Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez danonek » 22 maja 2013, 16:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bham*, hej ja w 3 ciazy tak mialam i nie do konca wiedzilam co sie dzieje bo to byl 31 tydzien jak pojechala do szpitala to zostawili mnie ze wzgledu na wysokie cisninenie po 2 dobachm z tego co wiem to akcja porodowa powinna sie rozkrecic od pekniecia pecheza od kilku godzin do 48 w naturalny sposob ja po rownych 48 godzinach urodzilam powodzenia

danonek
Raczkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez anulkaaa » 22 maja 2013, 18:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny. Mozecie polecic mi jakas szkole rodzenia? Najlepiej wieczorowa lub wkendowa... Dzisiaj bylam u poloznej i powiedziala żebym poszukala sobie szkoly rodzenia no ona nie ma czasu omawiac ze mna spraw porodowych / strasznie mila ta moja polozna :roll:
Jak ktos cos wie, dajcie znac plisss..

anulkaaa
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bham* » 22 maja 2013, 18:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

moja akcja porodowa niestety sie nierozkreca....wczoraj caly dzien mialam lekkie skurcze i juz zadnych "wyciekow" a dzis caly dzien nic. ruchy dziecka czuje normalnie.mam nadzieje ze to byl falszywy alarm i ze to bylo tylko troszke tych wod.zobaczymy...do cesarki zostalo mi 11dni, juz w sumie 10 bez dzisiejszego...mam nadzieje ze doczekam.:)

bham*
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 22 maja 2013, 19:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

moze dzidzia chce wczesniej przyjsc do mamusi raczek :) :)

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agnieszkapolonia89 » 27 maja 2013, 20:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej mamuski mam pytanko czy bedzie wiadomo jaka płec ma moj bejbusś??? jestem w 16 tc???

agnieszkapolonia89
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez danonek » 28 maja 2013, 06:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

w 16 tygodniu ja sie dowiedzialam ze bedzie cora jak sie nie przekreci to powinni ci powiedziec

danonek
Raczkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 28 maja 2013, 10:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

:D ja dzis po wizycie u ''midłajfki''...jupilaaa....
zaczynam 15 tydzien..słyszalam dzis serduszko...troche mi lzej,uspokoilo mnie to;)
waga troche spada,ale przy mojej nadwadze moze i dobrze;)
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez sandru$ » 28 maja 2013, 12:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

anulkaaa, z tego co pamietam kursy dla przyszlych rodzicow sa organizowane wieczorowo w przychodni na Reservoir road Surgery Erdington, nie wiem skad jestes. Twoja polozna powinna Ci powiedziec gdzie w Twojej okolicy taka szkola jest lub bedzie organizowany kurs.
sandru$
Rozeznany

Reputacja: 20
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez rozyczka30 » 28 maja 2013, 21:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam wszystkie ciezarowki;)
Dawno nie pisalam ---pozdrawiam;)
rozyczka30
Początkujący

Reputacja: -2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agnieszkapolonia89 » 2 cze 2013, 18:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej mamuski macie jakas liste do szpitala?? i po powrocie ze szpitala????

agnieszkapolonia89
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez rozyczka30 » 2 cze 2013, 19:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witajcie;)
Czy lista do cc jest ta sama jak do normalnego porodu? Jeszcze 3 miesiace I strach przed cc w UK.
rozyczka30
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bham* » 3 cze 2013, 06:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam mamuski...
ja jestem wlasnie po cc (tzn. odbylo sie w paitek) w WBH, wczoraj wyszlam do domu, ale niestety malutki musial zostac w szpitalu. Urodzil sie o 11.50 wieczorem trail na intensywna terapie..:( poniewaz mial problemy z oddychaniem, cesarkie mialam w 38t. i 6d. Powiedzieli mi tylko ze malutki na infekcje i zbyt szybko oddycha. Kiedy wczoraj wrocilam do domu przeczytalam ze moj malutki dostal 7punktow w 1 min. a 9 dopiero w 5.
przykro mi bardzo ze musialam go tam zostawic;( mam nadzieje jednak ze pod koniec tygodnia bedzie juz z nami.

ogolnie z opieki jestem zadowolona juz po samym cc. opieka nad malutki tez ok.

teraz martwie o niego najbardziej a jesli chodzi o mnie to po cc czuje sie ok, z porownaniu z pl, gdzie mialam pierwsza cesarke. boje sie zdjecia szwow...mialy byc rozpuszczalne okazalo sie ze zalozyli zwykle :shock: ale mam naszieje ze bedzie ok. 3mam kciuki za wszystkie ciezarowki:)

bham*
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ktosienka » 3 cze 2013, 07:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Bham gratuluje!!! Jestem pewna ze Twoj synek do Ciebie wkrótce dołączy.
Ja tez mialam CC w BWH, moja rana była klejona warstwa po warstwie, a ostatnia warstwa skory ( bardzo cienka) zszyta. Szew zdjela mi polozna w moim domu bardzo szybko, chyba 6 tego dnia. Przeciala supelek z jednej strony i cała nitkę jednym delikatnym ruchem wyjela z drugiej strony. Spokojnie zrobiłabym to sobie sama. Małe piwo w porównaniu z zastrzykami przeciwzakrzepowymi. To zupełnie inna technika "krawiecka" niż w PL

Raz jeszcze gratuluje i pozdrawiamy wraz z moim 7mio tygodniowcem wszystkie ciężarówki

Dodano: -- 3 cze 2013, o 08:12 --

rozyczka30 napisał(a):Czy lista do cc jest ta sama jak do normalnego porodu?

W zasadzie tak, tylko warto pamiętać o bieliźnie, która nie bedzie rany drażnić
Tu sa rożne szkoły :
-jednorazowki z wyciętym samodzielnie przodem,
-bawelniane majtasy tez wyciete

Ja znalazłam na specjalna siateczkowa pooperacyjna bieliznę :
http://www.ebay.co.uk/itm/Disposable-Ma ... 2c5beb3b1b
W szpitalu okazało sie ze dokladnie w takie same majtasy ubrali mnie po CC
Dobry wybór , sprawdziły sie.

Warto miec tez slomki do picia, jesli na samym początku cieżko bedzie Ci siadać

ktosienka
Stały Bywalec

Reputacja: 65
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez rozyczka30 » 3 cze 2013, 08:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam
Bghm*-badz dobrej mysli synus szybko do was dolaczy;)
Ktosienka-dziekuje za info ;)
Dni sie tak dluza a ja juz bez sil przy mojej okropnej Cholestazie ....
Gdzie tam koniec ciazy ; (.....
rozyczka30
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agnieszkapolonia89 » 7 cze 2013, 11:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Moje gratulacje:):) wiecie ile trwa druga wizyta z midwife????

agnieszkapolonia89
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona