Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Ja jestem za spotkaniem jak najbardziej,mam nadzieje ze uda nam sie nim sie rozpakuje :-D
Co do dywanow ja wypralam swoj latem w ogrodzie szczotka i plynem do naczyn,i wyszlo nam super dolozylam troche ace,nalepiej bawili sie chlopcy mieli ubaw na calego,na koniec wszyscy bylismy kompletnie mokrze ale bylo fajnie.
Bulinko ja bym zmienila szpital a nastepnym razem jak cie zlapie idz na A&E do innego szpitala,co do lekarza nie powinna cie tak potraktowac,jej zasranym obowiazkiem jest zadbac o ciebie,tak wogole nie powinni cie wypuszczac wogole ze szpitala.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

Dziewczyny jesli ktoras z Was sie nudzi to ja serdecznie zapraszam do siebie, do Coventry :-D

Od dluzszego juz czasu szukam pracy jako opiekunka do dzieci no i wczoraj bylam u jednej pani, powiem Wam ze nie lada wyzwanie, 3 dzieci i moja mala jako czwarta, jeden chlopak calkiem duzy juz jakies 8 lat, ma cukrzyce typu I wiec trzeba miec na niego oko, drugi chlopczyk w wieku mojej Gochy, 4 latka, z ADHD, no i najmniejszy ma 9 miesiecy, strasznie nieufny w stosunku do obcych ale jednak dal sie wziac na rece i nawet probowal dobrac mi sie do torebki :) Strasznie licze na ta prace, bo i kasa by sie przydala, no i mala miala by sie z kim w koncu pobawic, ale poki co jeszcze nie wiem jak bedzie, bylismy tam cos kolo godz a telefony sie urywaly normalnie i zastanawiam sie czy pani zdecyduje sie akurat na mnie, ma dac znac do konca tyg, siedze jak na szpilkach normalnie...
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 25 sie 2010, 13:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Bulinka, to faktycznie mialas przezycia :-( , ale moim zdaniem nie kazdy szpital jest zly. Karetki przewaznie wioza do najblizszego,ale jezeli powiesz, ze leczysz sie w innym szpitalu to bez problemu Cie tam zawioza, no chyba, ze z bolu nie bedziesz mogla wytrzymac.

ewela, nie wiem czy bym miala w sobie na tyle sily aby opiekowac sie dziecmi z ADHD czy tez z innymi problemami. Szkoda mi takich dzieciaczkow i pewnie psychicznie bym tego nie wytrzymala :-( . Mimo wszystko mam nadzieje, ze prace dostaniesz ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

ewela119, Chcesz zostać nielegalną opiekunką do 3ki dzieci do tego cukrzyca , ADHD ja bym się nie pisała na to , możesz więcej stracić niż zyskać . Jeśli się cokolwiek stanie możesz stracić własne dziecko nie zapominaj o tym,kiedyś ktoś podał linka na temat konsekwencji z takiej pracy i nie jest to zbyt odpowiedzialne. A każdy kolejny telefon będzie powodował że stawka godzinowa będzie maleć a obowiązki są naprawdę ogromne.
Bulinka to naprawdę przykre co piszesz, szkoda że cię takie nieprzyjemne rzeczy spotykają w życiu , niech ten koszmar się już skończy i zacznie Ci świecić już słonko nad główką a nie tylko sypać grad.
kindziulina mój synek od kilku tygodni się czołga , ostatnio siedzi sam, klaska i pokazuje puk puk stukając wszystkim w czoła, robi też ładnie PA PA , mówi mama, tata, ba ba , dzi dzi. Ale co tam dziecko mojej siostry 2 tyg starsze już chodzi a za 1,5 tyg skończy dopiero 9 miesięcy . Ja mojego strasznie ochraniam nie daję mu zbyt dużo swobody by mógł sobie raczkować czy się czołgać bo zazwyczaj ciśnie prosto pod tv i szarpie kable ale pod komputer i boję się że sobie na głowę pozrzuca wszystko, tak więc jedynie co to na łóżku pozastawiany naszymi ciałami może się trochę poczołgać :oops:
Kitty, Już niebawem w Polsce będą przymrozki a u nas taka sama pogoda jak dzisiaj hi hi
Moja mama jest cały czas u mnie i kupiłam jej bilet powrotny na 11 października dopiero bo nawet fajnie jest tak w większym gronie, po niej 2 tygodnie później przyjedzie brat i bratowa mojego i znowu będzie raźniej :) Nie wiem czy w tym roku będziemy mieć gości na BN , chciałąbym bardzo ale teście mają problemy z urzędami pracy lekarzami itd więc nigdy nic nie wiadomo, a moja mama to pewnie będzie miałą nas dosyć na jakieś pół roku ;)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Wiem ze to brzmi strasznie ale w rzeczywistosci tak nie wyglada, w zasadzie te starsze dzieci wiekszosc czasu beda w szkole, zostanie tylko ten maly, wiem ze ryzykuje ale na inna prace nie mam szans bez jezyka i kiedy nie mam co zrobic ze swoja mala, myslalam o zarejestrowaniu sie ale poczytalam na ten temat i stracilam nadzieje ze to sie uda, teraz to mnie malaroksi tak wystarszylas ze juz sama nie wiem :-|
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

dzieki kochane za mile slowa

dzis troszeczke lepiej sie czulam wiec z mezem wypuscilismy sie na miasto bo musialam kupic mlemu ubranie do szkoly ale szkola neistety zamknieta jest :( pozniej po jeszcze drobne zakupki ale juz jestem w domu i leze znowu w lozeczku zeby sily zregenerowac

jesc mi sie nie chce ale pije zmuszam sie do picia to lepsze okreslenie

kamyk a tty z jakiej dzielinicy jestes kolo hartlandsa gdzies ??? ale dzieki za oferowanie pomocy mam nadzije ze juz w takiej beznadziejnej syytuacji sie nie znajde a do hartlandsa juz nigdy nie zawitam

mam miec operacje w WOMEN HOSPITAL NA EDGBASTON i tam chce miec a nie w hartlandzie jak maja mnie znowu tak potraktowac to ja dziekuje mam dosc nerwow :(

aha poprzednim razem jak bylam u lekarza to przepisal mi cocodamol bardzo silny jedna dawka powala mnie z nog ale jest dobry bo przestaje rzeczywiscir bolec a wiece co mi dsawali w szpiotalu PARACETAMOL gdzie ja mowilam ze to bez sensu bo mi nie pomaga a dostawalam to na pusty zoladek wiec mieli by mi jeszcze zoladek rozwalic no beznadzieja jakas
a moja mama dowiadywala sie o operacje w polsce i nistety nie moge miec bo musze byc tam ubezpieczona a niestety nie jestem :(

wiec pozostaje mi czeklac tutaj na operacje w przyszly piatek bede dzownic i zobaczymy czy jest jakis wczesniejszy termin wtedy mowie mojemu tacie i przyjezdza i siedzi z moim synkiem a maz normalnie do pracy idzie wiem ze mam jeszcze Anastazje jest wspaniala kobieta ale ona ma swoje dzieciaczki i nie moge jeszcze jej mojego zwalic na glowe choc zawdzieczam jej duzo tak wogole to DZIEKUJE KOCHANA ZA TO CO ROBISZ DLA MNIE :)

ale sie znowu roizpisalam ide lezec odezwe sie pozniej :)

[ Dodano: Sro Sie 25, 2010 17:25 ]
no wlasnie bo zapomnialam dopisac
ze ja jestem jak najbardziej za spotkaniem jezeli mi tylko zdrowko dopisze to sie zjawie napewno :) na ustalonym miejscu i o ustalonej porze:)
Bulinka
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 25 sie 2010, 17:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

jesli chodzi o dywany to moze czyszczenie profesjonalne? oni maja rozne "cudowne" srodki odplamiajace :-)

bulinka przykro, ze masz takie niemile przezycia.

wiem, ze jako pacjentow szlak nas trafia jak robia nie po naszej mysli i ciezko spojrzec na sytuacje z drugiej strony.
A&E jak sama nazwa wskazuje sa to nagle wypadki/ ratowanie zycia. Ludzie czesto bez sensu jezdza tam z "pierdolami" (ale to tak na marginesie) Ciebie tam zabrali bo wlasnie byla to nagly wypadek, zrobili co trzeba i jesli Twojemu zyciu nie zagraza niebezpieczenstwo odeslali do domu. Jestes juz pod opieka specjalistow. W sumie to ja na Twoim miejscu nie wzywalabym karetki tylko do swojego szpitala jechala. Pozatym pewnie wiesz, ze jak jestes pod opieka specjalisty to zawsze mozesz sie skontaktowac i umowic sie na wizyte bo np. Twoj stan sie pogorszyl.
Aha i nastepnym razem jesli uwazasz, ze lekarz Cie zle traktuje to mu o tym po prostu powiedz! A jesli uwazasz, ze dostalas zla opieke i to zloz zazalenie :wink:

Ludzie najczesciej duzo gadaja a nic nie robia. Gdyby zaczeli skladac "feedback" cos by sie zmienilo :roll:

Moj brat tez trafil do Heartlands pare lat temu, trafil na stol "naprawili go" i trafil pod opieke specjalistow (niewielu jest co zajmuje sie jego typem schorzenia).

Ja nie rodzilam w Heartlands ale lezalam tam pare dni, corka na NNU. Wkurzylo mnie pare rzeczy, ale ogolnie nie narzekam, zrobili co do nich nalezlao.

ewela tez bym sie powaznie zastanowila nad ta praca :neutral:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

hej

chyba trzeba się już nastawić na powitanie jesieni :( wczoraj jakoś jeszcze było ale dzisiaj chyba trzeba zorganizować coś w domu. mamy duży karton wiec może coś z Bubem zaprojektujemy, hmmm może jakis autobus, Barney mnie ostatnio zainspirował ;)

Bulinka ja jestem tyseley do hartlandsa trochę mam

ewela119 malaroksi "zmusiła" mnie troche do poszperania bo też kiedyś myślałam nad opieką nad dziećmi ale troszke na większą skalę... znalazłam link na forum http://londyn.gazeta.pl/londyn/1,85424, ... kunki.html no i chyba nikt by mnie teraz nie namówił na takie nielegalne dorabianie. ale jest wyjście możesz się zarejestrować w Ofsted. wtedy mogłabyś być legalną opiekunką :) myślę, że warto. jesli dobrze zrozumiałam to jak dostaniesz tę pracę to możesz między czasie to załatwiać - ale nie jestem pewna.

kamyk69
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

kamyk69 juz czytalam ten artykul, mnie tez wypowiedz malaroksi zmusila do poszperania, no i tak po pierwsze akurta ten artykul co wkleilas linka widac ze jest napisany tendencyjnie a przedstawiona w nim "pani Alina" ukazana jest jako kompletnie bezmozga osoba to pierwsze, po drugie nie oszukujmy sie, zadna kobieta ktora zostaje matka nie przechodzi szkolenia z pierwszej pomocy a jednak swojemu dziecku krzywdy nie robi i jakos nikt sie do niej nie czepia (tak nawiasem mnie pierwszej pomocy uczono na lekacjach PO w liceum, zarowno dla doroslych jak i dla dzieci), no i na sam koniec powiem Ci ze prcedura zarejestrowania w OFSTED trwa miesiacami i jest nie do przejcia dla kogos kto nie zna jezyka :sad: No i w ktoryms z artykulow przeczytalam ze z procedury rejestracji sa zwolnieni: ciocie, wujkowie, dziadkowie i opiekunki opiekujace sie dziecmi w ich domach, a ja wlasnie bym sie tymi dziecmi opiekowala w ich domu, nadal szperam w necie i szukam jakis info po polsku ale niestety nic konkretnego nie moge znalezc :-|

Ale ja to jestem durna, dopiero sobie przypomniałam że moja sąsiadka z PL pracowala tutaj w Anglii jako opiekunka do dzieci, pare ladnych lat, napisalam do niej wlasnie i czekam z niecierliwoscia co mi odpisze, bo wiem na bank ze ona pracowala legalnie, wiec jak juz sie dowiem to sie podziele :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

witam dziewczyny

ja nadal w lozu nie mam sil zeby wstac w brzuchu dalej tornado ale usiluje co kolwiek jesc zeby lekow na pusty zoladek nie brac ;/

Kamyk A skad z Tyseley jestes dokladnie ??? moze sie okaze ze niedaleko siebie mieszkamy :wink:

co do zblizajacej sie jesieni to maie razcje juz nawet w domu sie czuje chlod ale ja jeszcze nie grzeje jest w miare jak narazie a na dworze to masakra jakas beznadzieja i wogole ble nie lubie takiej pogody :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: no ale co zrobic takie jest natura
Bulinka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitka » 26 sie 2010, 11:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Witam ze słonecznego Erdingtonu :roll: :evil:

Podróż ok, samolot pustawy, więc 3 miejsca mieliśmy z syniem dla siebie :mrgreen: W samochodzie zasnał,więc prosto do wyrka go przeniosłam i spał do rana. Hehe nie kapnął się, że w nowym wylądował :mrgreen: Za to rano było oooooooo :-)
Teraz ma drzemkę i jakoś nawet zasnął bez większych sprzeciwów.

Bulinka Przykro mi z powodu szpitalnych przejść :roll: Następnym razem grzecznie, ale dosadnie poinformuj co Ci się nie podoba. Ja z syniem czekałam na przyniesienie leku ze szpitalnej apteki (sama nie mogłam po niego iść) i wypis do domu 7 godzin :!: :evil: Wszyscy udawali, że mnie nie widzą :roll: Wyszliśmy ostatni z odziału, a lekarz wysłał pielęgniarza, żeby mnie przeprosił :roll:

Spotkanie pewnie wymyślicie w weekend, więc mnie nie będzie, bo pracują do 15 lub 16 :wink:
Pa.
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitty » 26 sie 2010, 12:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

A ja kolejny dzien sprzatam i to od samego rana :-D Niby jak sie patrzy to wszystko jest w nalezytym pozadku, ale zawsze cos sie znajdzie :-D Do tego synek mi pomaga, takze nie jest tak, ze jestem z tym sama, haha ;)
Juz od kilku dni zanosze sie ze smiechu, bo mi moj Szkrab zaczal tanczyc do kaczki dziwaczki http://www.youtube.com/watch?v=wAQbbdC3 ... re=related
Niby wczesniej jak mu wlaczylam jakies piosenki dla dzieci to nie za bardzo reagowal, ale jak kaczke uslyszal, to koniec :599: A teraz odpoczywa, bo sie sprztaniem i tancowaniem zmeczyl ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

co za pogoda....az by sie chcialo z lozka nie wychodzic grrrr
:(( :neutral: :-| :neutral:
nic mi sie nie chce totalne rozleniwienie i do tego nie dospalam bo maly mi sie w nocy budzil ehhhhh co za dzieennnnn :evil:

ewela119, ja tez bym sie nie podjela opieki takiej gromadki, za duze ryzyko, przy zdrowych obcych dzieciach strach a co dopiero przy jakichs wymagajacych szczegolnej uwagi.

Kitty, ja wczoraj mialam dzien sprzatania i gotowania.. czasami jak zaczne to niemoge sie zatrzymac...:P w iedzy czasie malowalam troche ;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

masakra jakaś, piję już drugą kawę i nadal jestem nieprzytomna.

ewela119 prcedura zarejestrowania w OFSTED trwa miesiacami i jest nie do przejcia dla kogos kto nie zna jezyka, skąd o tym wiesz? masz jakieś pewne informacje? pewnie masz rację ale i tak zaryzykuje to załatwić, może mi się uda heh :oops: no właśnie też wyczytałam, że niby jak u dziecka w domu to nie trzeba się rejestrować, jakies to wszystko pokręcone.

Bulinka ja mieszkam praktycznie równolegle do warwick rd jak jedziesz 37 z acoksu to w strone centrum, tu nie ma nic charakterystycznego ;) a Ty? jak masz ochote zapraszam na kawe :)

kamyk69
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

ja mieszkam zaraz niedaleko subwaya nie wiem czy tak sie to pisze to z kanapkami :) to daleko od ciebie

dzieki za zaproszenie moze kiedys skorzystam ale jak narazie leze w lozku i nigdzie nie wynurzam noska maz kazal mi lezec wiec poslusznie wykonuje jego polecenia :)
Bulinka
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona