Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 13 lis 2008, 14:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

i mothercare jest spory wybor.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 13 lis 2008, 14:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej dziewczyny!! A u mnie wszystko dobrze dzieki!!Maly kopie a kopie na szczescie nie po zeberkach:-) a jego najlepsza pora jest wieczor jak klade sie spac ;) ;) .Maz czuje juz jego kopniaki i co wieczor musi polozyc reke na moim brzuchu i oczekuje :mrgreen: :mrgreen: !!!
A jesli chodzi o odziez ciazowa to ja tez kupilam spodnie w H&M fajne i nie drogie!!!
Mam lekkie problemy ze spaniem (napewno dlatego ze maly nie daje mi zasnac :wink: ) ale znalazlam na to sposob poprostu co dzien przed spaniem pije gorace mleko z miodem i tyle albo dla tych co nie lubia mleka to mozna sobie z niego zrobic kakalko-mi pomaga wiec polecam!!!!!
A jak tam dziewczyny z wyprawka dla maluszka kupujecie juz cos pomalutku???
Ja niekiedy skusze sie na jaki cieszek :mrgreen: ale po Swietach zacznie sie pozadna wyprawka czyli te najpotrzebniejesze rzeczy (wozek,lozeczko itp.))!!
pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 14 lis 2008, 10:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Czesc dziewczyny!

Anek, ja w 8 tygodniu jestem , wiec jedziemy prawie na rowni hihi. A moj pierwszy skan bede miala tydzien po tobie :). Do ktorego szpitala jestes zapisana?

Ja obawialam sie ze bede przechodzic pierwsze miesiace jak moja siostra, ktora prawie nie wychodzila z lazienki przez pierwsze 4. Ja na szczescie mam tylko mdlosci, ktore o dziwo sa juz troszeczke mniejsze :-D . Polecam chrupac co i raz co nieco np. pestki ze slonecznika. Mnie mdlosci bardziej lapia jak jestem glodna, wiec staram sie do tego nie dopuszczac. Trzymaj sie , jeszcze jakis miesiac i bedzie po :-D miejmy nadzieje..

A co do spodni to tez mam ten sam problem, ze mam za dlugie nogi na wiekszosc z nich. Jeszcze sie nie rozgladalam, ale zgadzam sie ze NEXT powinien miec raczej duzy wybor, jak nie w sklepie to moze online?

Ewulka
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 14 lis 2008, 15:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hej Ewulka! Zapisalam sie do City Hospital, co do spodni kupilam sobie dzisiaj w Mothercare. Jestem w szoku sa eleganckie do pracy i zarazem dlugie. Bylam pare razy w Mothercare ale z reguly nigdy nie wchodzilam do gory a tu dzisiaj niespodzianka.
Na mdlosci lubie przegryzac migdaly take moczone wczesniej w wodzie (pyszne :razz: ) Natomias nie jem rano sniadania dopiero okolo 11.00 w pracy, wiec przyzwyczailam sie ostatnio do tego ze zjadam jednego banana przed wyjsciem z domu i jest mi lepiej. Wkurza mnie ze nie wiem co mam pic zwlaszcza z cieplych napoi: mleka nie znosze, kawy i herbaty tez nie moge. Pozostaja mi jedynie soki skondensowane.
Elwuniu czy boli Cie brzuch? Bol jak przed miesiaczka albo jakby nacisk na pecherz. Trudno to opisac. Czasami u mnie jest nie do zniesienia. Wiem ze pewnie dlatego ze wszystko sie rozciaga ale u mnie to chyba za szybko. Jak na 9 tydzien to mam juz dosc widoczny brzuszek.
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 14 lis 2008, 15:43 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek dopiero 9 tydzien i juz masz dosc widoczny brzuszek???Tylko pozazdroscic.Mi zaczal sie pokazywac ok.14 tyg.i to tak niewiele ale teraz w 23 tyg.to juz jest widoczny na maxa.
A jesli chodzi na dolegliwosci typu mdlosci itp.to niestety nic wam nie podpowiem bo na szczescie u mnie sie obylo bez tych niby typowych dolegliwosci.pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 14 lis 2008, 16:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek,
ja ukojenie pragnienia odnalazlam dopiero w mineralnej wodzie GAZOWANEJ, ktorej raczej nigdy wczesniej nie pilam, zawsze still. nawet gdzies ostatnio wyczytalam ze wlasnie jest zalecana dla kobiet, ktore maja problem z przyjmowaniem plynow przez nudnosci.
sokow probowalam przez jakis czas zmieniajac smak codziennie, ale soki tez przestaly mi wchodzic :]
ja brzuszek tez zaczelam dostrzegac juz w okolicach 9 tyg - pewnie dlatego ze bylam w miare szczupla - no longer true :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ehhh ciaza :D
wszystko do gory nogami i na odwrot :mrgreen:

aha i mialam dzisiaj scan, ale jak dla mnie to odbylo sie za szybko - moglabym i chcialabym tam lezec i patrzec na ta swoja kijanke godzinami, a tu tylko pare minut, szybkie foto i po sprawie :cry:
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 14 lis 2008, 18:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

No ja tez bylam szczupla przed ciaza a jakos nie umialam tego brzuszka wczesniej zauwazyc choc moj maz twierdzil ze widz :-D :-D Nie mowie ze teraz jestem grupa ale o te pare kilo napewno ciezejsza :razz:
Yoko jesli chodzi o scan to masz racje definytywnie trwa to za krotko i po pierwszym usg juz nie umialam doczekac sie nastepnego a nastepne tak ssmo szybko zlecialo teraz tylko czekam zeby mojego synusia zobaczyc na zywo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :-)

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 14 lis 2008, 19:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mi brzuszka jeszcze nie widac, chociaz moich spodni juz cieżej mi dopiąć :mrgreen:
Do Mothercare musze sie wybrac, bo tez mi spodenki takie troche wyjsciowe do roboty potrzebne. Mam tylko nadzieje, ze nie kosztuja fortuny..
Mi tez jakos zaden napoj nie smakuje, i nie wiedzialam, ze to jest typowe w ciazy?? Z woda gazowana sie zgadzam, jakos mi najbardziej podchodzi :roll: A migdalow musze sprobowac :0
Z tymi bolami brzucha Anek to ja tez mam, no i to wlasnie dlatego ze podobno sie rozciaga itd . Nie sa one jednak takie straszne ze mnie skreca. Czasami mam po prostu troche wieksze. A u ciebie jak juz ci tak brzuszek widac, to moze faktycznie szybko ci rosnie dzidzia, albo rosna (w liczbie mnogiej) :wink:
Ja tego pierwszego skana nie moge sie doczekac! Przeciez to jak wieki! Jak w Polsce bylam, to od razu pognalam do mojego lekarza :oops: Zrobil mi USG i nawet serduszko bylo słychać przez kilka sekund!! Ale bylam w szoku ze to mozliwe tak szybko, a malenstwo mialo dopiero 6 mm.

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 14 lis 2008, 20:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek a dlaczego nie mozesz kawy i herbaty. Jesli nie pijesz jej litrami to mozesz pic jak wczesniej. Pozatym alternatywnie kawa bezkofeinowa, herbaty owocowe i zielone, jest tez herbata bez kofeiny (tik tok ) czy cos takiego, probki sa w bounty packu.
Chyba wszystko jest lepsze od tych strasznych sokow, nie dosc, ze zrobione z zageszczonego to mnostwo cukru. Moze alternatywnie woda z cytryna? Kurcze dziewczyny, na prawde macie wybor :-)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anek » 14 lis 2008, 21:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kawe bezkofeinowa pilam ostatnie 5 miesiecy. Potrafilam pic ja maniakalnie po 4 dziennie i kilka tygodni temu tak poprostu mnie odrzucilo, jej smak i zapach. Herbaty nigdy nie lubilam czasami do kolacji. Pije duza nie gazowanej wody i soki pomaranczowe. Soki zageszczone jak musze wypic cos cieplego.
Spodnie kosztowaly 30 funtow.
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez mamuśka twins » 16 lis 2008, 22:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Anek napisał(a):Jak na 9 tydzien to mam juz dosc widoczny brzuszek.

No prosze u mnie w 9 tygodniu tez było widac brzuszek. Pierwsze USG w Polsce i niespodzianka - bliźniaki.
Ewulka napisał(a):A u ciebie jak juz ci tak brzuszek widac, to moze faktycznie szybko ci rosnie dzidzia, albo rosna (w liczbie mnogiej)

moze Ewulka ma racje, ze rośnie wiecej niż jedno :wink: To by była niespodzinaka!
mamuśka twins
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez babulki » 18 lis 2008, 21:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

co do napojow dla ciezarnych to polecam herbatke hipp dla kobiet w ciazy
i kawe Inke zdrowa i naturalna..

a spodnie wg mnie najlepsze w H&M

pozdrawiam mamusie i brzuszki
babulki
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 22 lis 2008, 11:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Heh dziewczyny,znowu ucichlo!Jak sie czujecie??
Powiedzcie mi od kiedy planujecie isc na urlop macierzynski??
I jak tam wyprawka-kupujecie juz cos pomalutku :-D :-D ??
pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 24 lis 2008, 13:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej
no to zaczne ja :)
u mnie genrelanie ok, samopoczucie sie poprawilo, energii przybywa, apetyt mam taki, ze w pracy tylko siedze i jem jak przetwornia :mrgreen:
i generalnie byloby super tylko ze mam straszne bole glowy :cry: prawie codziennie. czasem w akcie desperacji pije mala slaba kawe rozpuszczalna (mam tez bardzo slabe cisnienie, wiec pomaga), ale glowa boli coraz czesciej wiec nie chce za bardzo z tym przesadzac. podobno paracetamol w malych ilosciach jest dozwolony - ciezarowki - Wy tez tak macie?? i jak sobie z tym radzicie??

a co do zakupow - kupilismy wozek i juz mialam sie brac za lozeczko, ale tesciowie wybieraja sie z wizyta przed swietami i juz ostrzegali zebysmy czasem lozeczka nie kupowali :mrgreen:
poza tym od kolezanki z pracy dostalam body dla nowordka (pierwszy mikro ciuszek).

tez tak macie ze sie gapicie na zdjecie scanu godzinami :?: :roll: :mrgreen:

pozdrawiam
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 24 lis 2008, 14:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

A ja im większy mam brzuch tym energii mi przybywa, a brzuch już duuuży:-)
Hmm z dolegliwości to teraz dokucza mi bardzo zgaga, no i już zaczynają się pierwsze skurcze:-) A no i najbardziej męczy mnie to jak mam wstać z łóżka, zazwyczaj mój facet musi mi pomagać.
Teraz szykuje pokoik dla małego, dokupuje ostatnie drobiazgi i jakoś tygodnie upływają. Wczoraj byłam oglądać porodówkę, całkiem tam miło, pokoje bardziej jak w hotelu niż jak w szpitalu, bardzo przytulna sala porodowa itd...
A młody tłuczę mnie tak mocno po żebrach że aż się zaczynam bać co to będzie za kilka tygodni, wczoraj na porodówce się bardzo uspokoił, może się przestraszył że to już czas na niego :-D :-D
Pozdrawiam mamuśki :-)

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona