Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez babulki » 27 lut 2008, 20:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dziewczyny
mi zrobili tylko jedno usg w 20 tyg tzw polowkowe powiedzieli ze wiecej nie bedzie, a poczatkowo cos wspominali o pierwszym w ok 14 tyg. ale potem okazalo sie, ze jednak musze czekac do polowy
ale ze lecialam akurat do polski wiec w 12 tyg tam udalam sie na usg
potem jeszcze jedno w polsce w 28 tyg tym razem 4D. wspaniala pamiatka hehe
i uwazam ze 3 usg sa wystarczajace jesli wszsytko jest w porzadku hehe

hehe
a plci nie zdradzili hehe tzn nawet nie pytalismy ale informacja byla wywieszona juz na drzwiach gabinetu
nam nie zalezalo
oczekiwalismy niespodzianki na maxa

co do ciuszkow.. kupowalam troche neutralnych jasnych. ale przeciez zielone , pomaranczowe, zolte rowniez nadaja sie dla obu plci wiec nie ma z tym problemu
oczywiscie kupilam tez kilka typowych dla chlopca i dziewczynki z przewaga meskich ubranek hehe hehe
ale tutaj takie wyprzedaze i okazje sie nadarzaja ze az zal czegos nie nabyc za grosze nie? hehe

lelek mimo ze chloiec to i tak glownie w tych kolorkach chodzi hehe jakos za niebieskim mamusia nie przepada i czasem okazjonalnie tylko cos w tych barwach zalozy hehe ;)
babulki
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez KASIA1983 » 28 lut 2008, 09:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ania810 współczuje najgorzej jak coś sie zaczyna dziać niedobrego / a teraz jak się czujesz :?: :?: :?: Ja w dwóch pierwszych ciążach bylam pewna na 100% że będą chlopaki, a teraz jakos kobieca intuicja mnie zawodzi :roll: . A ciąże przechodze raczej bezobjawowo :mrgreen: Również POZDRAWIAM wszystkie mamusie

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ania810 » 28 lut 2008, 11:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Na szczescie wszystko jest w miare ok. Ciagle moj mocz nie wychodzi rewelacyjnie ale nie musze juz byc w szpitalu. A tak poza tym wszystko dobrze. Tylko sie strasznie rozleniwilam

Ania810
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 28 lut 2008, 16:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kasia skoro pieszesz,ze teraz Cie intuicja zawodzi,to moze dlatego,ze bedzie dziewczynka :) a w ktorym jestes miesiacu tak wogole??
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez KASIA1983 » 28 lut 2008, 19:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

u mnie sam poczatek ciąży(6tydz) i jeszcze wszystko przedemną ale mam nadzieje że jest tak jak piszesz i będzie dziewczynka :grin:

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ulenka21 » 28 lut 2008, 21:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Oj, ja sie tez rozleniwilam...Tym bardziej, ze juz nie pracuje, a dni sie dluza...:)

ulenka21
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Aggressiva » 29 lut 2008, 14:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny, dolaczam do waszej druzyny!

Jestem w 7 tygodniu (jakos tak). W tej chwili strasznie daja mi w kosc tzw nudnosci 'poranne' (nie przewidzialam, ze moga one trwac cala dobe- nawet w nocy) :( Poza tym wiecznie jestem zmeczona, ale chyba tak to juz musi byc. Czekam z niecierpliwoscia na pierwsze usg, ktore mam zaplanowane za ponad miesiac (eh, anglia).

Ulenka, czy dobrze zapamietalam, ze to ty bedziesz rodzic w city hospital? Musisz mi dokladnie wszystko opowiedziec, bo tez tam mnie skierowali.

Kasia1983, chyba jestesmy na podobnym etapie. Rodzilas juz wczesniej w anglii? Jak ci sie to wszystko tu podoba?

Pozdrawiam serdecznie wszystkie ciezarowki, te rozpakowane tez :)

Aggressiva
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 29 lut 2008, 15:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kobitki szukam uzywanej karuzeli fisher price z projektorem. Moze, ktoras z Was ma do sprzedania?
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ulenka21 » 29 lut 2008, 18:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Tak, tak bede rodzila w City Hospital.Termin mam na 31 maja.Oj, nie wiem jak to bedzie, bo to moj pierwszy porod i wraz z kazdym miesiacem mam wiekszego cykora, bo boje sie bolu, a zwlaszcza takiego , ktorego nie znam;/Jak przezyje, to opowiem jak bylo:)

ulenka21
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kasiula20 » 29 lut 2008, 18:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ulenka ty sie niczym nie martw ;) bol jest naprawde do przezycia,ja rodzilam bez zadnych znieczulen i tez pierwsze dziecko,zobaczysz swoje dzieciatko i wszysko minie zapomnisz jak bylo ciezko :-) trzymaj sie...powodzenia zycze :-)

kasiula20
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ania810 » 29 lut 2008, 23:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czy ktoras z Was rodzila w Solihull? Jak tam jest, jak dlugo sie przebywa, etc? Dzieki za info

Ania810
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kindzulinaa » 29 lut 2008, 23:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny! ;) to widze,ze Ulenka i Aggressiva bedziecie rodzily w City Hospital.Ja tez tam rodzilam i naprawde zachwalam ten personel ( z reszta moje znajome,ktore tam rodzily takze zachwalaja).To tez byl moj pierwszy porod,tylko ze ja mialam wywolywany,bo bylam po terminie juz.Ale powiem Wam,ze naprawde tam jak czegos nie zrozumiesz po angielsku,to tak Ci wytlumacza,ze zrozumiesz,pozatym przychodza i sie pytaja czy czegos nie potrzebujesz,czy wszystko wporzadku.Wogole polozna byla przy mnie cala noc,zmieniala sie z pielgniarkami,jak musiala gdzies wyjsc a wogole byl przy mnie moj chlopak,takze naprawde dobrze to wspominam,pomimo bolu,ale zobaczycie same,ze jak juz sie to wszystko zacznie,to bedziecie tylko czekac na te chwile,kiedy ujzycie swoje dzieciatko :) Pewnie nie jedna z Was sobie juz teraz wyobraza jak to wszystko bedzie wygladac,ale to jest normalne :) kazda tak ma.Takze zycze Wam powodzenia :) i jak juz urodzicie to wstawiajcie zdjecia swoich kochanych bobaskow! pozdrowionka ;)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 1 mar 2008, 22:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ciezarowki kochane, mam do sprzedania lezaczek fisher price rainforest i w niedlugim czasie sterylizator avent i wozek graco quatro tour de lux. Zainteresowane piszcie na priv. Mam nadzieje, ze moderator nie wykasuje tego posta, plisss :oops: nie kazdy zaglada w ogloszenia :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ulenka21 » 3 mar 2008, 18:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziekuje, ze slowa otuchy Kindziulinaa.Juz mi lepiej , skoro mowisz, ze da sie przezyc porod;-)Jeszcze troche i sama sie przeknonam;/Ale mam teraz ciagle wilczy apetyt.......................

ulenka21
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez KASIA1983 » 4 mar 2008, 16:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ulenka pewnie, że się da ;) także głowa do góry :grin: a cykora ma każda z nas i nieważne czy to jest pierwszy czy kolejny raz :-D

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona