Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 11 lut 2010, 11:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

martka, UU masz powazne zaleglosci ;)) ja jestem 31 tydzien :) Proponuje poczytac troszke tego tematu, znajdziesz tu duuuuzo przydatnych informacji :)))
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Katik » 12 lut 2010, 14:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

martka witaj wsrod nas! Jak sie czujesz, jak dzidzia? Znasz juz plec?

Ja jutro zaczynam 34 tydzien. Jestem coraz bardziej podekscytowana - juz tak bliziutko!!!! W przyszlym tyg kompletuje torbe do szpitala -niech czeka w pogotowiu.
Katik
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez karolka20083 » 14 lut 2010, 21:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

HEJ DOLANCZAM DO WAS JA JESTEM W 28 TYG MOZE SA MAMUSIE KTORE MAJA TERMIN NA MAJ CHETNIE POKLIKAM Z KAZDA Z WAS POZDRAWIAM :wink:

karolka20083
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 14 lut 2010, 21:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

karolka20083, witamy, gratulacje:)) jak sie czujesz? jak dzidzia? chlpczyk czy dziewczynka? :)))a mam termin na kwiecien :)))
w jakim rejonie mieszkasz i gdzie zamierzasz rodzic?:)))
pozdrowka
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 15 lut 2010, 08:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

karolka20083, witam serdecznie :mrgreen: w sumie ja juz ciezarowka od dobrych kilku miesiecy nie jestem, ale mimo to do pozdrowien sie dopisuje ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez karolka20083 » 15 lut 2010, 08:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, hej ja teraz juz sie dobrze czuje duzo przeszlam z ta ciaza bo mialm blizniaki ale jedno poronilam :( ale chcociaz jedno przetrwalo ja mam miec dziewczynke mieszkam na west bromwich a ty????? pozdrawiam :smile:

karolka20083
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 15 lut 2010, 17:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

karolka20083, tak mi przykro, ale wazne zeby druga dzidzia byla zdrowa. ja mieszkam na Shirley-Solihull.

Kurcze dostalam o dpoloznej zelazo w tabletkach do lykania i nie czuje sie po nim zbyt dobrze, przede wszystkim mam kibelkowe problemy:( brzuch mam twardy jak kamien czuje sie wzdeta i napompowana jak balon jak bym miala wybuchnac;// jak bym miala porzadne zakwasy.;/// czy znacie jakies pomocne sposoby, ze tak powiem na zmiekczenie brzuszka:((?
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 15 lut 2010, 18:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, zaparcia po zelazie to typowa reakcja. ja polecam platki owsiane na sniadanie z mlekiem lub jogurtem - moze nie sa najsmaczniejsze ale dzialaja. do tego owoce (z wyjatkiem bananow) - najlepiej jablka, suszone sliwki. pieczywa razowe pelnoziarniste. generalnie powinnas teraz spozywac duuuzo blonnika i pic duzo wody.
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 15 lut 2010, 20:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

yoko,dzieki za rady!! jem duzo platkow owsianych, jogurtow ze zbozem, batonikow itp. jem duzo owocow, bananow nie jadam , jablek niestety tez bo od odkad pamietam nie moge jesc jablek poniewaz 1jablko= wielkie wzdecie ;////poije za to soki jablkowe, jem duzo winogron, grapefruitow i pomaranczy.
Zpieczywem razowym tu jest nieststy problem chociaz ja z checia jadlabym tylko razowe ze slonecznikiem albo soja...ale niespotkalam tutaj takich:((
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 16 lut 2010, 11:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, miałam dokładnie tak samo nie potrafilam się wypróżnić nawet przez kilka dni męczyły mnie wzdecia i zatwardzenia jedyne co mi troche pomagało to to że zaczęłam pić wode niegazowaną w ilości już nie 2 litry tylko 3 litry dziennie no i rano kawke.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 16 lut 2010, 12:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, winogrona tak jak i inne owoce pestkowe (czeresnie, wisnie) wzmagaja wzdecia. co do pieczywa - w tesco mozna kupic pyszne bulki pelnoziarniste. podobno w somerfield tez maja jakies pyszniutkie bulki pelnoziarniste - opinia znajomej :)
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 16 lut 2010, 13:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

yoko, czeresnie czy wisnie niby tak ale o winogronach pierwsze slysze, nigdy nie mialam wzdec od zadnych z tych owocow, tylko po jablkach. nie nawidze robic zakupow w tesco, bardzo nei mila obsluga, zreszto za daleko mam do tesco czy somerfielda;///a wszystkie angielsie bulki to kapcie normalnie;/jak z waty:DDD nawet te niby ciemne;P
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 16 lut 2010, 13:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8 napisał(a):(...)a wszystkie angielsie bulki to kapcie normalnie;/jak z waty:DDD nawet te niby ciemne;P

Ale sie usmialam ;) !!Wlasnie nigdy nie wiedzialam, co mi te angielskie bulki przypominaja, a teraz wiem...KAPCIE :mrgreen:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 16 lut 2010, 15:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitty, no tak kurde kapcie,paputki scisniesz troche i robi sie nalesnik :))))) a odnosnie tego dzien nalesnika dzisiaj w angli, panie patelnie w dlon:))):DDD :mrgreen: :mrgreen:
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 17 lut 2010, 10:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, ja akurat jablka moge jesc tonami, a po winogronach mam brzuch jak balon.
:roll:
wez sie dobrze zaprzyj, zatkaj nos i uszy, pusc porzadnego baka i bedzie po klopocie :-P :twisted: :-D :razz: :razz: :razz:
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona