Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez babulki » 25 sty 2009, 22:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Agunia polecam naturalne leki
mleko z miodem
czosnek
syrop z cebuli czosnku cytryny

a na gardlo tabletki do ssania (farmaceutka doradzi)
i plukanie woda z sola

mozesz zapytac w aptece czy paracetamol/apap wolno ci zazywac..

zdrowia zycze!!!!
babulki
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez iwona38 » 26 sty 2009, 10:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja zazwalam z Polski scorbolamit i rytinoscorbin,a oprocz tego pilam wode z miodem i cytryna,gdy juz nic nie pomagalo antybiotyki ale tylko po konsultacji z lekarzem.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 27 sty 2009, 21:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja nie bralam zadnych lekow na przeziebienie, chociaz połozna mi mówiła że paracetamol mozna... w zeszlym tygodniu byłam dość mocno przeziebiona i piłam hektolitry herbatki z miodem i cytryna i syropek z cebuli i cukru, no i pomoglo :mrgreen:
a co do tabletek witaminowych to tez miałam dylemat. w Polsce lekarz powiedział ze nie zaszkodzijak bede brac Prenatal całą ciąże, za to moja połozna kazała mi go odstawic juz w 12 tyg. Na opakowaniu jest napisane,ze można przez cała ciaże , a poza tym po waszych wypowiedziach chyba bede jednak go brac..
a dzidzie poczułam w jakims 17 tyg, a teraz lata jak szalone ( tydzien 20sty), i czasem w pracy nie moge sie skupic! teraz chyba spi... :mrgreen:

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Luiza » 27 sty 2009, 21:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewulka napisał(a):połozna mi mówiła że paracetamol mozna
Z tego co pamietam to w Polsce na ulotkach od paracetamolu jest napisane ze w ciazy go brac niewolno :!:
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Anna G » 28 sty 2009, 07:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

w Polsce zakazane tu dozwolone mnie tez powiedziala ze paracetamol moge brac do 4 tabletek dziennie(paracetamol dobry na wszystko) oczywiscie nie biore i tak nie pomoze na zwyrodnienie.Witaminy tez lykam prenatal clasic w poprzedniej ciazy tez bralam chyba do dwoch miesiacy po porodzie,a ruchy dziecka pierwszego wyczulam dopiero w 20 tygodniu a drugiego okolo 16 .

Anna G
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 31 sty 2009, 23:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

[quote="babulki"]Sharemka mam nadzieje ze juz wiadomo ze maluszek rozwija sie zdrowo..
ehhh ale nerwy napewno sa zrozumiale..
powodzenia!!!!

Niestety ale tym razem nie bylo mi dane cieszyc sie ciazá i przyszlym maciezynstwem...wciaz trudno mi nawet o tym pisac, ale wierze ze tak musialo byc :-( :-( ...za pare miesiecy postaramy sie o kolejne dzieciátko.

Tymczasem jestem juz 3 tydzien na zwolnieniu; odpoczywam i ladauje baterie na przyszlosc.

Pozdrawiam i sciskam Was wszystkie :-)
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 2 lut 2009, 12:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sharemka nie poddawajcie sie! Wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki za Was!

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 2 lut 2009, 15:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziekuje bardzo za wsparcie:)
POMAGA!
Staram sie juz nie lamac glowy dlaczego ja...my ... ale znów powoli ciesze sie kazda chwilá :mrgreen:
Sciskam kobietki :mrgreen:
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 5 lut 2009, 20:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

...wiec mialam dzisiaj USG malenstwo rozwija sie prawidlow, ciagle nie czuje ruchow ale polozna mnie pocieszyla ze nawet niektore kobiety czuja dopiero w 28 tygodniu :651: Poniewaz malenstwo uparcie nie chcialo sie obrocic, mimo ze mialam dwa podejscia i za drugim podejsciem wczesniej wypilam 4 kubki wody. Polozna musiala mnie wpisac na kolejny skan w przyszly czwartek bedzie mogla skonczyc mierzenie zostal jej kregoslup no i oczywiscie poinformowanie nas czy to chlopiec czy dzewczynka :) Jednak ciesze sie bardzo ze wszystko jest ok bo w koncu to najwazniejsze.
Pozdrawiam mamusie i przyszle mamusie :wink:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez sharemka » 5 lut 2009, 22:24 :)

:arrow: Anek cieszymy sie razem z Wami :mrgreen:
Wierze, ze dobre wiadomosci przysloniá te smutne tak po deszczu przychodzi slonce.
Trzymam kciuki :!:
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 5 lut 2009, 23:42 Re: :)

sharemka napisał(a)::arrow: Anek cieszymy sie razem z Wami :mrgreen:
Wierze, ze dobre wiadomosci przysloniá te smutne tak po deszczu przychodzi slonce.
Trzymam kciuki :!:

Milo z Twojej strony :wink: Przyznam ze Twoja sytuacja naprawde mnie poruszyla, nie chcialam nic pisac bo trudno o czyms takim pisac napewno musi bolec. Cieszy mnie jednak ze powrocila Twoja wiara i bedziesz starac sie o kolejnego dzidziusia. Tak trzymac :wink: Pozdrawiam i powodzenia
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ewulka » 6 lut 2009, 14:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

to ja tez napisze :mrgreen: tez mialam wczoraj USG, i tez wszystko w porzadku z dzidzia :)) no i bedzie Julia :mrgreen: same baby u nas w rodzinie! ( siostra ma dwie coreczki i brat ma dwie coreczki ) a dziadkowie po cichu liczyli na wnuczka ... :mrgreen:

Ewulka
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Anek » 6 lut 2009, 14:46 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

... no to super, wiesz ja tez mialam dac na imie dziewczynce Julia ale nie podobalo sie mojemu mezowi. On chcial Nicola ale znowu mi sie nie podoba. Wiec wymyslilam Anastazja i tak juz pozostanie :wink: Co do chlopca nie mamy zadnych watpliwosci i jestesmy bardzo zgodni bedzie: Aleksander. :wink:

Przyznam ze nie robi mi roznicy co bedzie chociaz na zlosc mojej i meza rodzince to cieszyla bym sie z dziewczynki, bo wszyscy juz tak mowia o tym dziacku jak by to byl chlopiec na 100% ;) Tesciowa mi nawet kupila blekitne spioszki ;)
Anek
Wtajemniczony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez yoko » 6 lut 2009, 16:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ewulka - gratulacje, Anek - trzymamy kciuki :D i za plec i za ruchy. wiem jak niepokojace to jest gdy sie wie ze jest sie w ciazy a tu nic nie czuc...badz cierpliwa, juz niedlugo Twoj Babelek zacznie odczuwalna gimnastyke a dla Ciebie ciaza stanie sie wtedy bardziej realna.

Julia to teraz bardzo modne imie, i nie dziwie sie bo jest super :D ladne i wygodne w uzyciu :) u mniw rodzinie juz jest wiec w przypadku dziewczynki miala byc Oliwka
Aleksander to moj numer jeden dla chlopca ale mezowi sie za bardzo nie podoba wiec bedzie Daniel Aleksander :)

sharemka - badz dzielna...wlasciwie to juz jestes wiec trzymaj tak dalej :stokrotka:
yoko
Stały Bywalec

Reputacja: 3
Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 6 lut 2009, 18:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

sharemka - badz dzielna...wlasciwie to juz jestes wiec trzymaj tak dalej :stokrotka:[/quote]

Juz sama nie wiem jak sie czuje...totalnie peklam dwa dni temu i caly swój zal wylalam na www.poronienie.pl,
Plakalam do czasu kiedy lez zabraklo:( ale ciesze sie ze iwona28 polecila mi ta stronke, poniewaz do tej pory uparcie wmawialam sobie, ze to sie zdaza, ze nic nie moglas zrobic i prócz bólu fizycznego bylam zwyczajnie obojetna! Czasem budzac sie rano, kiedy czulam sie normalnie myslalam: jaka to jestem okrutna, bez serca, nieczula :?: :!: :?:

Ale kiedy przeczytalam juz pierwszy post na w/w forum poprostu peklam BUM...plakalam i palakalam...
Teraz czuje sie jakby kamien spadl mi z serca...wylalam z siebie caly zal :!: i jestem silniejsza.
Dzis wzielam pierwsza tabletke FOLIC ACID :-) musze je brac minimum 3 mc. zeby zminimalizowac ryzyko przy kolejnej ciazy.

Anekmysmy tez chcieli dac chlopcu na imie Aleksander :mrgreen:
a Nicola dla dziewczynki to bardzo ladne imie.

[ Dodano: Sob Lut 07, 2009 22:41 ]
do IWONA38 : czy dostalas wiadomosci ode mnie na prywatna skrzynke?
wysylalam je chyba po 4 razy i wciaz nie zapisuja mi sie w wyslanych, wiec boje sie ze wogóle ich nie dostalas?!Daj znac, prosze:)
sharemka
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona