Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
ewela119 ja bym proponowala sprawdzic na stronie swojej przychodni tytuly jakie maja lekarze gdyz kazdy gp ma swoja specjalizacje i najlepiej jest isc albo do pediatry albo do neurologa...ja wiem z wlasnego doswiadczenia ze gp gp-iemu nie rowny.... :grin:

marcin2222
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

kindzulinaa napisał(a):hej laski!
Cos nieuwaznie czytacie,pisalam 8 stycznia,ale nikt na pytanie nie odp...

Ja też przeoczyłam :oops:
A to pewnie dlatego, że w sylwestra o 22 już byłam w łóżku przytulona do poduszki i był to baaaardzo dobrze wykorzystany czas :)
Ewela przykro słyszeć, że Hania choruje dużo zdrówka dla malutkiej życzę !!
Co do zwiększonego napięcia to z tego co wiem to sprawa wygląda tu kiepsko bo nie ma zbyt wielu fizjoterapeutów :(
Synek znajomego urodził tu się z zamartwicą i w efekcie ma zmniejszone napięcie po pielgrzymkach dostał skierowanie na wizytę u fizjoterapeuty liczył na serię spotkań ale niestety okazało się, że będzie tylko jedno :( W efekcie polecieli z dzieckiem do Pl gdzie miał rehabilitacje codziennie.
Mam jednak nadziej, że uda Ci się coś załatwić może idź do innego Gp ??

Dziewczyny co powiecie na spotkanie przy kawce bądź innych napojach :D
Znalazłyby się jakieś chętne :?: :grin:
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

korbobor, ja jestem chetna na spotkanie :)

Co do tej doktorki to ona mnie w ogole dzisiaj zalamala. Ja ide do niej a ona sie mnie pyta czy rozmwialam o tym z HV i co ona powiedziala. No wiec mowie ze rozmawialam a HV wyslala mnie do lekarza to powiedziala tylko 'oh' i tyle. Chcialam zaklepac odrazu wizyte do innego lekarza to baby w recepcji powiedzialy zeby nie panikowac i sluchac pani doktor :roll: Mamy tu w przychodni jednego doktora Mahommeda ktory podchodzi do rzeczy jak nalezy. Poszlam do niego z koszmarnym bolem spojenia lonowego w koncowce ciazy, odrazu wyslal mnie na fizjoterapie, co prawda w dniu w ktorym mieli najblizszy wolny termin urodzilam ale licza sie checi i to ze nie olal sprawy :) Wiec do niego bede sie starala dostac znow. Mam nadzieje ze nie dojdzie do tego ze bede zmuszona jechac do szkoly bo Goska ma szkole :/
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119,kurcze no widzisz dla tych lekarzy tutaj to wszystko "no problem".Ja jak w Pl bylam to moj starszy synek mial pare godzinek z fizjoterapeutka wlasnie na napiecie miesniowe lekkie.Nie bylo nic po nim widac,a poszlam tylko dlatego bo tesciowa sie bala,ze maly nie chcial jeszcze chodzic,a mial niecale 14 miesiecy.Pokazala nam pare cwiczonek i jeszcze na takiej salce mial z pilkami i innymi przyborami cwiczonka.
A co do glowki,to staraj sie Ja klasc na ten boczek,to jeszcze jest do zrobienia.Jak karmisz mala,to karm raz z prawej strony,raz z lewej,zeby wlasnie obkrecala ta glowka.A do lozeczka to mozesz jak lezy,przy cialku podkladac misie,czy poduszke z lewej strony,zeby lezac na prawym boczku nie mogla sie obkrecic.Ja tak robilam moim malucha,bo dzieci tak maja ze upodobaja sobie jeden boczek,na ktorym im sie lepiej spi(a robilam to tylko w dzien,bo widzialam co i jak).A jak nosisz to tez nos,tak aby prawa strone glowki miala do Ciebie.Mam nadzieje,ze zrozumiale to napisalam.
Kurcze,idz kochana do tego drugiego lekarza moze sie zlituje i Cie wysle do jakiegos fizjoterapeuty.Warto,zeby Ci pokazal pare cwiczonek,masazy,ktore sama bedziesz mogla wykonywac w domu.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa, robilam tak jak pisalas ale u niej w ogole nie ma mowy zeby ulezala na prawym boku, wrzask jest niesamowity i wierci sie az zjedzie co bym nie podlozyla. Glowy w prawo tez obracac nie chce, odrazu sie denerwuje i placze. Obawiam sie ze nie tyle nie chce co ja pewnie boli i dlatego sie przed tym wzbrania jak moze. Obczailam lekarzy w mojej przychodni no i mamy jednego dermatologa, specjaliste od chorob ukladu oddechowego i ortopede, reszta to "general" :roll: Moj B sie wkurzyl bo to jego oczko w glowie i jutro znow ma tam dzwoni i bookowac wizyte kolejna i tym razem to on ma isc z nia do tego doktora :wink:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

To dobrze,ze tatus sie wybierze,moze wywalczy taka wizyte.Szkoda malutkiej.A ciekawe ile by taka wizyta prywatnie kosztowala.Tu masz link do fizjoterapeuty http://bham.pl/directory/Pol-dent---Gin ... rapia.html moze zadzwon jak Twoj partner nic nie zdziala z lekarzem i sie dowiedz ile by to kosztowalo.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa, dzwonilam tam wczoraj, ten fizjoterapeuta nie zajmuje sie takimi maluszkami :/
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

ewela119 napisał(a):korbobor, ja jestem chetna na spotkanie :)

Wychodzi na to, że tylko my dwie chętne ? Reszta się chyba boi, bo spotkanie z dwiema świeżo upieczonymi mamami obarczone jest dużym ryzykiem :mrgreen:
Dziewczyny z ręką na sercu obiecuję, że nie będę mówić tylko o dzieciach :P
korbobor
Rozeznany

Poczciwy

hehe tez jestem 11 miesieczna mam czyli chyba swieza i spotkanie jak najbardziej tyle ze ja tu nowa jestem na tym forum i nie wiem czy moge sie wpraszac:)
sandru$
Rozeznany

Reputacja: 20
Pokojowy

sandru$ napisał(a):hehe tez jestem 11 miesieczna mam czyli chyba swieza i spotkanie jak najbardziej tyle ze ja tu nowa jestem na tym forum i nie wiem czy moge sie wpraszac:)

Witam więc kolejną mamuśkę :) Jak najbardziej należy się wpraszać bo to dobre miejsce aby poznać fajnych ludzi !! :mrgreen:
korbobor
Rozeznany

Poczciwy

witam ;)
jestem na tym portalu od kilku miesiecy, ale jakos nie mialam okazji wchodzic na te strone, teraz jestem i mam nadzieje bede czesciej. jestem mama dwóch synkow . starszy ma 10 lat ,a mlodszy 3 miesiace. pozdrawiam wszystkie matki, zony i kochanki, milego dnia ;D

ania118
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

korbobor, dziekuje za mile przyjecie :) bede tu zagladac codziennie hehe
sandru$
Rozeznany

Reputacja: 20
Pokojowy

korbobor napisał(a):Dziewczyny z ręką na sercu obiecuję, że nie będę mówić tylko o dzieciach :P

z Toba mialabym sie ochote spotkac nawet jak bedziesz gadac tylko o dzieciach ;)
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

dorotajab napisał(a):z Toba mialabym sie ochote spotkac nawet jak bedziesz gadac tylko o dzieciach ;)

Dzięki :roza: Trzymam Cię więc za słowo !! :) Może więc uzgodnimy coś konkretniejszego ? :)
Bo ja też z chęcią się z Tobą zobaczę aby pogadać o gotowaniu i takich tam pierdołach :grin:
Muszę napisać do hanoki może i ona się dopiszę.
Proponuję ten lub następny weekend bo mój ma wolne i będzie mógł zostać z małą w domu :mrgreen:
sandru$ i ania118 też zapraszam :)
korbobor
Rozeznany

Poczciwy

w ten weekend Hannoka nie moze
ale weekend 28/29 to moze i bedzie mogla...ja moge ;) sobota albo niedziela gdzie chcesz :) napisz kiedy Ci pasuje najbardziej ja sie odtsosuje...tylko blagam nie o 8 rano ;) potem reszta dolaczy albo i nie... ja sie nastawiam na milo i fajnie bez wzgledu na frekwencje ;)
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona