Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez dorcik101 » 2 cze 2010, 12:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej Dziewczyny!
Dzis mielismy scan!
Do wczoraj byla corcia a od dzis jest Synek!
Teraz tylko imie musze mu wybrac.

dorcik101
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 2 cze 2010, 13:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dorcik101, gratulacje:) z wczesniejszego usg wychodzila dziewczynka?:) u mnie podobnie bylo:) myslalam ze dziewczynka bedzie a tu chlopczyk:) tez byl problem z imieniem:)pozdrawiam
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez dorcik101 » 2 cze 2010, 14:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

na wczesniejszym usg nie bylo widac bo Dzidzia byla za malutka, scan byl w 10 tygodniu, a teraz nogi rozlozyl a tam klejnoty hehe!
A myslalam ze dziewczyna bo u mnie w rodzinie wiecej dziewczyn ale geny meza wziely strone bo u niego same chlopaki.
Snic tez chlopak mi sie zawsze snil czyli mam prorocze sny!

dorcik101
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Gośka20 » 3 cze 2010, 17:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam, jestem w 20 tyg ciąży, wczoraj miałam scan i na 95% jest dziewczynka :-) Mam już śliczną 2,5 roczną córeczke. A zmieniając temat to wiecie może czy w Birmingham jest jakiś komis z wózkami? Pozdrawiam

Gośka20
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorcik101 » 5 cze 2010, 06:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Goska20 moze na porodowce sie spotkamy ;) . Nie wiem gdzie i czy wogole jest jakis komis z wozkami ale ja Tobie polecam bham.pl wejdz w ogloszenia drobne mnustwo wozkow do kupienia. Powodzenia!

dorcik101
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 5 cze 2010, 14:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Gośka20 » 5 cze 2010, 16:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzięki bardzo :smile:

Gośka20
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez syjonka » 9 cze 2010, 15:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej kochaniutkie, jestem juz 4dni po terminie i troche mnie to juz meczy...
tak bardzo bym juz chciala zrzucic ten "slodki ciezar" i wtulic go w ramiona bo nie mam juz sily a boje sie wywolywania porodu (mam czas do 17czerwca).
miala ktoras juz wywolywany tutaj porod?
syjonka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 9 cze 2010, 15:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

syjonka, hej oj chyba każda mama cię rozumie.
Ja miałam pierwszą ciążę wywoływaną w dniu terminu poprzez tabletkę i urodziłam na drugi dzień a 2gą ciąże miałam robiony 2razy masaż szyjki macicy i urodziłam 13 dni po terminie(ale za to szybciutko i prawie bezboleśnie ) :)
Życzę Ci dużo siły i lekkiego porodu.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez syjonka » 9 cze 2010, 15:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi
jaka to tabletke ci dali? w dniu porodu?? mi midwife powiedziala ze moga dopiero wywolywac 12dni po terminie (i bedzie to epidural...) jak to zrobilas, zglosilas sie po prostu do szpitala? a mialas juz skurcze przepowiadajace?
syjonka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 9 cze 2010, 16:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

syjonka napisał(a):malaroksi
jaka to tabletke ci dali? w dniu porodu?? mi midwife powiedziala ze moga dopiero wywolywac 12dni po terminie (i bedzie to epidural...) jak to zrobilas, zglosilas sie po prostu do szpitala? a mialas juz skurcze przepowiadajace?

cos namieszlas :roll:
epidural to rodzaj znieczulenia (zzo)

tabletka to hormon prostogladyna, aplikuje sie go dopochwowo.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez syjonka » 9 cze 2010, 16:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nie wiem, nie znam sie na tym:)

a jak to jest z imieniem w certyfikacie urodzenia? bo chcialabym zeby wpisali imie po polsku
syjonka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 9 cze 2010, 17:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

syjonka, mosisz postawic na swoim i tyle, moj maz powiedzial ze to wazne dla nas inasz syn ma imie i nazwisko z polskimi znakami, facet w urzedzie jeszcze na monitorze mu pokazywal ipytal sie czy to to i czy dobrze wpisa:))
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 9 cze 2010, 18:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

syjonka,ja 2 razy rodzilam po terminie w pierwszej ciazy to akurat mialam jechac do szpitala na kontrole(bylo 6 dni po terminie) i tam mi zmierzyli cisnienie okazalo sie ze mialam za wysokie,wiec pani doktor zadecydowala ze mnie juz zostawi w szpitalu i w tym samym dniu dostalam 2 tabletki na wywolanie.W drugiej ciazy bylam 5 dni po terminie no i dzien wczesniej jak mialam wizyte u poloznej to zaproponowala mi polozna masaz szyjkim,wiec sie zgodzilam.No i na drugi dzien ruszylo,bo zaczely mi sie skurcze juz po poludniu.Jezeli chodzi o sprawy urzedowe zwiazane z zarejestrowaniem dziecka,to oni teraz maja w komputerach nasze polskie znaki,bo mi urzedniczka mowila jak rejestrowalismy synka,ze czasami byly jakies problemy i dlatego teraz wprowadzili znaki polskie.Pozdrawiam i zycze szybkiego porodu :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez syjonka » 9 cze 2010, 18:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dzieki kindziulina dodalas mi otuchy:)
a powiedz mi, czy po tych tabletkach jest mozliwosc rodzenia w wodzie? czy moze nie zalezalo ci na tym? bo ja to bardzo bym chciala, dlatego chyba nie chcialabym wywolywania jezeli to wykuluczy porod w wodzie.
a ten masarz szyjki macicy to slyszalam ze boli...
syjonka
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona