Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agg » 22 paź 2008, 20:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

przyszle mamusie, jesli macie jakies watpliwosci w wyborze szpitala to ta stronka moze pomoze wam je rozwiac :wink:
http://www.netmums.com/listings/PREGNANCY//125/
gdybym wczesniej to przeczytala to nie wiem czy zdecydowalabym sie na solihull :neutral: ja jednak jetem zadowolona :-) w heartlands tomiast nazajeli sie mna super jesli chodzi o karmienie :-)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anek » 23 paź 2008, 18:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Witam ponownie. Wiec bylam rano w przychodni i dostalam Appointment Request musze tylko sobie zadzwonic, czeka sie miesiac to pewnie akutat odrazu moze sie zalapie na pierwszy skan. Dziwne to ich liczenie wedlug mnie jest pomiedzy 4 a 5 tygodnia. Wedlug ich 6 tygodni :neutral: Poza tym City Hospital (ktos mial przyjemnosc korzystac z niego) Wyladowalam tam dwa razy na pogotowiu i jakos trudno mi cos wiecej o tym miejscu powiedziec.
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 23 paź 2008, 19:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek, w przychodni spotykasz sie z polozna, a ona umawia Cie na scan w 12 t.c. :wink: ciaze liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, wiec to moze byc. 6 t.c. :-) scan w 12 tygodniu pozwoli dokladnie (no mniej wiecej ;) ) okreslic wiek ciazy, moze on sie roznic od tego wg, okresu. spoko luzik, nic sie nie martw :grin:
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 24 paź 2008, 12:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny.Jestem po usg bedzie CHLOPCZYK :grin: :-D :-D Pochwalil sie siusiaczkiem :wink: :wink: !!Ale najwazniejsze to ze nasz Bartus jest zdrowy i silny.Tak sie dzis wiercil ze z trudem mozna bylo zdjecie zrobic :wink: .
Pozdrawiam dziewczyny

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 26 paź 2008, 17:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

barbara1r
gratuluje :) ja tez strasznie chcialabym miec pierwszego chlopczyka.....ale wiadomo, najwaznijesze zeby bylo zdrowe, wiec jak bedzie dziewczynka to tez rozpiescimy :D
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 27 paź 2008, 15:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Yoko mi to jest wszystko obojetne co mam miec tylko tak jak piszesz najwazniejsze zdrowie ale jak sie juz dowiesz co nosisz pod serduszkiem i czy to bedzie chlopczyk Twoj upragniony czy dziewczynka to bedziesz sie tak samo cieszyc.
pozdrawiam serdcznie

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez KASIA1983 » 27 paź 2008, 16:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Baśka gratulacje :stokrotka: yoko, ja chciałam mieć trzecią córcie, ale się nie udało, ale było tak jak pisze Basia nieważne co, radośc taka sama :-D i zgadzam się z wami, że informacja, że dzidziuś jest zdrowy jest najważniejsza :grin: a cała reszta schodzi na dalszy plan :grin:

KASIA1983
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 3 lis 2008, 17:28 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mialyscie taki przypadek??? Mialam robiony triple test jakies 2 msc temu,w piatek poszlam do przychodni ze nie mam jeszcze wyniku bo mial przyjsc poczta,babka powiedziala ze zalatwi to a dzis dzwoni mi polozna i mowi mi ze wyslala moja krew do Birmingham a tam gdzies sie zapodziala albo krew albo wyniki!!!przeciez to nie do pomyslenia-i nie denerwuj sie ty w ciazy!!!!!!
Jeszcze niby ma tam dzwonic i zalatwia ale kurcze ludzie!!!No i powiedziala ze powtorzyc badanie nie mozna bo jest za pozno!!!Jak sie sprawa rozwiaze to dowiem sie na nastepnej wizycie czyli 24 listopada :oops: :oops: :oops: :oops:

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 11 lis 2008, 14:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej! Troszke tu ucichlo :wink: Mialam dzisiaj moje pierwsze spotkanie z polozna, oraz podstawowe badania, jak zwylke nie mogli mi sie wbic w zyle to mnie odeslali na badanie krwi do szpitala. 24 listopada mam moj pierwszy skan, wiec nie moge sie doczekac. Poza tym zdycham, mdlosci i bole brzucha nie pozwalaja mi zapomniec o ciazy nawet na 5 minut.
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 12 lis 2008, 09:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja pamiętam że w pierwszych 3 miesiącach to nie wiedziałam jak to jest nie mieć mdłości :-D Póżniej przeszło ale teraz brzuch już mam duży i są nowe dolegliwości :-D :-D :-D
Anek głowa do góry :-)

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 12 lis 2008, 13:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kobietki, a w ktorym tygodniu mozna poznac plec dziecka na USG??

ja sie nie moge doczekac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

w piatek mam scan -13 tydz- ale to jeszcze chyba za wczesnie :sad:

Anek, ktory to tydzien u Ciebie?

Mi mdlosci przechodza, teraz mam czeste bole glowy no i skora na brzuchu mnie baaardzo swedzi.
Poza tym bylam na pierwszych zakupach w sekcji maternity clothes :-D :-D :-D super wygodne spodnie sobie zakupilam, wiecie te ze sciagaczem - bomba wynalazek. niestety wszystkie za dlugie, a zanim je skroce siedze w pracy albo z rozpietymi spodniaimi (nie polecam :razz: ) albo zapieta na agrafke :]

Barbara1r a co u Ciebie?? jak tam Maluszek?kopie po zeberkach juz?
pozdrawiam
Ostatnio edytowano 12 lis 2008, 16:48 przez yoko, łącznie edytowano 1 raz
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 12 lis 2008, 14:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

U mnie dopiero 9 :wink: polozna mi powiedziala ze w 20 tygodniu poznam plec dziecka, pod warunkiem ze nie skrzyzuje nozek :mrgreen:
Pytanko: Czy w 16 tygodniu robilyscie badanie na zespol downa? Chodzi mi o pobranie krwi nie to z wbijaniem do brzucha ktore moze spowodowac poronienie. :?:

Yoko - a gdzie ty kupilas za dlugie spodnie??? Bo ja mam odwrotny problem, wszystkie sa za krotkie.
Ostatnio edytowano 12 lis 2008, 17:39 przez Anek, łącznie edytowano 1 raz
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 12 lis 2008, 14:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja się dowiedziałam w 16tyg

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 13 lis 2008, 13:43 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek[b/] triple test robi sie z krwi pobranej z mamusinej raczki :wink: jesli wyjdzie on niepomyslnie to dopiero pozniej wkluwaja sie w brzusio, takze nic sie nie martw i rob tescika :)
jesli nie bedziesz miala zadnych dodatkowych usg to plec mozesz poznac na polowkowym w 20 t.c. :)
ja spodnie kupowalam w h&m :)
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 13 lis 2008, 14:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja tez w H&M, a podobno takze w NEXT mozna kupic maternity clothes, ale jeszcze tam nie dotarlam :)
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona