Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 29 kwi 2012, 21:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

wzajemnie. Odpoczywaj i nie denerwuj sie- recepta na pierwszy trymestr :)
jo14189
Stały Bywalec

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 29 kwi 2012, 22:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Slyszalam, ze pierwszy trymestr jest najniebezpieczniejszy, postaram sie tak nie denerwowac :) . Bede juz uciekac, dobrej nocy zycze dla Ciebie i Twojej coreczki :)
manka36
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 29 kwi 2012, 22:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

manka36 napisał(a):Wiem, ze tutaj nie ma czegos takiego jak opieka prenatalna,

nie ma? w takim razie jak nazwiesz opieke nad kobieta ciezarna?

wizyte z polozna najlepiej jak najwczesniej umowic, zeby potem ona miala czas umowic was na scan w szpitalu.

dziewczyny, przestancie psioczyc na opieke bo sobie tylko nerwy strzepicie! nie ma co porownnywac, co jest w polsce (najczesciej prywatnie), a co w uk (publicznie).

na forum jest tu tyle dziewczyn, ktore przeszly tu swoje ciaze, urodzily zdrowe dzieci, jak i takie co poronily. kazda dzielila sie doswiadczeniami na forum. wiele z nas pare lat temu bylo "zielonych" w temacie. wy macie teraz ten plus, ze jest 190 stron forum o ciazy, z ktorych mozecie duzo sie dowiedziec i uspokoic swoje nerwy :)
w watku "rozpakowanych" tez sporo info jest.

takze "cycki do gory" i relaaaaax ;)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 29 kwi 2012, 22:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jak dla mnie opieka po 12 tyg jest dobra a nawet bardzo. Jak tylko cos sie dzialo polozna wysylala mnie do lekarza ktory natychmiast mnie przyjmowal i powiem szczerze ze 2 scany w ciazy wystarcza w zupelnosci nie trzeba robic wiecej to tez ma wplyw na maluszka. W pl moim zdaniem za czesto robia scany. A pod koniec juz mi sie nie chcialo chodzic do poloznej :) szkoda tylko ze nie zajmuja sie tak kobietami w pierwszych tyg. A tak nie moge nic zlego powiedziec
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 30 kwi 2012, 06:43 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg napisał(a):
manka36 napisał(a):Wiem, ze tutaj nie ma czegos takiego jak opieka prenatalna,

nie ma? w takim razie jak nazwiesz opieke nad kobieta ciezarna?

wizyte z polozna najlepiej jak najwczesniej umowic, zeby potem ona miala czas umowic was na scan w szpitalu.

dziewczyny, przestancie psioczyc na opieke bo sobie tylko nerwy strzepicie! nie ma co porownnywac, co jest w polsce (najczesciej prywatnie), a co w uk (publicznie).

na forum jest tu tyle dziewczyn, ktore przeszly tu swoje ciaze, urodzily zdrowe dzieci, jak i takie co poronily. kazda dzielila sie doswiadczeniami na forum. wiele z nas pare lat temu bylo "zielonych" w temacie. wy macie teraz ten plus, ze jest 190 stron forum o ciazy, z ktorych mozecie duzo sie dowiedziec i uspokoic swoje nerwy :)
w watku "rozpakowanych" tez sporo info jest.

takze "cycki do gory" i relaaaaax ;)

I kto to mowi?Kochana w pierwszych Twoich postach ciazowych juz bylas przerazona ciaza w uk :) Nie dziw sie nam wiec ;) . Dla mnie to pierwsza ciaza w UK wiec nazwyczajniej jestem w wielkim szoku :shock: . Szczegolnie, ze przezycia mialam rozne, we wszystkich trzech poprzednich ciazach, z ktorych tylko (i az) ostatnia udalo mi sie donosic. Opieka jest calkowicie inna, po mojej ciazy pozamacicznej usg w kolejnej mialam natychmiast bo to jest sytuacja zagrazajaca zyciu, tutaj nawet silne bole nie byly dla nich zbyt przekonujace, tyle ze sie uparlam i laskawie wyznaczyli mi usg po kilku dniach. To samo z cholestaza- w PL okreslaja to jako stan wymagajacy hospitalizacji i ciaglego monitorowania plodu bo zagrozony jest on obumarciem- tutaj lekarze (przynajmniej Ci, do ktorych ja trafilam) nie widza powodu do doatkowych badan.
Ja nie mowie, ze to jest lepiej czy gorzej- na pewno inaczej i ciezko to ogarnac. Pewnie bede w stanie potwierdzic Twoje slowa jak sama donosze i szczesliwie urodze, ale wczesniej bede ostrozna w wydawaniu jednoznaczych osadow na temat prowadzenia ciazy 'po angielsku':)
Chociaz i tak juz sporo wyluzowalam i po prostu poddalam sie temu co tu jest- bo tu mieszkam i bede mieszkac wiec chyba trzeba sie przyzwyczaic :wink:
lori28
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewelajna1111 » 30 kwi 2012, 08:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Agg my mowimy jak jest do 12tyg ciazy a co klamiemy cos???? mowimy cala prawde,kazda mama wie ze w anglii niestety do 12tyg nic nie robia i to przyszle mamusie troszku denerwuje gdyz sa to najwazniejsze pierwsze 3msc w zyciu maluszka,a oni niestety spotkaja sie z Toba raz i tylko przeprowadza wywiad srodowiskowy.Manka36 jest pierwszy raz w ciazy w angli wiec jej opisalismy jak to wyglada do 12tyg.a pozniej po 1scanie jest juz normalnie wizyta jak w polsce co msc. i my nie krytykujemy angielska opike( chociaz kazdy wie jaka ona jest-NIO JEST INNA NIZ W PL :) wiec trzeba byc cierpliwym i czekac do konca ciazy :) pozdrawiam dziewczynki

Dodano: -- 30 kwi 2012, 08:05 --

Agg my mowimy jak jest do 12tyg ciazy a co klamiemy cos???? mowimy cala prawde,kazda mama wie ze w anglii niestety do 12tyg nic nie robia i to przyszle mamusie troszku denerwuje gdyz sa to najwazniejsze pierwsze 3msc w zyciu maluszka,a oni niestety spotkaja sie z Toba raz i tylko przeprowadza wywiad srodowiskowy.Manka36 jest pierwszy raz w ciazy w angli wiec jej opisalismy jak to wyglada do 12tyg.a pozniej po 1scanie jest juz normalnie wizyta jak w polsce co msc. i my nie krytykujemy angielska opike( chociaz kazdy wie jaka ona jest-NIO JEST INNA NIZ W PL :) wiec trzeba byc cierpliwym i czekac do konca ciazy :) pozdrawiam dziewczynki

Ewelajna1111
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 30 kwi 2012, 16:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam wzsystkie przyszle i obecne mamy :)

Dodano: -- 30 kwi 2012, 17:08 --

Witam wzsystkie przyszle i obecne mamy :)
manka36
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewelajna1111 » 30 kwi 2012, 16:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hejka nio i jak tam samopoczucie?? :)

Ewelajna1111
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 30 kwi 2012, 16:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori28 napisał(a):I kto to mowi?Kochana w pierwszych Twoich postach ciazowych juz bylas przerazona ciaza w uk

dlatego napisalam, w ktoryms poscie, ze czytajac swoje wypociny pozniej smialam sie sama z siebie.
teraz madrzejsza jestem i dziele sie zdobyta wiedza z innym ;)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 30 kwi 2012, 17:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Z tym ze to denerwowanie sie Wam nic dziewczyny nie da, do lekarza czy poloznej mozna chodzic i 5 razy w tyg ale jak co ma byc zle to i tak bedzie niestety :/ Ja jedna ciaze tutaj poronilam, najwyrazniej tak mialo byc. Druga donosilam bez zadnych problemow. Przez cala ciaze mialam chyba z 6 wizyt u poloznej, 3 badania krwi i 3 scany (jeden musieli powtorzyc bo niunia schowala serduszko :) ) i jestem przekonana ze jesli z ciaza wszystko jest dobrze to to w zupelnosci wystarczy. Mnie osobiscie kierowali jeszcze na badanie cukru bo moj ojciec jest cukrzykiem, ale odmowilam, nie mialam jak tam dojechac tak rano, poza tym moj ojciec ma cukrzyce nabyta tak jak i nadcisnienie przy okazji otylosci. Takze nie jest tak ze sobie olewaja, po prostu nie panikuja i nie zawracaja niepotrzebnie tylkow i sobie i ciezarnym ;)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez lori28 » 30 kwi 2012, 18:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg napisał(a):
lori28 napisał(a):I kto to mowi?Kochana w pierwszych Twoich postach ciazowych juz bylas przerazona ciaza w uk

dlatego napisalam, w ktoryms poscie, ze czytajac swoje wypociny pozniej smialam sie sama z siebie.
teraz madrzejsza jestem i dziele sie zdobyta wiedza z innym ;)

ale wiesz jak to jest;)kazdy musi sie na wlasnej skorze przekonac :)
tak samo jak z porodami- ile porodow tyle historii- jedne mroza krew w zylach inne brzmia jak z pieknego filmu :wink:
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ;)
lori28
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 30 kwi 2012, 18:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewelajna1111 napisał(a):hejka nio i jak tam samopoczucie?? :)

A dziekuje, dobrze :) tylko troche artwia mnie te plamienia. To jest termin mojej miesiaczki, wiec moze to jest zupelnie naturalne, zreszta czytalam na roznych forach, ze tak czasem jest

Dodano: -- 30 kwi 2012, 20:01 --

Cisza w eterze :) , chyba wszystkie ogladaja ,,M jak milosc'' :D
manka36
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 30 kwi 2012, 19:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja jestem tylko taka jakas ociezala dzis ;)
dzis sie kiepsko czulam, chyba skoki cisnienia byly bo miala mega zawroty glowy...
lori28
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewelajna1111 » 30 kwi 2012, 19:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jestem :) ja tez sie dzis zle czuje tak mnie zmulilo ze szok :((

Ewelajna1111
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 30 kwi 2012, 20:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

pogoda znaczy.....dzis niby troche lepiej, ale ja potrzebuje pobiegac w krotkim rekawku i sandalkach i sie powygrzewac, moze wybiore sie w czerwcu do Polandii:)
lori28
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona