Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez bogini8 » 6 lut 2010, 21:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitty » 6 lut 2010, 21:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
bogini8 napisał(a):Kitty, pod warunkiem ze w trakcie ciazy wyrobi sobie karte;)) i nie wszystkie leki tylko leki na recepte :))
Tak, tak...dokladnie :mrgreen: :mrgreen:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez arletta » 7 lut 2010, 09:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Jak bylismy w Polsce to byłam u lekarza i miałam pierwsze usg, prowadzic ciąze chce dalej tutaj gdzie mieszkam w shrewsbury i tylko sie boje czy to nie bedzie za pózno...ale mysle ze nie.....
dziewczyny naprawde mio duzo pomogłyscie a dop poczytania to troche bede miała...ale warto.... :-)
-
- arletta
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez bogini8 » 7 lut 2010, 09:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
no a zeby tego bylo malo w sobote wyszlam pochodzic troche po slepach i pospacerowac bo tak fajnie cieplo bylo no a teraz siedze i pociagam nosem ostro juz 2 dzien :(((( a kurde tak dawno juz chora nie bylam grrrrrr.... :sad: :-( :neutral: :cry:
Taka zdradliwa pogoda jest najgorsza :(
[ Dodano: Nie Lut 07, 2010 09:14 ]
aha i dalej mam dylemat gigant z wozkiem, nie wiem co chce i nie moge sie zdecydowac, nic mi sie nie podoba:(((
kurcze ogladalam maxi cosi streety travel system w sklepie , niby jest fajny, lekki fajnie sie sklada, ma leciutki fotelik, duzy kosz na zakupy, ale kurcze wydaje sie taki troszke malo solidny;// i teraz juz niewiem.... :mad:
[ Dodano: Nie Lut 07, 2010 09:20 ]
arletta, czy cos sie stanie?no napewno im wczesniej tym lepiej nie ma co zwlekac, napewno ominie cie USG z 12 tygodnia, pozniej masz juz tylko w 21 tygodniu i wiecej nie ma, chyba ze sa jakies powiklania, albo dziecko bardzo rosnie badz nie rosnie, lub chcesz isc do prywatnej kliniki i zaplacic.
Im wczesniej pojdziesz do lekarza tym lepie dla Ciebie i dzidzi, badania kontrolne sa wazne i dobrze miec wszystko w zielonej karcie , ktora mosisz nosisc ze soba poniej zawsze do GP i do szpitala, razem z probka moczu ;)
No o takich sprawach jak kwas foliowy i co jesc a czego nie chyba nie trzeba Ci mowic;)a jak chcesz wiedziec to pytaj:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez arletta » 7 lut 2010, 10:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Tak sądze ze jak pujde do lekarza w pietnastym nic sie nie powinno stac.....Nie mam innego wyjscia...
Bogini, z tego co ja wiem to lepiej poczekaj z wuzkiem az sie bebe urodzi....tak mi mówiły niektóre mamy....
-
- arletta
- Początkujący
Napisane przez malaroksi » 7 lut 2010, 11:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 7 lut 2010, 11:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
arletta,widze ze jestes tu nowa,gratuluje przyszlej mamie :-) Co do tego,czy cos sie stanie jak sie zglosisz do lekarza w 15-tym tyg.to raczej nie,pewnie beda sie chcieli dowiedziec,czy bylas gdzies do tej pory u lekarza no ale to jak napisalas w Pl bylas.Idz jak najszybciej do przychodni i zaloza Ci zielona karte ciazowa.Moze jeszcze Ci zrobia te pierwsze usg.
bogini,jedz jedz zielone warzywka i owoce na dobre to wyjdzie i Tobie i dziecku :-)
Co do wozka to posprawdzaj sobie jeszcze inne wozki i tak w koncu na jakis sie zdecydujesz :grin:
A chcialam Wam napisac,ze ja w swojej przychodni jestem zapisana od prawie 4 lat i juz pare razy sie przeprowadzalismy,nie naleze juz do ich regionu,ale dalej w niej jestem.Tak wiec chyba zalezy od przychodni.
Pozdrowionka i milej niedzieli zycze :wink:
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez bogini8 » 7 lut 2010, 11:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A pozatym jak kupujesz stopniowo to twoja kiesze nie odczuje tego tak jakbys miala isc i na raz wydac taka gotowke na lozeczko, wozek,przewijaki ubranka kosmetyki idtd itp.
Czekanie do zakupienia tego wszystkiego jak sie urodzi dzidzia jest po prostu nierealne.
Na temat wozka wiem tylko tyle z ,,[przesadow,,, przynajmniej u mnie tak jest ze wozek kupuja dziadkowie, niewiem czemu tak jest ale nie bede sie z nimi spierac:D;)
kindzulinaa, ja tam czuje sie bez zmian w sumie oprocz tego ze maly zaczal wkladac mi nogi pod zebra i nei moge sie zgiac i usuiasc wygodnie czasem:DD
pozatttym mam niedobor zelaza, a pozattym wszystkim prawdopodobnie nie bede mogla rodzic w tym szpitalu co chce bo mam takiego pecha ze zamykaja oddzial poozniczy na 8 tygodni akurat przed moim terminem:(((((
I jestem zawiedziona bo bardzo chcialam tu rodzic , mam 5 min drogi , znam ten szpital i wogole, a nastepny mam az godzine drogi autgobusem z przesiadka i nie znam szpitala kompletnie:( i tak mnie to zasmucilo trosze, pech to pech:(
a pozatym siedze z opakowaniem chusteczek i sie smarcze:DDD :cry:
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez sharemka » 7 lut 2010, 12:43 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Gdzie teraz bedziesz rodzila? Ja rodzilam w Heartland hospital I chwale sobie, opieke mialam dobra I ludzie tez mili, tylko to duzy szpital I w zwiazku z tym pacjentek tez duzo...
Arletta gratulacje dzidzi:)
na temat pomocy finsnsowej wejdz w Swiat Kobiet zjedz w dol I tam masz wczesniej powstale forum Co sie nalezy Polce po ur dziecka w UK?
Idac do GP w recepcji powiedz ze jestes w ciazy w 9 tyg I ze nie mozesz czekac na spotkanie z polozna... Ustali ci spotkanie jak najszybciej, a zalegly skan z 12 tyg. Powinni Ci zrobic nawet w 15 poniewaz tez skan okresla mozliwe wady neurologiczne itp u plodu, wiec nalegaj na niego!!!
Badz dobrej mysli I pospiesz sie z wizyta w przechodni!
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez Kitty » 7 lut 2010, 12:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Co do zakupow to jak najbardziej zgadzam sie z bogini8. Wszystko stopniowo trzeba kupic i miec gotowe na "przybycie" malenstwa. Jakos nie wyobrazam sobie zakupow po porodzie...czlowiek sie ruszyc nie moze i do tego z dzieckiem na reku,nie nie :roll: Facetowi w takich sprawach nie ma co ufac :-D !!
arletta, do lekarza powinnas zglosic sie jak najszybciej, w koncu chodzi tutaj o zdrowie dziecka i Twoje!!Niby Tobie moze sie wydawac,ze wszystko jest w pozadku,ale przeciez do brzucha nie zagladniesz i nie sprawdzisz jak sie malenstwo miewa :roll:
bogini8szpitale organizuja "wycieczke" po oddziale polozniczym,takze moze powinnas sie tak przejsc?Przynajmniej bedziesz sie czula troche pewniej. szkoda,ze tak daleko musisz dojezdzac,ale powiem Ci,ze moj szpital tez byl baaardzo daleko. polozna mi powiedziala,ze z racji odleglosci moge wezwac karetke i dostalam specjalny numer,takze moze i u Ciebie tak sie da :wink:
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 7 lut 2010, 14:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Mosialabym sie ,,wyrobic,,z porodem do konca marca , a atermin mam na 11kwietnia:)
Kitty, wlasnei moj facet to nie wiedzialby od czego zacza, przy kazdej zakupionej przezemnie rzeczy jest mocno zdziwiony ze jest cos potrzebne:D on to by kupil lozeczko wozek ubranka i mysl i ze to koniec:DD :twisted: :twisted: :mrgreen:
a co do tego przesadu to nie slyszalam:DDD
co do szpitala to moge udac glupia i jak sie zacznie porod pojechac do najblizszego mi szpitala i mnie wtedy przetransportuja karetka do nastepnego;PPP
arletta, im szybciej tym lepiej, tak sie wydaje ze polozna tylko mierzy cisnienie czy sprawdza cukkier w moczu czypobiera krew, ale czasem ma to bardzo duze znaczenie!no nadcisnienie w ciazy jest nie dobre moze prowadzic do zatrucia ciazowego i nawet byc niebezpieczne dla ciebie i malenstawa.Lepsze za niskie cisn. niz za wysokie.
Ja mam bardzo niskie cala ciaze,a le puls wysoki strasznie.:D
Dziewczyny powiedzcie mi jakie kosmetyki dla mnie i malenstwa potrzebne mi sa do szpitala?? :-D
[ Dodano: Pon Lut 08, 2010 17:13 ]
Kitty, a jak mozna zorganizowac takw wycieczke po oddziale???trzeba zadzwonic , zapisac sie czy cos??
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 10 lut 2010, 21:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
O wycieczke po oddziale musisz zapytac polozna.Ona da Ci numer na recepcje danego szpitala i tam pani powie Ci kiedy i o ktorej sie wszyscy spotykaja.W moim szpitalu bylo to w niedziele o 14 wiec podejzewam,ze wszedzie jest podobnie :wink: .
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez martka » 10 lut 2010, 21:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Dołączam do Was, bo też jestem w ciąży. U mnie to 30 tc.
-
- martka
- Przyczajony
Napisane przez bogini8 » 11 lut 2010, 09:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez martka » 11 lut 2010, 11:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- martka
- Przyczajony
-