Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 18 maja 2010, 19:07 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kupka za kupka kupke pogania :PPP a wracajac do ubierania co do spania? sam pajac? wczoraj w nocy bylo 22 stopnie przy otwartym oknie w sypialni, i malemu bylo za cieplo a przykrywam go cienka kolderka tylko

a u jeszcze jak przekonacx malucha do smoka?prubowalam juz pare rodzajow i wszystkie sa be i za duze maly ma odruch wymiotny;//
jedyne co tolerujre to smoczki w butelce tommee t.znaciie jakies smoki o podobnym ksztalcie i wielkosci??;/
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 18 maja 2010, 19:57 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8, co do smoczkow, to wiekszosc dzieciaczkow karmionych piersia je odrzuca. Moj synek przekonal sie do nich dopiero gdy mial okolo 4 miesiace. Jedyne jakie chcial to tommee tippe. Takze jezeli Twoj maluszek ich nie chce, to nie ma co mu na sile ich wciskac ;)

Jezeli chodzi o nocne ubieranie dziecka, to jak jest goraco to moje malenstwo spi tylko w bodach z dlugim rekawem i w cienkim spiworku. A jak jest chlodniej to tylko w pajacyku(teraz ma takie bez stopek ;) )i pod kocykiem lub tez w cienkim spiworku(w ziemie pod kolderka). Takze jak widzisz, ze dzieciaczkowi jest za goraco to poprostu ubierz mu cinsza pizamke ;) . Nie ma co maluszka otulac za bardzo bo mozna mu niechcacy zaszkodzic :sad:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 maja 2010, 15:07 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Kitty, teraz juz nawet z butelki niechce pic uparciuch ehh ;P
terz mam iny problem moj maluch uwielbia klasc glowke tylko na jeden bok-lewy, i sobie glowke sam ciagle przeklada i przez to lewe uszko a zwlaszcza jeo gorna czesc zaczela odstawac bo sobie te uszko maly zagina;/ i niewienm co z tym robic, bo prawe jest mocno przylegajace a lewe takie elfie;/ zaczelam mu teraz w dzien zakladac babska opaske materialowa zobaczymy;// jakies pomysly?
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8 to jets dobry pomysl gdyz ja mialem podobna sytuacje jak moja mala miala nierowne uszka.tez zakladalem jej opaske z materialu i teraz jets ok tylko wytrwalosci bo jak dzicko zrazi sie do opaski to masz lipe-nie wskurasz nic bo bedzie je dreznic.pozdrawiam
:smile:

Brokenheart_29

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 maja 2010, 17:07 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Brokenheart_29, on nie cierppi czapek, opaska go wkurza ale jakos nosi na razie;) ile czasu mala chodzila w opaskach do poprawy uszka?
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 20 maja 2010, 19:53 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8, Ja nie pomoge ale powiem ci co moja siostra zrobiła swojej córce jak miała odstające ucho :idea:: wzięła i przykleiła jej plastrem do głowy :-P wtedy kiedy obracała glowe na ten bok to sobie dociskała to ucho do glowy i po miesiącu juz nie miała problemu.
Ale w sumie tak przyszło mi na myśl ze jak karmisz małego piersią to staraj sie to robić na leżąco i układaj go tak by musiał odwracac głowe w drugą strone.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 maja 2010, 22:39 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

malaroksi, no wlasnie niestety tu jest problem bo bardzo chcialabym go garmic na lezaco zwlaszcza w nocy, ale mam strasznie duzo pokarmu i jak leze z malym tu on sie krztusi od razu i mu sie nosem wylewa:(
o tym pomysle z plastrem juz gdzies czytalam, hmmm ale chyba nie wykorzystam;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 21 maja 2010, 08:47 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8, więc odciągaj sobie troche przed karmieniem tak by ten najwiekszy nawał ustąpił, też tak miałam przez pierwsze 2 miesiące teraz mam fajnie nic mi nie cieknie :)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 21 maja 2010, 10:39 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8, uwazaj z opaska zwlaszcza jak zostawiasz malego, zeby sobie z nia spal. Moze mu sie zsunac i sobie krzywde malenstwo zrobi :-( . Plaster chyba jest lepszym pomyslem.
Powiem Ci, ze my mielismy taki sam problem. Synek uwielbial obrac glowke w prawa strone. Chyba dlatego, ze nas widzial jak lezal sobie w lozeczku. Dlatego w ciagu dnia kladlismy go "odwrotnie"(glowa tam gdzie nogi byly). A w nocy delikatnie przekrecalismy go na lewy bok, a zeby sie nie przekrecil spowrotem to pieluszke tetrowa zlozona w kwadracik podkladalismy z tylu glowki. Na samym koncu walke wygralismy :-D .
Tez zawijaniem sie uszek nie masz sie co narazie przejmowac, bo przez najblizszych kilka miesiecy przy kazdym przekreceniu glowki beda sie malemu uszka oginaly ;) . Jedyne co mozesz zrobic to je "odginac" jak spi ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 21 maja 2010, 14:27 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

Kitty, opaske mu zakladam tylko w dzien jak mam go na widoku, ale go wkurza moze sprubuje ten plaster;//
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8,duzy Twoj synus.Waga naprawde spora :-) Niech rosnie duzy!
Tutaj podobnie musze napisac jak w innym temacie,bo chyba kazde dziecko ma ulubiona poze do spania,widocznie w brzuszku tak byl ulozony,wiec teraz dlatego pewnie tak lubi.Moich dwoch brzdacow mialo to samo,kazdy mial swoj ulubiony boczek,ale zwracaj na to uwage gdyz pozniej glowka moze sie z tylu odksztalcac,lub z boku(w zaleznosci w jakiej pozycji spi).Tzn.jezeli nawet by sie lekko"wgiecie"zrobilo z jednej strony,to sie pozniej unormuje,ale lepiej zapobiegac.No i uszka jeszcze w tym wieku sa elastyczne,wiec mieciutkie i z czasem zaczna twardniec.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 23 maja 2010, 20:38 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

dziewczyny czy 6 tygodni po porodzie bylyscie na wizycie kontrolnej u lekarza?co robi sie na takiej wizycie?:))
aha i czy trzeba dziecko reestrowac w gp? czy to siedzieje auutomatycznie wraz z zaniesieniem papirow ze szpitala po porodzie do gp?
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 23 maja 2010, 21:09 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

bogini8, to ty musisz iść zarejestrować swoje dziecko u GP zrobisz to na miejscu tylko weź czerwoną ksiązeczke, jak dziecko bedzie zarejestrowane to wtedy powinni ci przysłać zaproszenia na szczepienia i na badania 6week check, co do tego badania to bywa różnie bo w pierwszej ciąży gdzie chodziłam do innego lekarza , pielęgniarka dawa szczepionke Roksanie , poprosiła lekarza o przebadanie jej a mnie poprosiła za parawan na łóżko i też zrobiła mi przegląd , natomiast teraz gdzie indziej robią szczepienia , 6week check miałam bezposrednio do doktora ktory tylko zbadał dziecko a mnie sie zapytał czy sie dobrze czuję i czy chce prezerwatywy...
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

witam mamy...
tak dawno nie pisalam a to dlatego ze moj synus byl w szpiatlu od marca a od piatku moj aniolek jest w niebie!!!!tak mi zle...nie wiem co mam ze soba zrobic...Moj maly Robaczek-mial tylko 4 i pol miesiaca.
bede miala na wydaniu kilka kaszek (z wazna data) i czy ktore z waszych dzieci uzywa mleka NUTRAMIGEN 1(lactose free) bo mam kilka puszek na zbyciu.
dajcie znac prosze...

Dobranoc aniołku

Katiusza83
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 23 maja 2010, 23:04 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"

kATIUSZKA83bardzo mi przykro :!:
az glupio zapytac, co sie stalo... musi byc Ci bardzo zle teraz...
wspolczuje

przytulam
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona