Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez bogini8 » 1 lut 2010, 17:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Mi tez czesto sie zle siedzi, zalezy jak sie syne ulozy , czasmi tak nogi pod zebra wsadzi ze nie moge siedziec bo az boli i musze pochodzic troche i go wytrzasnac stamtad doslownie:D
znowu jak dlugo chodzeczy stoje to czuje sie strasznie wzdeta i mi sie maly opuszcza i czuje ze mam strasznie napiety brzuch.
jak leze to wtedy wypina mi brzuch do gory i tak zostaje na troche w takiej pozycji , az czuje ze mi brzuch peeknie:D
Pozatym bardzo nie lubi jak leze na prawym boku wtedy na lewej stronie sa prawdziwe gory i doliny:D
Wracajac do klinik i szpitali,Ja dla odmiany dzis dostalam list ze spzitala , ze niezwlocznie mam sie zglosic na powtorzenie badan krwi, bo ostatnie probki sa nie czytelne(krew pobierala mi polozna na ostatniej wizycie i wyslala probki do szpitala do badania)
, zadzwonilam tam bo sie troszke zestresowalam i powiedzieli ze czase tak sie zdarza, zze probki sa zanieczyszczone czy cos i nie da sie zrobic wynikow..no coz jutro ide na powtorne pobieranie.zobaczymy co z tego wyniknie, tez spotkalyscie sie z tym ze przy pobieraniu krwo nie zakladaja rekawiczek?
Czy dostalyscie kiedys taki list??
Katik co do ulozenia i przekrecenia dzidzi, to moja na ostatnim badaniu byla glowa w dol, ale polozna powiedziala ze ma jeszcze troche miejsca wiec moze sie przekrecac i przemieszczc.
Jesli chces z pomoc bobaskowi sie przekrecic to baw sie z nim codziennie latarka, zataczaj kola na brzuchu pomalu:))bardzo pomaga, dzidzie lubia bawic sie tak swiatle i czesto to naprawde pomaga:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 1 lut 2010, 19:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Katik napisał(a):mialam takie bole jak na okres
Takie bole to wcale nie musza byc skurcze. Ja tez mialam te bole a ze w ciazy bylam w polsce to jak poszlam do ginekologa powiedzialam mu o tym to mi powiedzial ze szyjka macicy sie skraca i ze jest to przygotowanie do porodu, oczywiscie stwierdzil tak po badaniu ginekologicznym, nie wiem jak to jest w Twoim przypadku, mi lekarz kazal duuuuuuuzo odpoczywac
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 1 lut 2010, 20:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
I na takie bole w polsce lekarze wlasnie przepisuja zawsze no spe bo mowia ze to skurcze przepowiadajace i jak sa nasilone dobrze brac nospe i magnez na rozluznienie:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 1 lut 2010, 20:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez sharemka » 2 lut 2010, 13:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
[ Dodano: Wto Lut 02, 2010 13:03 ]
Kitty tez ma racje, ja mialam skórcze, niektóre dosc bolesne i bóle jak miesiaczkowe na 3 tyg. przed terminem...wiec to zapewne przygotowawcze, ale bez obaw napewno jeszcze nie te ;) tych ... nie da sie przegapic :grin:
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez bogini8 » 2 lut 2010, 17:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Czy ktoras z was miala to w ciazy albo wogole? powinnam sie obawiac??, bo troszke jestem zmartwiona kurcze :cry:
zy ma to jakis wplyw na dziecko?? :roll: :roll: :roll:
nie czuje sie jakos specjalnie zmeczona, ale jestem blada i czesto krwawie z nosa, nie jakos mocno ale czasami smarcze sie z krwia po prostu i tak cala ciaze, wczesniej nigdy nie mialam problemow z cieknacym nosem;///
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 2 lut 2010, 17:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez sharemka » 2 lut 2010, 17:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Bierz tabletki I dbaj o siebie:) wiele kobiet w ciazy ma niedobor zelaza:(
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez Kitty » 2 lut 2010, 19:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 2 lut 2010, 19:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ja objawow jakos nie mam specjalnych pozatym krwawieniem z nosa ktore pewnie sie do tej anemi przyczynilo .
zawrotow glowy zadnych nie mam , zmeczona nie jestem jakos specjalnie , tyle co jak zawsze po robocie:D
sypiac nigdy nie sypialam za duzo nawet w ciazy , naleze do tych raczej wampirow:D co pozno chodza spac:D ja chodze srednio 12-1 a o 7 wstaje do pracy....wiem ze powinnam wiecej spac ale jakos nie moge sie oddelegowac do lozka o wczesniejszej porze.
Polozna powiedziala ze jak potwierdza sie te wyniki to da mi recepte zapewne na zelazo, 2 razy dziennie , rano i wieczorem.wiec czekam na telefon.
Slyszalam ze trzeba jesc zieolne warzywka: kapuste wloska, brokuly i fasole,rybki i czerwone mieso, poza ciaza jeszce watrobke. te produkty sa bogate w zelazo.
ja wlasnie tego prawie wcale nie jadam:D
chyba ugotuje jakis kapusniak w weekend albo zrobie golabki hehehe:DWIELKIIII GARNEK GOLABKOW na weekend:D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 2 lut 2010, 20:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Katik » 2 lut 2010, 21:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Staraj sie procz chemii - tabletek wzbogacic swoja diete w natke pietruszki (ja co sobote kupuje taka w doniczce, i zjadam do wszystkiego - salatki, makarony, do chleba jak szczypiorek. Ma mnostwo zelaza!!!) No i szpinak - kupuje ten mrozony by juz sie nie bawic z siekaniem, i 2 kilogramowe opakowania ida mi na tydzien - pod rozna postacia. Dzis wlasnie zrobilam zapiekanke ze szpinakiem :wink:
Co do naszych skurczy - wiecej (odpukac) sie nie pojawily. Choc brzuch caly czas lekko boli jak na okres.
Gorzej z tym, ze L4 mam do piatku i teoretycznie od poniedzialku powinnam isc do pracy, by do konca lutego pracowac, i z poczatkiem marca na maternity leave. Ale nie widze siebie 8 godzin w pracy, gdy ja mam nakazane lezec, a jak wstaje zrobic obiad, to co chwile robie przerwy by usiasc na chwile. Brzuch kluje i lekko pobolewa.
Czy ktoras z Was miala taki przypadek, ze musiala przyspieszyc macierzynski? Jak z formalnosciami? Czy to tylko wola pracodawcy?
-
- Katik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez bogini8 » 2 lut 2010, 21:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Katik, pietrusza ok, ale szpinak u mnie nie przejdzie;/ juz wole codziennie kapuste jesc i brokuly:DD
co do macierzynskiego niewiem jak to dziala dokladnie, zalezy chyba od rodzaju firmy a i od pracodawcy tez na pewno.
ja pracuje do 26 marca, przynajmniej tak zamierzam;))a mam termin na 11 kwietnia.;)))
ty masz chyba Katik tydzien przede mna?
zamierzam pracowac najdluzej jak sie da;D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 3 lut 2010, 08:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 3 lut 2010, 16:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy