Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez malaroksi » 16 sty 2010, 21:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
he he he dokładnie tak samo mówiłam na mojego maluszka jak nie chciał wyjść :)sharemka napisał(a):uparty po mamusi albo leniwy po tatusiu
ewela tak to już jest że nasze mamy też chcą dla nas jak najlepiej ale posiadają troche przestarzałe informacje i często udzielając dobrych rad w rzeczywistości wychodzi to inaczej, dlatego w dobie internetu zanim coś zrobimy co mamusia poradziła lepiej to sprawdzić bo często okazuje się że tak sie robić nie powinno ...
Katik, no fajnie sie masz teraz dopiero bedziecie robić oczy ze ździwienia jak brzuch może jeszcze urosnąć i jak boleśnie potrafi dziecko kopać :) ale potem po rozwiązaniu często brakuje tego brzusia i tego cudownego uczucia ... :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez agg » 16 sty 2010, 21:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
sharemka napisał(a):agg naleze do Health Centre w Hall Green na Stratford rd. Duzy, ladny, nowy budynek i przechodnie tez sobie chwale
tak przypuszczalam :wink: ja tam pracuje :!: :grin:
znaczy sie ja pracuje akurat "w terenie", ale swoje biuro mam wlasnie tam :-)
jak pisalam, gdybys potrzebowala pomocy lub chciala pogadac pisz smialo :!: (mozesz smialo na priva)
[ Dodano: Nie Sty 17, 2010 14:13 ]
obstawiam, ze sharemkajest wlasnie na porodowce i rodzi :-D
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Katik » 17 sty 2010, 15:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
agg napisał(a):[ Dodano: Nie Sty 17, 2010 14:13 ]
obstawiam, ze sharemkajest wlasnie na porodowce i rodzi :-D
ja wchodzac tutaj tez pomyslalam: jak nic nie napisala - to jest na porodowce :mrgreen:
Kciuki zacisniete!!!!!!!!!!!!!!
My wlasnie wrocilysmy z basenu. Poplywalysmy, pogimnastykowalysmy sie... Ciekawa jestem czy corcia odczuwa zmiane i ogrom wody dookola brzusia, bo poki jestesmy w wodzie to siedzi cicho a jak wychodzimy - zaczyna szalec.
Malaroksi - wlasnie sie lapie od czasu do czasu na takiej mysli - jak to bylo jak tego brzuszka nie bylo, i uczucia dzidziusia w srodku, i jak to bedzie potem....
-
- Katik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez bogini8 » 17 sty 2010, 16:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
U mnie najbardziej aktywny jest po 20 godzinie az do rana heheh:D
a co do brzuszka, to sie szybko przyzywczaja, a jak bedzie potem? wydaje mi sie ze tak ..pusto.. jakby czegos brakowalo.
A wogole zaczelam wkoncu zakupy, wkoncu kiedys trzeba, bo pozniej nie sposob tego ogarnac czasowo ani finansowo.
Aczkolwiek moj malzonek twierdzi ze za wczesnie blabla i nie mozna ytak wczesnie kupowac rzeczy dla dzidzi.
Ale teraz po nowym roku, mozna duzo rzeczy kupic po naprawde dobrej cenie.jak np lozeczko.
Czy wasi mezowie tez sa tacy nadwrazliwi jesli chodzi o te sprawy i wogole o was same??czy tylko moj tak szaleje, zabronil miprzykucac nawet, ze to niebezpieczne;)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitty » 18 sty 2010, 08:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Co do brzuszka, to musze przyznac, ze bywaja chwile kiedy brakuje mi tych ruchow dziecka i kopniec czasem tak silnych,ze az jedzenie sie wracalo, hehe!
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez sharemka » 18 sty 2010, 11:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
agg napisał(a):obstawiam, ze sharemkajest wlasnie na porodowce i rodzi :-D
haha obawiam sie, ze jednak nie :smile:
Wczoraj mialam naprawde ladne skórcze, wiec czekalam az sie rozkreci...od 11pm zaczelay sie juz stale, co 10-12 min. potem juz wogóle co 10 min. wiec happy usypialam meza, zeby sobie pospal przed starciem a sama liczylam i zapisywalam skórcze...ok. 1 zasnelam i slad po skórczach zaginá :roll:
"Podwozie" :-D mnie boli ale zaraz na spacer ide, zeby rozruszac atmosfere :-D
Obawiam sie, ze powinnam spokojnie poczekac do srody...
Ciekawe co u Katiuszy? Dawno juz nie pisala a termin byl na 2.01???
[ Dodano: Pon Sty 18, 2010 11:33 ]
bogini8 napisał(a):Czy wasi mezowie tez sa tacy nadwrazliwi jesli chodzi o te sprawy i wogole o was same??czy tylko moj tak szaleje, zabronil miprzykucac nawet, ze to niebezpieczne;)
BA! ciagle burczal, zebym czekala z zakupami a z zakupem lózeczka zwlekal do zeszlego tyg. bo mu w pracy powiedzieli, ze nie dobrze jak lózeczko w domu stoi...wiec rozbeczalam sie, wyklelam i pojechalam sama...malo tego... jak mi przywiezli, to i je zmontowalam, bo zapewne czekalby do porodu :arrow: a teraz jak tylko wchodzi do sypialni, to mówi do lózeczka....:idea:: :?: :!: paranoja z tymi chlopami :-D
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez kindzulinaa » 18 sty 2010, 12:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Co do brzuszka,to mi po pierwszej ciazy owszem,brakowalo tego brzuszka tuz po urodzeniu(bo w tamtej ciazy czulam sie swietnie),ale po tej drugiej ciazy to nie,bo teraz mi bylo ciezej(kregoslup wysiadal,mialam mniej sily) i ciesze sie,ze mam to juz za soba :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez sharemka » 18 sty 2010, 14:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Po spacerze maly mnie tylko bardziej rozpycha po zebrach :-D
Ahhh...Ide cos zjesc, bo zglodnialam :grin: hihi[/b]
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez agg » 18 sty 2010, 17:43 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
sharemka napisał(a):mnie tez one na w pelni porodowe nie wygladaja, bo krzyczec z bólu to mi sie nie chce, absolutnie do zniesienia...
nie jest powiedziane, ze bedziesz krzyczec :wink: niektore kobiety nie krzycza, po prostu oddychaja, skupiaja sie a potem "cisna" :-D
te krzyki to takie "filmowe" hihi, aczkolwiek pomagaja ;)
mozna niezlego stracha zlapac slyszac jak niektore kobitki sie dra i to nie koniecznie przy parciu, ale jak jeszcze sa"daleko w polu", albo jak "jecza" po porodzie :roll:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez bogini8 » 18 sty 2010, 18:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
agg napisał(a):mozna niezlego stracha zlapac slyszac jak niektore kobitki sie dra i to nie koniecznie przy parciu, ale jak jeszcze sa"daleko w polu", albo jak "jecza" po porodzie
oj niektore kobiety to robia to wrecz teatralnie,, zwlaszcza po porodzie, ja rozumiem ze boli i td, ale one to robia jakby chcialy powiedzie- patrczcie na mnie jaka jestem nieszczesliwa i ile wycierpialam... moja kuzynka chciala spac bo dzidzius jej grzecznie spal a na sasiednim lozku przez 2 dni byl jeden wielki jek...;/zwlaszcza jak ktos przychodzilw odwiedziny , albo byl obchod..masakra:D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitty » 18 sty 2010, 19:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
agg napisał(a):te krzyki to takie "filmowe" hihi, aczkolwiek pomagaja ;)
Oj pomagaja i to bardzo ;) . W sumie ja tez sobie troche pokrzyczalam, ale to tak w polowie,bo dostalam strasznie silnych skorczow i w sumie nawet sie ich nie spodziewalam, tazke sie przestraszylam :roll: . Dodam, ze prawie dwa dni spedzone na porodowce obfitowaly w rozne odglosy dochodzace z za scian, co powodowalo,ze moj maz stresowal sie jeszcze bardziej ;) .Za to na sali nie bylo zadnych jekow i wszystkie kobietki(a bylo nas az 3 ;) )sobie troszke po porodzie odpoczely.
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez sharemka » 18 sty 2010, 20:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
agg napisał(a):nie jest powiedziane, ze bedziesz krzyczec :wink: niektore kobiety nie krzycza, po prostu oddychaja, skupiaja sie a potem "cisna" :-D :roll:
U mnie raczej wlasnie tak bedzie...nie umiem wyobrazic siebie krzyczácej...ale za kazdym razem kiedy kogos pytam o bóle porodowe, czy mozliwe jest zebym ich nie odróznila?
Slysze: Bedzie tak bolec, ze bedziesz krzyczec...
Czekac jest najtrudniej...bo chcialoby sie zeby dzieciatko juz bylo, zeby oddetchnac bez tego wielkiego brzucha...choc zateskni sie za nim nie raz...ze zgaga minie, bo jest nie do wytrzymania :-(
[ Dodano: Pon Sty 18, 2010 20:31 ]
bogini8 napisał(a):moja kuzynka chciala spac bo dzidzius jej grzecznie spal a na sasiednim lozku przez 2 dni byl jeden wielki jek...;/zwlaszcza jak ktos przychodzilw odwiedziny , albo byl obchod..masakra:D
haha :-D To moze i lepiej, ze w UK tylko jesli muszá to trzymaja a jak nie ma potrzeby to nawet tego samego dnia do domu...
Robia tak moze, zeby unikac tych calych spektakli...i niektórym dac odpoczac :-)
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez kindzulinaa » 18 sty 2010, 22:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez sharemka » 19 sty 2010, 11:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Mojej znajomej ani czop ani wody nie odeszly przed, skórcze miala ale wciaz kazali czekac w domu, dopiero jak tryskalo z niej krwia to kazali przyjechac, tez já ostro rozerwalo az na udo i 3 dni miala nogi sparalizowane po porodzie...do ubikacji wstac nie mogla... :sad:
Obysmy tylko slyszaly o takich historiach :-) zycze sobie i czekajácym w kolejce do rozpakowania :-D
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez kindzulinaa » 19 sty 2010, 12:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Sharemka,moglabys juz dolaczyc do grona mam "rozpakowanych" hihi
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
-