Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Czarna123 » 5 lip 2012, 05:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jo14189 napisał(a):Czarna123, nie potrzeba wcale wiecej niz 2 scany tyle w zupelnosci wystarczy. czeste badania USG moga byc szkodliwe dla maluszka. w pl sie kobietki rozszalaly i co miesiac leca na scan, glupota. ja mialam 3 scany gdyz mam problemy z cisnieniem i podejrzewali cukrzyce ciazowa. 100f to wszedzie biora. mozesz mi wiezyc ale jak tylko cos sie dzieje to nie patyczkuja sie odrazu do szpitala wysylaja ja 3 razy trafilam do szpitala nie przez moje widzimisie a przez skoki ciscnienia. nie musisz sie martwic na zapas wiedza co robia

nio wiem ze w polsce to szaleja ze scanami,moja kolezanka miala az 9 :roll: masakra za duzo zdecydowanie!!! ale 3ci scan chciaalbym zrobic upewnic sie co do plci :)) powiedzieli mi ze bedzie 2gi synek chcialabym byc pewna na 100% :) i sie dobrze przygotowac. ;)

Czarna123
Rozeznany

Reputacja: 9
Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 5 lip 2012, 09:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nie powiedzialabym ze 2 scany w zupelnosci wystarcza
w ostatnich tyg ciazy w pl na usg badane sa przeplywy, a to bardzo wazne jest i moze uchronic przed nieszczesciem
no ale tutaj zupelnie inny system
ja jestem w 27tc, dodatkowe usg robilam na urlopie PL
teraz juz do konca ciazy bez scanu
lori28
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez LadyHekate » 5 lip 2012, 12:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czarna123, moze porozmawiaj z polozna i popros, czasem sie zgadzaja...
ja robilam prywatnie scan na poczatku ciazy w helath harmony.
95 f kosztuje scan z rozpoznaniem plci- http://www.healthharmonie.co.uk/pregnan ... nder-scan/
mozesz poczytac, lekarz jest anglikiem, ale w rejestracji jest Polka takze mozna sie latwo umowic na wizyte. ogolnie mialam tam dobre wrazenia :)

a usg nie jest szkodliwe dla dziecka! jesli chodzi o szkodliwosc to badania ginekologiczne co miesiac w ciazy w Polsce - to dopiero moze miec zle skutki.

u mnie tez nie bylo do konca wiadomo czy bede miec napewno Dziewczynke, tak sie obracala jak szalona ;D na kazdym usg brala nozke do gory i na przemian wymachiwala byle tylko nic nie zobaczyc ;DD
zycze zdrowka:)
LadyHekate
Rozeznany

Reputacja: 16
Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 5 lip 2012, 12:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

LadyHekate napisał(a):a usg nie jest szkodliwe dla dziecka! jesli chodzi o szkodliwosc to badania ginekologiczne co miesiac w ciazy w Polsce - to dopiero moze miec zle skutki.

zgadzam sie
nie potrzebnie co chwila grzebac w srodku
lepiej mi tutaj pod tym wzgledem:)
lori28
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitka » 5 lip 2012, 14:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej!

Mam pytanie czy na USG będe mogła zabrać synka, ma ponad 4 lata? Idę razem z mężem a z syniem nie mamy co zrobić, taka godzina, że wszyscy w pracy :roll: Do przedszkola też nie mogę go odstawić, bo godzina nie pasuje.

Uważam, że trzecie USG powinno być. Jednak od 20tc do 38-40tc to kawał czasu :roll: Miałam to szczęście, że trzecie USG dostałam w 36tc ze względu na obawe przodującego łożyska. W PL na urlopie zrobiłam jeszcze czwarte w 24tc i potwierdziłam wtedy płeć. W tej ciąży zrobię dodatkowe USG w 16tc, bo będę w PL jednak potem będę musiała prywatnie zrobić (pewnie tak na końcówce), bo do PL juz drugi raz nie polecę w tym roku.
Za badaniem ginekologicznym nie tęsknię :)
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez asiulika » 5 lip 2012, 15:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitka, mozez zabrac synka, ja mialam 3 scany i na kazdym byla moja corka. (rodzilam w city hospital)

asiulika
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitka » 5 lip 2012, 15:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika Super, dziekuję za info :grin:
Kitka
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez lipstick7 » 6 lip 2012, 20:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny
Mialam dzis pierwsza wizyte z polozna i niestety nie przygotowalam sie na nia za dobrze bo nie wzielam pod uwage tego ze juz teraz(jestem w 14tyg) bede musiala wybrac szpital w ktorym chce rodzic. Powiedzialam, ze w Heartlands Hospital ale tak naprawde nie jestem przekonana, bo slyszalam o nim rozne opinie. Czy sa moze tutaj kobietki ktore rodzily tam w przeciagu ostatnich trzech lat? Jesli tak to prosze o jakies informacje na ten temat. Polozna ustalila dzis termin przyblizony termin porodu na 29.12.2012 wiec jesli wszystko przebiegnie zgodnie z planem cala rodzinka bedzie z grudnia :)
Pozdrawiam

lipstick7
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 6 lip 2012, 22:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lipstick7, ja tam nie rodzilam, ale spedzilam tam tydzien na oddziale poporodowym. Jedyne co moge powiedziec, to ze maja swietny oddzial neantologiczny.
A opinie na temat roznych szpitali znajdziesz i dobre i zle - jak juz nie raz napisano, zlezy na kogo tam trafisz ;)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 6 lip 2012, 22:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitka, to czy bedziesz mogla zabrac synka czy nie zalezy chyba od szpitala. Ja rodzilam w University Hospital w Coventry wiec tam mialam scany i nie mozna bylo zabierac dzieci, mowila mi o tym juz polozna i na drzwiach tez wisialy kartki :/ Aczkolwiek raz widzialam wychodzace malzenstwo z 3 dzieci z pokoju, wiec moze sa jakies wyjatki :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 7 lip 2012, 19:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela To mnie trochę zasmuciłaś :? Ja będe miała USG w Heartlands Hospital. Może któraś z dziewczyn była tam na USG z dzieckim? W razie co mąż poczeka z syniem w poczekalni... innego wyjścia nie mamy :neutral:

lipstick Ja w styczniu będe rodzić właśnie w Heartlads :wink: Jestem dobrej myśli, bo co innego mi pozostaje :) Wcześniej rodziłam w Solihull i było ok.

Tak sobie czytam na róznych angielskich forach i faktycznie to zależy od szpitala. Większość kobiet pisze, że już na liście miały informację o tym, że z dzieckiem nie można (u mnie nie ma). Pisza też, że musi być druga dororsła osoba, która przypilnuje dziecko. Zobaczymy...
Kitka
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 8 lip 2012, 16:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nie powninno byc problemu z dziecmi. nie raz widzialam rodzicow z dziecmi wchodzacymi na scan (choc na drzwiach pisalo ze moze byc tylko jedna osoba przy badaniu poza ciezarna). ja z polozna pojechalam do szpitala zeby obejrzec sale poporodowe, porodowke moze w twoim szpitalu tez mozna zapytaj poloznej. szpital mozesz zawsze zmienic ale musisz zglosic chec zmiany poloznej a ona juz reszte zrobi za ciebie. ja zmienilam szpital w 23 tyg z Good Hope w Sutton Coldfoel na Manor Hospital w Walsall
jo14189
Stały Bywalec

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez P880920 » 18 lip 2012, 08:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lipstick7 napisał(a):Czesc dziewczyny
Mialam dzis pierwsza wizyte z polozna i niestety nie przygotowalam sie na nia za dobrze bo nie wzielam pod uwage tego ze juz teraz(jestem w 14tyg) bede musiala wybrac szpital w ktorym chce rodzic. Powiedzialam, ze w Heartlands Hospital ale tak naprawde nie jestem przekonana, bo slyszalam o nim rozne opinie. Czy sa moze tutaj kobietki ktore rodzily tam w przeciagu ostatnich trzech lat? Jesli tak to prosze o jakies informacje na ten temat. Polozna ustalila dzis termin przyblizony termin porodu na 29.12.2012 wiec jesli wszystko przebiegnie zgodnie z planem cala rodzinka bedzie z grudnia :)
Pozdrawiam

Witam ja rodsilam tam 7 mcy temu za strewn zadnych nie mam personnel sympatyczny, trail am do porodu bardo ogarnieta polozna Bo zauwazyla ze cos jest nie tak zanim glowka wyszla I we swale lekarza a moja mala miala 3 ray pepowine okrecona I dzieki niej mala sie nie przydusila takze jester zadowolona :)

P880920
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Marysienka82 » 19 lip 2012, 08:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny!!
Jestem od niedawna w Bhamie a niedawno dowiedziałam się,że jestem w ciąży. No więc 'zielono mi' bo nie wiem jak tu jest z tymi lekarzami. W którym tygodniu powinnam pójść do GP?? Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie informacje :)

Marysienka82
Początkujący

Reputacja: -3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 19 lip 2012, 11:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

to chyba zalezy od przychodni
ja poszlam do GP w 6tc, nie przyjal mnie tylko dal numer do poloznej
zadzwonilam i wyznaczyli mi pierwsza wizyte chyba w 8 czy 9tc
lori28
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona