Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Bulinka » 16 wrz 2010, 15:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a to moja wypowiedz taka jakas smutna sorka ze tak wypalilam ale mam dzis smutnawy dzien i tak sobie czytam forum i nie wiem co odpisac bo widze zero odzewu na moje poprzednie posty :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
-
- Bulinka
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez syjonka » 16 wrz 2010, 15:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- syjonka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez agg » 16 wrz 2010, 15:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitka napisał(a):Mogą się znaleźć mamusie, które pracują mało, ale dziecko pośla do nursery na dużo godzin z róznych tam względów. Wtedy i tak dostaną dofinansowanie...chyba... ? :wink:
nie wiem. pisza tam, ze to pokrywa czas kiedy jestes w pracy. jak ktos ma nienormowany czas pracy to pare godzin w te czy we wte nie robi chyba roznicy. bo i tak placi sie za part/full time, a nie na godziny :wink: ale jak ktos pracuje np.20 godzin to chyba nie dostanie zwrotu za full-time? tak mi sie zdaje. a jak Ty pracujesz w weekendy to przeciez nikt tego nie sprawdzi, rownie dobrze moglabys pracowac 2 cale dni w tygodniu :roll: ale nie chce nikogo w blad wprowadzac, wiec nie podpisze sie pod tym rekami i nogami :wink:
przy wysokich dochodach dobra opcja jest voucher scheme, o ktorym wczesniej wspomnialam.
Kitka napisał(a):ewela Czasem nie ma po co walczyć o podwyżkę w pracy, bo jak dostaniesz to Ci zabiorą troche z benefitów i wychodzi praktycznie to samo :roll:
otoz to :neutral: jedyny plus to taki, ze czlowiek wyrabia sobie lepsza historie kredytowa!
ja tez placilam podwojny depozyt :wink: ze wzgledu na to, ze jestem sama i mam niskie dochody :roll:
a jak kupujecie cos na raty/kredyt to polecam szukac sklepow gdzie daja wam kilkumiesieczny okres splaty bez oprecentowania.
dobra spadam... ide wydac troche kasy :lol: :arrow: (zaplacic council tax) :twisted:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez syjonka » 16 wrz 2010, 15:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- syjonka
- Rozeznany
Napisane przez iwona38 » 16 wrz 2010, 16:07 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kurcze dzja mieszkam 6 lat na concilowskim mieszkaniu i powiem wam ze roznica w czynszu jest kolosalna ja place co 4 tyg.300funtow plus reszta,moja wypalata idzie na oplaty a meza na jedzenie i biezace wydatki a co nam sie uda zaoszczedzic to idzie na chlopakow,na jedzenie wydajmy majatek a teraz groszkowi wszystko kupilismy a chlopcy rozna w tempie zastraszajacym.Kuba to niszczyciel butow a maly palmi bluzy niemilosiernie.
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez Kitka » 16 wrz 2010, 17:07 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg Właśnie dlatego zastanawiałam czy w ogóle należy nam się dofinansowanie. Pracuje w weekendy a dziecko idzie do nursery w czesie, kiedy ja jestem w domu, jak by nie patrzeć. Wiec trochę bym skłamała zaznaczając, że pokrywa to czas kiedy jestem w pracy :wink:
W sumie to musieliby to specjalnie sprawdzać, kiedy pracuję. Nie sądze żeby to zrobili :wink: Po za tym ja nie chce więcej godzin niż ja pracuje to może się mną nie zainteresują :-D
W każdym razie zrobiłam to jeszcze raz i wyszło, że 40% mi pokryje. Obojetnie czy dam małego na 4, 8 czy 12 godzin w tyg...ciekawe.
Kiedy byliśmy pytać o kredyt na dom to interesował ich nasz cały dochód łącznie z benefitami. Nie wiem czy ich interesuje, jakie kwoty mamy z pracy a jakie nam dają z benefitów :-| Moze dopiero przy finale całej sprawy będzie ich to interesować. No ale zawsze fajniej mieć tą samą kasę z własnej pracy niż taką sama z benefitów, to jasne.
Bulinka Ty się nie dołuj tylko pisz :wink:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez kamyk69 » 16 wrz 2010, 17:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
I nawet na urodziny trafiłam :D malaroksi wszystkiego najlepszego!!!
też chętnie wybrałabym się z moim łobuzem na te środowe spotkania. tylko ja to taka z natury wstydliwa jestem :)
ewela119 u nas też praktycznie na styk ale zobaczysz, zawsze po kryzysie zaswieci slonko, moze w koncu dostaniecie cos na mala.
ja ostatnio chodze jakas taka nieogarnięta nie wiem jakaś depresja chyba chce się przypiąć :/
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez jadzia » 16 wrz 2010, 18:22 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
pomoglas mi w tym, aby skontaktowac sie z osoba, ktora znala temat,
niestety pieniedzy nie odzyskam, ale pogadalam
przepraszam, ze zawracalam glowe, na temat bez zwiazku z ta stronka
pozdrawiam :smile:
-
- jadzia
- Początkujący
Napisane przez barwnie » 16 wrz 2010, 19:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
mój synek strasznie zadowolony z przedszkola, ciagle o nim opowiada, a dzisiaj jak go zawołałam na obiad to usłyszałam "no way" szczeka mi opadła. a potem zaczął mi opowiadać o "axe" nie miałam pojecia o co mu chodzi, mysłałam ze tak coś gada po swojemu a jak sie okazało to chodziło o topór tylko że ja nie znałam tego słowa. po czterech dniach w przedszkolu synus zaczyna uczyć mamę angielskiego. jak tak dalej pójdzie to sie niedługo z nim niedogadam. a swoja drogą ciekawe co oni mówili o toporach do trzylatków :razz:
-
- barwnie
- Raczkujący
Napisane przez malaroksi » 16 wrz 2010, 19:51 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bulinka, oj co się dzieje , uszy do góry :) Tutaj trzeba walczyć o głos i proszę jak Ci się ładnie udało :razz: Pisz częściej ,to nie będzie Ci smutno :)
Kitka, starając się o dofinansowanie do opieki nad dzieckiem nawet nie ma rubryki by wpisać godziny czy dni kiedy chodzi twoje dziecko do nursery jak również dni czy godzin kiedy wy pracujecie. To się wypełnia na tym samym formularzu co wtc i chtc , podaje się tylko kwote i wysyła certyfikat z danej placówki z poświadczeniem że dziecko tam uczęszcza i że płacisz taką kwote tygodniowo. Wiem bo pomagałam to wypisywać koleżance, ona jest większym głąbem językowym ode mnie :D no i przyznali jej bez problemu. Pieniądze miała po 2ch tygodniach na koncie. Najlepsze jest jak zrezygnowała z tego bo dziecko poszło już do darmowego nursery i w ramach podziękowania za to że pracuje dostała jeszcze 4tyg zapłacone z góry mimo tego że już nie musiała płacić tych pieniędzy.
ewelano fakt jest taki ,że twoj zarabia więcej niż my razem ale ja mam 100f tygodniowo więcej bo pobieram child benefit na 2ke dzieci i child tax credit. Jak dostaniecie w końcu te benefity to zobaczycie jaka ulga te darmowe pieniążki możecie własnie odłożyć.
A dom braliśmy z GOODCHILDSA musieliśmy zapłacić 3krotność czynszu ponieważ nie chcieliśmy nikogo angażować jako żyranta a oni wymagają takiego. No i szukaliśmy specjalnie nie umeblowanego domu, bo ja nie lubię angielskich rozwalających się pufiastych kanap itd wole mieć wszystko swoje co mi się podoba i nie bać się że mi dzieci coś poniszczą i czy mi zwrócą depozyt przez to czy nie.
Poza tym gdybyśmy kiedyś mieli swoj dom to już sprzęt kuchenny mamy cały nowy , sypialnie i salon też :)
[ Dodano: Czw Wrz 16, 2010 20:53 ]
barwnie, wow super :) fajnie ciekawe czy moja będzie mnie uczyć :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez ewela119 » 16 wrz 2010, 20:24 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez agg » 16 wrz 2010, 20:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):barwnie, wow super :) fajnie ciekawe czy moja będzie mnie uczyć :)
chyba wszystkie nas to czeka :wink:
Dominika zawsze "poprawia" moj akcent i strasznie sie denerwuje jak mowie zle na przekor hihi :-D
ja sie juz dzis zegnam z Wami, bo cos mnie do lozka ciagnie :wink:
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez barwnie » 16 wrz 2010, 20:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a mnie się dzisiaj śniło, że znalazłam kupę kasy i to dwukrotnie tego samego dnia. ach mogłoby się tak stać. nie życzę nikomu żeby zgubił ale ja chciałabym znaleźć, takie niczyje. świetnie bym się nimi zaopiekowała :mrgreen:
ewela119 a próbowałaś szukać jakiejś pracy przez agęcje? teraz w wielu agencjach są polacy i nawet polskie formy do wypełnienia. może udałoby Ci się znaleźć coś np. na weekendy. czasem wystarczy się zaczepić a potem to juz jakoś się kreci.
-
- barwnie
- Raczkujący
Napisane przez agg » 16 wrz 2010, 20:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
apeluje o natychmiastowe przywrocenie Twojego portretu :!: :lol: :-D
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 16 wrz 2010, 21:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Najlepsza jest moja mama która jest totalna noga w sprawach komputerów internetu itd i kiedy czytałam jej życzenia od znajomych z n-k np moj kuzyn z ktorym 21lat się nie widziałam , moja mama zdziwiona jak On mógł zapamiętać tak dokładnie date moich urodzin, bardzo się lubieliśmy za dzieci ale żeby miał aż taką pamięć :-P
ewela nie martw się wszystko się ułoży szybko i zasypią Was tak kasą że nie będziecie wiedzieć co z nią zrobić :smile:
bulinka no co jest , gdzie się podziewasz opowiadaj Nam tu jak się stresujesz już , nie siedź sama z tym tylko wyżal się .
A gdzie sąsiadka nic się nie odzywa też?
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
-