Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agg » 11 lis 2010, 18:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulka, w tym stadium ciazy, jesli cos zlego sie dzieje z ciaza to jedzie sie na EPU (early pregnancy unit), ktory miesci sie:
City Hospital, Ward D6, Ground floor,Main hospital

Sandwell Hospital, Newton 2, Women's Health Unit
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez asiulika » 11 lis 2010, 19:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg, dzięki za informacje :) jutro się tam zgłoszę :) a powiedz mi jeszcze czy przyjmą mnie tam bez problemów/? bo ja nawet karty ciąży nie mam, no jeśli tu w Anglii takie coś też istnieje...??:)

asiulika
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 11 lis 2010, 19:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika, a dalczego Ty sie prosisz recepcjonistki o wizyte u poloznej? Umow sie na wizyte u swojego GP ;) Przynajmniej ja tak zrobilam, GP o wszystko zapytala, po czym zawiadomila polozna i wszystko super sprawnie sie toczylo. Tez nie rozumiem o co chodzi z tym lataniem do Polski, bo ze tam niby lepsza opieka. No tak, ale jakby tutaj zapisac sie do prywatnej kliniki to tez ginekolog i polozna byliby na kazde zawolanie :roll:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez asiulika » 11 lis 2010, 20:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitty, Byłam u GP kiedy zrobiłam test ciążowy. on mi wyliczył że to 5 tydzień i zadzwonił do położnej. i kazał podejść do recepcji. w recepcji kobieta powiedziała że położna skontaktuje się ze mną w ciągu tygodnia... no więc sobie tak czekam i czekam i w końcu zaczęłam się niecierpliwić. No ale jutro zamierzam też iść i może faktycznie pójdę od razu do GP. Chociaż dziś był przy rozmowie z recepcjonistka i nawet się nie wtrącił ;) No cóż może ciężkie początki są ale mam nadzieję że jakoś lepiej, milej i szczęśliwie zakończę okres ciąży :)

asiulika
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 15 lis 2010, 15:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika co tam u Ciebie? Jak z ta polozna w koncu?

Dziewczyny jestem przerazona, od jakis 2-3 dni mialam delikatne plamienie ale jakos bradzo sie tym nie przejmowalam bo bylo naprawde malutkie i w miedzyczasie pojawiala sie tez normalna wydzielina, a od wczoraj samo plamienie, takie brazowe, czasami koloru kawy z mlekiem i ze skrzepami, do tego oczuwam bol w okolicach jajnikow jak przy miesiaczce i takie parcie na brzuch czuje, nie wiem co mam robic :oops: Jak moj wroci z pracy mam zamiar wybrac sie do szpitala ale martwie sie ze odesla mnie z kwitkiem :(
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 15 lis 2010, 15:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewela nie chce Cie straszyc,ale u mnie tak wlasnie zaczelo sie poronienie w 10tc :( W szpitalu nic mi na to nie poradzili,ale miejmy nadzieje ze u Ciebie to jakies zaburzenia hormonalne czy cos sa.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez asiulika » 15 lis 2010, 16:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela, może to tylko jakieś upławy. W poprzedniej ciąży miałam podobne objawy. dostałam wtedy jakieś globulki i po tyg było ok. A może po prostu to jest taki czas gdzie powinnaś dostać miesiączkę, wiem że w ciąży występują takie objawy właśnie przy domniemanej miesiączce. Oczywiście idź do lekarza i koniecznie daj znać co Ci powiedział.

Ja natomiast umówiłam się dzisiaj na wizytę do swojego GP i ku mojemu zdziwieniu jak tylko podeszłam do rejestracji babeczka powiedziała ze mój wynik testu ciążowego się znalazł :) Ucieszyłam się bo stresowałam się już tym wszystkim i tym ze będę musiała tłumaczyć lekarzowi co i jak :) także kobieta obiecała że jeszcze dziś się tym zajmą i położna ma wysłać list z data spotkania. mam nadzieje ze do środy dostane go :)

asiulika
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 15 lis 2010, 17:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :( Nadal czekam az moj wroci z pracy :/

Kurcze dziwnie jakos u Ciebie w tej przychodni, u mnie wszystko wygladalo inaczej. Zrobilam test, wyszedl pozytywny, nastepnego dnia zrobilam kolejny, tez wyszedl pozytywny wiec zarejestrowalam sie do przychodni bo w ogole nie mielismy GP i odrazu w rejestracji powiedzialam ze chce sie umowic na wizyte do poloznej, robili tylko male problemy z zalatwieniem tlumacza ale ostatecznie go dostalam, na wizyte czekalam poltora ty i kiedy poszlam do poloznej nikt nawet nie pytal mnie skad u mnie przekonanie ze jestem w ciazy, odrazu przeprowadzili caly wywiad, zalozyli karte ciazy, poinformowali mnie co i jak, dostalam skierowanie na usg i badanie krwi do szpitala i probowke na mocz ktory mam zaniesc na kolejna wizyte :roll: Kolejne spotkanie w rejestracji umawiala mi tlumaczka, oczywiscie zaznaczyla ze bede potrzebowala pomocy tlumacza i juz teraz nie robilo problemu, moze bali sie ze ta tlumaczka moze to gdzies zglosi czy co? Bo jakby nie patrzec jest pracownica councilu
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez asiulika » 15 lis 2010, 17:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

u mnie było tak:
zrobiłam test... potem jeszcze jeden i jak oba wyszły pozytywne odrazu zadzwoniłam do przychodni aby sie umówić do GP. On sie zapytał co i jak i dał mi pojemnik na mocz i kazał iść do jakiegś ośrodka który wykonuje testy ciążowe. tego samego dnia tam poszłam i test również wyszedł pozytywny. dostałam wynik i z nim miałam wrócić do doktora. On zabrał ode mnie kartke z wynikiem i kazał pielęgniarce umówić mnie na wizyte u położnej. Wyznaczył mi termin i wyliczył tydzień ciąży. Wtedy był to prawie 6 tydzień... teraz to 10 a ja nadal nie widziałam położnej... No ale już mam nadzieje że wkońcu sie ze mna spotka :)

asiulika
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 15 lis 2010, 19:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela, jesli wydzielina przybierze kolor jak przy miesiaczce i sie nasili to jedz do szpitala polozniczego lub na EPU (jak pisalam wczesniej).
ja rozniez mialam takie "plamienia", strasznie mnie one martwily, nie wiedzialam, ze po prostu niektore kobiety tak maja ;) moja mama miala "miesiaczke" przez pierwsze 3 m-ce ciazy hihi :mrgreen: (to bylo prawie 30 lat temu - nie przypuszczala nawet, ze jest w ciazy!)
chyba kazda z nas ma takie obawy na poczatku, ze moze poronic i strasznie sie boimy... potem liczymy kopniaki i tez sie martwimy... i na koniec, denerwujemy sie czy aby nasze dziecko na pewno jest zdrowe... i pozniej tez... i tak w kolko, od poczecia az do konca zycia :)
z tego co piszesz to jest to zwykla wydzielina/uplawy. obserwuj kolor i zapach, bo moze swiadczyc o infekcji.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 15 lis 2010, 20:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela Myślę, że nic nie zaszkodzi, jak zgłosisz się do lekarza. Uspokoisz się przynajmniej, że ktoś kto ma jakieś pojęcie sprawdzi czy wszystko ok lub chociaż powie, że tak może być. Raz byłam w szpitalu, jak zaniepokoił mnie twardniejący brzuch w 18tyg i lekarz mnie nawet zbadał i powedził, że nic się nie dzieje i szyjka sie nie skraca. Uspokoiłam się po tej wizycie.
Tu nikt nie przepisze Ci leku na podtrzymanie, ale z PL możesz na własną rękę sprowadzić Duphaston. To najczęstszy lek podawany w PL przy problemach we wczesnej ciąży. Wiele moich koleżanek go dostawało, choć pewnie połowie nie był tak na prawdę potrzebny :wink:
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 15 lis 2010, 23:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela jedz do szpitala ja tez niechce cie straszyc ale u mnie tak wlasnie zaczynalao sie poronienie w 14 tygodniu i niestety malenstwo stracilam.W nastepnej ciazy mialam podobne plamienia w 8 tygodniu ale naszczescie w pore pojechalam do szpitala i teraz juz jestem szczesliwa mamusia.

Dlatego sie nieodzywalam juz mam swojego wyczekiwanego skarba w domu urodzilam 1-11-2010 chlopczyk Patryk.

Ewela dla swojego spokoju jedz do szpitala nikomu nierzycze przezywania straty dziecka na ktore sie czeka

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 15 lis 2010, 23:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

julka030308 napisał(a):Dlatego sie nieodzywalam juz mam swojego wyczekiwanego skarba w domu urodzilam 1-11-2010 chlopczyk Patryk.
gratulacje niech zdrowy rosnie:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 16 lis 2010, 02:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

julka gratuluje. Ja wlasnie wrocilam ze szpitala, zrobili mi chyba wszystkie mozliwe badania i chcieli mnie zatrzymac zeby z samego rana zrobic usg ale sie nie zgodzilam, z roznych wzgledow :roll: Wiec usg i powtorne badanie krwi mam w srode z samego rana, doktorka powiedziala ze nie maja pewnosci ale moje bole brzucha i ta wydzielina moga byc objawem ciazy pozamacicznej :( Beda to badac
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez adamirus » 16 lis 2010, 07:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119 napisał(a):doktorka powiedziala ze nie maja pewnosci ale moje bole brzucha i ta wydzielina moga byc objawem ciazy pozamacicznej :( Beda to badac

o jezu oby jednak nie ...... :neutral:

zaciskam kciuki by było dobrze :588:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona