implanty antykoncepcyjne

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez schmittka22 » 17 lis 2009, 12:46 Re: implanty antykoncepcyjne

dzieki serdeczne za odpowiedzi,moniavika znasz moze adres family planning centre?za swoim gp nie przepadam wiec raczej bym sie odrazu tam wybrala

schmittka22
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 17 lis 2009, 13:30 Re: implanty antykoncepcyjne

wpisz w googlach family planning centre i swoja dzielnice, znajdziesz klinkike najblizej Ciebie ;)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 19 lis 2009, 10:22 Re: implanty antykoncepcyjne

no to po krzyku. wszystko trwa krocej niz pobieranie krwi, ale troche bardziej boli. ja mialam bez znieczulenia. teraz tylko sie modlic zeby zadnych efektow ubocznych nie bylo ;)

pinsleepe
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez moniavika » 22 lis 2009, 14:48 Re: implanty antykoncepcyjne

Jak bez znieczulenia?Oszalalas?Nie robia bez znieczulenia.Moze nawet nie czulas ze dali ci zastrzyk znieczulajacy.Przeciez to jest mozna powiedziec mala operacja.Robia cholerna dziure w rece i wciskaja implant pod skore.Pozniej owijaja bandazem elastycznym na okolo 4 dni.No cos ty moze oni ci nie dali implanta?
moniavika
Rozeznany

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 22 lis 2009, 17:16 Re: implanty antykoncepcyjne

nie, nie oszalalam...
przy wyjmowaniu implantu jest mala operacja i duzo znieczulenia, bo wtedy nacinaja skore, zeby go wyjac. znieczulenie nie jest obowiazkowe przy wkladaniu implantu, ktory jest owalny i miesci sie w igle o srednicy kilku mm i taka sama dziure zostawia. plaster zdejmuje sie po 48h.
sama bylam zdziwiona. gdybym wiedziala wczesniej, ze to taki maly pikus to juz dawno bym sie na niego zdecydowala.

pinsleepe
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez etole_2007 » 22 lis 2009, 20:09 Re: implanty antykoncepcyjne

ja swój implant wyjęłam po roku cały czas byłam zmęczona i bez sił a teraz jak ręką odjął a poza tym przez trzy lata nie ma się okresu (no może nie u wszystkich ale u większości) a to też nie dobrze jak się pytałam to ponoć nie ja pierwsza usuwałam implant z tego powodu ale niektóre kobiety sobie bardzo chwalą implant tak tylko chciałam się podzielić swoim zdaniem Pozdrawiam

etole_2007
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez moniavika » 24 lis 2009, 10:05 Re: implanty antykoncepcyjne

Kurcze...A mnie to bolalo jak cholera.Czulam go na poczatku.Wogole to co do okresu...ja mialam problem na poczatku,ale teraz po prawie dwoch latach czuje sie rewelacyjnie.Nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych(przynajmniej na razie ) ale to wyjdzie pozniej.
moniavika
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 24 lis 2009, 11:12 Re: implanty antykoncepcyjne

w sumie to przez 2 pierwsze dni bolala mnie ta reka, bo czuje sie ten implant i za kazdym razem jak cos podnosilam to mialam wrazenie, ze mi wypadnie lub sie wysliznie :oops: dopiero jak plaster zdjelam i zobaczylam, ze ranka jest mniejsza od pryszcza to wylaczylam wyobraznie.
mnie do implantu przekonal fakt, ze nie ma sie okresu. bylam na tabletkach (w sumie nadal jestem, bo mam skonczyc opakowanie), ktore wstrzymuja okres i nie witalam sie z panem tamponem juz 7 miesiecy co mi bardzo odpowiada :wink:

pinsleepe
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez moniavika » 24 lis 2009, 11:25 Re: implanty antykoncepcyjne

Mnie zanim zalozono implant to poddano mnie "kuracji".Podawano mi przez dwa miesiace tabletki antykoncepcyjne na bardzo podobnej bazie hormonow jak implant i sprawdzano jak je toleruje.Po dwoch miesiacach przyjmowania czulam sie dobrze wiec lekarz zadecydowal,ze moze zalozyc mi implant.Robilam to w famili planning na soho road na handsworcie.
moniavika
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 24 lis 2009, 12:09 Re: implanty antykoncepcyjne

dla mnie przejscie na implant bylo prostsze, bo bralam podobne tabletki jak implant juz od 6 miesiecy.

mi implant zakladala lekarka w zwyklym GP. (albo zwykly GP)

jestem bardzo nadwrazliwa na igly i krew (omdlenia to standard u mnie, nawet jak sie lekko zatne), ale sama "operacje" przetrwalam bez zadnych akcji reanimacyjnych. ;)

pinsleepe
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez iLucy » 1 mar 2010, 20:22 Re: implanty antykoncepcyjne

Ja tez mam implant. Póki co jestem zadowolona, tylko trochę denerwują mnie te częste plamienia. Za to okresu nie mam w ogóle, więc wolę taką wersję

iLucy
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kk » 3 mar 2010, 00:25 Re: implanty antykoncepcyjne

mam pytanko do dziewczyn ktore juz maja implnt,ogladalam na youtube jak zakladaja taki implant .czy naprawde wkladaja az 6 takich patyczkow?i czy to bardzo boli?
i czy wieci moze czy sa jakies przeciwskazania dla kogos kto ma zdjagnozowana migrene.
bo tez bym sie zdecydowala ala troszke sie boje .

kk
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Galadriela » 3 mar 2010, 07:49 Re: implanty antykoncepcyjne

kk napisał(a):mam pytanko do dziewczyn ktore juz maja implnt,ogladalam na youtube jak zakladaja taki implant .czy naprawde wkladaja az 6 takich patyczkow?i czy to bardzo boli?
i czy wieci moze czy sa jakies przeciwskazania dla kogos kto ma zdjagnozowana migrene.
bo tez bym sie zdecydowala ala troszke sie boje .

Wkładają jeden patyczek...
Ale migrena jest przeciwwskazaniem nie tylko do implantu, ale także innych środków hormonalnych. Tu o implancie i zastrzykach - ze strony http://www.nhs.uk/Conditions/Contracept ... ction.aspx
"Who can use them
Most women can be fitted with the contraceptive implant or given the contraceptive injection. They may not be suitable for you if you:
* think you might already be pregnant,
* want your periods to remain regular,
* have bleeding in between periods or after sex,
* have arterial disease or a history of heart disease or stroke,
* have a blood clot in a blood vessel,
* have liver disease,
* have migraines, or
* have (or have had) breast cancer."

Galadriela
Stały Bywalec

Reputacja: 9
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kk » 3 mar 2010, 09:09 Re: implanty antykoncepcyjne

dzieki wielki za odpowiedz.troszke jestem niepocieszona :sad:

kk
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 3 mar 2010, 09:13 Re: implanty antykoncepcyjne

kk napisał(a):dzieki wielki za odpowiedz.troszke jestem niepocieszona :sad:

i ja tez :-( .Teraz jestem na POP,ale straszne efekty uboczne mnie dopadly i myslalam nad implantem,ale niestety widze,ze nie moge tej formy antykoncepcji wybrac :-( .
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona