Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 24 mar 2010, 21:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej kobitki mam do was pytanie czy miala ktoras z was moze na poczatku ciazy a dokladnie w 9-10 tydzien lekkie plamienia chodzi mi o lekka rozowawa wydzieline.Bylam w szpitalu i lekarz powiedzial ze to normalne ale jestem jakos niespokojna.Nieufam opiniom lekarzy poniewarz poprzednia ciaze stracilam i teraz te plamy mnie martwia. :-(

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 24 mar 2010, 22:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja mialam... z tym, ze brazowa.
jesli jest to swieza krew (czerwona) i jest je coraz wiecej to jedz na EPU.
moja mama miala ze mna w ciazy "okres" przez 3 m-ce, wiec nawet nie wiedziala, ze w ciazy jest :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 25 mar 2010, 09:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej muszę się pochwalić że zostałam ciocią :) Wczoraj po 22ej koleżanka urodziła córeczkę 3600 uparta nie chciała wyjść więc ją kleszczami wyciągli ale najważniejsze że już po wszystkim :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez dorcik101 » 25 mar 2010, 16:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej Dziewczyny
Jestem w 10 tygodniu, dzis po raz pierwszy widzialam moje Malenstwo. Slicznie skakalo sobie, ze ciezko bylo zrobic zdjecie.
Fajnie ze spotykacie sie na formum i pomagacie sobie. Teraz tez czesciej bede odwiedzac forum. A tak na marginesie macie jakis sposob na bolace piersi a w szczegolnosci sutki? Dzieki za wszelkie rady!

[ Dodano: Czw Mar 25, 2010 16:22 ]
Gośka20 napisał(a):Witam wszystkie panie. Jestem w Anglii od 2 miesięcy, mieszkam w Birmingham, 2 tyg. temu dowiedziałam się,że jestem w ciąży. Byłam u polskiego ginekologa w Nuneaton (Coventry), jestem niezadowolona z tej wizyty, zapłaciłam 100 Ł, a w gabinecie byłam ok 5 min.... Lekarz robił wrażenie jakby nie miał pojęcia co ma robić. Dowiedziałam się tylko,że ciąża jest żywa i trwa 8 tygodni, powiedział że mam sie zapisać do przychodni w której będą prowadzić moją ciąze...
I tu moje pytania... Jestem przerażona, bo nie znam j. angielskiego i boję się,że nie będe wiedzieć co mi mówią o dzidzi, słyszałam ,że nie robią tu USG... Nie 9wiem co mam robić....
Może znacie jakąs polską przychodnie lub położna w okolicach Birmingham z którą będe mogła się skontaktować :?: :!:
Proszę o pomoc, z góry dziekuje :!: :!:

Gosia, nie obawiaj sie tego ze nie znasz jezyka. Idz do lekarza rodzinnego gp zarejestruj sie i od razu powiedz ze jestes w ciazy. Lekarz umowi cie z polozna (midwife) powiedz im ze nie znasz jezyka ich obowiazkiem jest zapewnic ci tlumacza. A do Coventry nie jezdzij bo nie musisz za nic placic a tym bardziej za uslugi jakie oni tam oferuja, masakra!
Powodzenia! Jak cos bedziesz chciala to daj znac postaram sie pomoc!

dorcik101
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 25 mar 2010, 18:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dorcik101,gratuluje dzidzi przyszlej mamusi :) Mnie nie bolaly piersi,wiec nie wiem jak Ci pomoc,ale mysle ze samo przejdzie.
Malaroksi,dobrze ze juz Twoja kolezanka w koncu urodzila,ale sie nameczyla bidulka...no ale najwazniejsze,ze juz ma dzidziunie przy sobie :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 25 mar 2010, 19:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dorcik101, na to chyba nie ma rady ;). Bolace piersi drecza wiekszasc przyszlych mam na poczatku ciazy ;) . Kiedys gdzies czytalam,ze mozna je polewac ciepla woda, ale nie wydaje mi sie to dobrym pomyslem :roll: . Wiadome...piersi polewane ciepla woda moga zwiotczec :roll:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 25 mar 2010, 19:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dorcik101, nie pomoge ci nieststy, bo przez cala ciaze nie mialam wogole boli piersi, na szczescie...ale moze jakies chlodne kompresy? i kapiel relaxujaca..:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 25 mar 2010, 21:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dorcik101, Gratulacje. Ja miałam bolące nabrzmiałe piersi i strasznie wrażliwe sutki bolały mnie i swędziały.Cały czas nosiłam koronkowe biustonosze ale piersi znacznie zaczęły się powiększać wiec musiałam kupować większe biustonosze i wybierałam zwykle bawełniane które znacznie zmniejszyły swedzenie. No ale w zasadzie nie ma na to rady koło 4 miesiąca ustało.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez dorcik101 » 26 mar 2010, 12:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziekuje za mile slowa i powitanie na forum.

dorcik101
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 26 mar 2010, 12:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

To i sie dopisze:-) jestem w 11 tygodniu a termin mam na 10.10.10, usg dopiero za 2 tygodnie mam miec.
dorcik101 gratuluje, na kiedy masz termin?

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorcik101 » 26 mar 2010, 13:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

gaga01
masz super date porodu ale moja tez jest fajna 20.10.2010
Ja tez mialam miec usg dopiero w 13 tygodniu ale ze pobolewal mnie prawy jajnik moj gp szybko umowil mnie na usg. Dzidzia super sie rozwija a jajnik mnie pobolewa bo sobie na nim Dzidzia skacze no i nie bylo go widac na usg. Grunt ze Malenstwo dobrze sie rozwija i lubi ruszac sie. Juz nie moge doczekac sie czerwca bo drugie usg i bedziemy wiedziec czy Synek czy Corunia ale moj maz modli sie codziennie zeby byla Corunia.

dorcik101
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 26 mar 2010, 17:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

gaga01, gratulacje ,no super termin, witamy i pozdrawiamy :)

[ Dodano: Wto Mar 30, 2010 22:25 ]
dziewczyny czy znacie jakas angielska masc na pekajace i bolace sutki? ale taka ktora bedzie ,,jadalna,, przez malucha?jakich uzywalyscie?
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez dorcik101 » 4 kwi 2010, 19:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziewczyny czy ktoras z was chodzila na masaze w czasie ciazy. Chcialabym isc na masaz w szczegolnosci nog bo obawiam sie ich przytycia w czasie ciazy a i tak sa pokazne :evil:
A tak na marginesie znacie jakas polska masazystke?

dorcik101
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bubu » 4 kwi 2010, 20:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8 dla mnie najlepszy na bolace sutki byl bephanten(masc)sprobuj moze tobie tez pomoze :-)

bubu
Raczkujący

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 5 kwi 2010, 11:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dorcik101, nie chodzilam na masaze, ale wiem ze nie sa wskazane masaze brzucha , ale reczny masaz nog nie szkodzi na pewno, masazystka jest chyba w salonie style na acocks green. gdzies tu na stronie powinna byc reklama i adres.

kosmetyczka nazywa sie Ania chyba, ale mosialabys zadzwonic i spytac sie czy wykonuje takowe masaze. zawsze mozesz poprosic meza zeby nozki wymasowal troche;)
Ostatnio edytowano 5 kwi 2010, 19:52 przez bogini8, łącznie edytowano 2 razy
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona