Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
barwnie wiem ze w agencjach sa polacy ale niestety jest tak ze teraz pracodawcy moga przebierac w pracownikach i kazdy wymaga angielskiego conajmniej komunikatywnego a moj taki nie jest bo zdania zadnego sklecic nie potrafie, jak mam cos powiedziec to nagle wszystkie slowa mi ulatuja nawet te najprostsze z ktorymi spotykam sie na codzien, moj mowi do mnie po angielsku czasami i ja tez staram sie jakies zdania ukladac i on mnie poproawia jak jest zle, no i w domu jakos sobie radze a jak staje oko w oko z angolem to sie zaczynam denerwowac i ani nie rozumiem ani nic nie moge powiedziec :/ Wydaje mi sie ze teraz wlasnie jest kladziony wiekszy nacisk na angielski bo jest wiecej pracownikow niz miejsc pracy wiec pracodawca jak moze wybierac to wezmie kogos z kim nie bedzie problemem sie dogadac, bo teraz jest mnostwo chetnych nawet na prace za najnizsza krajowa :roll: Aczkowiek wlasnie jak zalatwie malej jakies przedszkole to bede szukac

malaroksi kobiety z wydawaniem pieniedzy to akurat problemow najmniejszych nie maja, raz sie skoczy na miasto i nie ma takiej gotowki ktorej nie da sie wydac :-D

Wlasnie a gdzie jest Anastazja? Chyba poszla podpytac dla mnie sąsiadke jak to jest z tymi kotami i wsiąkła na dobre :-D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

iwona38,300? to zazdroszcze:P to ja za wynajem place 500 plus tax rachunki itd....;/...o zakupach nie wspominajac:D
malaroksi, wrocilala d starego avatarka:D
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Bogini moj czynsz to 72funty tyg.cancel tax nie cale 75 plus woda 26,gazu place sporo bo 75 miesiecznie ale zawsze kolo wrzesnia okazuje sie ze mam ok.150 funtow nadplaty,mieszcze szazwyczaj place czynsz wode i tax razem,za gaz z konta a prad doladowuje.Roznica w kosztach utrzymania kolosalna wiem bo widze po znajomych wynajmujacych.
A moich chlopakow rozlozylo calkowicie obaj katarza kaszla masakra no to zapowieada mi sie pracowity weekens.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

zapomniałam Wam wczoraj napisać, że od wczoraj w lidlu są produkty polskie. Nawet sporo ich no i najważniejsze, taniej niż w polskim sklepie. szkoda, że oferta jest tylko przez tydzień a nie na stałe. ale dobre i to więc trzeba zapas zrobić.

pozdrawiam, życzę miłego dzionku

kamyk69
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

Witam z rana :)
Ja wlasnie mam chwilke spokoju.Marcelus spi a Kacperek w przedszkolu na 2,5 godzinki.Ciekawe jak to w przyszlym tyg.bedzie.
barwnie,zrowiej kochana! :-)
Wlasnie cos nam sie Anastazjazapodziala i jeszcze Kitty w dodatku.
Bulinka,jak tam humorek dzisiaj?mam nadzieje ze bedzie dopisywal :-)
ewela119,zobaczysz jak pojdziesz do pracy to osluchasz sie angielskiego i pozniej bedziesz sama "speakac"hihi :wink:
Ja to jak nie mam stycznosci z angielskim to zapomninam slowka,a jak ide gdzies,gdzie musze rozmawiac po angielsku to wtedy mozgownica sie otwiera :wink:
Patrze na zegarek,jeszcze chwile i bede smigac po mojego synia.A pozniej jeszcze sie przejde do placowki moze jeszcze na angielski sie zapisze....Do pozniej kochane!
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindziulinaa dzięki, czuje się jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł. hehe ładnie w tą rocznicę to na pewno nie będę wyglądała. nawet pewnie zupy klopsikowej nie zrobię :-( a to klops
przez ciebie cały czas za mną chodzi ten angielski może też bym się gdzieś zapisała. daj znać jak się zapiszesz i powiedz gdzie to może się wygrzebie z łózka i też pójdę.

[ Dodano: Pią Wrz 17, 2010 11:16 ]
ewela119 do odwaąnych świat należy, nie wszędzie trzeba duzo gadać, zagadaj w agencji że bardzo ci zalezy i że jesteś dobrym pracownikiem i zeby dali ci raz szanse. wiekszość z nas zaczynała na zasadzie "show me please" bo nie rozumiałysmy co mamy robić. fakt jest taki ze z angielskim trzeba się obyć i inaczej jest w domu a inaczej jak słuchasz angola który mówi jakby zjadł właśnie trzy kluchy i to jeszcze z akcentem brumi. głowa do góry. trzymam kciuki

barwnie
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

barwnie mój mężyk właśnie chodzi na kurs angielskiego do cuncilowskiej szkoły i jak masz jakieś benefity typu housingbenefit, tax credit, income support itp. to płacisz tylko wpisowe 10Ł i za egzamin 50Ł (cały kurs to jakoś 450Ł). sama się zastanawiałam nad takim kursem, ale może w przyszłym semestrze jak młody podrośnie. ja niby angielskiego uczyłam się 9lat w szkole, tylko potem nie używałam go przez 2lata i multum słówek i konstrukcji się po prostu zapomniało a teraz siedzę w domu to też nici "obywaniem" się :-)
syjonka
Rozeznany

Neutralny

barwnie,to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-) Moze synus cos ugotuje z tatusiem... :-)
I nie musisz sie wygrzebywac z wyrka,bo wlasnie wrocilam z tego learning education centre i powiedziala mi pani,ze mam przyjsc we wtorek na test,wiec jak bedziesz chciala pojdziemy razem.Ja musze znalezc wyniki testu tego co robilam w City college,moze nie bede musiala robic nastepnego,ale to zalezec bedzie od nauczyciela.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

hejka :)

u mnie humorek w zasadzie sie nie zmienil wciaz mam do bani moze sie zaczynam coraz bardziej martwic operacja bo jest coraz blizej :( i sie zaczynam bac :(

a co do Anastazji to ona niestety nie ma czasu na forum bo ma gosci co chilke z rodziny :):):) wiec ciezko jej cokolwiek do nas napisac a bo tu jezdzi to tam zeby jak najwiecej zwiedzic z rodzinka pokazac jej :)
Bulinka
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

Bulinko nie martw sie bedzie wszystko dobrze,nim sie obejrzysz bedziesz w domciu po operacji a wkrotce bedziesz planowac kolejnego bobaska :mrgreen: :wink: ;)

iwona38
Rozeznany

Neutralny

iwonka my juz planujemy i dzialamy od poltora roku ale mama nadziej ze po oeracji ( oczywiscie jak juz dojde kompletnie do siebie ) w koncu sie uda i edziemy mieli dzidziusia:)
Bulinka
Raczkujący

Neutralny

Bulinko to ja ci juz przesylam fluidki takie specjalne ciazowe~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-D :grin:

iwona38
Rozeznany

Neutralny

Witam drogie panie/ :wink: Jak nie jest za pozno tto tez chciala bym sie dolaczyc,Przyjechalam tu msc,temu i strasznie doskwiera mi samotnosc,Brakuje mi polskiego glosu ;) jakies kolezanki z ktora mogla bym wypic ,kawke spotkac sie pogadac isc na spacer,Nigdy tak nie zylam zawsze wokol mnie bylo pelno ludzi,czuje ze powoli zamykam sie w sobie,Osoba na ktora myslalam ze moge polegac poprostu mnie zawiodła,Jestem otwarta na nowe znajomosci Pozdrawiam

mena 33
Raczkujący

Neutralny

iwonko dziekuje za fluidki mam nadziieje ze zadzialaja :)

mena witamy cie na naszym forum rozgosc sie u nas zawsze mozesz sie wygadac wyzalic ( jak to ja ostatnio robie no niestety taki okres w zyciu mam )

moj maz orzechodzi samego siebie wczoraj po 20 zaczal malowac pokoj malego ( wszystkie meble powynosil ) skonczyl o 22:30 wiec calkiem sprawnie mu poszlo dzis jak poszlam z malym do szkoly to on dokolnzcyl ponaklejal malemu w calym pokoju naklejki kosmosowe i ma teraz dziecko bajeczny pokoj :) az sie zachwycil maly jak go zobaczyl :)
pozniej zabral sie za pazadki na ogrodzie w dwoch szopkach lazienke mi cala wyszorowal no az stalam w szoku mi nic nie pozwolil zrobic kazal mi sobie odpoczac zrelakswoac sie :) kochany ten moj luby :) wasi tez takie dni maja ????????????
Bulinka
Raczkujący

Neutralny

wielkie dzieki,to milo ze mozna spotkac tutaj tak zyczliwych ludzi

mena 33
Raczkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona