Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez dorcik101 » 1 lis 2010, 21:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, wszystkie sposoby ktore malaroksi, przedstawila sa super tylko ty musisz sprobowac ktory tobie najbardziej odpowiada. Mi mdlosci przeszly w 13 tygodniu, a najlepiej pomagaly suchary.
Dbaj o siebie i trzymaj sie z daleka od chorujacych.

dorcik101
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 4 lis 2010, 09:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119 i jak byłaś już u tej położnej czy jeszcze nie?
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 4 lis 2010, 09:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Jeszcz nie :/ Wizyte mam za tydz dopiero :/
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 4 lis 2010, 09:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, to nie tak źle , ja miałam chyba po 4tygodniach dopiero a od pierwszej wizyty u połoznej po 8 tyg drugą tak więc uzbrój się w cierpliwość :)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 4 lis 2010, 09:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ech juz normalnie mam dosc, dowiedzialam sie ze jestem w ciazy jakies 3 tyg temu? Jakos tak i od tamtej pory mialam juz grype, jakiegos wirusa ze wymiotowalam i teraz znowu mnie lamie chyba jakas grypa. Cala noc pocilam sie, chyba mialam goraczke bo bylo mi zimno i mialam dreszcze, teraz tez czuje sie fatalnie. Wyczytalam w necie na stronie pewnego polskiego ginekologa w Dublinie ze moge brac ten Lensip Max ale nie chce go pic zbyt czesto, nie wiem co innego moglabym brac, domowe sposoby nie pomagaja. Jestem zalamana tym stanem rzeczy, chce mi sie normalnie plakac, ostatnio chora bylam ponad 2 lata temu a teraz rozklada mnie co chwile i to tak ze normalnie masakra :/
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 4 lis 2010, 10:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, Paracetamol nie zaszkodzi Ci , jeśli masz gorączkę spokojnie sięgnij po niego.
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 4 lis 2010, 13:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, ja na poczatku ciazy no n stop bylam chora i wyprubowalm wszystkie metody! jak juz bylo naprawde zle to bralam paracetamol a tak to polecam~:
Antybiotyk naturalny
3 cytryny
2 główki czosnku
6 łyzek miodu
1 szkl.wody(przegotowanej,zimnej)

Wycisnąć sok z cytryn, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać miód i wodę, wymieszać.Odstawić na 24hdo lodowki, przecedzić.
zdrowa osoba -pić 1łyżkedziennie - uodparniające
chora osoba -pić 1łyżeczkę co 4 godz.

mozna zrobic z 2 główek czosnku na 2 cytryny i pół małego słoiczka miodu.
czosnek najlepszy polski a nie chiński, niestety nie zawsze łatwo go dostać. Polski jest mniejszy, mniej biały, regularny i piękny, ale znacznie intensywniejszy.

Do tego herbata z cytryna miodem i odrobina imbiru.
na katar inhalacja z rumianku lub majeranku.
na bolace gardlo : plukanie gardla : 1wody letniej plus 1 lyzeczka wody utlenionej

Te sposoby metoda prob i bledow wybralam sposrod duzej ilosci , i te n mnie najbarrdziej dzialaly:)
powrotu do zdrowka zycze. i naprawde polecam ten syrop.
poki co zanim bedzie gotowy polecam na noc zabek czosnku zjesc z miodem i mleko zmiodem i cytryna do picia

[ Dodano: Czw Lis 04, 2010 13:49 ]
aha i nie przegrzewaj sie za bardzo, zadnych goracych kapieli czy cos bo to dziala oslabiajaco bardzo!!
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 4 lis 2010, 15:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela, nie wiem czy Cie to pocieszy, ale mnie tez "rozkladalo" w ciazy :wink:
rady bogini sa super (aczkolwiek co do mikstury-to nie dla mnie) hihi :-P
takze eliksir zdrowia i paracetamol co 6 godzin 2 tab. na bol gardla cos do ssania (ja nie przepadam) i Difflam spray miejscowo.
i... nie lam sie!!! :mrgreen:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 4 lis 2010, 18:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg, agg mikstura pomaga bardzo i jest do przelkniecia- najlepiej zatkac nos:)( co tez czynilam) :mrgreen: chociaz nie wiem czemu ale ta cytryna i miod tak niweluje smrod ze nawet z buzi nie czuc praktycznie tego czosnku.
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 4 lis 2010, 18:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja tam jakos wrazliwa nie jestem pod wzgledem smakow, a czosnek to nie przeraza mnie w ogole bo bardzo lubie i czesto uzywam do roznych potraw, tak samo cebule, nie przeszkadza mi zapach, aczkowiek zdaje sobie sprawe ze otoczenie nie musi podzielac mojego zdania :)

Miksturke przyrzadze jutro jak mąż w koncu wroci z pracy i dowiezie miod ktorego nie mam :/ Akurat teraz jak na zlosc kiedy jest mi moj najbardziej potrzebny najwiecej go męczą w pracy :/ W domu to tyle co spi a dzis to nawet i to nie :( Co do tych chorob to najbardziej dokuczliwe jest to lamanie w kosciach, potliwosc (przez niecala dobe wypocilam tyle wody ze nawet nie wiedzialam ze tyle jej mam) i notoryczny bol glowy, na szczescie nie boli mnie gardlo i nie mam kataru bo tego poprostu nie cierpie :/ Mam nadzieje ze to juz ostatni raz :roll: Dzieki za wsparcie dziewczyny
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 4 lis 2010, 19:43 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini, ja bardzo lubie cebule i czosnek i uzywam do wiekszosci potraw. i ten syrop moze byc nawet smaczny, ale... moj zaladek zle znosci powyzsze w nadmiarze/duzych ilosciach. tak samo mam z papryka :neutral:
...no i nie wiem jak u Was, ale ja np. po cebuli brzydko pachne, w sensie moja skora :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 5 lis 2010, 12:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Jak jestem przeziębiona to z takich naturalnych środków zażywam: gorące mleko z miodem i masełkiem (uwielbiam!), piję ciepłą wodę z cytryną i miodem, syrop z cebuli, miodu i czosnku, herbata z lipy super napotnie działa.

Czosnek bardzo lubię, ale w nadmiarze boli mnie po nim żołądek :roll: Cebulę bardzo lubię, ale chyba nie ma wpływu na mój zapach, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo :-D
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 5 lis 2010, 14:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg napisał(a): po cebuli brzydko pachne, w sensie moja skora
ja zamieniam zwykla cebule szczypiorek-dymki, do wszystkiego np jajecznicy , mielonych czy na kanapki, bo po cebuli moj brzusio cierpi na wzdecia:P
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez asiulika » 10 lis 2010, 19:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Cześć dziewczyny :) Mam jeszcze jedno pytanie, jak długo czeka się na spotkanie z położna?? Czekam i czekam... i nic...;/ W poniedziałek byłam w przychodni i tam okazało się że nikt mnie nie wpisał w jakiś zeszyt dla położnej... Kobietka sie zdziwiła i obiecała że sie tym zajmie i skontaktuje się z położna jak najszybciej. po godzinie do mnie zadzwoniła i powiedziała ze położna zadzwoni do mnie rano i od razu umówi się na wizytę, no a mamy środe i znowu cisza.... Chyba będę musiała jutro jeszcze raz się przejść do przychodni. Powiedzcie dziewczyny czy któraś była w takiej sytuacji?? gdzie mogę zadzwonić żeby samemu skontaktować się z położna?? Będę wdzięczna za pomoc :) Pozdrawiam cieplutko.

asiulika
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 10 lis 2010, 19:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika, nie spotykalam sie z takim czyms jak wpisywanie w zeszyt itp;/ idz do przychodnij i zarzadaj umowienia na wizyte na konkretny termin na miejscu i juz.
numer poloznej dopiero dostalam od samej poloznej na 1 wizycie.
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona