Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agniecha » 13 maja 2013, 20:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej. Daaawno mnie tu nie bylo ale chyba niedlugo bedzie czas dolaczyc....Moze...
Otoz,od 3 dni boli mnie brzuch i jajniki a dzisiaj to juz masarka jakas tak mnie boli lewy jajnik.Puki siedze nie jest zle ale jak wstane to nie moge sie swobodnie wyprostowac,jak siadam to tez musze delikatnie bo czuje jak bym kurde"nadziewala" sie na cos,takie rewanie,rozpychanie jak siadam a jak stoje to ciagniecie. Minimalnie mdlosci mam,tak czasem czuje takie zamieszanie w zaladku.Pies sie nawet na mnie dziwnie patrzy,wpatruje sie we mnie dziwnie i odpedzic go nie moge...
Jutro jak nie zapomnie to kupie test,moze cos mi pokaze...
Okres mialam jakies 2 tyg temu ale tez byl taki dziwny bo slabo krwawilam...
Czy mozliwe zeby we wczesnej ciazy tak jajniki bolaly?
Przy pierwszej ciazy prawie 4 lata temu nia miala ZADNYCH objawow,nic a nic kompletnie a teraz to chyba bede miec przerabane...Chociaz mam cicha nadzieje ze to nie ciaza a moj P to chyba bedzie skakac z radosci....
Dodam ze w marcu odstawilam plastry antykoncepcyjne
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 15 maja 2013, 13:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja dzis po wizycie w szpitalu...tydzien temu mialam usg...i od rau umowili mnie na konsultacje...
podwyzszone cisnienie,musze zrobic badanie obciazenia glukoza<pamietam w polsce ze to bylo ochydne i wciskali mi cytryne do kubka;)
dostalam rozpiske ze bede jeszcze miala 5 razy usg<duzo co nie?>plus za kazdym razem konsultacja...moze tez dlatego ze moje BMI jest dosc wysokie
oczywiscie wszyscy powtarzaja badz ''pozytywna'' ale jakos dzis nastroj ''dupny''
ehh ale bedzie dobrze bo niby jak inaczej?! :lol:

bynajmniej staram sie myslec pozytywnie....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Dalijka » 15 maja 2013, 15:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Steinik, No to witaj w klubie kochana,ja tez mam nadcisnienie tzn.przed ciaza nie mialam.Scanuja mnie tez bardzo czesto w sumie prawie na kazdej wizycie,a do szpitala jezdze co 2 tyg.mierza mi cisnienie leze pod takim aparatem czasami nawet 2-3 godziny a oni obserwuja , czasami to mam takie skoki ze ho ho.Puki co jest wszystko ok.sladowe ilosci bialka w moczu tylko mam no i dzidzia niby zdeczko za mala,ale na szczescie nic powaznego sie z dzidziolem nie dzieje,musze go tylko podtuczyc bardziej :) Ostatnio polozna poradzila mi zebym wiecej jadla tlustych potraw a najlepiej frytki i te rozne ich smazone smieci do tego,szczerze mowiac bylam z lekka zdziwiona :shock:
Dalijka
Rozeznany

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Steinik » 15 maja 2013, 16:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

u mnie troche w druga strone...ja kawał baby jestem :roll: wiec ''tuczenie''odpada :wink:
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 18 maja 2013, 15:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziewczyny kąpałyście sie w basenie będąc w ciąży? wygoglowalam sobie temat,zdania są własciwie podzielone,z tego co zrozumiałam jezeli nie wyłapuje się żadnych infekcji i ciąza przebiega prawidłowo to nawet wskaane jest spokojne pluskanie.
Sama nie wiem,uwielbiam plywać ,zreszczą czesto jezdzimy całą rodzinką na basen.
Tylko czy naprawdę mozna czuc sie bezpiecznie i nie mysląc o tych wszystkich bakteriach grzybach itd...?

Ela Eriska
Rozeznany

Reputacja: 31
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez to_ja » 18 maja 2013, 18:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja bylam kilka razy, moja kolezanka ktora cierpiala na duze bole kregoslupa chodzila regularnie raz w tygodniu (przynosilo jej duza ulge)
zadne z nas nie zlapalo zadnej infekcji

ps widzialam gdzies w necie info zeby aplikowac tampon ale ja tego nie robilam

to_ja
Raczkujący

Reputacja: 13
Neutralny

KobietaPostNapisane przez danonek » 18 maja 2013, 19:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ela Eriska, hej ja cale trzy ciaze przelezalam w basenie ze tak powiem
w pierwszej i 2 ciazy chodzilam 2 razy w tygodniu a w 3 to nawet 4 sie zdarzalo i nic poza
tym ze mialam częstsze skurcze sie nie dzialo

danonek
Raczkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 19 maja 2013, 15:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

w pierwszej ciazy do 8 miesiaca chodzilam na aquaaerobic...wiadomo pod koniec nie dawal juz rady,ale po basenie czulam sie dobrze i na szczescie nic ''nie złapałam''wiadomo po basenie dokladny prysznic..jak bylam u gna pytalam sie czy moge...plusem bylo to ze woda w osiedlowym basenie byla ozonowana a nie chlorowana...podobno tak lepiej.
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 20 maja 2013, 11:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ostatnio jak byłam na basenie to jedynie nogi pomoczyłam:)ale świetnie sie czułam,nie wiem czy to zasługa chloru czy ozonu w powietrzu(jezdzimy do Wolverhampton na basen) ale kiepskie samopoczucie i mdłości jak ręką odjął:)
Tak sobie mysle ze w następny wekeend popluskam się troszku.
Steinik, zaciekawił mnie aquaaerobic ,mogę wiedzieć gdzie chodziłaś na niego,czy to jakieś specjalne lekcje dla ciężarnych? Jesli u mnie wszystko bedzie ok to z milą chęcia zapisałabym się na takie ćwiczenia w wodzie.

Ela Eriska
Rozeznany

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Steinik » 20 maja 2013, 12:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jak bylam w ciazy z córcia to chodzilam w PL..
teraz zanim zaszlam chodzilam w bloxwich leisure centre sa klasy aerobicu..nie widzialam kobietek w ciazy,ale wydaje mi sie ze jak nie ma przeciwskazan mozna poskakac troszku.niestety teraz musze troszke odpuscic skakanie na basenie;)teraz delikatniej;).
co do Wolver nie bylam tam jeszcze..w sumie mam nie daleko jakies 6-7 mil..fajnie tam jest?jakies atrakcje dla dzieci?Torpedka ma 5 lat,wiec moze w weekend bysmy sie wybrali..a i czy duzo ludzi w weekendy tam?
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 20 maja 2013, 16:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Nie mam porównania z innymi basenami,jezdzimy jedynie do Wolverhampton,baseny są oddzielone wiekowo,tzn jest jeden osobny zupelnie dla maluszków,tam właśnie mój 2,5 latek jakieś 2 lata temu oswajał się z wodą,kolejny jest juz dla wiekszych dzieci,jest tam fajna fontanna i czasami robią dość mocne fale,no i dla dorosłych osobny basen.W sumie całkiem przyjemnie,do tego obok jest kawiarenka gdzie mozna coś przekąsić.
W wekeendy zawsze jest multum ludzi, a zwłaszcza przy ładnej pogodzie,w tygodniu o wiele luzniej i mozna spokojnie popływać.
Nam się podoba i jezdzimy własnie tam choć blisko nie jest jakieś (ok pół godz autem)

Dodano: -- 20 maja 2013, 17:54 --

dołącze linka,mają kilka zdjęc
http://www.dcleisurecentres.co.uk/centr ... ss-centre/

Ela Eriska
Rozeznany

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agnieszkapolonia89 » 21 maja 2013, 11:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Wiem że to nie zdrowe ... ale serio pomaga w niewielkich ilosciach i nie powinno zaszkodzić.. na bol głowy na pewno pomaga kawa parzona z kilkoma kroplami z cytryny..nie czuc smaku cytryny, ponieważ kofeina go niweluje,,po 15 minutach przechodzi a na mdlośći pomaga mi mały kubeczek coli- kilka łyków.. od razu przechodzi...
Te sposoby na mnie i na moje kol dzialają

agnieszkapolonia89
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ela Eriska » 21 maja 2013, 17:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Jestem po pierwszej wizycie u midwife:) Zaczął się 9 tc. Termin porodu mam na Boże Narodzenie,tak więc jesli bedzie planowo przy garkach nie stoję :grin: (chyba po raz pierwszy w życiu ominie mnie przygotowywanie)
Będę rodziła w Queen Elizabeth Hospital Birmingham.Mam nadzieje że dobrze wybrałam. A za trzy tyg bede miała pierwszy scan,zobaczymy ile jest fasolek ;) Ojej ale bedzie mi sie dłużyło do tego scanu.

Pytałam sie położnej czym jeszcze moge sobie pomoc na mdłości,ponoć jedyną metodą jest jedzenie bardzo małych posiłków ale często.Tak własnie jadam i bez efektu:(
agnieszkapolonia89, na mnie to nie działa,niestety.

Steinik nadal męczą Cię migreny czy już minęły?

Ela Eriska
Rozeznany

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bham* » 21 maja 2013, 20:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

moze mi ktos z was kochane powiedziec czy pociekaly:) wam wody plodowe? ja jestem w 37t.4d, dzis ok 6 obudzialam sie bo poczulam ze cos mi leci...no i tak mokra plamka na lozku byla.Niestety bylam tak zaspana ze jak polecialam do lazienki to juz sama niewiem czy to wody mi odeszly czy poprostu zrobilam siku.;) zadzwonilam do szpitala, rozmawialam z polozna ale tylko kazala mi wlozyc podpaske i obserwowac przez godzinke, cos tam mi polecialo ale niezbyt duzo. Ruchy czuje wiec jest ok, ale zastanawia mnie ta sytuacja...nawet niekazali przyjechac do szpitala na sprawdzenie..;/ kurcze to moje 3 dziecko a taka sytuacja pierwszy raz...a jak bylo z wami? troszke sie martwie ale bacznie obserwuje wszystko...z nadzieja ze bedzie dobrze.

wasze malenstwa w brzuchu tez mialay tak czesto czkawke? moj maly czka kilka razy dziennie biedny meczy go dobrych kilka minut..gdzies czytalam ze juz powinno mu przejsc bo dzieci maja czkawke kiedy lykaja wody plodowe( zeby przepona cwiczyla) ale teraz juz pod koniec nadal go meczy..ciekawe jak sie urodzi tez tak bedzie?...

bham*
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 22 maja 2013, 08:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mialam podobnie w mojej pierwszej ciazy. Jakos w 37 tygodniu +2 dni okolo 3 w nocy odeszly mi wody i obudzilam sie jak w basenie. Przestraszylam sie i zadzwonilam do szpitala i kazali mi przyjechac. Przez noc mnie obserwowali i nad ranem zaczelam miec delikatne skorcze nastepnie mi przeszly ale obawiali sie ile tam pozostalo wod. Do tego mialam podwyzszone cisnienie wiec postanowili mi przyspieszyc porod. Wlasciwie z czego sie cieszylam. Maly byl juz donoszony i wazyl 3.200

Najzabawniejsze z tego wszystkiego bylo to ze w ten wieczor siedzialam do pozna i czytalam metody przyspieszenia poradu w razie gdybym byla po terminie. Moja mama i babcia przenosily po 2 tygodnie. Synek rowniez zrobil nam niespodzianke w 3 rocznice slubu :grin:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona