Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez yoko » 10 paź 2008, 07:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

plazermen - Dzieki :mrgreen:

a swoja droga, to gdzies Ty sie tu w tym babkism kaciku zaplatal??
czyzbys sam cos planowal ?? :twisted:

pozdrawiam
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Aggressiva » 10 paź 2008, 18:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny! U mnie zostalo 4 dni do tzw terminu. Czuje sie jakbym (doslownie) miala peknac. A poza tym z podekscytowania nie moge spac. Ostatni tydzien byl chyba dluzszy niz wczesniejsze 8 miesiecy...

Aggressiva
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 10 paź 2008, 19:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

AGGRESSIVA no to zycze powodzenia!!!!Mi tak ogolnie to ciaza tez sie dluzy,chcialabym juz moja Pocieche przytulic!!pozdrawiam i trzymaj sie

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez KASIA1983 » 14 paź 2008, 09:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny :grin: a ja już po z soboty na niedziele urodzilam chlopca 3510/57 :-D Aggressiva, trzymam kciuki i czekam na wiesci Pozdrawiam

KASIA1983
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Aggressiva » 14 paź 2008, 10:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Gratulajce Kasia1983!!!! Myslalam o Tobie ostatnio.
U mnie dzis termin... i nic sie nie dzieje :(

Aggressiva
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 14 paź 2008, 14:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam wszystkie babki!
Juz 8 dzien okres mi sie spoznial, wiec zrobilam test... no i sie narobilo... ( raczej narobily.. dwie kreski :) no ale nie chce za bardzo sie ekscytowac, wiec czekam 2 tygodnie az do Polski pojade do mojego lekarza to potwierdzic. Wiec mysle ze ten dluuuuugi temat moze tez mnie dotyczyc :) zaczne wiec lekture tych 48 stron :o
Mam tylko do was pytanko, bo troche mnie to martwi. Brzuch mnie boli jak przy okresie na dole... czy to normalne ??
pozdrawiam!!

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 14 paź 2008, 14:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kasia gratulacje :)

Ewulka rowniez gratulacje!! :)
tez miewam takie bole, ale lekarz mi powiedzial ze to normalne a to podobno dlatego ze macica sie rozciaga. nie wiem o jakim nasileniu jest Twoj bol, wiec jesli czujesz ze cos nie tak to najlepiej pytaj lekarza.
Ja tez jestem na poczatku tej drogi i tej jeszcze nie przebrnelam przez wszystkie 48 stron :D, przyznam ze niektore sa troche dolujace - wiec radze czytac na przystanki :)
pozdrowienia
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 14 paź 2008, 17:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej Kasia serdeczne gratulacje!!!!!Ja jestem na polmetku.Powiedz jak tam nasz szpital,dobrze sie spisal???Czekam z niecierpliwoscia na relacje!!!!

EWA idz poprostu do swojej przychodni oddaj mocz i bedziesz miala 100 procentowe potwierdzenie nie bedziesz musiala czekac az pojedziesz do Polski!A tak na marginesie to gratuluje 2 kreseczek-wiem na swoim przykladzie ile dawaja radosci!Jesli chodzi o te bole to nie sa niepokojace tak mi powiedziala na pierwszej wizycie polozna poprostu jak juz bylo pisane macica sie rozciaga!!pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 14 paź 2008, 19:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

yoko , barbara1r dzieki wielkie za rady i wyjasnienia. Na razie jestem totalnie zielona w tych sprawach, ale powoli dowiaduje sie roznych rzeczy, czego mozna , czego nie i co sie kiedy robi :)

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 14 paź 2008, 22:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewulka to taki prezent urodzinowy :grin: wszystkiego, najlepszego! zdrowej ciazy i zdrowego bobaska :) i nic sie nie martw, sluzba zdrowia tutaj nie jest taka zla jak ja maluja :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 15 paź 2008, 08:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dzieki agg! no nie? fajny prezent na urodzinki :mrgreen: Z ta opieka lekarska tutaj , to mialam takie czarne mysli, ze nawet o tym nie pomyslalam ze moglabym rodzic tutaj, ale czytajac wszystkie wypowiedzi, widze ze mnostwo Polek sie na to zdecydowalo i jakos poszlo, wiec juz sama sie nad tym zastanawiam, ze moze nie byloby az tak zle..

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 15 paź 2008, 14:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

EWULKA ja napisze Ci tak: jestem bardzo zadowolona z angielskiej sluzby zdrowia,nie mialam jeszcze zadnych problemow i napewno na porod nie polece do Polski i na zadne badania bo tutaj mam wszystko na miejscu wiec po co.Nie widze sensu.Robia mi wszystkie badania,wyniki przychodza do domu i nie musze sie o nie martwic.A co do porodu to wybierasz sobie jaki porod chcesz:naturalny,w wodzie jaki zechcesz a do tego znieczulenie jakie sobie zyczysz oczywiscie nie odplatnie.Co do porodu rodzinnego to nie musisz uczeszczac na zadna szkole rodzenia(slyszalam ze w Polsce trzeba w niektorych szpitalach) i tez nie odplatnie(moja kuzynka musiala za porod rodzinny w Polsce zaplacic 100zl),mam tu wiele kolezanek ktore juz tu rodzily i nie zaluja wiec ja tez bede tutaj rodzic.Pozdrawiam :wink: :-D

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 15 paź 2008, 22:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

barbara1r, ma racjie , ja bylam przerazona wizja porodu i odbywania ciazy w anglii ale pierwsza wizyta u GB przekonala mnie ze zostaje tutaj.Wszedzie witano mnie z usmiechem, listy z terminami wizyt , z wynikami badan itd przychodzily do domu, na kazda wizyte mialam darmowego tlumacza nie musialam sie martwi ze czegos nie zrozumie lub nie zadam nurtujacego mnie pytania, no i mialam robione kilkakrotnie usg a nie tylko 2razy poniewaz moje dziecko bylo wiekszych rozmiarow. Tak wiec nie zostawili mnie bez opieki. Bylo naprawde super , porod rewelacyjny znieczulenie zewnatrz-oponowe , moj partner caly czas przy mnie, mila opieka w szpitalu, na drugi dzien wyszlam, dziecko 24h przy mnie wiec nie ma mowy o jakis pomylkowych zamianach itd. Polecam nie takie U.K. straszne pod wzgledem sluzby zdrowia jak straszą :razz:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 16 paź 2008, 07:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

No to mnie troche uspokoilyscie :)) Wczesniej myslalm ze zechca mnie laskawie zobaczyc w polowie ciazy, pozniej kaza przyjsc na porod i to wszystko :razz: no nie zartuje, az tak to nie. W sumie w polsce to tez jak ladnej paczuszki nie dasz to sie pani laskawie do ciebie nawet nie usmiechnie.. tak czy siak bede musiala to wszystko powaznie przemyslec, do GP tez musze sie wybrac na 1sza wizyte. W ogole to chyba za wczesnie panikuje, bo u mnie to tak sobie wyliczylam to jest dopiero jakis 3/4 tydzien :oops: Dzieki za wszytkie rady. Na prawde duzo daja jak jest sie tu samej i nie ma zielonego pojecia w tych sprawach :roll:
Pozdrawiam!

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 19 paź 2008, 08:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewulka napisał(a):Witam wszystkie babki!
Juz 8 dzien okres mi sie spoznial, wiec zrobilam test... no i sie narobilo... ( raczej narobily.. dwie kreski :) no ale nie chce za bardzo sie ekscytowac, wiec czekam 2 tygodnie az do Polski pojade do mojego lekarza to potwierdzic. Wiec mysle ze ten dluuuuugi temat moze tez mnie dotyczyc :) zaczne wiec lekture tych 48 stron :o
Mam tylko do was pytanko, bo troche mnie to martwi. Brzuch mnie boli jak przy okresie na dole... czy to normalne ??
pozdrawiam!!

Witam :wink: Rowniez mam bardzo podobna sytuacje do Ewulki.
Okres mi sie spoznia 10 dni zrobilam 2 testy :mrgreen: Troche sie pospieszylam z pierwszym w zeszlym tygodniu i wyszly mi dwie kreski ale druga bardzo nie wyrazna. Wczoraj zrobilam kolejny i juz byly dwie solindne krechy. Rowniez mam bole brzucha takie jak przy napieciu miesiaczkowym. Lekko powiekszone i wazliwe na dotyk piersi. Wydaje mi sie ze to 4 tydzien. Przeczytalam wszystko co mozliwe na temat ciazy, porodu i tp. (ksiazki i internet) wiadomo jednak ze najlepsza szkola jest doswiadczenie osob ktore to przeszly badz przechodza zwlaszcza tu w UK, dlatego wlasne dolanczam do WAS :wink:
Załączniki
__BAB3.gif
__BAB3.gif (10.36 KiB) Przeglądane 22984 razy
Ostatnio edytowano 20 paź 2008, 09:01 przez Anek, łącznie edytowano 1 raz
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona