz termin za kilka dni. Lepiej zeby malenstwo dawalo znac o sobie bo ja zauwazylam, ze im wieksze jest tym bardziej sie martwie, ze ja mu moge krzywde zrobic, przydusic albo cos.

Bylam dzisiaj w szpitalu bo mnie strasznie skurcze mecza i mi wody odchodza juz od dwoch dni, wiec kazali przyjechac, zeby sprawdzic co i jak. wiec pomierzyli i twierdzili, ze mam duzo skurczy, ale bardzo male rozwarcie na 1cm, wiec zapytali sie czy chce zostac w szpitalu, czy przyjechac jak skurcze beda baardzo mocne, a ze nie chce mi sie lezec i czekac szpitalu wybralam dom bo powiedziala mi polozna, ze moze to trwac nawet 2 dni. Wiec mi teraz zostalo obserwownie i denerwowanie sie czy to juz te skurcze.
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona