Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 24 lis 2008, 14:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

gaga01 w ktorym jestes tygodniu??
A to nie wiedzialam ze mozna isc ogladnac porodowke-dzis mam spodkanie z polozna(zaraz sie bede ubierac) wiec moze mi cos powie!!
yoko-ja tez czasami popije sobie mala czarna z duzo iloscia mleka-mysle ze jak czasami to nie zaszkodzi-ona szkodziw duzych ilosciach.A te bole i nieskie ciesnienie tez napewno zwiazane z pogoda bo mam tak samo.
Co do wozka to mamy juz na oku jeden ale poczekamy jeszcze.Ja za to skompletowalam juz ubranka.
A scan to masz racje ja chcialam go do ramki dac ale moj maz mnie wysmial :-D
pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez gaga01 » 24 lis 2008, 15:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

32tydz :-D :-D :-D

gaga01
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 24 lis 2008, 15:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Wreszcie doczekalam sie mojego pierwszego scanu :526:
super uczucie, zwlaszcza ze trudno bylo sobie wyobrazic ze to dzieje sie na prawde (ciaza) az do tego momentu. Maluszek ruchliwy bardzo przebieral raczkami no i serducho walilo jak dzwon. :wink:
fotke ze scanu mam na swoim bloogu ;) Pozdrawiam no i rowniez gapie sie na fotke ze scanu od momentu jak przyszlam do domu :mrgreen:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez yoko » 24 lis 2008, 16:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

a juz myslalam ze tylko ja jestem taka nawiedzona i szczesliwa, ze nawet w rozmazanym zdjeciu znajduje tyle radosci :mrgreen:
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 28 lis 2008, 13:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Yoko widocznie wszystkie jestesmy na tym punkcie nawiedzone!!Ale mysle ze to normalny obiaw wczesliwej przyszlej mamy.Mi do tego dochodzi kupowanie ciuszkow-ale juz sobie obiecalam ze nic wiecej :mrgreen: :mrgreen: !!!bo co za duzo to nie zdrowo!!pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 1 gru 2008, 10:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

kobietki powiedzcie prosze....

mam silne i czeste bole glowy (to podobno mozna zrzucic na ciaze), ale czesto mam tez zawroty glowy - ale tu juz nie jestem pewna czy to takie normalne.... Wy tez tak mialyscie? zupelnie jak po dobrej imprezie na drugi dzien :roll: moze wyniki mam jakies slabe ....(?)

jutro spotkanie z polozna (16 tydz :mrgreen: ) wiec ja wypytam, ale chcialam najpierw zaczerpnac porady u Was i z gory dziekuje za odpowiedzi :jabłko:

barbara1r ja ciuszkow jeszcze nie kupuje, ale za to hormony mnie tak rozkleily ze rycze za kazdym razem jak widze bobaska w telewizji... zawsze bylam wrazliwa i pochlipywalam na smutnych filmach ale teraz to normalnie szloch przy kazdej okazji zarowno szczescia jak i smutku :oops:
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 1 gru 2008, 13:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Yoko ja mialam zawroty glowy i do tego uderzenia goraca,zazwyczaj lapalo mnie z nienacka,robilo mi sie ciemno przed oczami i sucho w ustach,a wszystko bylo zwiazane z obracaniem i ulozeniem mojego syncia,czasami tak jakosik sie obrocil ze ja tez to odczuwalam,co do bolow glowy ja mialm przykaz picia duzej ilosci wody,a jak nie popuszczalo to tabletki przeciwbolowe.
Co do ciszkow ja zaczelam cos ok.28 tyg,szal zakupowy, :mrgreen:

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 1 gru 2008, 16:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

dzieki Iwona, sprobuje z woda - lekow staram sie unikac jak ognia :)

uderzenia goraca tez mi sie zdarzaja, chociaz generalnie chodze blada i zmarznieta :)

co do ciuszkow, to pewnie gdybym juz znala plec to tez bym wpadla w szal zakupowy, ale na razie powstrzymuje sie, bo jednak wiekszy wybor jest chyba dla konkretnej plci niz unisex :)

Anek a Ty juz szalejesz z zakupami?? widzialam Twoja liste na blogu - sporo tego :mrgreen:
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez barbara1r » 1 gru 2008, 18:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Hi yoko masz racje mnie tez ogarnal szal zakupowy jak poznalam plec dziecka,tak sie zapedzilam ze juz z ciuszkow mam wszystko.
Jesli chodzi o te bole glowy to niestety nie moge wam nic doradzic bo naszczescie mnie to nie dotyczy,nie mialam takich dolegliwosci.pozdrawiam

barbara1r
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 1 gru 2008, 20:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

yoko napisał(a):dzieki Iwona, sprobuje z woda - lekow staram sie unikac jak ognia :)

uderzenia goraca tez mi sie zdarzaja, chociaz generalnie chodze blada i zmarznieta :)

co do ciuszkow, to pewnie gdybym juz znala plec to tez bym wpadla w szal zakupowy, ale na razie powstrzymuje sie, bo jednak wiekszy wybor jest chyba dla konkretnej plci niz unisex :)

Anek a Ty juz szalejesz z zakupami?? widzialam Twoja liste na blogu - sporo tego :mrgreen:

Nieeeeeeee to tylko planowanie :mrgreen: mysle ze moze sie na cos skusze po 20 tygodniu tak jakos po drugim skanie. Narazie spokojnie musze przezyc okres swiateczny ktory sie wiaze z duza iloscia pracy (uroki handlu) ;)
Oczywiscie codzienne niespodzinki typu raz mdlosci, ostatnio codziennie budze sie z potwrornym kaszlem ktory konczy sie wymiotami. Pobolewanie brzucha i kregoslupa (zawsze milam z nim problemy) Poza tym jest super :wink: nie narzekam :wink:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 1 gru 2008, 23:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

yoko, według twoich objawów myślę ze masz anemie. Popros swoja GP o sprawdzenie krwi . Zresztą mozesz sobie sama zobaczyc czy nie masz za mało czerwonych krwinek-
stan przed lustrem odchyl sobie delikatnie dolną powiekę i zobacz jakiego jest koloru jezeli czerwonego to wszystko ok, jezeli blado rozowego to niestety ale masz anemie. W ciązy zdaza sie to bardzo często ale nie nalezy tego lekcewazyc tylko trzeba sie leczyc. Najlepiej domowymi sposobami czyli buraki, buraki i buraczki :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez yoko » 3 gru 2008, 09:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

malaroksi - dziekuje :)

bylam wczoraj u poloznej - okazuje sie ze wyniki mam w normie, zelazo tez - co do zawrotow do babeczka powiedziala zeby unikac gwaltownych zmian pozycji, a poza tym to moze to tez byc efekt przemeczenia (praca z dojazdami zajmuje mi ponad 10 h dziennie :sad: )

na bole glowy chyba faktycznie pomaga mi picie hektolitrow wody bo ostatnio mniej boli - za porade tez dziekuej :)

dobrze Was tu miec kobitki - niezastapione zrodlo informacji, porady i pocieszenia ;srece:
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 4 gru 2008, 10:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziewczyny ja do 36 tyg.nie znalam plci Aleks sie czail.Kupowalam wszystko biale kremowe cytrynkowe bezowe,ja wiedziakm gdzies tam podswiadomie ze to chlopczyk,pozniek wszystko niebieskie :grin: .

[ Dodano: Sro Gru 17, 2008 22:17 ]
Hej ciezaroweczki a co tu taka cisza nastala :wink:

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez yoko » 31 gru 2008, 12:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

szybki update :)

mialam wczoraj scan (20 tyg) i jestem przeszczesliwa bo nosze chlopczyka :D
may owsik byl baaaardzo ruchliwy, ale wyglada zdrowo i zaczyna juz niezle kopac :)
cudne uczucie - nic dziwnego ze kobiety po porodzie czesto mowia, iz czuja sie puste 'w srodku'.

oczywiscie od razu przystapilam do zakupow :D
yoko
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 5 sty 2009, 20:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

YOKO GRATULACJE !!!

swoja droga... sami chlopcy sie rodza :roll: podobno jakas przepowiedz jest do tego :?:

a z ta pustka to szczera prawda... :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona