Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez samoszczescie » 9 maja 2013, 15:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja rodzilam w Heartlands i mialam szwy rozpuszczaln, koleznka w innym szpitalu i tez rozpuszczalne, wiec chyba juz wszedzie szyja rozpuszczalnymi. Skarpetki dostaje sie po cc od pielegniarki.
Co do mdlosci to mnie bardzo pomagala wypita rano cherbata z imbitem, ja pilam taka, ktora nazywa sie Chai z firmy twinnings, ale chyba kazda z imbirem powinna pomoc, bo imbir dziala przeciw wymiotnie

samoszczescie
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 9 maja 2013, 17:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

samoszczescie, mnie ta herbatka nie pomaga,a wogóle jak poczuje imbir leeece:(
banany niestety nie dały rady:(
najbardziej sprawdza sie sok z kiszonych ogórków,tylko ile go można pić?
Ej tam...narzekam jak kobieta w ciązy :grin:

Ela Eriska
Rozeznany

Reputacja: 31
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 9 maja 2013, 17:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ela Eriska przy moim 2-im synu tulilam sie do kibelka przez ponad 20 tyg.nic ,a przy 3cim synciu 12 tyg.(schudlam ponad 7 kg)nic nie pomagalo probowalm herbatki imbirowe herbatniki banany suchary nic nawet po wodzie prowadzilam intesywne rozmowy z kibelkiem musialm swoje przechorowac ale jak przeszlo to pozniej bylo ok:)

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 9 maja 2013, 17:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ann11281 staraj się jak najwiecej odpoczywać,najtrudniejszy ten pierwszy trymestr.
Mnie ciągle spać sie chce i też odczuwam jakieś zmeczenie,ale to tez wina pogody.
Zadziwia mnie wielkość mojego brzusia,to dopiero 7 tydz a ja wyglądam jakbym była w 4 mcu,hm..rodzina i znajomi rokują blizniaki :shock:
Pierwsza wizyte u midwife mam 21 maja,czyli w 9 tyg ciązy.A juz nie mogę doczekać sie pierwszego skanu.
Tak myślę o blizniakach...moja mama miała,niestety poroniła w 5 mcu.Siostra Mojego również,jego kuzynka rok temu urodziła śliczne córcie.A więc jest prawdopodobieństwo prawda?

Ela Eriska
Rozeznany

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez skakanka » 10 maja 2013, 09:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny, chcialam sie dolaczyc do waszego grona – oczekujacych mamus:)
Jestem dokladnie na polmetku I wczoraj mialam swoj 2gi scan, maluszek zostal prawie caly pomierzony, ale poniewaz byl w dziwnej pozycji Pani od scanu nie mogla zmierzyc wszystkiego, wiec mnie zapisala na kolejne spotkanie za 2 tygodnie. Probowalalismy wszystkiego zeby malec zmienil pozycje, nawet poszlam na 10 minutowy spacer, a on lezal ciagle tak samo. Ruszla raczkami I czasmi przeskoczyl a potem szybko wracal do dawnego miejsca. W zielonej ksiazce mam napisane ze ze wzgledu na “ breech prone position” musze byc umowiona na kolejne spotkanie –zaczelam czytac na internecine I to nic dobrego jak dzidzius lezy w takiej pozycji, wprawdzie ma jeszcze czas na przemieszczenie sie glowka w dol, ale ja juz zaczelam sie martwic, bo wczoraj w ogole nie chcial isc nigdzie indziej, nawet jak sie ruszyl to szybciutko wracal tam spowrotem. Czy ktoras tez tak miala? Boje sie ze nie sprawdzili mu wszystkiego, Ta Pani od scanu powiedziala ze wszystko wyglada w pozadku, ale musi miec dokladne wymiary… a co jezeli nastepnym razem tez sie tak ulozy niefortunnie? Powiedziala nam ze duzo dzieci tak lezy, bo tak jest im najwygodniej, ale jakos nie pamietam zeby zadna z kolezanek musial wracac drugi raz na scan, bo cos bylo niewidoczne (oprocz plci dziecka:)
:lol:

skakanka
Początkujący

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 10 maja 2013, 12:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

skakanka, witaj serdecznie:)
Nie zamartwiaj sie na zapas,napewno wszystko jest w porządku z dziecinką,widocznie to Jego bądz Jej ulubiona pozycja :)
Moja znajoma też miała powtarzany scan ze względu na ułożenie dziecka,wszystko było dobrze z maluszkiem :)

Myślę że wypowiedz agg naszej mentorki ciężarówek napewno uspokoiła by Twoje obawy,jakoś ma dziewczyna ten dar :)

Ela Eriska
Rozeznany

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Steinik » 10 maja 2013, 12:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dziewczyny macie jakies sposoby na walke z migreną w ciązy?kurcze dopada mnie ostatnio ból głowy....
boje sie cokolwiek brac przeciwbolowego..
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 10 maja 2013, 20:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Gdzies czytalam ze migreny w ciazy (te prawdziwe migreny z mdlosciami, swiatlowstretem i cala reszta) nie wystepuja. Na bol glowy najlepsza jest WODA :shock: Wiem brzmi absurdalnie, ale naprawde dziala. Kiedy mi polozna polecila picie wody na bol glowy myslalam ze sobie jaja robi, ale nie mialam nic do stracenia wiec zaczelam pic wode 1,5l dziennie, myslalam ze bedzie mi sie wylewala wszystkimi otworami ciala :P Ja w zasadzie pije malo w ciagu dnia wiec dla mnie to byly istne katusze tyle pic ale bole glowy naprawde ustaly. No i cudowny paracetamol 2 tabletki 500mg ale bralam tylko jak juz naprawde nie moglam wytrzymac, bardziej ze wzgledu na zoladek bo dla plodu czysty paracetamol (bez domieszek innych substancji) jest bezpieczny
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez AngelinaJ » 10 maja 2013, 20:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, nie wiem gdzie przeczytalas, ze takie migreny nie wystepuja w ciazy, ale to nie prawda, a wrecz ciaza moze wywolywac takie migreny. Wiem o tym z doswiadczenia bo przez obydwie ciaze cierpialam z migrenami i to takimi, ze tracilam wzrok, nie potrafilam mowic lub tracilam czucie w rekach no i oczywiscie okropny bol glowy czsami nawet przez dwa dni. Niestety nie mozna brac nic innego niz paracetamol i woda tez nie pomoze. mozesz sie umowic z gp i on cie skieruje do neurologa i on po ocenieniu twojej sytuacji moze przepisac ci cos innego co jest bezpieczne w ciazy, ale nie wiele mocniejsze od paracetamolu tylko ma dodane srodki przeciwwymiotne. Mam nadzieje, ze ci niedlugo przejdzie Steinik, :)
AngelinaJ
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 10 maja 2013, 21:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Steinik, kurcze, trzymaj sie dziewczyno z tymi migrenami :roza: niestety nie wiem co poza paracetamolem (ponoć najbezpieczniejszym lekiem w ciąży)mogłoby Ci pomóc.
Jak mieszkałam w Polsce to bardzo często miewałam migreny,wręcz kociokwiku dostawałam,nie znam mocniejszego bólu,natomiast tutaj jak ręką odjął ustąpiły.
Boziu a ja narzekam na mdłości....
Pozdrawiam ciepło

Ela Eriska
Rozeznany

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez danonek » 12 maja 2013, 16:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej mam pytanie wiecie gdzie mozna przebic uszy dziecku mozecie polecic jakis salon w okolicy birmingham sorry ze w tym wadku ale tu jest wieksz szansa ze ktos odpisze :)

danonek
Raczkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 12 maja 2013, 17:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

przed ciaza mialam migreny,i jedyne co dziwne co na mnie działało to tabletki na kaca takie musujące(dziwne bo nie pije alkoholu,kawy i herbaty-wiem dziwadło takie ze mnie)
no a teraz moze mam lzejsze niz wczesniej ale dalej mnie trzymaja...o piciu wody slyszalam,pije w sumie dosc duzo,moze za duzo :D
w ubiegły wtorek mialam scan,to 12 tydzien..no i teraz we wtorem mam konsultacje w szpitalu...niewiem czy tak zawsze jest?ze najpierw scan pozniej wizyta w szpitalu? pozniej pod koniec maja mam normalna wizyte u poloznej...
ehh zakrecona jestem.....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 12 maja 2013, 17:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Zapewne najpierw bedziesz miala robiony scan a pozniej pobieranie krwi na badanie w kierunku zespolu downa. Mi sie tak udalo ze zrobili mi to za jednym zamachem i nie musialam jezdzic 2 razy
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 12 maja 2013, 21:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ela Eriska, dziewczyno co ty zjadlas ? 1,5 miesiaca a ty masz brzuch jak niektore dziewczyny w 5miesiacu,widzialam na fejsie fote i uwierzyc nie moglam , moze podwojne blizniaki beda co? Haha ja bym chyba zawalu dostala ...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 12 maja 2013, 22:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi,hehe, kurcze ale o podwójnych blizniakach :shock: to nawet nie marzylismy:)

Dodano: -- 12 maja 2013, 23:12 --

za kilka tygodni pierwszy scan,mam nadzieje ze odbędzie się bezzawałowo ojejku)

Ela Eriska
Rozeznany

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona