Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 30 sie 2012, 10:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

A ja mam 2 dziewuchy i z checia bym przygarnela czyjegos siuraka :P bo swoich dziewczyn to nie oddam :D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Maciej 25 » 31 sie 2012, 08:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc! Dziewczyny mam maly problem , otoz jestem w 10tc , a dopadlo mnie chorobsko :( . Zwykle przeziebienie ale niestety zle sie czuje, mam pytanie w zwiazku z tym. Czy sa jakiekolwiek tabletki , ktore moge brac w ciazy? Dostepne w aptece , a bezpieczne dla dziecka, czy sa takie ktore mozecie polecic? Moze potrzebna wizyta u GP? I jak ze "zlotym lekiem" czyli Paracetamolem :). Domowe srodki , jak czosnek , mleko , miod itd pomagaja , lecz slabo. Dziekuje za odpowiedzi!
Maciej 25
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez korbobor » 31 sie 2012, 09:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Miałam ten sam problem będąc w ciąży wielokrotnie niestety pozostaje ci głównie paracetamol i domowe sposoby możesz też poszukać w polskim sklepie syropu prenatal na bazie czosnku i wyciagu z malin lub oscilococcinum (nie wiem jak się to poprawnie pisze) choć to drugie to homeopatia i jak wiadomo nie każdy w nią wierzy ;)
Ja stosowałam oba i jakoś przeszło. Dużo zdrowia życzę!!!!
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Maciej 25 » 31 sie 2012, 10:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzieki bardzo za szybka odpowiedz! Dobre i cokolwiek :) Strasznie jestem rozbita i ten katar meczy...Czyli Paracetamol moge brac. Jeszcze raz dziekuje , lece do sklepu :)
Maciej 25
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 31 sie 2012, 14:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kobiety w ciazy maja darmowe szczepienie przeciw grypie dowiedz sie wiecej w przychodni. ogolnie paracetamol pozwalaja brac w ciay bo jest bezpieczny ja bralam bardzo rzadko leki w ciazy bo jednak wszystko wplywa na maluszka, radzilabym stosowac domowe sposoby a najlepszy to mleko z czosnkiem i miodem (ochyda ale dzialanie bardzo szybkie) z tym ze czosnku czesto w ciazy nie mozna bo to naturalny antybiotyk.
jo14189
Stały Bywalec

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 3 wrz 2012, 19:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziewczyny wpadlam tylko z wiadomoscia, ze 1go wrzesnia nad ranem 5 tygodni przed terminem urodzilam mojego synusia:), czujemy sie ok ale wczesniaczek musi odlezec 5 dni w szpitalu. Wszystko opisze juz domu

Dodano: -- 3 wrz 2012, 19:14 --

Dziewczyny wpadlam tylko z wiadomoscia, ze 1go wrzesnia nad ranem 5 tygodni przed terminem urodzilam mojego synusia:), czujemy sie ok ale wczesniaczek musi odlezec 5 dni w szpitalu. Wszystko opisze juz domu
lori28
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 3 wrz 2012, 21:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori28, szczerze gratuluje :) zycze szybkiego powrotu do domu i przespanych nocy :) niech sie synek zdrowo chowa
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Czarna123 » 3 wrz 2012, 22:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dziewczyny niewiem co to jest ale od paru dni strasznie boli mnie dol brzucha i mam takie jakby delikatne skurcze..kurcze nieiwem dlacfzego tak sie dzieje to jest dopiero 30tc niemialam tak z pierwszym synkiem a teraz tak dziwnie ze nawet niewiem co sie dzieje:( martwie sie,w srode mam z rana wizyte mam nadzieje ze dowiem sie o co chodzi,1wszego synka urodzilam 5dni po terminie i wogole nie mialam skurczy,nawet wody mi same nie odeszly tylko w szpitalu przebila mi polozna i dostalam kroplowke oksy i wtedy zaczely sie skurcze ale to co sie dzieje.kurcze niecche urodzic szybciej niz ternub :( mialyscie tez tak-prosze o jakas szybko odpowiedz..

Dodano: -- 3 wrz 2012, 23:04 --

lori wielkie gratki!!!

Dodano: -- 3 wrz 2012, 23:19 --

niewiem czy dobrze mnie zrozumiecie..pisalam szybko i z bledami:/=sorki bo leze i strasznie mnie kuje w dole brzucha ze az z bolu nie moge wytrzymac..i maluszek strasznie sie wierci jeszcze do tego..ze az czuje jego wlasnie tez w dole brzucha-boziu czy to normalne?? kurde tak naprawde niewiem jakie to jest uczucie rozpoczynajace sie skurcze bo z 1wszym po kroplowce mialam odrazu silne skurcze ze ciezko bylo nie zorientowac sie co to jest:) a teraz takie dziwne uczucie..

Czarna123
Rozeznany

Reputacja: 9
Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 4 wrz 2012, 02:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori28 napisał(a):Dziewczyny wpadlam tylko z wiadomoscia, ze 1go wrzesnia nad ranem 5 tygodni przed terminem urodzilam mojego synusia:), czujemy sie ok ale wczesniaczek musi odlezec 5 dni w szpitalu. Wszystko opisze juz domu

Dodano: -- 3 wrz 2012, 19:14 --

Moje gratulacje kochana :))

Dodano: -- 4 wrz 2012, 03:36 --

Czarna123,
Niestety nie wiem co to moze oznaczac, ale na pewno pobiegllabym czympredzej do lekarza. Radze Ci Nie Zwlekaj...
manka36
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 4 wrz 2012, 06:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czarna123, mialam dokladnie takie same skurcze od 30 tyg to skurcze przepowiadajace a od 34 tyg juz chodzilam z 3-4 cm rozwarciem. licz czestotliwosc skurczy. zawsze mozesz zadzwonic i pojechac na delivery przedstawic sytuacje i poprosic o egzamin:)
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Czarna123 » 4 wrz 2012, 08:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jo14189 napisał(a):Czarna123, mialam dokladnie takie same skurcze od 30 tyg to skurcze przepowiadajace a od 34 tyg juz chodzilam z 3-4 cm rozwarciem. licz czestotliwosc skurczy. zawsze mozesz zadzwonic i pojechac na delivery przedstawic sytuacje i poprosic o egzamin:)

A w którym tyg urodziłam? Normalnie w terminie czy wcześniej? Kurcze tak szybko maluszek już chce wyjść. Niechcialabym szybciej niż termin urodzić niech jeszcze sobie leży w brzydki i rośnie. Jutro mam wizytę więc jej powiem chyba teraz najlepiej żebym leżała niż chodziła co? Ja właśnie chyba za dużo spaceruje i teraz wyszło kurde już sama niewiem

Dodano: -- 4 wrz 2012, 09:01 --

W brzuszku chodziło mi Kurcze ale mi ten tel tu słownik wstawia

Czarna123
Rozeznany

Reputacja: 9
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 4 wrz 2012, 10:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori28, Gratuluję ,urodziłaś synka w tym samym dniu co ja córkę ,tyle że ona 1 września 5te urodzinki obchodziła :) Zdrowia dla Was.
Czarna123, Ciężko zrozumieć o co ci chodzi, powiedz na spokojnie i patrz na to co piszesz i wysyłasz . Poczytaj najpierw o skurczach Braxtona -Hocksa wkleję ci fragment bo jak na telefonie pracujesz to pewnie uciązliwe jest troche :)
Kilka tygodni przed porodem skurcze będą pojawiać się coraz częściej, na pewno też zwrócisz uwagę na ich rosnącą intensywność i większy dyskomfort, jaki powodują. O ile wcześniej skurcze Braxtona-Hicksa nie wywoływały żadnych zmian w szyjce macicy, o tyle teraz - na krótko przed rozwiązaniem - sprawią, że szyjka macicy zacznie "dojrzewać" (mięknąć i skracać się), a nawet lekko się rozwierać.

Co robić, gdy skurcze Braxtona-Hicksa są bolesne?
Kurczenie się macicy może być dla ciebie nieprzyjemne, zwłaszcza w ostatnich tygodniach ciąży. Są jednak sposoby na złagodzenie przykrych dolegliwości i uśmierzenie bólu wywołanego skurczami. Zwykle siła skurczów Braxtona-Hicksa maleje, gdy:

Zmieniasz pozycję ciała (przewróć się na drugi bok, usiądź) albo podejmujesz aktywność (jeśli do tej pory siedziałaś albo odpoczywałaś, teraz wstań, poruszaj się, idź na spacer). W innym razie, kiedy skurcze zaczną dokuczać ci podczas wysiłku, połóż się, wycisz i spróbuj wypocząć.
Bierzesz ciepłą kąpiel - chwila relaksu w wodzie przyniesie ci ulgę.
Zaczynasz powoli, głęboko oddychać. W ten sposób nauczysz się radzić sobie z bólem i lepiej przygotujesz się do porodu. Przeczytaj, jak powinnaś oddychać w czasie porodu!
Wypijasz szklankę wody. Możliwe, że skurcze nasilają się z powodu odwodnienia organizmu.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 4 wrz 2012, 10:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori Gratulacje!!!! Pospieszyło Ci się dziecie, dużo zdrówka!!!

Czarna Jedź na Delivery a wszystkiego się dowiesz! Ja bym tak zrobiła.
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Marysienka82 » 4 wrz 2012, 12:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori28 gratuluję dzidziusia!!

Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was rodziła, albo planuje rodzić w Manor hospital Wallsall?? Próbowałam znaleźć coś na forum ale nie udało mi się. Pozdrowienia :)

Marysienka82
Początkujący

Reputacja: -3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 4 wrz 2012, 12:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Marysienka82,
Czesc, ja bede rodzic w Manor Hospital. Slyszalam, ze opieka jest dobra; nic poza tym nie wiem. A na kiedy masz termin??
manka36
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona