Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 5 sty 2011, 13:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

anarek7, wazeline na swedzenie? pierwsze slysze zeby wazelina leczyla grzybki, drozdzaki itp..mge sie jednak mylic ;)
ja w ciazy w pl mialam przepisany mewtronidazol( nie mozna uzywac w 1 trymestrze)

[ Dodano: |5 Sty 2011|, o 13:14 ]
mandarynka napisał(a): Poza tym to nie jest az tak bardzo powazne , ja mysle , ze moze bardziej jestem przewrazliwiona
nie jest jeszcze, ale bedzie bo infekcje grzybicze rozwijaja sie bardzo szybko i samoistnie raczej nie przechodza, zazwyczaj potrzebne jest leczenie kobiety plus partnera, no i milosc w gumce tylko niestsety przez okres brania lekow
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez anarek7 » 11 sty 2011, 09:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8, ja nie wiem czy to działa widziałam to poprostu w jakims programie w tvn style chyba ''troche zdrowia'' o ile dobrze pamietam

anarek7
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 16 sty 2011, 19:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ciążówki, gdybyscie byly zainteresowane to w poniedziałki o 21;00 na channel 4 jest kolejna seria programu dok. "One born every minute".
miłego oglądania :mrgreen:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez aangela » 17 lut 2011, 13:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc Dziewczyny! :)
Za tydzien wybieram sie do Anglii i jestem w ciąży a mój angielski jest bardzo słaby. Niestety. Chcialam was wlasnie zapytać jak to jest z wizytami u lekarza bądź położnej gdy mam problemy z angielskim?
Z góry wam dziekuje za jakiekolwiek informacje.

aangela
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 17 lut 2011, 13:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej aangela, na poczatek gratulacje :) Wizyt u lekarza tutaj nie ma (jesli jest wszystko ok oczywiscie), wizyty u poloznej nie sa zbyt czeste a jak masz problem z jezykiem mozesz poprosic o tlumacza ktory przyjedzie specjalnie dla Ciebie i za nic nie musisz placic. Jak najszybciej po przyjezdzie zarejestruj sie w przychodni u GP i umow sie na wizyte u poloznej
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez aangela » 17 lut 2011, 16:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

I w każdej przechodni jak sie zarejestruje to moge prosic o tłumacza czy sa jakies specjalne wybrane przychodnie w ktorych jest tlumacz?

Dziekuje bardzo za informacje bo jest to moja pierwsza ciaza i sie troszke stresuje czego w sumie nie powinnam robić. Ale mimo wszystko maly stres jest:(

aangela
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 17 lut 2011, 16:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

O tlumacza mozesz poprosic w kazdej przychodni, musisz o to poprosic podczas umawiania sie na wizyte zeby mieli czas to zalatwic. Ja tez sie stresowalam a nie bylo czym. Pamietaj ze stres szkodzi i Tobie i dziecku. Ktory to tydz? Jeszcze raz gratuluje
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez aangela » 17 lut 2011, 16:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziękuje;)
A tydzień 21. Troszkę mnie tym uspokoiłaś. Za co oczywiście bardzo dziękuje:)
Mam nadzieje ze jak będę już na miejscu to wszystko pójdzie dobrze.

aangela
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 17 lut 2011, 17:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

aangela, gratulacje:) po przyjezdzie mossz pozalatwiac troche pappierkow w tym NIN pozniej zapisac sie do przychodni. na poczatku spotkania sa co ok 3-4 tygodnie od 30 tyg co 2 tygodnie.usg jwest w 12 i 20 tygodniu, pozniej jesli wszystko jest ok to nie robia kolejnego .
niestety niezawsz jest tak jak ewela napisala,to ze musza nieznaczy ze w kazdej przychodni zalatwiaja tlumacza. ale mozesz wziasc na wizyte bliska ci osobe ktora zna angielski i ci pomoze.ogolnie na wizytach duzo sie nie mowi;) przynosi sie probke moczu wpojemniku ktory dostaniesz w GP, polozna bedzie sie ytac o ruchy dziecka twoje samopoczucie, zbada cisnienie i probke moczu, po 28 tyg bedzie ci mierzyc brzuch :) przejzyj sobie caly watek znajdziesz duuuuzo potrzebnych informacji dotyczacych ciazy i porodu:)))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez aangela » 18 lut 2011, 18:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

No właśnie ze u mnie problem jest w tym,ze nie mam takiej bliskiej osoby ktora zna dobrze angielski:| mój chłopak tam jest ale niezbyt dlugo wiec jeszcze tak angielskiego nie opracowal:( ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje,ze jakos sobie poradzimy. Może akurat trafie tak,ze bedzie mozliwosc załatwienia tlumacza. Jesli ja mam juz 21 tydzien to nie bede miała juz USG robionego?

aangela
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 19 lut 2011, 00:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

aangela napisał(a):Jesli ja mam juz 21 tydzien to nie bede miała juz USG robionego?
raczej nie. jesli z ciaza jest wszystko ok to nie robia juz nastepnego usg. chya ze sa jakies powiklania, podejrzewaja duza wage urodzeniowa, lub dziecko jest po erminie i cos jest nie tak to wtedy dla sprawdzenia zrobia. ewentualnie jesli bys bardzo chciala to pozostaje ci usg prywatnie ktore troche kosztuje niestety. ale jesli my dalysmy rade majac 2 usg to i ty dasz rade :))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez aangela » 19 lut 2011, 17:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

No musze byc dobrej mysli:)
Za tydzień juz bede na miejscu wiec szybko rozwieje swoje watpilowsci:)
Dziewczyny dzieki za informacje:)

aangela
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kamyk69 » 21 lut 2011, 17:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

aangela witaj i serdecznie gratuluję :)
wiem, że może łatwo się mówi ale naprawdę dużo kobiet tu rodziło no i dałyśmy radę ;) nie będzie tak źle. jeśli chodzi o usg to wydaję mi się ze mogłabyś się tu załapać na to po 20 tyg. bo powiesz, ze miałas tylko jedno w PL a teraz jesteś już kilka tyg w Anglii i byłaś w trakcie załatwiania formalności no i nie miałaś usg po 20 tyg na pewno Ci zrobią. mój angielski naprawde nie jest za dobry jeśli w ogóle można powiedzieć, że jest, ale chodze sama i jakoś sobie radzę ;) no ale na pierwszą wizytę najlepiej jakbyś miała tłumacza.
a powiedz w jakiej dzielnicy będziesz mieszkała? może będę mogła Ci jakoś pomoc?
pozdrawiam

kamyk69
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malpa3000 » 22 lut 2011, 12:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czy ktoraś z Was miała może test GTT, jak to się odbywa?

malpa3000
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny

KobietaPostNapisane przez korbobor » 20 mar 2011, 18:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Cześć wszystkim ciężarówką przed i po rozpakowaniu:)
I ja chętnie dołączę się do tematu. Jestem w 10 tc i choć z wielkim samozaparciem starałam się przeczytać cały ten wątek to dobrnęłam tylko do 50 strony i odpadłam :591:
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

Poprzednia stronaNastępna strona