Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez kik1976 » 19 paź 2008, 15:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek, no gratulacje :mrgreen: chyba :razz: przejdz sie do lekarza, to potwierdza.
kik1976
Zadomowiony

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 19 paź 2008, 16:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ANEK , gratulacje :!: :!: i Ciebie "dopadlo" :wink: 48 stron to niezła lektura, ale jak cos to pytaj :grin:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anek » 19 paź 2008, 20:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czy to jednak nie bedzie za wczesnie, zwlaszcza tu w Anglii? Skoro niby do 3 miesiecy tu ciazy nie traktuja na powaznie. Narazie ze swojej strony robie wszystko co mozliwe. Poniewaz probowalismy od 3 miesiecy, to juz od 4 miesiecy biore kwas foliowy, od 3 miesiecy przezucilam sie na kawe bezkofeinowa no i oczywiscie nie pale i nie pije. Poza tym 3 miesiace temu zrobilam wszystkie testy lacznie na toksoplazmoze w Polsce. Narazie nie chce zabardzo duzo pytac bo nie przeczytalam poprzenich postow a sporo ich tu :mrgreen:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 19 paź 2008, 22:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

zapisz sie do poloznej :) zrobi z Toba wywiad, zalozy zielona karte, zbada mocz i umowi Cie na usg na 12 t.c :) aha i bardzo wazne - zaufaj Jej :grin: mi to bardzo pomoglo psychicznie i bylam spokojna o wszystko :smile:
dobrze, ze bierzesz kwas foliowy :-) polozna powie Tobie co mozesz, a co raczej nie wskazane. te babki na prawde wiedza co robia, sa super :wink:
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 20 paź 2008, 07:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek gratulacje !!!!

tez jestem na poczatku 'tej sciezki'. jak juz mowily dziewczyny zapisz sie do poloznej, Ona Ci duuuzo wytlumaczy co gdzie kiedy i jak :)

ja mialam USG w zeszly czwartek ( 9 tydz.) i slyszalam juz serduszko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: od tego momentu banan mi z twarzy nie schodzi :mrgreen: :mrgreen:

gratulacje i pozdrowienia
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 20 paź 2008, 08:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzieki bardzo za przydatne rady. W najblizszy dzien wolny maszeruje do przychodni mam az 3 minuty na nogach. :wink:
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 20 paź 2008, 08:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej Anek!! Gratulacje!!! :jabłko: ( nie moge kwiatka znalezc..)Na pewno sie cieszysz! Ja sie troche zmartwilam, wiem ze bierze sie kwas foliowy w czasie ciazy, ale nie wiedzialam ze przed tez? ja jeszcze tego nie biore, czekam na wizyte u mojego lekarza w polsce za tydzien, ale chyba sie jednak wybiore juz w tym tyg tu do mojego... Czy to bardzo wazne zeby brac to jak najwczesniej?
A w ogole to mowisz ze to juz chyba 4 miesiac u ciebie i ze 10 dzien ci sie okres spoznia, to w takim razie dostawalas okresu przez ostatnie 3? czy to mozliwe?

Ewulka
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 20 paź 2008, 09:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewulka napisał(a):Hej Anek!! Gratulacje!!! :jabłko: ( nie moge kwiatka znalezc..)Na pewno sie cieszysz! Ja sie troche zmartwilam, wiem ze bierze sie kwas foliowy w czasie ciazy, ale nie wiedzialam ze przed tez? ja jeszcze tego nie biore, czekam na wizyte u mojego lekarza w polsce za tydzien, ale chyba sie jednak wybiore juz w tym tyg tu do mojego... Czy to bardzo wazne zeby brac to jak najwczesniej?
A w ogole to mowisz ze to juz chyba 4 miesiac u ciebie i ze 10 dzien ci sie okres spoznia, to w takim razie dostawalas okresu przez ostatnie 3? czy to mozliwe?

Sorrki z tego podniecenia wpisalam miesiac :wink: Oczywiscie ze mialam na mysli tydzien. :mrgreen:
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 20 paź 2008, 09:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Aaaaaaa ;) to wszystko jasne :mrgreen: ja ide dzis do lekarza, nie czekam do przyszlego tygodnia! a to wszystko przez ten kwas foliowy, siedzi mi w glowie.. :roll:

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 20 paź 2008, 10:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Gratuluję nowym przyszłym mamą :-) Ja już jestem w 28 tyg, czas bardzo szybko leci , jeszcze chwila i dzidziuś będzie ze mną :-D

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 20 paź 2008, 11:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewulka nic sie nie martw :) idz do apteki i po prostu kup folic acid albo zestaw witamin pregnatcare :) czasu nie cofniesz wiec zacznij brac teraz :) lekarz nic nie wymysli madrzejszego :) pozdrawiam

[ Dodano: Pon Paź 20, 2008 12:03 ]
mialo byc pregnacare ;)
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 20 paź 2008, 11:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

mozna w funciaku lub 99pence kupic pudelko kwasu foliowego, lekarz wystawi ci recepte i dostaniesz w aptece te tabletki za darmo. Ja rowniez bralam zelazo w ciazy bo czesto miewalam anemie z niedoboru zelaza.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 20 paź 2008, 11:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

gaga01 28 tydzien! kiedy to bedzie?? przeciez to jeszcze wieki u mnie, zdaje sie ze czas tak wolno leci :roll: zobacze co lekarz mi dzis powie, a jak gamon nie przepisze mi tego, to sama pojde i kupie. dobrze wiedziec jak to sie nazywa w ogole.. :oops:

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 20 paź 2008, 12:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewulka nie przejmuj sie o kwas foliowy. Wiekszosc dziewczyn (ktore np. nie planuja ciazy) dopiero biora jak sie dowiedza. Nie ma sie czego bac, ze za pozno. Wazne zeby teraz dbac o siebie, no i przedewszystkim o malenstwo. Polozna napewno Ci przepisze z tego co ja pamietam jak mi przepisywala. W sumie nie musiala mi przepisywac, bo ja juz ponad rok przed zaczelam brac. Nie planowalam wtedy ciazy, ale gdybym zaszla wolalam byc ubezpieczona :wink:
Gratuluje Anek! To super! Nareszcie i Ty sie zdecydowalas. Dzidzius to najlepsze co moze nam sie przytrafic!!!
Jeszcze raz gratuluje wszystkim ciezarowkom!!
mamuśka twins
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 20 paź 2008, 12:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewulka ja na początku myslałam- jejku 9 miesięcy, przecież to wieki :-)
Ale czas mi tak szybciutko zleciał że jestem w szoku, termin mam na styczeń, zaraz święta i już poród którego oczywiście bardzo się boję ale damy radę :mrgreen:
Pozdrawiam!

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona