Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez babulki » 14 mar 2008, 22:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agi nie wiem czy sie wyrobie tak szybko.. my raczej rok poltora. czekamy hehe a znajac zycie to wzystkie moze sie jeszcze opoznic hehe
babulki
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez kaaria » 19 mar 2008, 16:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej. Mam problem, op paru dni mam wysypke na brzuchu i swędzi. naczytałam sie w necie, że to związane z wątroba i może byc grożne dla dziecka.jestem w 27 tyg, przeraziłam sie nie wiem co robic...... :cry: chyba jutro pojedziemy dz szpitala. Ratunku boje sie....

kaaria
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 19 mar 2008, 16:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kaaria mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze... napisz jak wrocisz ze szpitala
powodzenia i trzymam kciuki
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agi » 19 mar 2008, 17:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej kaaria, mnie też swędział brzuch, ale to jest normalne, bo skóra sie rozszerza, a wysypka hmm... :neutral: nie wiem.
Pojedźcie do szpitala, zawsze lepiej sie upewnić.
Mam nadzieje, że wszystko jest ok!

pozdrawiam
agi
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez KASIA1983 » 25 mar 2008, 11:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kaaria i jak sie czujesz mam nadzieje ze wszystko jest ok.
Ciężaroweczki mam pytanko czy macie może jakieś fajne ciuszki ciążowe na sprzedaż w rozm. 38-40 tzn.10-12 (w rozsądnej cenie :wink: ) a może znacie jakieś fajne sklepy :grin: Pytam bo musze zacząć się rozgladać bo mój brzusio zaczyna być widoczny. Z góry dziękuje za info i gorąco pozdrawiam mamusie i brzusie :-D

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 25 mar 2008, 11:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kasia polecam ci ciazowe spodnie i spodnice w h&m
a bluzki przeciez nie musza byc typowo ciazowe
napewno cos ladnego znajdziesz
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agi » 25 mar 2008, 13:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej KASIA1983, ja też kupowałam spodnie ciążowe w H&M. Wzięłam w rozmiarze S, żeby nie wyglądać jak clown :wink: , ale pod koniec ciązy musiałam je przerabiać bo były w brzuchu za ciasne, więc je sobie poszerzyłam. A bluzki ciążowe są przecież teraz modne, więc możesz je po urodzeniu też nosić :-)

No właśnie kaaria, daj znać co z tą wysypką. Mam nadzieje że jest ok :!:

pozdrawiam :-)
agi
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 25 mar 2008, 17:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

no wlasne kasia zalezy jaka masz figura i jaki brzuszek bedzie
bo ja swoje ciazowe moglam nosic do konca a nawet niektore S byly za duze
to zalezy

ale wg mnie H&M ma najlepsze spodnie... jeansy bojowki i na lato lniane hihi
w nexcie tez zobacz
i w pumpkin patch i mamas nad papas
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kaaria » 25 mar 2008, 20:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej dziewczyny. Byłam w szpitalu, powiedzieli że to alergiczna wysypka. lekarz przepisał maść sterydową. nie używałam tej maści, bo moim zdaniem może zaszkodzić dziecku. troche sie męczyłam , smarowałam kremem sudocream i wydaje mi sie ze jest lepiej. juz nie swędzi. ostatnio jadłam za dużo czekolady, może to stąd to uczulenie. :wink:Zdarza sie ,że kobiety w ciąży mogą nagle dostać alergii.... :cry:

kaaria
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 25 mar 2008, 21:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kaaria dobrze ze jestes
ja nie pomoge bo nie orientuje sie w tym temacie
ale dobrze ze to tylko alergia
pewnie wkrotce minie..
buzka
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agi » 25 mar 2008, 21:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dobrze że to nic poważnego :-)
Może rzeczywiście alergia. Organizm w takiej sytuacji może różnie reagować :roll:
Mam nadzieje że szybko minie i będzie ok!

pozdrawiam :-)
agi
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kaaria » 27 mar 2008, 15:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej . ta swędząca wysypka zlazła z brzucha i teraz atakuje mi plecy. masakra. smaruje sie róznymi kremami..... a propo szukam mieszknia do wynajęcia wiekszego. najlepiej w okolicy Handsworthu. jakbyscie cos wiedziały to dajcie znac. przez te nerwy to wysypka sie pogłebia chyba. :cry:

kaaria
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 27 mar 2008, 16:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kaaria z mieszkaniem niestety nie pomoge
kurcze ciekawe skad ta alergia????? :roll:
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kaaria » 27 mar 2008, 17:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nie wiem z czego ta zakichana alergia, ale czytałam w necie ze sie to zdarza. to moja druga ciąza. Przy pierwszej wszystko było ok. a teraz.... :neutral:

kaaria
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez kaskag » 4 kwi 2008, 14:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

witam ja tu jestem pierwszy raz na tej stronie,jestem w 20 tyg ciazy z drugim dzieckiem ,tez mam wysypke na brzuchu ale juz powoli mi schodzi a zaczyna sie na plecach,ja tego nie smaruje niczym tylko pije wiecej wapna i tak jakby mi pomagalo.pozdrawiam

kaskag
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona