Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
:arrow: barbara1r Ja podawalam kaszki BoboVita.
hm..chyba jednak sugerowalabym Ci pojsc na wizyte do lekarza.
:arrow: Anek jezeli chcesz karmic piersia,to chyba inna opcja Ci nie pozostala jak sciagac mleczko laktatorem o ile sobie przypominam to chyba pisalas,ze masz elektryczny,wiec o tyle masz lepiej.
Dziewczyny ktoras kiedys pisala o macie czy materacu dla dzidzi nie wiem jak to sie fachowo nazywa,mata oddychajaca czy jakos tak(jezeli zle napisalam prosze o male sprostowanko ;) chcialabym sie dowiedziec co to dokladnie jest).
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

musze poszukac jogurcikow dla takich malcow.A tak to tylko czekanie mi zostalo moze to przez te zabki ktore chyba mu wychodza-juz sama nie wiem!!Zaluje ze nie ma tutaj tych smakowych mleczek nestle bo bylismy niedawno w Holandii i tam mu dalam posmakowac i pil,kupilam maly zapas ale niestety sie skonczyl hehe

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

W Asdzie widzialam jakies puszki Nestle,ale nie wiem czy to mleczka smakowe,czy co.
Widze dziewczyny,ze spac nie mozemy hihi..ja to sie zdrzemnelam troche popoludniu,bo przez ta duchote glowa mnie bolala i pic mi sie chce non stop... :roll:
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

nie to sa normalne mleka w proszku,te o ktorych pisze sa juz gotowe w 250ml kartoniczkach,ja wlasnie ide spac,hehe

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 9 wrz 2009, 08:46 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kindzulinaa napisał(a)::arrow: barbara1r Ja podawalam kaszki BoboVita.
hm..chyba jednak sugerowalabym Ci pojsc na wizyte do lekarza.
:arrow: Anek jezeli chcesz karmic piersia,to chyba inna opcja Ci nie pozostala jak sciagac mleczko laktatorem o ile sobie przypominam to chyba pisalas,ze masz elektryczny,wiec o tyle masz lepiej.
Dziewczyny ktoras kiedys pisala o macie czy materacu dla dzidzi nie wiem jak to sie fachowo nazywa,mata oddychajaca czy jakos tak(jezeli zle napisalam prosze o male sprostowanko ;) chcialabym sie dowiedziec co to dokladnie jest).

... tak ale mam lenia smierdzacego mimo tego, nie wazne mialam wczoraj zly dzien i mnie wzielo na narzekanie ;) Moze to taki maly kryzysik laktacyjny :wink:
... co do maty oddechu to jest taka wkladka pod materac dziecka ktora ma na celu chronic przed smiercia lozeczkowa. Czyli wylapuje brak oddechu i alarmuje. Oczywiscie nie kazdy uwaza ze jest potrzeba kupowania jej, to jest juz kwestia indywidualna. :wink: Ja kupilam odrazu z elektroniczna niania :wink:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 9 wrz 2009, 11:29 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

z tym mlekiem to ciezka sprawa, wiem, ze niektore maluchy tak maja, ze odmawiaja picia. mleka smakowe nestle w polsce z tego co wiem sa po 1 roku. "tuez tejsze" po roku maja smak taki lekko waniliowy. moze po prostu zmien mleko na inne, ale odpowiednie do wieku dziecka oczywiscie. moze przekona sie do kaszki na gesto?
nie doradze zbytnio, bo moja je i jadla wszystko ze wszystkiego. nawet jak karmilam piersia to odciagalam do butelki, zeby potem problemu z przestawieniem nie bylo. dostawala tez niewielkie porcje modyfikowanego, zeby sie z innym smakiem mleka oswoila od razu.
anek, moze odciagaj jednaj jak sie martwisz o laktacje, albo wybudzaj Malego lobuza i tyle :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Hej dziewczyny,znalaz sie powod nie picia tego mleka przez Kubusia,dostal biegunki i bylam z nim u lakarza dzis i wszystko jej opowiedzialam,powiedziala ze organizam jak zbliza sie biegaunka nie przyswaja mleka,naszczescie nie ma krwi oni zadnego sluzu w tej biegunce,ani temperatury wiec nic mi nie przepisala bo stwierdzila ze organizam sam wydali to co mu siedzi na zoladeczku,dzwonilam pozniej do mojej mamy i potwierdzila to co powiedziala lekarka wiec nie wpycham mu tego mleka tylko gorzka herbatke(no dodalam tam tylko jego ulubionego soczku zeby zaczal ja pic),deserek z hippa z jagodami i marchewke-takie domowe sposoby naszych matek hehe
A juz widze lekka poprawe wiec mysle ze bedzie dobrze!!! pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

No widzisz,dobrze ze wybralas sie do lekarza i juz pewnie jestes spokojniejsza :-) Malutki i tak i tak bedzie musial cos jesc i napewno mu cos posmakuje.Mozesz juz sprobowac tez zupki mu podawac,takie ciapki.Ja gotowalam swojemu synkowi rosolek na skrzydelkach troche vegety dawalam do smaku i do tego mnostwo marchewki,wcinal jak nie wiem :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

ale ja mu juz sama tez gotuje,uwielbia gotowane warzywka z kurczaczkiem,tez do gotowania dodaje troche vegiety,zmiksowany bananek z jablkiem juz tez jadl.Zebys wiedziala jestem spokojniejsza.Lubi te moje dania ale teraz przy tej biegunce to nie ma apetytu zabardzo,wlasnie spi ale jak sie obudzi to mam gotowa marcheweczke dla niego mysle ze zje :wink:
Agg-ale te smakowe mleczka z nestle sa od 6 msc juz bo juz je jadl jak wyzej pisalam i smakowaly mu

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

Tez uwazam,ze lepiej samej ugotowac dla dzidzi niz kupowac sloiczki (no chyba,ze gdzies sie wychodzi,to wtedy taki sloiczek jest ok).Pewnie jak biegunka minie to i apetyt bedzie mial wiekszy.pozdrowionka ;)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

Hej moja Julka juz ok.3 miesiaca zaczela sie slinic i kazdy mowil ze to pewnie zeby ida a pierwszy zab wyszel jej jak skonczyla 8 miesiecy wiec troche to czasu trwało ja kupywalam jej wodne gryzaki pozdrawiam

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

Kubus akurat bardzo lubi deserki z hippa wiec daje mu je,a obiadki tez lubi z tej firmy i jak nie mam czasu to daje mu jakis ich obiadek i tez wcina.No mysle ze jak przejdzie to wroci do swojej normy jak jadl to co mu dalam no i przynajmniej 2 dziennie razy mleczko z kaszka wypije.

[ Dodano: Sro Wrz 09, 2009 14:36 ]
Jest poprawa-zjadl marchewke nie tyle co zawsze ale zawsze cos :mrgreen: :mrgreen: :wink:

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 9 wrz 2009, 18:32 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

barbara te mleczka smakowe od 6 m-ca sa w polsce?? mimo, ze moja Cora juz duza jest to interesuje mnie to i nie widzialam tych mleczek :!: albo to jakas nowosc :idea::
ja myslalam, ze Twoj synek wogole nie lubi mleczka :wink:

dziewczyny, po co dajecie vegete do zupek takim maluchom?? przeciez to sama chemia :neutral:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

tak http://www.nestle.pl/dziecko/ masz link znajdz cos takiego jak mleko i owoce w kartonikach,pakowane po 2 sztuki,nawet od 5 msc sa :mrgreen: :mrgreen:
przed ta biegunk wcinal mleczko ale tylko z kaszka

[ Dodano: Sro Wrz 09, 2009 19:50 ]
jak dobrze popatrzysz sa tez kaszki takie smakowe,kubusiowi smakowaly te z biszkoptem,

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

Bez przesady jakbysmy mialy tak patrzec,to nic bysmy nie dawaly swoim dzieciom,bo wszystko niezdrowe.
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona