Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez bogini8 » 20 sie 2012, 22:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
nie zgodze sie z tym...mi wejscie do wody zajelo 3 sekundy...z radosci w locie i biegu zdejomowalam szlafrok...wyjscie tyle samo czasu bo ju chcialam miec wszystko za soba...ten tzw"basen/wanna" to nie studnia bez dna...;)))jo14189 napisał(a):to cenne sa kazde sekundy a potrzeba minut zeby wyciagnac rodzaca z wody,
ewela119, w sensie ze nie wiem po co chodzilo mi o moje polozne ktore nie bardzo sie mna interesowaly wiec rownoczesnie mogla by byc jedna;) nie wiele by to u mnie zmienilo...
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez lori28 » 21 sie 2012, 06:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
tyle, ze to w PL bylo- chwalilam sobie bardzo, nie mialam po tym problemu maly wyskoczyl za drugim parciem:)
jednak tutaj chcialabym sprobowac bez, jakos nie mam zaufania do specjalistwo tutaj i nie chcialabym zeby mi sie w kregoslup wbijali :shock:
-
- lori28
- Rozeznany
- Reputacja: 2
Napisane przez agg » 21 sie 2012, 08:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 21 sie 2012, 09:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
bogini8 napisał(a):jo14189 napisał(a):
to cenne sa kazde sekundy a potrzeba minut zeby wyciagnac rodzaca z wody,
nie zgodze sie z tym...mi wejscie do wody zajelo 3 sekundy...z radosci w locie i biegu zdejomowalam szlafrok...wyjscie tyle samo czasu bo ju chcialam miec wszystko za soba...ten tzw"basen/wanna" to nie studnia bez dna...))
Super ze u Ciebie bylo wszystko dobrze, ale wyobraz sobie sytuacje kiedy cos idzie nie tak i np tracisz przytomnosc, myslisz ze wyciagniecie Ciebie bezwladnej z wody to 3 sekundy? Nawet dla dwoch poloznych to nie lada wyczyn bo potrzeba i sily fizycznej i liczy sie kazda sekunda. Procedury to procedury i ustalane sa dla wszystkich pacjentek a nie dla pojedynczych przypadkow. Swoja droga ciagle piszesz o tych poloznych ktore Cie olewaly, zlozylas skarge?
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez karolinqa2491 » 21 sie 2012, 09:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- karolinqa2491
- Raczkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez ewela119 » 21 sie 2012, 10:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 21 sie 2012, 10:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
nie panikuj, na pewno zdazysz do szpitala!
skorzystaj z rad eweli, wez sobie kapiel, zrob make up, fryzurke i nim sie obejrzysz dzidzia bedzie z Toba :lol:
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez Czarna123 » 21 sie 2012, 11:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
karolinqa2491 napisał(a):He he jeszcze nie tule drogie dziewczynki :( Gdyz tamte skurcze o których pisałam mi poprostu zanikły ;l Myslałam że normalnie sie porycze.. Ale wziełam sie do roboty i dzis o pierwszej w nocy znów mnie wzieło ;d Najpierw co 15 min potem 10, 9 no i przy 6-7 zdecydowalismy sie pojechać do szpitala . Hm cóz połozna stwierdziła że jestem w fazie wczesnego porodu wszystko jest na dobrej drodze lecz mam wrócic jak bede miala skurcze co 3-4 min i jak beda mocniejsze ( śmiałam sie do męża że bedzie mnie wiózł na wózku ) Zrobili mi masaż szyjki głowka juz jest bezproblemowo wyczuwalna szyjka krótka no tylko rozwarcie za małe .. a ze strsu dostałam az rzadszych ale mocniejszych skurczy :) Które trzymaja mnie do tej pory co 5-6 min .. Hm tak sobie po cichutku licze i modle sie aby ta akcja sie poprostu nie wyciszyla i zeby wszystko nie zanikło bo nie chce w sobote isc na wywoływanie ( wrrr..) ... Wiec może to kwestia godzin kiedy wkoncu utule malenstwo ...<3 OBY...:):)
i odeslali Cie do domu??-boziu dlaczego oni maja takie glupie procedury ktorych ja NIGDY chyba nie zrozumie tutaj!!! w polsce odrazu na sale porodowa a tu kudzwa odsylaja do domu,ja jak czytam te wszystkie posty to poprostu az mnie nerwy biora dlaczego anglicy sa takimi dziwnymi ludzmi....wrrr
Dodano: -- 21 sie 2012, 12:06 --
a w jakim szpitalu karolina chcesz urodzic??
-
- Czarna123
- Rozeznany
- Reputacja: 9
Napisane przez Kitka » 21 sie 2012, 11:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja jednak na poród w wodzie się nie zdecyduję, jakoś nie wygodnie mi się wydaje. Jak mnie boli to muszę być na łóżku i już :D Po za tym bałabym się, że nie zauważyli by, że dziecko źle jest wstawione gową, jak było za piewrwszym razem.
Ja myślę właśnie o zzo, bo w bólu lubię leżeć, chodzic nie chciałam ani zmieniac pozycji za pierwszym razem. Mogę leżeć do końca na łóżku bez problemu :wink:
W ogóle to marzę o szybkim plum, gdzie znieczulenie nie będzie wcale potrzebne :wink: 8)
Czarna Mi wody odeszły o 3 w nocy 9 dni po terminie. O 5 pojechalismy do szpitala mimo, że nie czułam skurczy. Podłączyli mnie pod KTG i były lekkie skurcze co 10-12 min. Spytali czy chce zostać czy wracać, bo poród może rozwinąć się za dobrch kilka godzin. Wybrałam opcję dom i nie żałuję, przynajmnie sobie jeszcze pospałam :wink:
karolinqa2491 Trzymam kciuki za porządne rozwinięcie akcji :grin:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez agg » 21 sie 2012, 12:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
dziecko nie rodzi sie "ot tak", porod moze trwac baaaardzo dlugo wiec po co siedziec w szpitalu i blokowac lozko, jak mozna lezec na wlasnej kanapie i relaksowac sie/cierpiec (jak kto woli) w spokoju :grin:
Kitka, znacie juz plec drugiego potomka?
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 21 sie 2012, 12:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 21 sie 2012, 15:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
nie rozumiem twojego wzburzenia...tak ...w polsce czy sie dzieje czy nie to cie klada na lozko a pozniej kobieta gnije tam dniami albo tygodniami w tych "wspanialych warunkach" a i zdarza sie ze gdzies lezy w korytarzu....Czarna123 napisał(a):i odeslali Cie do domu??-boziu dlaczego oni maja takie glupie procedury ktorych ja NIGDY chyba nie zrozumie tutaj!!! w polsce odrazu na sale porodowa a tu kudzwa odsylaja do domu,ja jak czytam te wszystkie posty to poprostu az mnie nerwy biora dlaczego anglicy sa takimi dziwnymi ludzmi....wrrr
ja pierwszy raz pojechalam do szpitala ok 3 rano mialam juz skurcze ale pojechalam ze wzgledu na to ze przestalam czuc ruchy malego..
w szpitalu okazalo sie ze wszystko ok maly byl troche ospaly;) mialam rozwarcie ok3 cm i polozna spytala czy chce zostac czy mam daleko do domu i chce wrocic wziasc sobie relaksujaca kapiel czy pospac sobie jeszce.....wiec wybralam ze chce do odmu z racji tego ze mam blisko do szpitala....nie usmiechalo mi sie tam lzec i sluchac stekania i krzykow innych kobiet;)))
ok 7.30 pojechalam bo skurcze byly juz czeste i porzadne ;)) maly urodzil sie o 11.34
i jesli mialabym wybierac znow lezec w pl szpitalu pare dni i czekac czy jechac w ostatniech chwili to znow wybralabym to druga opcje....
Dodano: -- 21 sie 2012, o 16:02 --
ototo to ;) raczej cierpiec w spokoju hehheeagg napisał(a):wiec po co siedziec w szpitalu i blokowac lozko, jak mozna lezec na wlasnej kanapie i relaksowac sie/cierpiec (jak kto woli) w spokoju
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez malaroksi » 21 sie 2012, 19:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Otóż powiem Wam ,że nie prawdą jest ,że w polsce jak tylko przyjedziesz na porodówkę to już cię zostawiają. Moja siostra rodziła 3 grudnia , przedzierali się przez śnieżycę z bólami i skurczami i kazali im wracać do domu, bo skurcze nie regularne ... Szpital cieszący się bardzo dobrą renomą, oferujący darmowe znieczulenie zewnątrz-oponowe... Przyjęli ją na odział dopiero kiedy skurcze były co 3 minuty, znieczulenia nie podali bo za późno, a poród odbierała położna , to zupełnie tak samo jak tutaj, a i powrót do domu po 2ch dobach... Natomiast w szpitalu o gorszej renomie, kładą od razu i czekają aż wymiękniesz i dasz w łapę, by ci pomogli szybciej urodzić, oczywiście każdy patrzy gdzie prywatnie chodziłaś do lekarza, i czy ten lekarz pracuje w tym szpitalu, bo jak nie to już foch i stawka wyższa,.... Tak więc naprawdę nie ma co narzekać, jak tylko wy będziecie uśmiechnięte i pozytywnie nastawione do położnych ,one też się odwdzięczą . Moja nawet znała statystyki swoich odebranych porodów ilu chłopców ile dziewczyn, ile z ponad przeciętną wagą itd. i żadna położna nie chce zakończyć porodu śmiercią dziecka, czy wyrządzić jakąś szkodę. Ale czasem i tak bywa niestety... Ja wam życzę mniej stresu podczas ciąży związanej z porodem a więcej wypoczynku i pozytywnego nastawienia, posegregujcie sobie papiery w szufladach itd bo potem nie będzie na to czasu, a przy drugim czy kolejnym to juz w ogóle... :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Czarna123 » 21 sie 2012, 21:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Czarna123
- Rozeznany
- Reputacja: 9
Napisane przez agg » 21 sie 2012, 22:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- agg
- Wtajemniczony
-