Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez rozyczka30 » 10 mar 2013, 10:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Dziekuje Wam za informacje co do cc. Gdy sie ma zle doswiadczenia czlowiek mysli negatywnie.Ja mam jeszcze troche czasu na zminienie myslenia.Jestem w 13 tyg wiec przede mna sporo czasu.
Aha dostalam skierowanie do szpitala za 2tyg mysle ze chodzi to o usg.Szpital to Heartlands Hospital pisze tylko -your outpatient visit .Zastastanawiam sie czy to na usg...
Ogolnie codziennie z rana zle sie czuje mam nadzieje ze to przejdzie.
Mam pytanko do Was czy ktoras z Was idzie na parade Sw.Patryka 17 marca do centrum.Moze byc ciekawie nie bylam na takiej paradzie ;)
Pozdrawiam i zycze milego dnia.
-
- rozyczka30
- Początkujący
- Reputacja: -2
Napisane przez agg » 10 mar 2013, 17:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ktosienka napisał(a):Agg-serdecznie dziekuje za wszystkie wirtualne i tradycyjne rady. Trzeba Cie ozlocic, za chec dzielenia sie Twoim doswidzceniem i wiedza i serdecznosc z jaka je przekazujesz spanikowanym ciezarowkom.
alez nie za ma co ;)
sama bym sie lepiej czula jakbym takie wsparcie i pomoc dostala, wiec dlaczego nie podzielic sie tym z innymi :)
mam nadzieje, ze rady cioci Aguslawy beda pomocne :lol:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Dalijka » 10 mar 2013, 17:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
bham* napisał(a):szczepilyscie sie? jesli tak to dlaczego, jesli nie to tez bym chciala wiedziec dlac
Ja na pewno sie nie zaszczepie,pamietam kiedys jakas wypowiedz doktora w TV ktory mowil,ze kobiety w ciazy absolutnie nie powinny byc poddawane zadnym szczepieniem,bylo to dosyc dawno jak jeszcze bylam nastolatka,ale jakos tak mi to w pamieci utkiwlo.
Dodano: -- 10 mar 2013, o 18:00 --
A jesli chodzi o rany poporodowe,to ja uzywalam nadmanganianu potasu rozpuszczonego w wodzie przegotowanej,wszystko slicznie mi sie pogoilo,tylko trzeba uwazac zeby za duzo tego nadmanganianu nie wsypac bo barwi bardzo :P
-
- Dalijka
- Rozeznany
- Reputacja: 27
Napisane przez Ela Eriska » 10 mar 2013, 21:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Mam cichutką nadzieje że wkrótce i ja będę korzystała z tych rad...
-
- Ela Eriska
- Rozeznany
- Reputacja: 31
Napisane przez danonek » 10 mar 2013, 22:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- danonek
- Raczkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez ktosienka » 12 mar 2013, 13:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Tam pewno zimno bedzie, bo impreza w czasie rozciagnieta, tloczno, latwo mozna kuksanca w brzuch zarobic, a i impreza nie ma takiego klimatu bez poparadowej rundki po irlandzkich pubach.... Jesli sie wybieracie to obowiazkowo bardzo cieplo sie ubierzcie i uwazajcie na siebie.
-
- ktosienka
- Stały Bywalec
- Reputacja: 65
Napisane przez Dalijka » 12 mar 2013, 17:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A tak w ogole nie wiem czy to mozliwe,ale dzis cos poczulam takie motylki w brzuchu i tak sie zastanawiam czyzby juz ruchy>? Tak jak sobie przypominam to wlasnie takie pierwsze zawsze mialam,ale to troche wczesnie sama nie wiem :roll:
No zobaczymy co kolejne dni przyniosa :)
-
- Dalijka
- Rozeznany
- Reputacja: 27
Napisane przez ktosienka » 13 mar 2013, 18:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Za motylki w brzuchu trzymam kciuki- to pierszy objaw zakochania, do ktorego nawet pierwsze wejrzenie nie jest potrzebne:)
W ktorym jestes tygodniu?
Literarura mowi o tym ze ruchy plodu mozna czuc od 16 tego tygodnia, jesli juz masz dzicko/ci.
Co do ParadySw Patryka to ja na tego typu wiosenno - jesiennych imprezach sie zwykle nacinam. Nawet jesli bedzie slonecznie i kilkanascie stopni na termometrze, to i tak stanie w miejscu przez 1-2 godziny moze zrobic swoje.
U mnie w sobote Baby Shower, przygotowania ida pelna para, biorac pod uwage, ze ja wielkim i ciezkim parowozem jestem, a nie nowoczesnym ultraszybkim japonskim pociagiem o oplywowych ksztaltach. Moze znacie fajne quizy, gry,konkursy lub zabawy, ktore sprawdza sie na tego typu imprezie?
-
- ktosienka
- Stały Bywalec
Napisane przez P880920 » 13 mar 2013, 18:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
, dziś zauważyłam u 15 miesiecznej córeczki ze ma na jedynce czarna kropeczke, wiem ze w Polsce takim maluchom robi sie ozonowanie lub fluoryzacje zabkow, czy ktoś sie orientuje jak to wyglada tu w uk? Bardzo prosze o rady.
-
- P880920
- Raczkujący
- Reputacja: 6
Napisane przez Agadz27 » 15 mar 2013, 17:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Agadz27
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez P880920 » 15 mar 2013, 21:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- P880920
- Raczkujący
- Reputacja: 6
Napisane przez Steinik » 20 mar 2013, 12:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
dzis dwie kreseczki na tescie;)szczesliwa ale pelna obaw czy teraz bedzie ok....wiem wiem staram si emyslec pozytywnie...
ciekawa jestem czy po poronieniu inaczej''podchodza''do ciężarnej...ehhhh
P880920 u mojej Torpedki ,ma juz 5 lat,prochnice zauwazylismy przed pierwszymi urodzinkami,jeszcze w Pl bylismy z nia i miala fluoryzowane zabki...w Uk miala juz leczone 2 zabki,wiercenie i plombowanko,na chwile obecna nie ma jedynek i dwojek u gory.ma takie krociotkie.jak narazie sie nie przenioslo na inne zabki.
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez rozyczka30 » 20 mar 2013, 12:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja nie uwazam w Uk za dobra sluzbe zdrowia.Mam pierwszy skan w 18 tyg ciazy po plamieniach w 7, 8 tyg .Tu maja gdzies niska ciaze.Ja tak to odbieram.Nie chce sie wypowiadac winnych sprawach co do prowadzenia ciazy.
Kazdy ocenia inaczej.
-
- rozyczka30
- Początkujący
- Reputacja: -2
Napisane przez ktosienka » 20 mar 2013, 16:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Trzymaj sie cieplo, nie rozmyslaj za duzo o doswiadzceniach ostatnich miesiecy, dbaj o siebie i podejdz do sprawy jak najbardziej optymistycznie jak tylko sie da!!!!
Wiem, ze poronienie jest strasznym doswiadczeniem, niemniej z medycznego punktu widzenia wlasnie tak konczy sie co trzecia ciaza.
Jak wiekszosc z nas przeszlam szok kulturowy po pierwszej konfrontacji z tutejszym system medycznym.
Niemniej teraz uwazam, ze inny wcale nie znaczy lepszy ani gorszy.
Rozmawialam z kilkoma ginekologami polskiego pochodzenia pracujacymi tutaj i z ich opinii wynika, ze:
1. Wczesna ciaza jest pod ogromna ochrona w niewielu miejscach na swiecie, Polska jest jednym z nich. Wiekszosc krajow UE ma system zblizony do tego tutejszego.
2. Nie ma wystarczajacej ilosci naukowych badan potwierdzajacych, ze lezenie do gory brzuchem przez kilka miesiecy i zazywanie progesteronu w przypadku zagrozonej ciazy zmniejszaja ryzyko poronienia
3. Poza powyzszymi nie ma innych metod, ktore moglyby przeciwdzialac poronieniu, badz wesprzec zagrozona ciaze.
Sa rzeczy na ktore mamy wplyw, ale jest tez sporo takich, ktore sa poza naszym zasiegiem....
-
- ktosienka
- Stały Bywalec
Napisane przez Velle » 20 mar 2013, 16:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
najświeższe opinie na temat szpitali zaczynają ci się mniej więcej na 234 stronie tego wątku, musisz sobie wrócić i poczytać -większość szpitali jest opisana, są też ciekawe porównania, warto!
-
- Velle
- Początkujący
- Reputacja: 0
-